Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz VeryByte #22498 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsot, amint több pénzem lesz, vásárolok egy új OS-t, de egyelőre nekem ez megteszi. Az SP3-at használtam már, de ezen a számítógépen jelenleg először takarítani kell, csak utána tudok windows-t telepíteni, frissíteni, akármit csinálni vele.
Amit írtál, azt megtaláltam, habár nem tudom módosítani a megosztottságot! Egyszerűen jobb klikkel a súgót és a 'frissítés' opciót engedélyezi, más nincs is. Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve.
-
Lidl
senior tag
válasz Ferink #22494 üzenetére
Szia,
Nekünk is pont ilyen JetDirect kártyák vannak a munkahelyen, XP-kkel.
Gondolom fix IP címet használsz a nyomtatónak. Ebben az esetben, amikor telepíted, akkor "Helyi nyomtatót" válassz, és amikor a portot kell kijelölni, akkor hozzáadsz egy újat. Itt kiválasztod, a típusnál, hogy IP port (Standard TCP/IP port), majd beírod az IP címét a nyomtatónak.
Ezzel létrejön egy virtuális nyomtató port, olyan mint az LPT1. Ha később újratelepíted, akkor már nem kell létrehozni, csak ki kell választani a listából.
Utána kéri a drivert a nyomtatóhoz. Szerintem az XP nem ismeri alapból a HP1320-at, szóval jó lenne a telepítő CD, vagy szedd le a drivert a HP oldaláról.
És ezzel van egy helyi nyomtató az XP-s gépen.Üdv
Lidl -
addikt
válasz Gubek-Einste #22499 üzenetére
Nagyon köszi a tippet, remélem igazad lesz. Mennyire érdemes csökkenteni?
-
Lidl
senior tag
Sziasztok,
tegnap sikerült megcsinálni a switch-es kapcsolatot a ZTE és a TP-Link router között.
ZTE adja a DHCP-t, innen megy az Internet, a TP pedig a wifi-t. Minden eszkös ami a TP-re csatlakozik a ZTE-től kap IP címet.
És az IP TV sem működik rosszul. Gondolom nincs Broadcast probléma sem, mert nem villog semmi, minden tökéletesen működik, ahogy szerettem volna. Nem tudom, hogy először miért nem ment...Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
Lidl -
krealon
veterán
válasz skatebab #22509 üzenetére
OpenWRT kompatibilis router-en a Gargoyle QoS-el viszonylag egyszeruen megoldhato a szabalyozas.
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Ha rendszeresen kihúzom 220-ból a routert, lehet valami baj vele?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Topikgazda
-
Thomasz0
tag
Sziasztok
Két egymás melett lévő családi ház között kellene megosztani a neten, az egyikben elég gyors net van 40mbit/s a másikban semmi. Kábelt nem akarnának kihúzni a két ház között. kb 20m a távolság.
Hogyan lehetne vezeték nélkül megoldani úgy hogy wifi is legyen mindkettő helyen.Olvasgattam a témába és a következőre jutottam javítsatok ki ha hülyeség
Kellene 2db router ami támogatja a wdst, és ha több antennás a router akkor azt lehet hogy az internetes oldalon az egyik antenna helyére rakok egy külső antennát ami kivezetek a ház falára és a szomszéd ház felé irányítom és ha így sem látja a hálozatot az internet nélküli oldalon lévő router akkor megcsinálom ugyan ezt a fogadó oldalon is ?
-
-
junkeer
tag
válasz alratar #22511 üzenetére
Sokszori ki, és bekapcsolás előbb utóbb kinyírja az olcsó AC/DC tápegységeket, amiket az eszközökhöz adnak... de az meg cserélhető... A ki és bekapcsolgatás olyan mint egy kisebb feszültség tüske... egy darabig tolerálja a táp, de egy idő után megdöglik.
A TCP/IP atyaúristene, a WiFi hercege, bit hegyező kisiparos.
-
Topikgazda
válasz Thomasz0 #22513 üzenetére
A legjobb megoldás: igény szerinti router a netes oldalra, kábellel összekötni egy kültéri AP/antennás eszközre, a másik oldalra ugyan ez kábellel összekötve egy sima wifi router AP/Switch módba.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
spacewalkers
csendes tag
Sziasztok!
Következő a problémám:
Szeretnék egy újabb mappát megosztani az otthoni hálózatomon, de "A mappa nem osztható meg" hibaüzenettel megáll.
A fura az, hogy eddig is voltak/vannak megosztott mappáim, azok működnek.
Próbáltam neten utánajárni, addig jutottam, hogy valami RPC vezérlő nem meg (vagy valami hasonló)
Van valakinek ötlete? (a windows újratelepítésen kívül) -
szabacsik
őstag
Helló! Kéne egy kis segítség.
Adott egy laptop amire wifin keresztül jön a net. Össze van kötve kábellel az asztali pc vel. Van ugye egy virtuális meg a fizikai hálókártya. A virtuális vpn miatt van és meg is kapta az ip címet ami kell. Hogy lehetne megoldani, hogy az asztali pc a virtuális hálózat ip címét használja?
Gyakorlatilag valahogy meg kéne oldani, hogy jobbról balra használják egymást. a wifit a helyi kapcsolat 2 ,a helyi kapcsolat 2-t meg a fizikai helyi kapcs.[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
szabacsik
őstag
válasz junkeer #22522 üzenetére
Bocsánat. Tehát konkrétan azt szeretném elérni, hogy úgy látszódjon a pc-n való internetezés mintha amerikában lennék. A laptop kapja a netet és van vpn hálózat is ami aktív már csak át kéne irányítani a pc-hez. Próbálkoztam már azzal, hogy megosztom a vpn hálózatot a sima hálózatra, de nem jött össze.
/\____/\
-
artiny
őstag
XP alatt hálozat keresése, mitol van?
egy ismeros hivott es azt kerdezte hogy mitol van ,hogy a notebookja mitol irja ki miutan raszurta a halozati kabelt hogy hálozat keresése,vagy valami hasonlot.....?driver felelehet telepitve(anélkul kiírna ezt?)
-
Phenom920702
csendes tag
Üdv, Szeretnék venni egy routert, de a szomszédból kapom a jelet a kültéri antennára,ugye szeretném megosztani a wifit a lakásban, hogy tudnám megoldani?
-
Topikgazda
válasz Phenom920702 #22527 üzenetére
A kültéri antennát rákötni egy kliens módú eszközre, abból egy LAN kábel egy AP-ban (lehet router is AP módban).
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Phenom920702
csendes tag
válasz Gubek-Einste #22528 üzenetére
ez egy kicsit magas
-
őstag
válasz Phenom920702 #22529 üzenetére
Én sem tudok konkrét eszközt, ami gyárilag kész arra, hogy megoldja a problémád.
Én úgy oldanám meg, hogy vennék egy TP-Link TL-WR1043ND router-t, a három antennacsatlakozója közül 1-re rákötném a kültéri antennát, majd raknék a router-re OpenWRT firmware-t, és ez alapján a videó alapján beállítanám repeater-ként.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
válasz Phenom920702 #22531 üzenetére
Hát nem tudom mennyire nagy a lakásod. Azért írtam az 1043ND modellt, mert annak ugyebár 3 antennája van, és a külső antenna csatlakoztatása miatt csak 1 esik ki.
Ha egy 2 antennás modellel probálkozol, nem tudom mennyire tudja lefedni a lakásod 1 db antennával majd a router.Egyébként közben utánanéztem. Elvileg tudják a TP-Link routerek gyári firmware-el is (azaz OpenWRT nélkül) azt ami neked kell. ( [videó] ) De ebben nincs tapasztalatom, mert sosem használtam TP-Link eszközt gyári firmware-el.
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, az normális, hogy wifi routeren (Belkin Play Max) keresztül otthoni hálózatba kötött két pc (win7 64 bit) között fájlátvitelkor kb 3 Mb/s a max. sebesség?
Adat, nem zene/video. Ráadásul meg is szakad főleg a laptop részéről a wifikapcsolat gyakran. Ezt csak fájlátvitelkor csináljaHa ez nincs így rendben, mit tehetek? Köszi
edit.: arról nem is szólva, ha LAN kábellel direktben összedugom a két gépet, akkor nem azonosított hálózatnak jelöli és fogalmam sincs hogyan bírhatnám életre...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
őstag
válasz RetepNyaraB #22534 üzenetére
3 Mb/s vagy 3 MB/s? Mert egyáltalán nem mindegy, hogy megabit vagy megabyte. Bár gondolom inkább utóbbira célzol. 3 MB/s pedig szerintem reális sebesség, ha mindkét PC WiFi-n van. (Sajnos a 300 Mbit-es WiFi sebesség eleve "parasztvakítás" kategória. LAN -> WiFi irányban is max. 120 Mbit-et tud teljesíteni. WiFi -> Router -> WiFi irányban meg szerintem kb. annyit, amennyit neked teljesít.)
Ha pedig a két gépet UTP kábellal összekötöd, akkor a hálókártyák IP címeit be kell állítani, hogy lássák egymást.
pl.: Egyik gép hálókártyájának az alábbiakat:
IP: 192.168.1.1
Netmask: 255.255.255.0Másik gép hálókártyájának az alábbiakat:
IP: 192.168.1.2
Netmask: 255.255.255.0(Többi mezőt üresen hagyva.)
Így látniuk kell egymást.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz proradeon #22535 üzenetére
Megabyte-ra gondoltam, köszi. Ha ez reális, akkor így elég siralmas
A LAN madzag esetében (jó, legyen UTP ) ezt a beállítást hol tudom megejteni? Elnézést a láma kérdésért de sose foglalkoztam ilyesmivel és akárhogy keresem nem jöttem rá eddig (a vezérlőpult hálózatbeállításainál szerencsétlenkedem)
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
őstag
válasz RetepNyaraB #22536 üzenetére
Hát Windows 7 esetén:
Control Panel -> Network and sharing center -> Change adapter settings -> Local Area Connection (jobb klikk) -> Properties -> Internet Protocol Version 4 -> PropertiesBocs az angolért, de angol a Windows-om. Ha esetleg kell, egy kis screenshot segítségként: [link]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #22536 üzenetére
Nah a vezetékes hálózat tulajdonságainál a TCP/IPv4 protokollnál beállítottam az írt értékeket, elmentettem. Továbbra sem azonosított a hálózat és nincs internet kapcsolat (ami nekem nem is kell basszus, csak fájlokat szeretnék átvarázsolni innen-oda ) Nyilván valamit nem jól csinálok. Mit?
ui.: a wifin keresztüli otthoni hálózat az él továbbra is. Ki kell kapcsolni??
Újra kell indítani a gépet?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz RetepNyaraB #22538 üzenetére
Hát WiFi hálózat be tud zavarni, főleg, ha az is a 192.168.1.x tartományt használja.
A legtisztább az lenne, ha lecsatlakoznál mindkét géppel WiFi-ről, és nyomnál 1-1 újraindítást. Ha így sem látják egymást, akkor így látatlanban nincs ötletem.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #22540 üzenetére
Oké letiltottam a wifit, újraindítottam, engedélyezni kellett a hálózatfelismerést és működött. Kissé komplikált, de megy
Így másolt 50-70Mbyte/sec sebességgel. Az rendben van (a 2-3Mb/s-hez képest mindenképp )?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
őstag
válasz RetepNyaraB #22541 üzenetére
Az már mindenképp. Gigabites hálózaton én is annyival másoltam kb. és ott a notebook winchester volt a szűk keresztmetszet. Nyilván nálad is valamelyik gép winchestere az, ezért nincs kihasználva a gigabites kapcsolat által kínált ~128 MB/s-os maximális sebesség. Lényeg, hogy a 50-70 MB/s teljesen rendben van!
-
junkeer
tag
válasz proradeon #22530 üzenetére
Van jobb megoldás.... Mikrotik router, amibe 2 külön rádióskártyát raksz. Az egyik kliensként csatlakozik a kültéri antennára, másik AP ként szór beltéren... Az én routerem is ilyen... 3 Mini PCI rádióskártyát lehet belerakni, és van 9 LAN portja....
A TCP/IP atyaúristene, a WiFi hercege, bit hegyező kisiparos.
-
őstag
Hello
Alapvetően hardveres kérdés:
Adott egy Cat5e kábel ~7m, nf n zf k kf z bf b színsorrendben bekötve. Kis egyszerű kábelteszter jól bekötöttnek jelzi mind a nyolc eret. Két notebook se érzékel rajta keresztül hálózatot, másik 2m-es kábellel igen. Samsung C6500-as tv kap rajta IP-t, viszont a Tomato csak 10M-s kapcsolatot jelez, néha felugrik 100M-re. Samsung kapcsolattesztje is 7Mbps-st jelez, pedig 120Mbps netem van.
Tudnátok valami ötletet adni, mert én már a csákányt keresem...Előre is köszönöm!
-
krealon
veterán
válasz proradeon #22530 üzenetére
"Én úgy oldanám meg, hogy vennék egy TP-Link TL-WR1043ND router-t, a három antennacsatlakozója közül 1-re rákötném a kültéri antennát, majd raknék a router-re OpenWRT firmware-t, és ez alapján a videó alapján beállítanám repeater-ként."
Csakhogy ez nem mukodne normalisan, mert a 3 antenna nem kulonvalaszthato.
Tobb antenna magyarazatA megoldas az, hogy kivulre kell egy antennaba integralt AccessPoint (AP), ami a tavoli kapcsolatot fenntartja, benntre pedig egy masik router vagy AP, az igenyeknek megfeleoen. A kettot pedig UTP kabel segitsegevel kell osszekotni.
(#22543) junkeer
"Van jobb megoldás.... Mikrotik router, amibe 2 külön rádióskártyát raksz. Az egyik kliensként csatlakozik a kültéri antennára, másik AP ként szór beltéren..."Igy van. Ez is egy megoldas, HA a belso es a kulso antenna kozott 2-3m-nel nincs nagyobb tavolsag. A megfizetheto WiFi tapvonal (antennakabel) csillapitasa eleg jelentos, igy 1-2m-nel hosszabb darabot hasznalni nem erdemes.
Viszont UTP kabelen (2 AP), akar 90m-re is lehetnek az antennak.(#22545) golya87
Krimpelesnel nem mentek tul melyre az erintkezok?
A tunetek alapjan az 1-2 vagy 3-6 erparak valamelyikeben kontakthiba / szakadas lehet.
Esetleg a dugo az erintkezoknel nem serult meg?[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz junkeer #22547 üzenetére
"8-10m rf240-es koax egy 12dbi-s körsugárzón. Egy R52Hn kártyán. simán jó...."
Csak erdeklodes keppen:
Nagyjabol mennyibol van meg egy szett?
(antenna, kabel, csatlakozo, pigtail, routerboard, mini-pci kartya, keszulekhaz, tapegyseg, belso antenna, szerelesi dij)Mert egy
TL-WA5210G kb 15 eHUF (kulteri antenna, AccessPoint)
20m UTP kabel: max 3 eHUF
TL-WA901ND (belteri access point): kb 12 eHUF
Ez igy 30 eHUF , de a TL-WA901ND helyett TL-WR841ND -t AP modban hasznalva csak 7 eHUF, azaz ki lehet jonni 25 e HUF-bol. -
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
Most költöztem új lakásba, még nem kötötték be a netet, de a laptopomról találtam egy free wifit.
Tök jól netezem rajta, ezzel nincs is gond, de van egy asztali (ismerősé) mit frissen telepítettem, de nincs hozzá wlan adapter, ezért lanon szeretném a lptop wlanját megosztani.
Nincs cross patch kábelem, de van egy régi routerem.
Próbáltam kapcsolat megosztással, és hídkapcsolat létrehozásával is, lan, és wan porton egyaránt.
A híd megy, de nincs net a lanon, a kapcsolatmegosztás pedig (null) hibával lezárul, és nem jön létre.Mit tudok még csinálni?
Van valahol egy switch-em, azzal is teszek egy kisérlet.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs