Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
D®. GeNy@
aktív tag
Tehát akkor van net azon a gépen ahol eddig nem ment, HA azt a kábelt dugod be, amelyiken ment a net?
Na akkor megvan a probléma! A kábel a hibás!
Olyan kábelt kell venni, amelyikkel müxik a net.
Azaz NE két sz.gép közé való UTP-t vegyél, hanem router-gép közé valót!Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
mg105
senior tag
véleményem szerint egy routerre lenne szükséged, mivel az általad említett "elosztó" csak egy switch, nem aktív eszköz. a routernek van külön bemenete az internethez, és mivel gondolom csak egy IP címet kaptok a szolgáltatótól, szükség lesz az egyik gép hálókártyájának MAC adressének emulálására.
-
D®. GeNy@
aktív tag
A Digi Netemet én is Switchel akarom megosztani!
Szóval lesz a P3-asom, 2db Hálókarival. 1ikbe Digi UTP be, majd másikból UTP a switchbe és a többi gép már netezhet is switchen keresztül.
Ez nem hasonló ahhoz, amit ő akar? Azaz van a modem, abból jön egy utp a switchbe, majd a többi gép onnan kapja a netet? A modem neki olyan, mint nekem a P3-as 2. hálókarija nem?Szerk.: Bár lehet hülyeséget írtam, mert én a P3-asnál megosztom a netet, míg ő nem tudja a modemet "megosztani" szoftveresen.
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
syler
aktív tag
Hát nem értem. Screenshot:[link]
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
D®. GeNy@
aktív tag
Ez csak a gép és switch közötti kapcsolat!
A net DHCP-s ugye? Ha nincs megosztva a modem és gép közötti hálózati kapcsolat akkor a másik gépen nem lesz net.
Csak úgy tudod megoldani, ha az egyik gép folyamatosan online és az a gép osztja meg a netet a másik gép irányába. Egy sima switchel nem tudod megosztani, ahhoz router kell, ami klónozza a mac adresst, mint ahogy föntebb írták. -Ha nem akarod azt, h. egy gép mindig online legyen-[ Szerkesztve ]
-
syler
aktív tag
Oké, de azt nem értem, hogy akkor t-online-al miért működött ez a switch? Nálam otthon ugyan így volt, volt egy modem, abból a switch-be ment onnan meg szétosztottam 3 felé. Vagy ez upc-nél nem így működik? Nem használtam még soha upc-t.
[ Szerkesztve ]
-
D®. GeNy@
aktív tag
Otthon nekem is UPC van, mivel DHCP-s azaz a modem osztja a gépnek az IP-t, így a másik gép hiába van a hálózaton, ha nem osztottad meg az 1. hálókarit (amelyiken kapcsolódik a modem a sz.géphez) és a 2. hálókari segítségével kapja az egyben utolsó gép a netet. Max 2 gép kaphat netet egy modem segítségével, vagy veszel (én is ezt tettem) egy routert 3-4-7E Ft-ért és akkor lesz 4 gépen is net függetlenül a többi géptől.
-
Csabee.
nagyúr
UPC_nél csak 1 MAC címmel netezhetsz! erre való a routeres megoldás, klónozod a hálókártyád MAC címét, vagy beregeled a Router MAC címét, és akkor 4 gépre kiosztod a neted, vagy ha a routerre rákötsz switchet akkor mégtöbbre.. lényeg hogy egyszerre egy MAC cím kap netet! (legyen az router vagy gép) érdemes lenne routert venned. és ha már veszel routert ne gagyit, hanem D-link vagy Linksys , igaz egy 9000FT tól kezdődnek, de legalább jók!
Üdv: Csabee.
-
syler
aktív tag
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
ashot
tag
Szasztok,
Teljesen laikus vagyok a halozatok temaban ezert bocsanat ha hulyeseget
kerdezek. Itthon optika netem van, ugye bejon egy kabel a lakasba, az ramegy
egy WiFi routerre es onnan megy egy masik szobaba is kabelen.
Azt szeretnem tudni, hogy van e olyan sima eloszto, vagy hosszabbito, hogy
ne kelljen a routerre rakotni a netet hanem csak osszedugom a kabelt es ugy
jojjon tovabb.Valaszotokat elore is koszonom.
[ Szerkesztve ]
-
D®. GeNy@
aktív tag
Szia!
Ha csak egy gépen akarod használni, akkor kihúzod a routerből a kábelt, bedugod egy UTP toldóba (lent a képen, max 500Ft, bár az is sok ezért a kis szar műanyagért ), majd a toldó másik végébe bedugsz egy másik UTP kábelt, melynek a másik vége mehet a gépbe...
[ Szerkesztve ]
-
Mosqa
tag
Hi! Olyan problémám lenne, h albiba wifis routerre 3an vagyunk. És bwinen és más pókerklienseken nemtudunk mind3an ugyanahhoz az asztalhoz, vagy ugyanarra a versenyre regelni, mert ha az egyikünk regel, akkor a többieknek azt írja, h ugyaneből a hálózati környezetből már regiszráltak. Otthon ugyanez a szitu az öcsémmel, ottis wifis router tolja szét netet. Nemlehetne ezt vhogy megoldani vmi beállítással? Az IP cím mind3 gépnél csak az utolsó számjegyben tér el...
mosqa felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit sűrget az ídő ,mert nem sokára visszahív a szolgáltatom, hogy kérem e az akciós sávszélesség emelést vagy sem. ( 2mbit-ről => 4-re )
Szóval még soha nem volt itthoni hálózatom ,max. wifi-n sikerült 1 hét alatt megosztanom a netet. Ezért feltenném a láma kérdésem.Ha összekötök 1 + 2 gépet kábelel és létrehozok egy otthoni hálózatot akkor azt is meg tudom adni melyik mekkora max. sávszéleséget használhat ?
Ehhez egy D-link 301-es router elegendő ?
Vagy ? -
mexel
veterán
Ide is feltenném a kérdésem, talán valaki tud segíteni, egész nap ezzel szívok és semmi eredmény. Switch-ként szeretném hasznáni a routert. A gépembe jön a digi kábele, a net beállítva, működik. A második álókártya csatlakoztatva van a router lan1 portjába. A lan2-ből megy egy kábel a másik gépbe. A varázslót futtattam, mindkét gépen lement de semmi. Mit kellene állítani a gépeken vagy a routeren? Már kezdek idegbajt kapni.
-
dr.bubo
őstag
Port qos-t kell a routernek tudnia, hogy portokhoz beállithasd a sebességet.
A TP-link wr543g tudja, Linksys wrt54g/gl dd-wrt fw-vel (tomatoval is) tudja ezt.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
mezis
félisten
1. Az internetet megosztó számítógépen a megosztás működik, ha kihagyod a routert ?
(Ha csak egy gépet akarsz a switch-re kötni, akkor tul.képpen nem is kell az a switch.)2. Miért nem a routered WAN portjához csatlakoztatod a digi kábelét ? (MAC address klónozás nem működik ?)
mezis
-
total90
veterán
Hello!
Van 2 gépem, az egyiken Vista, a másikon meg Win7. Ez utóbbit most telepítettem fel és szeretném érvényesíteni a neten. Vezeték nélküli a netem van, a wireless kártya a Vista-s gépemben van és egy switchen keresztül akarom elérni a Win7-es gépről majd a netet. A probléma, hogy a Win7-es gép hálózati ikonjánál ott a kis sárga háromszögben a felkiáltójel, tehát valami gond van. Semmit nem állítottam egyik gépen sem eddig de látni látják egymást, sőt másolgatni is bírok az egyikről a másikra.
Lefuttattam a Win7-en a Win. Ntwork Diagnostics-ot és talált egy problémát:
"Local Area Connections" doesn't have a valid IP configuration Not Fiexed.
Ezt hol tudom helyrehozni ? Vista alatt is kell valamit állítani ?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy szeretnék megosztani egy USB stick-es netet 2 gépre. Mivel USB-s, sajnos nem tudom rádugni a routerre
Gondoltam, talán úgy megosztható, ha az egyik gépen van a stick, annak a hálókártyáját dugom rá a router WAN portjára, a másik gép pedig mehet a LAN1-be...Megpróbálhatom ezt így? (persze a hálózati megosztásokat beállítom a 2 gépen)
THX
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
sti10p
senior tag
Sziasztok!
Gyorsan kellene egy kis okítás!
A szitu: Megosztás 2 gép között, az eggyik fix, rendes UTP kábellel a máik gép mobil (Laptop) vezeték nélkül lenne bekötve.
Hogyan is nézne ez ki a gyakorlatban? Lessz egy wifi router, gondolom ez elengedhetetlen hozzá. És akkor hogy lessz bekötve és használható? Mennji fog mind 2 gépen egyszerre a net (nagyon noob tudom ) és az eggyik gép fogja osztani, vagy a router?
A router egyébként egy Link Sys lessz valami 14e Ft körüli ez jó hozzá vagy elég egy olcsóbb is?Válaszokat nagyon köszi!
Ja és a fix gépen XP a wifi-sen meg Vista van.
[ Szerkesztve ]
XY
-
localhost
Közösségépítő
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
-
Norbi.Sz
senior tag
Senkinek semmi ötlete, tanácsa a [#8228]-as kérdéshez?
[ Szerkesztve ]
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
localhost
Közösségépítő
válasz Norbi.Sz #8233 üzenetére
TIPPEK:
(1)
Akár működhet is, de nem tudom ehhez minek a router, de ha akarod akkor se a WAN portba, hanem LAN-ba kösd. (mondom tipp!!!)(2)
Volt rá egy napod és már kipróbálhattad volna, oszt' most mi lennénk okosabbak, ha beírnád: "Működik!" Vagy nem.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
sti10p
senior tag
Az ismerősömnek most aktiválták elvileg az adsl-t, de a szereld magad csomaggal sehogy sem sikerült beüzemelni. A modem adsl ledje nem világít, nincs adsl jel.
Az a szitu, hogy gyárilag (valami új szabvány, vagy nemtom) valami spécin van széthordva a telefonvonal a lakásba, úgy, hogy a T elágazástól külön megy telefonnak és az internetnek is vonal minden szobába. (fogalmam sincs hogy ez technikailag hogyan néz ki, én is csak lestem mikor láttam) A telefonok így működnek, de az adsl nem jön. Szal valszeg az lehet, hogy hiába a szűrő, azt elvileg közvetlenül a T-re kéne kötni, mert az már előbb leválassza?XY
-
Speederer
senior tag
Sziasztok!
Több mappa van megosztva a gépemen, amik frankón elérhetők másik gépről is. De van 1 mappa, amit nem szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni. Konkrétan vmware-re (virtuális pc) telepített xp-ről szeretném azt az 1 mappát elérni, úgy hogy a hálózatba kötött többi gép ne férjen hozzá.
A többi megosztás úgy van beállítva, hogy mindenki tudja olvasni, ezek mennek is. Próbálkoztam a jogosultságokkal is, de nem akar összejönni a dolog.
Tudnátok segíteni?Ja és vistát használok.
KösziA rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz Speederer #8238 üzenetére
Szia!
Szerintem ha már megosztasz vmit, akkor azt a hálózaton mindenki fogja látni...
IP-címhez kellene rendelni a megosztást? -Nem tudom.
Ha erre van megoldás, akkor léca írd már le, mert erre iszonyat kíváncsi vagyok!Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
pongee
csendes tag
Sziasztok!
A gépem a saját, otthoni hálózatban furcsán viselkedik: látja a hálózatot, tud másolni megosztott fájlokat, kap netet, játékok bizonyos része működik, ám egyes játékok esetén nem látja a többi gépet. Esetleg tudtok a probléma kezelésére javasolni valamit? (tűzfal teljesen le van lőve)
[ Szerkesztve ]
-
D®. GeNy@
aktív tag
Szia!
Anno, amikor lanoztunk a haverokkal, sokszor fordult elő régebbi játékoknál főleg, h. nem látták egymást a gépek. (bnc-vel összekötve...régi szép idők )
Szóval akkoriban az oldotta meg az e fajta problémákat, h. a hálókariknál a TCP/IP protokollnál telepítettük a NWlink/IPX/SPX/Netbiost.
Próbáld ki, zavarni nem fog a telepítése....hátha.HA viszont más oprendszer van vmelyik gépen (XP-Vista), az okozhatja ezt a problémát.
Pl. a múltkor Texas Hold'em Pokerezni akartunk az albiban (3db PC XP-vel és egy Laptop Vista-val) ha a Vistás gép kreálta a játékot, a többi gép nem látta...de ha XP-s gép hostolt, akkor meg látta a Vistás Laptop is...[ Szerkesztve ]
-
pongee
csendes tag
válasz D®. GeNy@ #8241 üzenetére
köszi és ezt hogy kell végrehajtani? (pontosabban nem találok ilyen telepítőt, esetleg tudsz linket is adni hozzá? amit találtam vista only és egy olyan errorral szállt ki hogy letörölné a már telepítettett. de szerintem nicns is telepítve, zsír új xp
[ Szerkesztve ]
-
D®. GeNy@
aktív tag
Start->Csatlakozás->Az összes kapcs. megj.->Jobb klikk egérrel arra a hálókarira, amivel csatlakozol a többi géphez->Tulajdonságok->Általános fül->Kiválasztod a TCP/IP protokollt->Katt a telepítésre->Protokoll kiválasztása->Hozzáadás gomb-> Majd kiválasztod a Nwlink/IPX/SPX/NetBios-t és nyomsz egy OK-t!
Ezután indítsd újra a gépet, ha kell a többi gépen is megcsinálhatod...de nem 100%, hogy menni fog...régi tapasztalatot írtam le neked!
-
csyo
senior tag
sziasztok!
Hadilábon álok az internettel:-S
Van most modem, meg szgép, meg UPC is.
Már egy éve megy a net, de a régi lakótársam elköltözött, elvitte a routert is.NOS: van új router, meg lenne egy laptop, amit rá szeretnék kötni a routerre.
Hogy kell csinálni?
(bocs, de a nettel nagyon sok meg nem értésem van, sokat bénázok vele)
Legyen szép a napod!
-
D®. GeNy@
aktív tag
Szia!
Az első, h. a UPC modemet és a routert áramtalanítod!
Egy UTP kábellel kösd össze a routert és a modemet
A modemet dugd be a konnektorba majd várj 2-3 mp-et és a routert is dugd be a konnektorba
Ezután, mikor a modem rendesen karácsonyfa módjára világít a routerbe dugd be a gépekből kijövő UTP kábelt.
Majd lépj be a router oldalára (hátoldalán vagy a dobozán van az ip-je) és állítsd be a kapcsolat vagy internetbeállítás résznél a DHCP-t
Ezután a router menüjében lesz olyan, h. MAC ADDRESS, alatta katt a Clone-ra, majd Save Settings
Következő esemény: a router újra fog indulni magától.
Elvileg a gépeken iexplorer->netbeállítás->Szélessávú internethasználat-> majd restart és elvileg ha mind2 gépen a netet így állítod be, akkor lesz net![ Szerkesztve ]
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Mivel látom, hogy pörög a fórum segítséget kérnék. Diginettel rendelkezem és egy kábeles TP-Link tökéletesen működik. Kaptam egy Netgear wgr614-es wifis router, amit annak módja szerint reseteltem ( többször is ). Azért szeretnék rá váltani, mert a gyereknél lévő latopot is szeretném üzembe állítani. A Netgear sajnos használt és lemezt sem kaptam hozzá ( elméletileg nem is kellene ).
a probléma, hogy a Netgear menüjét nem tudom előhozni. Sem a 192.168.1.1, sem 0.1, sem 0.2, sem 1.100 semmi nem jó hozzá, többszöri reset ellenére sem. Ha a TP-Linket visszarakom az egyből üzemképes.
Hogy tudnám megoldani?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Dot
őstag
Hali!
Tudom, hogy van a problémámnak saját topikja, de oda tavaly írtak utoljára és ezt bíztos több okos ember olvassa:
Kellene 1 kis segítség TeamSpeak szervert akarok indítani, hogy a haverokkat nyugottan tudjunk beszélni, de az ip-k között nincs ott a net ip-m! Csak a helyi és a hamachi ip-k vannak. Routerem van és azon a gépen amelyiken futtatom a szervert arra be van állítva a DMZ! De a másik gépen se dobja ki a netes ip-m! A DMZ-s gépen ha csinálok játékba szerót akkor látják rendesen, szóval azzal nincs baj! A routerbe vagy a progiba kellene állítani? De mit? Help pls!Jah és "traceroute-olni" hogy kell? Szóval parancssorba(?!?!) hogy kell megnézni hogy milyen csomóponton mennek átt a csomagjaim mondjuk a bix.hu fele?
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest