Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Mobiljátékok  »  Pokémon GO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:08

LOGOUT.hu

Pokémon Go témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2018) petyus_


petyus_
senior tag

Írtam egy kis összefoglalót, ha esetleg van még valami ötletetek, azt be lehetne tenni, és akkor ezt lehetne linkelni ha sokadszorra jön ugyanaz a kérdés, vagy akár az összefoglalóba is bekerülhetne. Elképzelhető, hogy valamit rosszul írtam, úgyhogy ha hibát találtok, nyugodtan szóljatok.

Pokémonok elkapása

Ha a térképen megjelenik egy pokémon, kattintsunk rá, ekkor lehetőségünk van elkapni azt. A pokémon körül megjelenik egy fehér karika, illetve egy másik mozgó, ez lehet zöld/sárga/narancssárga/piros, ez jelzi, hogy mennyire lesz nehéz elkapni. Minél kisebb ez a mozgó kör amikor eldobjuk a labdát, annál nagyobb esélyünk van elkapni. Ezenkívül plusz XP-t kaphatunk, ha bizonyos időben dobjuk a labdát. Ha a legnagyobb a kör, az "Nice" dobás, +50XP, ha pont a felénél van "Great" dobás +50XP, ha a legkisebb "Excellent" +100XP, elvileg ezeknél a legnagyobb az esély az elkapásra. Ezenkívül van lehetőség csavart labdát dobni. Ehhez nyomjunk rá a labdára, és kezdjük el egy helyben forgatni, ilyenkor sárga szikrák jelennek meg a labda körül, és nem egyenesen kell eldobnunk, hanem a képernyő széle felé, hogy a pokémon felé csavarodjon a labda, így nehezebb dobni, de nagyobb esélyt ad az elkapásra.

A 8. szinttől kapunk Razz Berry-t is a Pokestopokból, ha ezzel megetetjük a pokémont a labda eldobása előtt, nagyobb esélyünk lesz elkapni. A 12. szinttől kaphatunk Great Ball-t is a Pokestopokból, a 20.-tól pedig Ultra Ballt, ezekkel nagyobb az esély a befogásra.
Készült a játékhoz Live radar, ami a Niantic szervereiről nyeri az adatot, így teljesen pontos képet ad, hogy melyik pokémon hol található, illetve meddig lesz elérhető.
Pokevision
Létezik desktop változat is, ez az indítás után megjelenő pokémonokat jelzi csak.
Pokemon GO Desktop Map

Pokémonok fejlesztése (Power UP/Evolve)

Minden pokémonnak van egy szintje a karakterünkhöz hasonlóan. Ez a szint maximum a mi szintünk +1,5 lehet. Vannak különböző kalkulátorok, amikkel ezt meg lehet nézni. Ezért érdemes várni a fejlesztéssel, míg magasabb szinten leszünk, 30. szinttől kezdve már nem változik a befogott pokémonok erőssége, tehát a legjobb lenne ezután fejleszteni. Persze rengeteg ideig tart eddig eljutni, de mondjuk 20. szint alatt tényleg nincs értelme, rengeteg Stardustba kerülne mondjuk 12es szintről felfejleszteni egy pokémont. Ez az Evolve-ra is igaz, nem érdemes alacsony szintű pokémonokra ellőni a Candy-t.

3 kivételt tennék itt. A Pidgey/Caterpie/Weedle hármast érdemes fejleszteni, egy bizonyos módon. Mivel ezeknek csak 12 Candy-be kerül a fejlesztése, viszonylag gyorsan lehet őket Evolve-olni, és minden Evolve után kapunk 500 XP-t. Ha összegyűjtünk ezekből sokat, akkor tanácsos elhasználni egy Lucky Egget, és egyszerre fejleszteni őket. Ilyenkor minden egyes Evolve után 1000XP-t kapunk, fél óra alatt körülbelül 50-70-re van időnk, tehát érdemes kivárni, míg ennyi összegyűlik. Fontos, hogy csak az első Evolve-ot csináljuk meg, tehát Pidgey-ből csak Pidgeottot csináljunk, ne költsünk el 50 Candy-t Pidgeotra. Egyébként esetleg még a Rattata is jó lehet erre, igaz, annak 25 Candybe kerül a fejlesztése, viszont elég gyakori pokémon, tehát viszonylag hamar összejöhet 10-20 Evolve-ra való.

Amikor elég magas szinten vagyunk, és szeretnénk elkezdeni erősíteni a pokémonjainkat, érdemes megnézni egy IV kalkulátorral az aktuális pokémont. Ez azt mutatja meg, hogy mennyire lehet erős a pokémonunk maximum fejlettségi szinten. Minden pokémonnak van egy elméleti maximum CPje, és minden szinthez tartozik egy intervallum. A kalkulátor azt mutatja meg, hogy ennek az intervallumnak melyik oldalán található a pokémon. Tehát elképzelhető, hogy egy alacsonyabb CP-s pokémon, ha felfejlesztjük, sokkal erősebb lesz, mint egy alapból erősebb. Érdemes a 80%+os pokémonokat Power Upolni.

Itt vannak kalkulátorok, sokszor nem lehet pontosan meghatározni a pokémon IV-jét, csak egy körülbelüli értéket kapunk.
IV Kalkulátor
Itt van egy Google táblázat, ez hasznos, hogy később össze tudjuk hasonlítani a befogott pokémonjainkat a már meglévőkkel. Megnyitás után készítsünk róla másolatot.
IV Kalkulátor Google táblázat
Ezzel a kalkulátor pedig azt tudjuk megnézni, hogy Evolve után milyen erős lesz a pokémonunk.
Evolve Kalkulátor

GYM támadása

Ha nem a te csapatod birtokol egy GYMet, lehetőséged van megtámadni. Ilyenkor 6 pokémont választhatsz ki, a védők száma a GYM szintjétől függ (ezt a GYM Prestige pontja határozza meg), ahányas szintű, annyi védője van, a maximum szint 10 tíz védővel. Harc előtt érdemes megnézni milyen típusú pokémonok védik, és úgy összeállítani a csapatod, hogy kihasználd az ellenfél gyengeségeit (pl Tűz típusú ellen Víz típusú). Itt van egy táblázat ehhez:

Harc közben folyamatosan nyomkodni kell a kijelzőt, így lehet támadni. Ha a pokémon alatti kék sáv megtelik, lehetőség van használni a pokémon speciális támadását, ehhez hosszan nyomva kell tartani a kijelzőt. Ha az aktuális ellenfélnek már kevés HPja van, jobban megéri a következő ellenfélre tartogatni a speciális támadást.

Harc után a GYM Prestige pontokat veszít, minél tovább jutottál, annál többet, illetve ha gyengébb pokémonnal támadsz, mint a legerősebb védő, akkor több pontot veszít a GYM. Ahogy egyre kevesebb lesz a GYM Prestige pontja, egyre kevesebb védője marad, egészen addig, amíg le nem nullázódik. Ilyenkor lehetőséged van elfoglalni a GYMet.

Harc után a kiütött pokémonjainkat Revive-val tudjuk feléleszteni, ez félig tölti a HP-jukat, ezután Potionnel tudjuk visszatölteni az életerejüket. A Potion 20 HP-t tölt vissza, a 10. szinttől kapunk Super Potiont, ez 50 HP-t tölt, a 15. szinttől kapunk Hyper Potiont, ez 200 HP-t tölt vissza, és a 25. szinttől kapunk Max Potiont, ez teljesen visszatölti a pokémon életerejét. A 30. szinttől kapunk Max Revive-ot, ami feléleszti a pokémont, és teljesen feltölti.

GYM védése

Ha legyőztél egy GYMet, lehetőséged van berakni egy pokémont védőnek. Ezután a te csapatod fogja birtokolni a GYMet. Ilyenkor első szintről indul a GYM, tehát először csak egy védője lesz. Most van lehetőség lehet edzeni. Ugyanúgy működik, mint a támadás, viszont itt csak 1 pokémont lehet kiválasztani, és azzal kell harcolni az összes védő ellen. A harc után a GYM Prestige pontokat kap, ha eléri a következő szintet, egy újabb védőt lehet elhelyezni, de egy ember csak egy pokémont rakhat egy GYMbe, ezért érdemes csapatosan csinálni, mivel így nem marad sokáig védtelenül. Nem érdemes gyenge pokémont berakni azért, hogy gyorsan felfejlesszük a GYMet, mivel később nem lehet kivenni, tehát ha arra jár egy ellenséges csapat játékosa, nem lesz nehéz dolga, ha az első 2-3 szinten gyenge ellenfele lesz. Illetve ha gyenge a védő, akkor kevesebb Prestige pont jár edzés után is, így tovább tart a fejlesztés.

Ha beraktunk egy pokémont a GYMbe, eljött a Poké coin begyűjtésének az ideje. Be kell lépnünk a shopba, és a felül található pajzs ikonra kell kattintani, ekkor 10 coint kapunk minden GYMben található pokémonunk után. Erre csak 21 óránként van lehetőség, viszont nem szükséges, hogy 21 órán át bent legyen a pokémonunk. Tehát ha letelt a 21 óra az előző begyűjtés óta, és gyorsan berakunk 4 pokémont 4 különböző GYMbe, akkor mind a 4 után megkapjuk a pénzt, még akkor is, ha 10 perc múlva mind a 4 pokémonunkat kiütik.

Ha az ellenfél elfoglalta a GYMünket, a pokémonunk visszatér hozzánk, Revive-val fel tudjuk éleszteni.

Útvonal

Fórumok  »  Mobiljátékok  »  Pokémon GO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.