Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#65351) rbalint88 válasza t_a_m_a_s (#65349) üzenetére


rbalint88
addikt

tüntikéznek, felújítanak, stb... nyomassad körben a nulláson. :K

(#65352) Novics válasza jjeahh (#65334) üzenetére


Novics
senior tag

Köszcsipuszcsi! :) Valami ilyesmire gondoltam árban, meg ha jól rémlik, akkor nem is nagyon szoktátok szidni.

Továbbítom az infót.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#65353) t_a_m_a_s válasza rbalint88 (#65351) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Akkor valszeg az lesz. Pedig a kölkök szeretik a városnézést. Mondjuk a dugóban üldögélést nem annyira....

Holnap majd jól beletépünk...

(#65354) spanyoll


spanyoll
addikt

Jól sejtem, hogy pénteken délelőtt az m7en hurkatöltőzés lesz lefelé?

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#65355) Studi válasza t_a_m_a_s (#65353) üzenetére


Studi
addikt

Mondjuk más persze így, hogy ti azért ritkábban látjátok a várost, gyerekként a Parlament, a Lánchíd, a vár, az alagút nekem is érdekes volt. Én ha lehet inkább használom a nullást, még a plusz kilométerek árán is, pedig alapvetően nincs bajom a budapesti közlekedéssel.
Mondjuk ma pont besz@ptam, a Corvin Plazától mentem a Dohány utcába, csak nem tudtam, hogy a Nagykörút egysávos. :( De ma mindenhol nagy volt amúgy a forgalom.

(#65356) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Nem értem mit kell ezen görcsölni. 21. században élünk, van mobilnet (-Merci), van Waze...

Szerda reggel Királyhágó utcába mentünk reggel 8:30-ra Maglódról.1 óra volt az út, pontosan ott voltunk. Nagyobb dugó nem volt, ellenben új helyeket fedeztünk fel. A progi elég jól eligazít merre kerüld ki a nagy dugókat.

Ugyanakkor azt is jelzi mikor kell lassítani. Valamint a drága fotósok is felkerülnek rá.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#65357) t_a_m_a_s válasza Real_Necro (#65356) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nem görcsölünk, beszélgetünk. Tudod, offolunk. Én elüldögélek a dugóban ha beszopom, legfeljebb anyázok. Csak amikor a gyereknek éppenpont akkor és ott kell pisilnie/kakilnia, az nem olyan vicces.
Nem lehet mindenki olyan felkészült mint te, ez van...

Holnap majd jól beletépünk...

(#65358) Mercutio_ válasza Real_Necro (#65356) üzenetére


Mercutio_
félisten

Hát persze aranybogár, aztán ha mindenki waze-t használna mindenki arra kerülné a dugót és akkor pont ott lenne az új dugó a megnövekedett forgalom miatt ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#65359) Studi válasza Mercutio_ (#65358) üzenetére


Studi
addikt

Nem teljesen érted a Waze működését akkor. Mondjuk metrón nem is kell, a Miatádról meg április elseje óta nem hallottunk. :P :DDD

(#65360) zool1 válasza Studi (#65359) üzenetére


zool1
őstag

Én a Vazze-t ismerem, de csak dugóban... :DDD

(#65361) *Ropi* válasza Foglalt név (#65340) üzenetére


*Ropi*
félisten

Veszel 2-3 HP Microservert [N36L/N40L/N54L], meg bele mondjuk 4-5-6x 3TB HDD-ket, és földrajzilag egymástól távoli helyeken tárolod őket (De szigorúan UPS-sel megtámogatva! Ebből nem kell nagy: egy 500VA-sról 25+ percig eltekernek.). Mi is így használjuk (egyelőre 3 TB-os lemezekkel RAID5-ben, de ha találok emberi áron 5 vagy 6 TB-os lemezeket, akkor cserélem mindháromban, mert már kezd kevés lenni a hely).

Program: Camera Bits Photo Mechanic (az összes nagy hírügynökség által akkreditált szoftver).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#65362) Studi válasza Real_Necro (#65356) üzenetére


Studi
addikt

A drága fotósok előrejelzéséről nem vagyok jó véleménnyel. :( Én jobban örülnék, hogy mindenki abban a tudatban vezetne, hogy bárhol, bármikor lefotózhatják. Akár lesből, akár kuka mögül, akárhonnan.

(#65363) Mercutio_ válasza Studi (#65362) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerencsére a kevésbé forgalmas helyeken csak kirakni szokták a fijjúg a fotósok előrejelzését, amikor már nincsenek ott elfelejtik sokszor levenni ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#65364) Novics válasza Studi (#65359) üzenetére


Novics
senior tag

Jut eszembe, tegnap utaztam az újrégi kék metróval, ami fehér. Kicsit szürreális volt. :DDD

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#65365) Mercutio_ válasza Novics (#65364) üzenetére


Mercutio_
félisten

Népligetnél nem sikerült a peron végénél megállnia, úgy 3 métert még araszolt elindul-megáll jelleggel, mire bepozicionált :Y

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#65366) atok666 válasza *Ropi* (#65361) üzenetére


atok666
őstag

Nem jobb akkora lemezeket inkabb tukrozni?

Atok

(#65367) Freddy76 válasza Real_Necro (#65356) üzenetére


Freddy76
addikt

ha Óbudán vagy, és a pesti oldalra akarsz átmenni, és a Megyeri, valamint az Árpád híd is le van zárva félig, akkor baszhatod a waze-t. Emellett a város 8.30 körül kezd úgy istenesen bedugulni, szóval, az, hogy te 8.30-ra átérsz rajta nem nagy truváj (ráadásul mivel 8.30-ra mentetek, gomdolom, korábban oda is értetek).

És ha még ez sem győz meg, én bármelyik napszakban gyalog odaérek 30 perc alatt. Én nyertem.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65368) Novics válasza Freddy76 (#65367) üzenetére


Novics
senior tag

Azt hallottam, hogy még a Lánchidat is le fogják zárni. Marad a Margit - Noooormális?!... - vagy a város másik vége. Milyen jó, hogy nem közlekedek arrafelé.
Ja, de majd ha a M3-at is nekiállnak felújítani! Lesz ám itt szopás rendesen! Áldom a szerencsémet, hogy gyalog is be tudok járni melóba! Tegnap mondjuk edzésre is gyalog mentem. Csak 5 km-re van. :D

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#65369) spanyoll válasza Freddy76 (#65367) üzenetére


spanyoll
addikt

Ha pedig pengefóbiád van, akkor nem tudsz megborotválkozni eldobhatós borotvával; a maradék 99%nak viszont tökéletes megoldás.
Persze, semmi értelme a wazenek ha ilyen helyzet van; ahogy nekem se tud sok okosat mondani, ha Siófokra hazamegyek, mert ha az M7 be van állva, akkor a régi hetes is be lesz, vagy már be is van.
De ha melóból jövök haza délbudáról a keletihez, akkor ahol tud, a kis utcákon megspórol nekem egy jó tíz percet minimum.

Más: xbox360hoz kontrollert használtan / olcsón hol érdemes venni? Egyik jóbarátom hozzám vágott egyet, játék meg kontroller nélkül, aztán most fel akarom éleszteni.

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#65370) *Ropi* válasza atok666 (#65366) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem, mert akkor a fele kapacitást elveszted, paritással viszont csak 1 lemeznyit.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#65371) Freddy76 válasza spanyoll (#65369) üzenetére


Freddy76
addikt

Nem a waze-ra mondtam, hogy szar, hanem Necro "hülye vagy, nem használsz waze-t" tartalmú hozzászólására reagáltam. A hidakra vonatkozó megjegyzésem pedig történetesen Necro hozzászólásainak az előzményeire utalt.

A Budapest-Siófok útra pedig tök felesleges a waze: október-március faszaság, június-augusztus non-stop szopás, a fennmaradó hónapokban pedig tök kiszámíthatatlan. Múlt héten mentem Siófokra pénteken, a pálya tele. Mondom fasza, mennek a népek előnyaralni. Erre Székesfehérvárnál eltűnt mindenki, utána üres volt a pálya. És ahogy mondod, hiába dugul be az M7, rögtön dugul utána minden, a normál 7 amúgy is lassú.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65372) Studi válasza Freddy76 (#65371) üzenetére


Studi
addikt

:D Tegnapi utamon (Corvin Plaza - Dohány utca) b@szhattam volna a Wazet (Gúgli mepszet, bármit), az se tud mit mondani. Még a bringások is ott sz@ptak, mert nem fértek el az autósok-bringások között sok helyen. Tragikus, a körút teljesen elesett.

És a legszebb az egészben az, hogy most azért bombázzák szét a villamost, hogy a korábban használt, ámde használhatatlan technológiával újra megcsinálják, hogy kibírja a jövő évi, már új technológiával történő felújításig.

(#65373) Freddy76 válasza Studi (#65372) üzenetére


Freddy76
addikt

Nagy az atyafiság, tízévenkénti felújításból nem sok nokiás doboz telne meg...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65374) Balinov


Balinov
félisten

Sracok, droid ala kene olyan windows + droid app, amivel wifi-n el tudom erni a telefon adattarat (64gb ROM, O+2 belso tarhely, nincs microSD).

Konkretan a kepeket es videokat szeretnem kigyalulni. Videokat csak atmenteni laposra, aztan fel YT privat videonak, kepeket viszont szoritorozni is szeretnem (kuka/nem kuka, dng/jpg)

AirDroid-ot hasznaltam evekkel ezelott valami kisse hasonlora, de asszem ezt nem tudja...lehet ilyen RDP szeru megoldas kene? Van 1altalan androidra?

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#65375) Studi válasza Freddy76 (#65373) üzenetére


Studi
addikt

Egyébként az egész sztoriban az a tréfa, hogy anno odaültették a semmiből Vitézy Dávidot, ami akkoriban okkal keltett nagy felháborodást, hogy ki is ő. Aztán szép lassan (pár hülye gondolata mellett) úgy tűnt, hogy van is némi sütnivalója az egészhez, legalábbis külső szemlélőként én így látom. De talán épp ennek köszönhetően gyorsan el is távolították onnan.
Most blogol/cikkezik a BKV jelenéről, érdemes néha beleolvasni.

(#65376) Freddy76 válasza Studi (#65375) üzenetére


Freddy76
addikt

Az egy értelmes figura volt, és volt benne valami különös elhivatottság. Róla tényleg elhittem, hogy jobbítani akarta a város közlekedését. Ami vitathatatlan, voltak ötletei (pl. éjszakai járatok átalakítása, villamosvonalak hosszabbítása, Bubi), és meghallgatta a közlekedő népet. Tarlós koncepciója nagyjából annyi, hogy lesz, ami van, esetleg lesznek új buszok, oszt jó napot.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#65377) Byk01 válasza Freddy76 (#65376) üzenetére


Byk01
senior tag

Vitézyről lehetett tudni, hogy azért foglalkozott a tömegközlekedéssel, mert az érdekelte, nem úgy került oda, hogy "oda is jó lesz, mert ehhez is ért annyira, mint máshoz" (semennyire).

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#65378) Balinov válasza Balinov (#65374) üzenetére


Balinov
félisten

hatha mast is erdekel, ugy nez ki, friss airdroid nagyjabol tudja, amit akarok

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#65379) Foglalt név válasza *Ropi* (#65361) üzenetére


Foglalt név
addikt

Jobban bízok az offline dolgokban, így a backup fizikai része nálam külső meghajtókon alapul. Mivel privát a felhasználás a rendelkezésre állás nem probléma és így az egységek fizikai terhelése is kisebb, hiszen töredék időben forognak csak a lemezek. Járulékos előny, hogy fizikai behatolás nélkül szinte esélytelen egy támadás(pl. ransomware).

Hálás köszönet a programért, eddig nem kúszott fel a listámra. :R
Elkezdtem tesztelni, de, ahogy jelzik is a(z egyébként újmódi, így szinte teljesen használhatatlan) honlapon, nem egy általános megoldás.
A sebessége előtt tényleg emelem kalapom. Sajnos az "Ingest" az exif hibái és pár programspecifikus limitáció miatt számomra érdektelen. Az, hogy a videókat csak Mac-en játsza le(ha jól tudom, itt valami lincenszelési probléma van, már más terméknél is belefutottam), az hatalmas pofon a használhatóságnak. A keyword-s szekció is inkább a bulk feldolgozás alá dolgozik, egyes képek tag-elés komoly overhead-el működik.
Az export szimpatikus, a GPS import része is korrekt. Örülök a shortcut-oknak még akkor is, ha nem felülírhatóak.
Az ára komoly magabiztosságot sugároz. Van 30 napunk, hogy meglássuk egy quicktime install megoldja-e a videó mizériát és hogy sikerül-e kevesebb, mint 5 kattintásból rávennem, hogy hozzáfűzze egy képhez "mókus".

(#65380) *Ropi* válasza Foglalt név (#65379) üzenetére


*Ropi*
félisten

Win 10 alá is van Quicktime (alternative), én legalábbis találtam. Linkelni viszont fejből nem tudok. :)

(#65378) Balinov: ...200 MB-ig: utána csak akkor a barátod, ha fizetsz mint a katonatiszt. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#65381) atok666 válasza *Ropi* (#65370) üzenetére


atok666
őstag

Csak arra utaltam, hogy ha besz@rik egy lemezed a raid5 tombben, akkor nagyobb valoszinuseggel bukod az egeszet, mintha a mirrorod egyik fele veszett volna oda (plane ilyen 2tb+ lemezeknel).

Atok

(#65382) *Ropi* válasza atok666 (#65381) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ezért van belőle 3 példány. A RAID6 már két lemez kiesése ellen véd, az lesz a következő. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#65383) Foglalt név válasza *Ropi* (#65380) üzenetére


Foglalt név
addikt

Feltettem és egy "Unsupported format variant" üzenettel díjazza a törődést :)

(#65384) aleister


aleister
veterán

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet/érdemes venni olyan műanyag flakonos szódát, ami nyomós? Szóval úgy néz ki egy műanyag szódás szifon, csak egyszer használatos.

Húsvétre kéne a kolléganőkhöz. Jó, ha minél nagyobb kapacitású, hogy biztos ne hervadjanak el. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#65385) Balinov válasza aleister (#65384) üzenetére


Balinov
félisten

Szikvizes, Veszpremben?

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#65386) Studi válasza aleister (#65384) üzenetére


Studi
addikt

Az nem egyszer használatos, újratöltik. És úgy igyál belőle, hogy a lányoknál az út szélén szokott olyan lenni. És nem azért, hogy igyanak... :Y :))

(#65387) aleister válasza Balinov (#65385) üzenetére


aleister
veterán

Szerintem itt minőségi ásványvíz van.
Mivel nem inni akarom, ezért valami gagyi, de nagy mennyiségű cumó kéne. Gondoltam valami nagyobb szupermarketben (Tesco, Spar, Lidl, stb) van ilyen, csak fogalmam sincs hogy ezek közül melyikben van biztosan, mert nagyon ritkán vásárolok én.

Ilyen kivitelre gondoltam, csak sima szódára:

(#65386) Studi
Úgy értettem, hogy házi körülmények között nem lehet bele ismét patront csavarni, mint pl egy szódás szifonnál.
Én sem inni akarok belőle. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#65388) t_a_m_a_s válasza aleister (#65387) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Kisboltban/itallerakatban a szomszéd lépcsőház aljában nincs? Nálunk van szikvíz, valami 150 Ft egyszer megvenni, utána 50-60 Ft a cseréje...

ILYESMI
ILYESMI

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#65389) Real_Necro válasza Freddy76 (#65367) üzenetére


Real_Necro
veterán

Maglodrol mentunk, nullason egy darabig, aztan budai oldalon be a surujebe.
Korabban akartunk indulni de nem ugy jott ki a lepes.
Visszafele 9kor indultunk...
Egyebkent a melohelyemrol is 27 perc volt anno csucsidoben a Kosztolanyiig, szoval nem hulyeseg az az app, csak tudni kell hasznalni. Teny, a vasuti atkeloket nem ismeri, meg lehetne olykor segitokeszebb. Nullason nem egyszer sporolt meg nekunk 10-20 percnyi dugoban allast.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#65390) aleister válasza t_a_m_a_s (#65388) üzenetére


aleister
veterán

Na pont ilyen kékfejűre gondoltam. Kisbolt van, de ott nincs ilyen. Max azt a szikvizest megnézem, amit Bali linkelt.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#65391) hokari válasza aleister (#65390) üzenetére


hokari
csendes tag

Sziasztok!
Ali gurulj le hozzánk, a szomszédom szikvizes. Szentkirályszabadja Radnóti utca.

(#65392) t_a_m_a_s válasza aleister (#65390) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nálunk itt faluhelyen öt boltban is van, csak lehet kapni Veszprémben is... :D

ITTENVANE
EZ meg Fehérváron

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#65393) Lassú Víz válasza Real_Necro (#65389) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Itt éltél Óbudán, mit nem lehet azon megérteni, hogy a Róbert Károlyon a Honvéd Kórháznál Lehel út felé 1 azaz egy sáv használható, és emiatt bedugul az egész híd vissza Kaszásig? Meg azon, hogy egyidejűleg a napokban szétbarmolták a Megyeri hídra felvezető körforgalmat és a dél felől direkt felvezető sávot is? :U
Ha a waze nem tud hidat építeni vagy féregjáratot nyitni, akkor jobban jársz, ha ezen a környéken hanyagolod az autót. A pesti oldalra meg örülhetünk, ha az 1-es villamos átjut.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#65394) Studi válasza Lassú Víz (#65393) üzenetére


Studi
addikt

Nem érted, hogy a Wazzze akkorisátvisz? Ha nem, akkor meg nem tudod használni! :)) :))

(#65395) aleister válasza t_a_m_a_s (#65392) üzenetére


aleister
veterán

Anno középsuliban egyik évben Bp-re mentün k osztálykirándulásra. Megnéztük a kötelezőket, aztán délután 3 körül kaptunk 1,5 óra szabadidőt, hogy mindenki csináljon, amit akar. Mi beültünk a planetárumba, mert ott állt nem messze a busz. Megnéztük a műsort. Kimentünk, és szembe találkoztunk az egyik sráccal, aki nem akarta végügülni az előadást. Tök kedvtelenül rugdalta a parkban a köveket, és annyit mondott, hogy "Basszátok meg! Pesten nincs is semmi". :DDD

Szóval nyilván kapni a megyeszékhelyen ilyet, csak hát, ha nem tudja az ember, hogy hol....
De megtaláltam álmaim helyi szódadílerét, szóval most mindenki táncol. :)

(#65391) hokari
Köszi a lehetőséget, de az egyik helyi fotós cimbinek pont ilyen családi vállalkozása van. Ráírtam, és láss csodát, van nekik ilyen. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#65396) Real_Necro válasza Lassú Víz (#65393) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nekem nem problema a 20-30km kerulo, csak 5,6 lityot eszik a fustolgo teknom...
Egyebkent meg Studi mondja jol, waze hidat epit... :P

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#65397) Mercutio_ válasza Real_Necro (#65396) üzenetére


Mercutio_
félisten

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#65398) t_a_m_a_s válasza aleister (#65395) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Na, akkor örülünk. :DDD :DD

Holnap majd jól beletépünk...

(#65399) Byk01


Byk01
senior tag

Vazze, régen kaptatok (ide) nőt, megint szabadul el a hülyeség. Megpróbálom megállítani (nem mobilnet, munkahely és család kompatibilis tartalom): [link]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#65400) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.