- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki hasonlót?: egy RPi2 rajta OpenELEC, LibreELEC, OSMC - ez most mindegy. Az a tünet, hogy hol van kép, hol nincs kép - a RPi HDMI-n van a TV-re kötve (Pana ST60). Ugyanez a HDMI bemenet a TV-n tökéletes a MED600-al. Szokott tönkremenni a Pi HDMI kimenete?
-
válasz
lord.lakli #20072 üzenetére
Igen, meg is próbálom majd. Lehet, hogy túllihegem ezt a dolgot, de annyira megtetszett a Kodi, hogy próbálom kihozni belőle azt, amit szeretnék/lehet...
-
válasz
envagyok #20070 üzenetére
Lehet, mert USB-ről még nem volt időm kipróbálni. Viszont meglepő, mert ugyanarról a kanócról a MED-nek semmi baja, ugyanúgy NFS-el. SMB-t sem próbáltam még, tapasztalatom szerint lassabb, mint az NFS (a NAS jobban szereti az NFS-t, vagy legalább is jobb teljesítményt ad), de megnézem azzal is.
-
válasz
azbest #20054 üzenetére
Igen, ez spec. BD3D, de vannak olyan sima 2D BDk, amivel szenved. Ezek nem ISO-k, hanem BD mappában lévő anyagok, szinte kivétel nélkül TrueHD vagy Master Audio-s hangsávval. Lehet, hogy az MVC lesz a ludas, mert van olyan BD3D iso, amit meg simán visz 2D-ben, mondjuk abban van MVC és AVC is, szal lehet, hogy automatikusa az AVC-t indítja...
-
válasz
vargalex #20050 üzenetére
Kábeles a kapcsolat, ugyanazt az Eth véget használja a MED és a Pi is, felváltva természetesen. Az egyik egy népszerű jeges mese, ez az infója:
BD3D 25
CODEC.......: MVC
FRAMERATE...: 23.976 fps
BiTRATE.....: 8457
RESOLUTION..: 1920x1080p
AUDIO CODEC..: DTS-HD / AC3
AUDIO BITRATE: 4906/ 640 -
válasz
dugesz77 #20044 üzenetére
Megvan mindkét licenc, aktívak is. Ezek döntően BD ISO, illetve BD könyvtárak, amikkel nem bír. Hálózaton (NFS-el) éri el a NAS-t a Pi. USB-ről mondjuk még nem próbáltam, de mivel a MED is ugyanígy van használva, és ott nincs gond, ezért gyanakszom a Pi-re. Egy próbát még megejtek USB-ről, úgy mi a helyzet.
-
Sajnos egyre többször futok bele a Rpi2-t használva OpenELEC-el olyan videókba, amikkel nem bír a RPi. Itt nem új kódolásokról van szó, hanem régi, már letöltött anyagoknál fordul elő ez. Egyébként nagyon jó a Kodi felülete és a szolgáltatások is nagyon tetszenek, de sajna így a kis RPi mint játékos sajnos azt kell, hogy mondjam, nálam nem vált be. MED600 van mellette, ami bár szerényebb szolgáltatásokkal, de eddig mindent vitt, így egyre inkább érlelődik a gondolat, hogy megválok a Pi-től. Mivel a OE alatt a Kodi viszont nagyon bejövős, így valszeg valami HTPC lesz belőle...
-
válasz
MaCS_70 #19361 üzenetére
Pi2-őn 100 Mbps-os a hálókártya, ennek elméleti határa valahol 11 MB/s körül van, de ez csak a nyers hálózaté, ebbe még beleszólhat sok minden szoftveres oldalról (fájlrendszer, oprendszer, protokoll, stb.).
A B+ LAN interfésze is 100Mbps, tehát 10-11 MB/s-től többet ne várj rajta - mondjuk az 1 MB/s az valóban kevéske...
-
válasz
doberman #18814 üzenetére
Ezzel én is találkoztam. Nekem egy Pana ST60-as TV-re van rádugva a Pi, és a TV távrecsegőjével irányítom - éljen a CEC. Mikor beüzemeltem a konfigot, nekem is volt olyan, hogy nem reagált a távra, ha mondjuk fél nap után akartam valamit kezdeni a Pi-vel. Nálam mondjuk alapól nincs beállítva képernyőkímélő, egyszerűen nem szükséges: ha nem a Pi-t használom, akkor a TV-t átrakom másik HDMI-re (ahol pl. a UPC box van), és kész. Emlékeim szerint amikor nálam is hasonló volt a helyzet (nem reagált a távirányítóra), akkor a TV távon elkezdtem nyomogni a gombokat, és a Play gombra feléledt. Talán megér egy próbát nálad is.
-
Csinálj egy PP accot, jobban jársz. Nem egy banknál vannak a PP magyar számlái, hanem többnél is van. Így - ha a te bankod is szerepel a listán - gyakorlatilag azonnal tudsz utalni a PP számládra, nem kell várnod 1-2 napot, mire a PP számlán rajta lesz az utalt összeg. A PP-n meg csak annyit kell tartani, amennyi az aktuális vásárláshoz kell.
Azt mondjuk jó tudni, hogy elég vastagon váltja a Forintot, de hát valamit valamiért.
-
Sziasztok,
Mióta megvan a RPi2 és rajta a legfrissebb stabil OE, most futottam bele egy problémába. Pár BD anyag lejátszása akadozik. Ezek Dolby TrueHD vagy MasterAudio hanggal rendelkező anyagok. A Pi HDMI-n keresztül közvetlenül a TV-re van dugva, nincs közte erősítő. Kerestem itt a topicban megoldást, de nem tiszta a kép. Van a Pi2-nek problémája ilyen tekintetben OE-el? Vagy esetleg beállítási hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged