Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23251) bugizozi


bugizozi
őstag

Sziasztok!

1) Köszönöm a válaszokat!

2) Mennyi? :Y naívan azt hittem hogy ezt 1k környékén megúszom

3) Ez is jó lehetne nekem? Csak mert itt van személyes átvétel...

4) Ha csak egy antennát szeretnék első körben jobb helyre pozícionálni akkor számít az hogy melyiket? Illetve ha egy lát rá a routerre 100% akkor max 150 Mbit lesz a kapcsolat?

:R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#23252) jimmy399


jimmy399
senior tag

Sziasztok!

Elkezdtem azon gondolkodni, hogy otthon kábelel vezetem el a netet a gépeimhez.
Otthon a két asztali gépen gigabites lan kártya van. Az internetet megosztó wireless routeren 10/100-as lan portok vannak. Gondoltam veszek 20m gigabites sebességre specifikált kábelt, és összekötöm a netet megosztó routert és egy másik gigabites lan portokkal rendelkező routert. Eddig oké. Ezután a két gépet erre a második routerre kötöm rá. Ha sikerül beállítani, akkor a két asztali gép között lehetséges-e gigabites kapcsolat, vagy lekorlátozza a net megosztó router a maga 100 mbit-es lan portjával?

--- N/A ---

(#23253) Heffi válasza jimmy399 (#23252) üzenetére


Heffi
őstag

Nem lenne elég 1 db router, amin gigabites hálózat van, és mindent ahhoz csatlakoztatni? Vagy a mostani routered egy szolgáltatói "homegetaway"?

(#23254) Magnat válasza jimmy399 (#23252) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

a két gép gigabiten fog beszélgetni ebben az esetben. Viszont ha a második eszközt csak erre akarod használni, akkor elég egy gigabites switch is.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#23255) jimmy399 válasza Heffi (#23253) üzenetére


jimmy399
senior tag

Albérletben élek. A tulajdonosé a router, amin csak egy 100 mbit-es lan aljzatok vannak. Így ezért szeretnék egy külön switchet. a képt gép közzül az egyik csak torrent gép, azaz tölt meg seedel a nap nagy részéban amikor be van kapcsolva. Azért is szeretnék gigabites lan-t hogy mondjuk 100 gigát ne 1 év alatt másoljak át 100 mbiten... :)

--- N/A ---

(#23256) jimmy399 válasza Magnat (#23254) üzenetére


jimmy399
senior tag

Akkor a switchen keresztül a két gép gigabites marad. Az jó. Most perpillanat a két gép Wifi-n kommunikál a nettel, és közvetlen vannak összekötve egy crosslink kábellel, hogy a cuccokat tudjam másolni a seeder/leecher gépről a főgépre.

a azt hozzátenném, hogy maga a netes router az N-es wfifit is tud, de csak G-re van beállítva. Így olyan 2 megával töltök le max. a net sebessége 80/80 megabit kábelellel valószínűleg fürgébb lenne nem?
A másik a telefonom csak G-s wifi-t ismeri, ha átkapcsoljuk a routert N-es módba akkor tud csatlakozni a mobilom rá?

[ Szerkesztve ]

--- N/A ---

(#23257) jimmy399 válasza jimmy399 (#23255) üzenetére


jimmy399
senior tag

Erre a switchre gondoltam

Elvileg ha midnent auto-ra rakok, akkor a netes router a DHCP-vel kiosztja az IP-ket a gépeknek és kész is van a netelérés. Viszont a hálózat a kettő gép között megmarad nem? Azonos munkacsoportba vannak most is rakva.Annyi a különbség, hogy most már a wifi helyett a kábelen közlekednének a netes csomagok meg a helyi hálózati csomagok is.... A gigabitbe belefér nem? :D

Ja a kábel... 20 m-re gondoltam a router meg a switch közzé.

[ Szerkesztve ]

--- N/A ---

(#23258) Heffi válasza jimmy399 (#23257) üzenetére


Heffi
őstag

Nekem is ilyen switchem van, nincs vele semmi gondom igaz én gigabites routereket használok mellette.

A 20 m kábel nem gond, 100 m-ig semmi probléma sem akadhat.

A madzagos hálózatom eltalál a net is, a wifit ki is kapcsolhatod az asztali gépeken mert felesleges lesz.

[ Szerkesztve ]

(#23259) jimmy399 válasza Heffi (#23258) üzenetére


jimmy399
senior tag

USB-s Wifi stickek vannak, csak kihúzom és megy a szekrénybe :) Köszi a válaszokat, akkor minden flottul fog menni ha mindent megveszek hozzá. Remek. ;)

--- N/A ---

(#23260) zzeN


zzeN
aktív tag

Hali!

A következő "problémám" lenne. Tesómnál van a modem (UPC) és egy router. Ő is a routerből kapja a netet és én is, kábel át van vezetve a szobámba. Ő a routerrel használja a ps3-mát (plusz kábel), nekem viszont csak egy kábelem van, ami a gépbe megy. Hogy elkerüljem a kábel behúzását a falba, meg lehetne oldani hogy elosszam az én egy kábelemet?:) Switch-el esetleg? Remélem érthetőre sikerült leírnom :DDD

(#23261) Heffi válasza zzeN (#23260) üzenetére


Heffi
őstag

Igen, egy switch kell a Te szobádba és abba dugsz bele mindent (no nem mindent,csak az utp kábeleket minden eszközödtől és a routertől érkezőt).

(#23262) zzeN válasza Heffi (#23261) üzenetére


zzeN
aktív tag

Szóval ami átjön utp azt a switchbe, és onnan kell még két kábel. Milyen switchet, mennyiért, hol?:D Az érdekelne még, hogy ha nincs bekapcsolva a ps akkor a netet nem felezi vagy ilyesmi, szóval gépen maximummal jönne minden ugye?

Esetleg ez? Biztos hogy jobb lenne így? 5k vs pár méter kábel behúzás?:)

[ Szerkesztve ]

(#23263) Heffi válasza zzeN (#23262) üzenetére


Heffi
őstag

Szerintem még akkor sem feleződik, ha be van kapcsolva a ps. A hálózat nem úgy működik, hogy arányosan szétosztódik a sebesség a csatlakoztatott gépek között. Van ott prokokoll és prioritás stb.

Amit linkeltél, az gigabites cucc. 100 Mbitest kapsz olcsóbban, főleg használtan.

Ha megoldható a kábelhúzás és van elég szabad csatlakozó a routeren, akkor az a legegyszerűbb és leggazdaságosabb megoldás. A géped kábele mellé biztosan be tudsz rakni mégegyet. Persze ha 4 fölötti lenne a vezetékes eszközszám, akkor kell egy switch.

(#23264) And válasza bugizozi (#23251) üzenetére


And
veterán

2.) Ja, naivan esetleg: anyagárban 1500 Ft körül van (ez a 3m-es darab + két csatlakozó), és még össze is kell szerelni.
3.) Igen, az is jó.
4.) Elvileg mindegy, melyiket viszed, feltehetően a nem MIMO-s üzemmódoknál támogatja az antenna diversity-t. Viszont ha csak az egyiket teszed jobb pozícióba, akkor felmerül a kérdés, hogy ugyan minek vettél 300 Mbps-es n-módot támogató kártyát :U. Az egy spatial stream-mel (amelyhez egy antenna tartozik) elérhető linksebesség maximuma 802.11n esetén valóban 150 Mbps.

(#23265) zsolt200


zsolt200
tag

Üdv! Azzal kapcsolatban érdeklődnék hogy nálam kikapcsolták a Upc netet de a modemem megmaradt és van egy rokonom akinek ugyan ettől a szolgáltatótól ugyan ilyen modemmel jön a net felhasználó és nevet igénylő kapcsolattal. Na most: Én tudom a felhasználó nevét és jelszavát és érdekelne hogyha bedugnám a saját modemem és megadnám a dolgait akkor feltudna vele kapcsolódni a hálózatra? Minden hétköznap dolgozik 3-ig és addig az övé még az áramból is kivan húzva tehát ő nem tartózkodik fent vele a neten...

http://steamcommunity.com/id/zsolt100/

(#23266) almos94


almos94
aktív tag

Üdv uraim!
Kollégiumban lakom az egyetem alatt és itt az internetnél az "egyidejű TCP/UDP kapcsolatszám" max 128 lehet. Na most én ezt sokszor túlléptem. Hogy következhetett ez be, mit is takar ez a fogalom? Torrent lehetett a gond?
A hálózati hozzáférésemet http, https portokra korlátozták, ez miben fog megnyilvánulni?
Sajnos itt nem túl segítőkészek... :(
Előre is köszönöm a válaszokat!

Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...

(#23267) Intruder2k5 válasza almos94 (#23266) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Igen, nyilván a torrent az, ami alapbeállítás szerint magas kapcsolatszámmal megy, ez okozhatta a túllépést! Ésszerű lett volna limitálni a kapcsolatokat mondjuk 50-re, a mai netsebességek mellett ezzel is vígan lehet torrentezni!

A http és https portokra korlátozás annyit jelent, hogy csak böngészni fogsz tudni...

(#23268) almos94 válasza Intruder2k5 (#23267) üzenetére


almos94
aktív tag

Hát igen, csak engem erről senki sem tájékoztatott. Meg hát átlag felhasználó vagyok, nem értek az ilyenekhez, ilyet nem tanultunk a középsulis infó órákon. :D
Meg tudnád mondani, hogy akkor mit hogyan állitsak át?
Kapcsolatok maximális száma összese?
Peer kapcsolódások max. száma torrentenként?
Feltöltési szálak torrentenként?
Egyszerre kb 10 torrent szokott futni nálam.
Ezt a http korlátozást nem lehet kijátszani valahogy? Elég sokat szoktam torrentezni.

Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...

(#23269) mezis válasza zsolt200 (#23265) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.! Mennyibe kerül kipróbálni ?

mezis

(#23270) Intruder2k5 válasza almos94 (#23268) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát igen, középsulis infó az a word betűméret állításon nem nagyon nyúlik túl...

A kapcsolatok száma összesen, amit limitálnod kell, ezen belül persze lehet a többit is, mint peer, seed, de ez már részletkérdés, a lényeg, hogy összesen se menjen a megengedett fölé! Mondom, szerintem 50 kapcsolat elég lenne... Viszont ha már úgyis letiltottak, akkor már tök mindegy!

Kijátszani nem nagyon tudod, meg aztán ha azzal lebuksz akkor még keményebb retorziók jönnének érte! Nem tudom, hogy megy ez ott, de lehet meg kellene beszélni az rgazdákkal, hogy utánanéztél a szükséges beállításoknak, megtetted amit lehet, és jó lenne még egy kísérletet tenni!

(#23271) almos94 válasza Intruder2k5 (#23270) üzenetére


almos94
aktív tag

Na és akkor itt jön az érdekesség az egészben, nekem ez a 3 beállitás mind 35-ön volt. Tehát az első is, a kapcsolatok max. száma összesen. Nekem nem is a tcp, hanem az udp volt mindig az egekben. Más beállitás nincs?

Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...

(#23272) Intruder2k5 válasza almos94 (#23271) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Esetleg szokott lenni még olyan is, hogy nyisson új slotot, ha a sebesség nem éri el x értéket... Ez eredményezheti azt, hogy a kliens orrba-szájba nyitogatta automatikusan a slotokat!

(#23273) almos94 válasza Intruder2k5 (#23272) üzenetére


almos94
aktív tag

Van egy olyan, hogy új feltöltési szál inditása, ha feltöltési sebesség 90% alatt van, ez be volt pipázva. Valószínűleg ez volt akkor a ludas, legalábbis remélem. Legközelebb nem akarok igy járni. Megpróbálom elrendezni, hátha visszavonják.

Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...

(#23274) BlackSoft


BlackSoft
addikt

Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom-e, de szerintem igen :DDD

Pár órája nincs netem, de mégis :))

Prohardver bejön, google bejön, youtube bejön. De kb semmi más nem. A winfos-nak a saját probléma megoldója természetesen nem tudja orvosorolni, csak azt mondja, az a hiba, hogy nem tud kapcsolatot teremteni valami DNS serverrel. Fogalmam nincs az mi, de újra lett indítva a router, és a modem is. Semmilyen gépen nem tölt be semmi, csak ez a pár weboldal. Se wifin, se Lan-on. Semmi...

Ezt hogy lehetne orvosolni? Mi a gond?

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#23275) Magnat válasza BlackSoft (#23274) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

ha az Index.hu nem jön be, de a 217.20.131.2 meg bejön, akkor dns probléma lesz. Gép és router (és ha van, modem) restart megvoltak?

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#23276) BlackSoft válasza Magnat (#23275) üzenetére


BlackSoft
addikt

Az index bejön, viszont továbbra is fontos oldalak nem jönnek be. Játékok sem találnak servert...

Ahogy írtam mindent újra indítottam már. A windows DNS bajra hivatkozott.

Webproxy.hu bejön, és annak a segítségével bármilyen oldalt meg tudok nézni :F

[ Szerkesztve ]

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#23277) Magnat válasza BlackSoft (#23276) üzenetére


Magnat
veterán

MOndj egy oldalt ami fontos és nem jön be...

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#23278) BlackSoft válasza Magnat (#23277) üzenetére


BlackSoft
addikt

Voidassault.com vagy Facebook.com

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#23279) Magnat válasza BlackSoft (#23278) üzenetére


Magnat
veterán

173.252.110.27-re bejön a Fácse?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#23280) BlackSoft válasza Magnat (#23279) üzenetére


BlackSoft
addikt

Nem :F

Szerk: Közben épp most megoldódott :W Egyszercsak bejött a FB és minden...nem értem...

[ Szerkesztve ]

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#23281) Magnat válasza BlackSoft (#23280) üzenetére


Magnat
veterán

Akkor legalább azt tudjuk, h nem dns probléma volt :K

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#23282) BlackSoft válasza Magnat (#23281) üzenetére


BlackSoft
addikt

Hát igen, de azt meg nem tudjuk, hogy mi volt a probléma :DDD Átnéztem az összes router beállítást, cseréltem minden címet, még a log-ot is töröltem, de nem javult meg, aztán egyszercsak véletlen jó lett :))

Na mindegy, azért köszi szépen a kitartó segítséget ilyenkor éjjel :R

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#23283) szlovibuki


szlovibuki
tag

Sziasztok!

Azt szeretném megoldani, hogy az itthoni netem (ip címem), akkor is elérhessem mobilnetről vagy más internetkapcsolatról, amikor nem vagyok itthon. Lehetséges ez egyáltalán? Ha igen, hogyan?

(#23284) Magnat válasza BlackSoft (#23282) üzenetére


Magnat
veterán

Simán lehet, h szolgáltatói probléma volt...

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#23285) Magnat válasza szlovibuki (#23283) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

igen, csak pontosítani kellene, h mit szeretnél ... van otthon bekapcsolva egy gép v vmilyen eszköz és erre szeretnél távolról belépni?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#23286) szlovibuki válasza Magnat (#23285) üzenetére


szlovibuki
tag

Igen, pontosan így szeretném megoldani! :)
Távolról szeretnék belépni rá, és azt szeretném, hogy ha futtatok egy programot, akkor az az otthoni ip címről kapcsolódjon a netre.

[ Szerkesztve ]

(#23287) bugizozi válasza And (#23264) üzenetére


bugizozi
őstag

Köszönöm a válaszod!
A jövőre való tekintettel vettem 300 Mbps-t támogató kártyát. Az a cél, hogy a 60 Mbps net átjöjjön fullon, (jelenleg 40 csorog át) ha ehhez elég az egyik antennát jobb pozícióba helyeznem akkor nem adnék ki fölöslegesen +2k-t :)

btw a UPC-től kapott router tudná 300 Mbps szórni a wifit?

:R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#23288) zsolt200 válasza bugizozi (#23287) üzenetére


zsolt200
tag

Láttam erre egy megoldást hogy fogsz egy fém colás dobozt, levágod az alját, hosszába kettévágod egyik oldalt, kihajtod és ahol van a nyitórésze ráhúzod az antennára, akkor megnő a router sebessége, többen is állították hogy működik ,csak most nem találom a videót :D

http://steamcommunity.com/id/zsolt100/

(#23289) zsolt200 válasza mezis (#23269) üzenetére


zsolt200
tag

Máshol válaszoltak. Modem MAC számához kötött így nem tudnék felcsatlakozni :/ Azt nem lehet valahogy hamisítani? :D

http://steamcommunity.com/id/zsolt100/

(#23290) Magnat válasza szlovibuki (#23286) üzenetére


Magnat
veterán

Hát ha azt akarod, h az otthoni neted ip címe látszódjon akkor kell egy vpn szervert futtani otthon pc-n v routeren, esetleg vmi ssh tunneling ... persze meg lehet tenni azt is, h simán vmi logmein v teamviewer szerű cuccal bejelentkezel az otthoni gépedre és onnan csinálod amit akarsz ...

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#23291) LadaLord


LadaLord
aktív tag

Helló Mindenki!

Korábban volt ez a problémám, amire kaptam pár jótanácsot, hogy hogy tudnám megoldani.
Azóta a következő változások történtek a következő eredményekkel:

Azóta hozzám került tesztelésre egy ilyen router. Kipróbáltam a távolabbi gépben ezt az adapterkártyát, illetve áthoztam az én gépemhez ezt az usb-s wifi vevőt. Íme a tapasztalatok: a routertől messzebb lévő gépben jóval stabilabb lett a vétel, de: először a speedtest mutatott rajta 15-17 megabitet a 30ból, de azóta eléggé ingadozó, és 3-5 körül mozog leginkább. Az én gépemen az usb-s cucc is ingadozik eléggé. Van, hogy mutatja a speedtest a max sávszéleséget, de van, hogy 15-20at ad csak. De szerencsére azért szokott tölteni rendesen, csak ez az ingadozás aggaszt kicsit. Szerintetek mi lehet az oka az ingadozásnak mindkét gépen? Mivel lehetne ezt kiküszöbölni? Mennyit ér meg az említett router használtan? Olyan másfél éves körül lehet legalább a kütyü. Illetve még azt kérdezném, hogy ez a router milyen hasznos, napi szinten használható extra funkciókat tud? Mert azért elég komolynak tűnik... :D

Köszi előre is a segítséget!

Üdv,
T.

[ Szerkesztve ]

(#23292) #85154688


#85154688
törölt tag

Sziasztok!Az alaplapomon egy realtech típusú integrált hálókártya segítségével megy az internetem.A hálókártya beállításainál az energiagazdálkodás fülön ez az alapbeállítás: [link] kérdésem az lenne,hogy nem gond-e az ha az van beállítva,hogy a gép kikapcsolhatja a hálózati kártyát energia megtakarítás céljából?Ez nem okozhat pl internet szakadozásokat ha fel vagyok csatlakozva a hálózatra,de pl. éppen nem internetezek hanem valami mást csinálok a gépen (pl. Játszok)?Kösz előre is.....

(#23293) kali válasza #85154688 (#23292) üzenetére


kali
legenda

szia,

jellemzően nem okoz gondot, én például még sosem tapasztaltam hátrányát egyik munkaállomásomon sem, pedig régóta így használom.

(#23294) #85154688 válasza kali (#23293) üzenetére


#85154688
törölt tag

Köszi szépen.És az a gép felébresztős opció nálad sincs bekapcsolva mint nálam a képen? :)

(#23295) kali válasza #85154688 (#23294) üzenetére


kali
legenda

azt a funkciót nem használom, nincs rá szükségem, hogy távolról felébresztgessem a munkaállomásokat.

(#23296) szlovibuki válasza Magnat (#23290) üzenetére


szlovibuki
tag

Köszönöm a segítséget! Az jelenthet esetleg gondot, hogy dinamikus az otthoni net?

(#23297) Gubek-Einste válasza LadaLord (#23291) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

inSSIDer mit mutat?
OpenWRT-vel elég sok mindenre használható, felsorolni sem lehet, hogy mikre.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#23298) Gubek-Einste válasza szlovibuki (#23296) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Igen, DDNS-t kell használni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#23299) LadaLord válasza Gubek-Einste (#23297) üzenetére


LadaLord
aktív tag

Helló!

Beállítottam a 13as csatornára a cuccot, és ezeket mutaja:
Annál a gépnél, amelyik egy szobában van a routerrel, USB-s adapterrel:

inSSIDer:

speedtest fürge:

speedtest valamiért belassulva:

A távolabbi gép a PCI-os adapterrel:
inSSIDer:

speedtest:

Ennél a gépnél most jópár méréskor ezt mutatta a speedtest, ezzel meg is lennék elégedve, most úgy tűnt, hogy ezen a csatornán állandó a sebesség. Holnap majd mérek újra.
De az én gépemen nem tudom, hogy miért ilyen nagy a szűrás megint. Először jött a 30megabit, aztán lecsökken, majd megint 25... Gyanítom, hogy lehet, hogy az usb-s cucc a hunyó amúgy. De az miért tud egyszer jó lenni, egyszer meg nem igazán?

Üdv,
T.

(#23300) Intruder2k5 válasza LadaLord (#23299) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az a HP Print akármi micsoda? Access Point-ként működik a nyomtatód?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.