Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8401) localhost válasza ForRedGlory (#8400) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Hát most meg fogsz lepődni! Ethernet kábelként.

Esetleg patch kábel vagy link kábel, de semmiképpen sem crosslink kábel.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8402) Csabee. válasza hemaka (#8399) üzenetére


Csabee.
nagyúr

és amit javasoltam azzal nemmegy?

Üdv: Csabee.

(#8403) ForRedGlory válasza localhost (#8401) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Patch kábel lesz az én megnevezésem. Akárhol kerestem ethernet kábelként nem láttam, de utp patch kábelt igen :)

(#8404) hemaka válasza Csabee. (#8402) üzenetére


hemaka
nagyúr

Nem sajnos :(((

(#8405) Pityke78


Pityke78
őstag

Sziasztok!

Tudtok olyan programot, amivel két, hálózatba kötött gépet csak az egyik gép egerével, billentyűzetével lehet irányítani? Van ilyenre lehetőség?

Köszi

(#8406) Csabee. válasza Pityke78 (#8405) üzenetére


Csabee.
nagyúr

itt is lehet hogy hamarabb választ adnak: Milyen program ami.......?

Üdv: Csabee.

(#8407) fps8


fps8
senior tag

Adott egy internet előfizető. (jómagam)
Adott 3 számítógép, 2 külön testvérrel.
Drága kisöcsém, aki nem ért a szóból (mellesleg 21-éves) állandóan bekapcsolva hagyja a számítógépét estére tölteni, mindenféle csúnya dolog miatt. Már picit unalmas állandóan átrohangálni ilyenkor kishugom (történetesen 17) szobájába, és kihúzgálni öcsém gépét.
Van e erre egyszerű itteni sebességkorlátozós, vagy az ő gépét netről lekapcsolós megoldás? Vmi olyasmire gondolok, hogy belépek a rooterbe (192.168.2.1) és valamit kikapcsolok, hogy csak az ő slotja (ez esetben 3-as) szüntesse meg a jeladást, vagy korlátozza... Vagy bármi hasonló! Minél kényelmesebb ötleteket szeretnék!
(lassan ott tartok h visszaveszek a kedvességből és eladom a rootert XD)
No viccet félretéve: HELP ME!!! Előre is kösz minden ÉRTELMES hozzászólást! :R :R :R

"War... war never changes"

(#8408) Csabee. válasza fps8 (#8407) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Igen van rá megoldás!

Öcsikéd gépét fix ip címre állítod! és ezt követően a routerbe csak 1 pipába kerül és akkor őt lekapcsolod az internetfől , nálam is bevált! viszont akkor egy 5másodpercre neked is megszakad az internet. Milyen routered van?

Üdv: Csabee.

(#8409) Callmaster válasza fps8 (#8407) üzenetére


Callmaster
tag

Szia. Ha router nem tudja a Qos-t, akkor marad a szoftveres megoldás. Melynek neve: Bandwidth Controller. Kliens és szerver része is van.Fel kell rakni adott számú gépekre, majd beállítani a sávszélt (le és feltöltést is lehet allítani). A prgram nem freeware, de torrenteken vagy Rapidsharen megtalálod a Full-t. Én is ezt használom megosztásra. A TCP/IP írja felűl, tehát nem lehet nagyobb adatforgalom a hálókártyákon (nemcsak netnél). És nem muszály futnia a programnak, még a háttérben sem.

(#8410) csana


csana
senior tag

Üdv!
Egy nemrégiben előjött probléma megszüntetéséhez kérném a segítségeteket. Olyan 5 napja észrevettük, hogy nem az igazi a sávszélesség. Néha (netlimiterrel figyelve) darabos a letöltés. Ez alatt azt értem, hogy megugrik (1 megabitre), majd 0 pár másodpercig, majd ismét megugrik, és így tovább. Nem értek igazán a szgépekhez, de úgy néz ki, hogy akár routerrel, akár sima modemel kapcsolódok a netre ugyanúgy előjön a dolog. Ami különös, és csak nemrég jöttem rá, hogy ez a jelenség firefox, vagy explorer (vagy wow) programoknál jelentkezik, míg mondjuk steam-nél, vagy fájlmegosztó progiknál (és némelyik netes játéknál) nem. Nem tudom mi lehet a hiba. Az XP (pro, 32 bites)- frissítve, vírusírtó szintúgy. Korábban ugyanígy ment minden simán, csak mostanában van ez a dolog.. Nem tudom konkrétan kihez fordulhatnék ezzel, de gondolom a szolgáltató (t-online) küldene szakembert, aki belő 1-2 dolgot a gépen, és tartja a markát. Gondoltam előtte bekérdezek itt, hiszen ti talán jobban képben vagytok..

[ Szerkesztve ]

(#8411) syler


syler
aktív tag

Sziasztok. Korábban már érdeklődtem a UPC-s netmegosztás után. Mondtátok, hogy router kell hozzá ami klónozza az ip-t. Azt is tudom, hogy valami jobbat kéne vegyek de most sajnos pénzem nem igazán van rá. Szóval a kérdés az, hogy egy TP-Link R-460 router megfelel e nekem. Nem kell, hogy wifi-s legyen, nem kell semmi extra. Annyi lenne a feladata, hogy két gép egymástól függetlenül tudjon működni. Mert most ha bnőm netezni szeretne, akkor a tesója gépét is be kell kapcsolni stb. Szóval erre a célra megfelel az említett router? 2500 Ft környékén meg tudnám venni, annyit megérne? Köszi.

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#8412) Callmaster válasza syler (#8411) üzenetére


Callmaster
tag

Igen tudja. Szerintem annyiért megéri, átlagban 4000.- újonnan.

(#8413) fps8 válasza Callmaster (#8409) üzenetére


fps8
senior tag

Wow ez jól hangzik, mind a két megoldást megpróbálom!
Köszönöm a tippeket! :R :R :R

"War... war never changes"

(#8414) fps8 válasza Csabee. (#8408) üzenetére


fps8
senior tag

Sokat nem tudok róla, de itt megtalálsz talán minden információt ami célra vezethet :D
KÖSZÖNÖM!!! :C

"War... war never changes"

(#8415) syler


syler
aktív tag

Sziasztok. Nos végül is egy asus Asus RX3041 router lett. Szóval UPC internet. Akkor a modemet összekötöm a routerrel, megadom a felhasználó nevet és jelszót és más dolgom nincs vele? Akkor már menni fog a két gép egymástól függetlenül? Köszi.

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#8416) akaido


akaido
addikt

Üdv!
Régi PC motorosként tegnap szembesültem -úgy hogy leültem és lesültem mert nem tudtam megoldani- egy hálózati problémával.
InviTV-s router UTP kábelen osztja az "észt" 2 pc között, ill. osztaná, mert a két gép közül az egyik - nevezzük pc2-nek - csak néha látszódik a router dhcp kliensei között, néha meg nem :F
A ping az akadozó pc2-ről gépről a router felé mindig hibátlan! Az internet is műxik a pc2-ről. A helyi hálózat kialakítása -két pc közötti kommunikáció- azonban szintén nem működik. Ha néha látja egyik gép a másikat a Hálózati helyekben akkor sem hozzáférhetőek, mert nincs "jogom hozzá" figyelmeztetést kapok. Mindkét gép xp profi sp3-mal, azonos munkacsoportba állítva, ugyanazokkal a felhasználókkal és jelszavakkal ellátva.Előre is köcce a tippeket.

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#8417) syler válasza syler (#8415) üzenetére


syler
aktív tag

Nos nem igazán sikerült a dolog, tudna nekem valaki segíteni a beállításokban? Mit kell beállítani a routerben? Ahogy olvasgatom, akkor először a kábelmodemet csatlakoztatom a router wan portba. Majd Azt a számítógépet amiről megy a net azt a lan portba. Itt kéne valahogy klónozni az internetes gép hálókártyájának a mac adress-ét? Szóval ezt mindenképpen a fő gépről kell megcsinálni? Mert én bedugtam a fő gépet is és a másik gépet is a lan portba, de nem a fő gépről állítgattam, az lehet baj?

[ Szerkesztve ]

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#8418) Callmaster válasza fps8 (#8413) üzenetére


Callmaster
tag

Szivesen :)

[ Szerkesztve ]

(#8419) syler válasza syler (#8417) üzenetére


syler
aktív tag

Megoldódott:)

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#8420) epahladin válasza akaido (#8416) üzenetére


epahladin
csendes tag

Hali!

Nah ezzel az inviteles router csodamicsodákkal van egy olyan történés, hogy ugyebár 4 db portja van neki. DE ebből 2 port onlycsakéskizárólagéssemmimásranemjó a Set Top Box-oké, a másik kettőre lehet PC-t dugni.

Természetesen jelölve az nincsen rajta, nehogy eccerű legyen megtalálni ;)

Meg ne kérdezd melyik 2 a pc és melyik 2 az SetTopBox. :)

Magyarul sem a fixen 2db PCk re dedikált portokról nem fog menni a tv, sem a fixen tvk illetve STBk részére dedikált portokról nem fog menni a pc-s net.

Remélem segítettem.

Nekem is van szerencsétlenségem ezt a megoldást használni, ráadásul előtte brutál jó routerem volt adsl modemmel egybeépítve, fasza hardveres tűzfallal és most ezt a Thompson gyermekjáték routert kell használnom, ami olyan lukas mint egy szita.

BTW Tud valaki rendes, komoly routert (VPS, Gigabit, SPI tűzfal) am i tud ilyen tv izé jelet leadni az STB részére?

(#8421) csyo


csyo
senior tag

betettem a jelszt, de a notebokkal nem lehet rácsatlakozni:-S

hogy kell csinálni?

Legyen szép a napod!

(#8422) akaido válasza epahladin (#8420) üzenetére


akaido
addikt

:R Hálás köszönet a válaszért és az infóért!
Ezek szerint marad a próbálgatós módsz_r. :DDD

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#8423) Draken


Draken
őstag

Mivel igazából nem tudok jobb topicban rákérdezni ezért itt teszem meg.
1 hétre elutazok, és kellene internet hozzáférés a laptophoz, valamilyen usb stick-es internetre gondoltam, de sajnos nem találok olyat ami mondjuk x órás lenne vagy max 1 hónapos, azaz nekem nem több hónapra hanem csak arra az 1hétre kellene, van ilyen lehetőség?

(#8424) Csabee. válasza Draken (#8423) üzenetére


Csabee.
nagyúr

tudtommal nicns, de tedd fel több topicba a kérdést, hátha adnak kölcsön! múltkor is valaki kapott kölcsön usb-s netet :) vannka jó szívü emberek.

Üdv: Csabee.

(#8425) Draken válasza Draken (#8423) üzenetére


Draken
őstag

köszi megpróbálom :R

(#8426) lazlo8


lazlo8
tag

tudtok olyan routert ajánlani amivel tudok ip cimenkénti sávszélesség korlátot adni?
tudja a Qos-t??haverok ajánlottak egy tp link et, amit alig kapok. neten természetesentalálok de bementem pár boltba és azt mondták h nincs raktáron ilyet szól a csávó rendeljem meg neten a bolt ugyanaz jah csak elfelejti mondani hogy mivel nincs raktáron ezért vagy 1 hónap mig lesz ha egyáltalán lesz én meg fizessek előre? onyád :W

(#8427) akaido válasza lazlo8 (#8426) üzenetére


akaido
addikt

TP-LINK WR340GD-m van és alapszinten ezeket tudja.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#8428) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Crosslink-es és lan-os utp kábel között mi a különbség?
FŐ kérdés:
crosslinkes utp kábelt ugyanúgy használhatom, mint a lanost? Routerből vezethetem a netet rajta egy másik gépbe?

Előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#8429) akaido válasza Inv1sus (#8428) üzenetére


akaido
addikt

[link]
Cross alkalmazása: PC no1-t kötöd össze pc no2-vel hálókártyán keresztül.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#8430) Inv1sus válasza akaido (#8429) üzenetére


Inv1sus
addikt

Köszi, de engem az érdekelne, hogy router is gép között működik-e Nem gépet akarok összekötni géppel, hanem a netet akarom továbbítani routerből.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#8431) localhost válasza Inv1sus (#8430) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Elvben nem szabványos, de egyes routerek (típusfüggő) tolerálják, ha nem muszály inkább ne használd, mert egyrészről a link-kábel való erre a célra, (szabvány szerint) másrészről ne kockáztass, hogy vagy jó vagy nem.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8432) akaido válasza Inv1sus (#8430) üzenetére


akaido
addikt

Ajánlatos azonos eszközöket összekötni cross kábellel, tehát routert roterrel, pc-t pc-vel.
localhost megelőzött.

And : localhost gondolom a link kábelt =-nek gondolta a patch kábellel.

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#8433) And válasza Inv1sus (#8428) üzenetére


And
veterán

Van egyenes (patch) meg keresztkötésű (crosslink), LAN-os UTP-kábel viszont nincs, mivel mindkettő LAN-hoz tartozik.
Hogy router és PC között tudod-e használni a crosslink típust, az attól függ: ha legalább az egyik végpont ismeri az Auto-MDIX (bekötés automatikus felismerése) funkciót, akkor igen. Ha viszont nem, akkor egyenes kábelt kell használj a router és a számítógép között.

(#8434) localhost válasza And (#8433) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Igen egyenlőnek gondoltam.
A cégnél ahol dolgoztam LINK-kábelnek neveztük a fali aljzat és a gép közöti tyúkbelet, a patch-kábel a rack-szekrényen belül használatos átkötőkábel.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8435) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Köszönöm szépen a válaszokat! :R Ezzel most segítettetek pénzt spórolni, meg elkerülni egy csomó bosszúságot.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#8436) localhost válasza localhost (#8434) üzenetére


localhost
Közösségépítő

A wikipedián is link kábel

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8437) And


And
veterán

(Nem is localhost kollégát akartam volna kijavítani /mikor írni kezdtem, az ő hozzászólását még nem is láttam/, csak a "LAN-os" kábelre utaltam, mint olyanra, amely egyenes-kereszt vonatkozásában nelétező kategória, hisz mindkettő LAN-hoz kell. Ja, a 'patch' tényleg hasonló értelmű, mint mondjuk wifi-antennánál a pigtail.)

(#8438) csyo


csyo
senior tag

nah, betettem a jelszt, és a W2 es kódot, de a notebookkal nem tudok sem kábellel, sem wifivel rácsatlakozni:-S

Hogy kell beállitani a jelészót? Tud valaki ebben segíteni? :R

Legyen szép a napod!

(#8439) mezis válasza csyo (#8438) üzenetére


mezis
nagyúr

Pontosan. :K
A WiFi speciális kapcsolatoknál (WinXP) pipa abba a ki négyzetbe, ami a "Kapcsolódás akkor is ha nincs jel" felirat mellett van.
(Azt hiszem, hogy Win-ék a rejtett SSID-vel működő AP-kre gondolnak ez esetben... :U )

mezis

(#8440) mezis válasza akaido (#8432) üzenetére


mezis
nagyúr

És miután a router-ek, switch-ek már régóta felismerik az összeköttetés fajtáját, a PC-PC kapcsolathoz meg a legtöbb esetben CrossLink kábel kell, egyértelmű, hogy általában CrossLink kábelt érdemes venni.... :R

mezis

(#8441) Csabee. válasza csyo (#8438) üzenetére


Csabee.
nagyúr

előszőr próbáld meg úgy hogy nem kódolod le a wifi-t és úgy próbálj meg rá kapcsolódni! de elég érdekes hogy ha kábelen sem kapsz internetet, lehet a DHCP-t nem állítottad be?

Üdv: Csabee.

(#8442) akaido válasza And (#8437) üzenetére


akaido
addikt

Szerintem localhost sem helyreigazításként értelmezte. :)
A lényeg, hogy a kérdést feltevő kolléga már érti mi a dörgés, mivel gondos-pontos választ adtál. :)

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#8443) csyo válasza Csabee. (#8441) üzenetére


csyo
senior tag

semmit nem llitottam, csak a "scurity alatt a kódolást.

ott kért jelszót kétszer, de amikor notebookról kapcsolódnánk wifin keresztül, egyszerűen nem enged be.

Én jelszóval szeretném levédeni.

Most fel kellett oldjam, hogy a notebook is rá tudjon csatlakozni (security néálkül működik wifivel, és kábellel is egyaránt)

Hogyan állitom be azt, hogy CSAK ez a laptop csatlakozhasson?

Legyen szép a napod!

(#8444) Superhun


Superhun
addikt

Hali

Egy gyors segítségre lenne szükségem. Beleolvasgattam a topicba, de sokkal nem lettem okosabb... A problémám az, hogy nem sikerül megosztani 2 gép között a netet LAN-ban, router meg proxy nélkül.
Tehát adott 2 gép. Az egyikben 2 hálókártya, a másikban egy. Az első gépben az egyik kártyába az ADSL modem patchkábele megy, a másikba meg a crosskábel, ami össze van kötve a második géppel. Lefuttattam az XP varázslóját mindkét gépen, és addig sikerült eljutnom, hogy mutassa a második gép a net ikonját a rendszertálcán, ami villog rendesen, de az istenért sem akarja semelyik program érzékelni a netet azon a gépen. Az elsőn persze minden perfektül megy. Az első gép IP címét beállítotam 192.168.0.1-re, olvastam hogy arra kell. A másik gép IP-je automatikusan van lekérve. Szóval vagy ultralassú a net a másik gépen, vagy valami nem megy át rendesen.

Bocsi ha már kismillió ilyen post volt ebben a topicban, de már nincs türelmem végigolvasni az egész topicot, tegnap egész nap szarakodtam ezzel...

(#8445) Tromika válasza Superhun (#8444) üzenetére


Tromika
csendes tag

hát az tuti h a második gépben ne automatikusan kérj ipt mert azt nem kap az elsőtől. pl adj neki egy 192.168.0.2 t meg default gatewaynek írd be az 192.168.0.1 et maszk meg 255.255.255.0 Aztán így próbáld meg a varázslót.... Mondjuk így még nem osztottam meg netet a további részét nem vágom, de így legalább látják egymást a gépek:)

[ Szerkesztve ]

(#8446) Tromika válasza csyo (#8443) üzenetére


Tromika
csendes tag

ha wpa2 vel véded és xp sp2 ig van a rendszered akkor nem is fog menni mert nem támogatja( kell egy win update), felfele passz.

jelszavas dolgok helyett meg mac cím alaján tudsz szűrni és csak a te géped megy fel. mondjuk ez magába nem elég, de a probálkozók 50%át kizárod.

(#8447) Superhun válasza Tromika (#8445) üzenetére


Superhun
addikt

Beállítottam az IP-ket, amiket mondtál, de most meg el is tűnt a megosztott internetkapcsolat a második gépen :Y. Nincs meg a kapcsolat ikonja a hálózati kapcsolatok között... Előre kellene haladni emberek, nem visszafelé :DD

(#8448) akaido válasza Superhun (#8447) üzenetére


akaido
addikt

1. gép:
Erről megy majd a net, két hálózati kártya van benne, az egyikbe megy a modem, a másik a 2. gép hálókártyájába.
A beállítások: Hálózati kapcsolatok:
Helyi kapcsolat 1 és Helyi kapcsolat 2, a Helyi kapcsolat 1 (a net erre legyen beállítva.)
Helyi kapcsolat 2-őt, jobb klikk\ Tulajdonságok, Általános fül, TCP/IP protokoll, Tulajdonságok:
IP-cím: 192.168.0.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0

2. gép:
Itt csak Helyi kapcsolat 1 van:
IP-cím: 192.168.0.2
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1
Elvileg így már mennie kell, de mikor nekem nem akart beröffenni akkor még beírtam az 1. gép IP-címét a DNS-hez, azaz:
Elsődleges DNS-kiszolgáló: 192.168.0.1

Vissza 1. géphez, a hálózati kapcsolatoknál jobb klikk net-es kapcsolatra, és a megosztásnál meg kell osztani a net-et a Helyi kapcsolat 2-vel.
Így elvileg mennie kellene...

Esetleg még Hálózati híd kiépítése is szükség lehet: [link]

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#8449) Superhun


Superhun
addikt

Annyit sikerült elérnem megint, hogy visszatűnt a megosztott net a hálózati kapcsolatok közé a 2. gépen. Valós net még mindig nem jön át.
Az IP beállítások jelenleg:
1. gép:
IP-cím: 192.168.0.1
Maszk: 255.255.255.0
többi üres
2. gép:
IP-cím: 192.168.0.2
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.0.1
Elsődleges DNS: 192.168.0.1
a másodlagos üres

Szóval azt mondjátok a hálózati híd segít?

(#8450) csyo válasza Tromika (#8446) üzenetére


csyo
senior tag

ha wpa2 vel véded és xp sp2 ig van a rendszered akkor nem is fog menni mert nem támogatja( kell egy win update), felfele passz.

jelszavas dolgok helyett meg mac cím alaján tudsz szűrni és csak a te géped megy fel. mondjuk ez magába nem elég, de a probálkozók 50%át kizárod.

XPsp2 van nekem

jelszavas dolgok helyett meg mac cím alaján tudsz szűrni és csak a te géped megy fel.
ez mit is jelent?

Nekem az a lényeg, hogy a gépem menjen, meg egy laptom wifiről, és semmi más ne menjen.

ezt hol engedélyezem?

Legyen szép a napod!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.