Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
Sziasztok, csak 1 gyors kérdésem lenne...
Az ugye működik, ha 2 routert egymás után kötve használok?A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
Sziasztok!
Több mappa van megosztva a gépemen, amik frankón elérhetők másik gépről is. De van 1 mappa, amit nem szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni. Konkrétan vmware-re (virtuális pc) telepített xp-ről szeretném azt az 1 mappát elérni, úgy hogy a hálózatba kötött többi gép ne férjen hozzá.
A többi megosztás úgy van beállítva, hogy mindenki tudja olvasni, ezek mennek is. Próbálkoztam a jogosultságokkal is, de nem akar összejönni a dolog.
Tudnátok segíteni?Ja és vistát használok.
KösziA rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz anonymus89 #10003 üzenetére
A wifii miatt annyi csak. Gondolom G-s, az meg a gyakorlatban csak kb. max. 2,5MB/s-t tud.
Bár a 2MB még ettől is elmarad, de nagyobb teljesítményre wifin csak N-es szabvány mellett számíts.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
Switch-ként úgy tudod használni, hogy a bejövő netet nem a WAN portba dugod, hanem azt is a LAN-ba.
Nem lehet, hogy MAC address alapján azonosít a szolgáltató? Mert akkor segíthetne a routerben a MAC address klónozás opció is.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz gyongy66 #10005 üzenetére
Van saját topikja is, ott talán jobban/előbb tudnak segíteni.
-
Speederer
senior tag
válasz Newyorker #10015 üzenetére
Nem tudod kipróbálni máshol? Másik routeren keresztül? Barátnál, ismerősnél stb.
Így legalább a routert ki lehetne zárni.
Bár nem hiszem, hogy az E51 és az E52 között akkora különbség lenne, én meg több helyen is próbáltam, sehol nem kellett állítani semmit a routeren.
Esetleg a telón 1 szoftverfrissítést eltolhatnál, talán segít. Jobb 5letem nem nagyon van.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz [E]Storm #10023 üzenetére
Nálunk is hasonlóan van megoldva kb már 3-4 éve.
Nemtom pontosan mennyi lehet a vezeték hossza (talán 40m körül), de a szabad ég alatt kb. csak 7-8 méter van, a 2 ház között kifeszítve. 1szer sajnos már alacsonynak bizonyult, nem fért el alatta a traktor azután feljebb raktuk, még bírja. Pedig a saját súlyát meg kell tartania.
Ezzel nem arra akarlak bíztatni, hogy nagyobb távolságban is hasonlóképpen cselekedj, csak leírtam, hogy a kisebb kinti távolság nem gond 1 hagyományos kábelnek sem.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz Voice24 #10066 üzenetére
Ha a másik gépen folyamatosan jó a net, akkor szerintem a hálózati dolgokat ki is lehetne zárni. Vagyis csak majdnem, mert pl átdughatnád a router másik portjába a kábelt, vagy cserélhetnél kábelt... hálókártyát már cseréltél, azt talán kizárhatjuk akkor.
De szerintem inkább vmi szoftveres nyomora lesz. Vmi linux live cd-t is megpróbálhatnál.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
1 rövid kérdésem lenne csak, bár nemtom jó helyre írom-e.
Ftp-ről lehet vhogy videót lejátszani? Anélkül, hogy előtte le kellene töltenem az egész fájlt.
-
Speederer
senior tag
Melóhelyen szeretnék wifis routerrel netet osztani a telefonomra, de "normál" beállításokkal nem nagyon akar működni. A céges gépeken proxy van beállítva, ip-t pedig dhcp osztja. Rádugtam az 1ik switch-re 1 Tp-Link WR340GD routert (nem nagy eresztés, de ilyet sikerült szereznem. ), a WAN-nak beállítottam a dhcp-t, szépen meg is kapja a címeket, csak éppen az arra felcsatlakozó mobilon nincs net. Aztán kipróbáltam notival is, ott beállítottam a proxy szervert, de úgy sem volt netelérés.
Mit kellene beállítanom, hogy működjön? Vagy ez így nem is fog menni? Ez a proxy-s téma 1 kicsit megzavar.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz atos19881101 #15898 üzenetére
Jaja, sajnos be kell állítani proxyt a többi gépen is ahhoz, hogy működjön a net. Gondolom ha a routert sikerülne AP-ként beállítanom, akkor talán működne azokon az eszközökön is, amik wifin csatlakoznának. Csak ebben a "nagytudású routerben" () nem találtam ilyen beállítási lehetőséget. Ezért ha jól sejtem ebben a formában nem lesz jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Politika
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest