Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
kisza25
félisten
válasz SonyNex7 #23150 üzenetére
ott a memóriakártya amiről dolgozik tud csak annyit szerintem
erre még mindig senki?[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
Adott az én gépem egy Win8 64 BIT-el és adott egy laptop Win7 64BIT-el. A két gép egy TP LINK 842ND rúterral kapcsolódik. Megcsináltam a két gép megosztását, adott valami jelszót azt beirva látják is egymást, a bibi az, hogy én be tudok lépni a megosztott meghajtóba/mappába a Win7-es gépen de Ő ezzel a hibaüzvel nem. Mi a gond?
-
sgteam
aktív tag
Üdv!!!
srácok volna egy kis gondom a laptopom egyszer csak nem akar kapcsolódni a munkahelyi wifihez a hálózati diagnosztika nem ír ki pontos leírást, hogy mi a hiba, de amit észre vettem az, hogy nincs ip címe a laptopnak a cmd/ipconfigra nem ír ki semmit!!! ötletek???
ui: a drivereket már újra raktam!!!
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D
-
MODERÁTOR
-
sgteam
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23158 üzenetére
minden hova tud csatlakozni csak a munkahelyihez nem a rendszergazda kb 1 hét múlva lesz mert most szünet van a melóhelyen ja és azt elfelejtettem, hogy a másik laptopom az csatlakozik meg a telefonok is. este ment a laptop kikapcsoltam reggel vissza kapcsoltam és már nem csatlakozik.
-
MODERÁTOR
-
sgteam
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23160 üzenetére
azt is megcsináltam már de semmi reakció!! de még mindig nem értem miért nincs ip címem?
-
sgteam
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23160 üzenetére
az eseteleg nem lehet, hogy letiltották a laptopot a wifiről? mert sok a beugrós melós nálunk azt mikor meglátják, hogy milyen jó a wifi akor egyből tolják a torrentjüket és rendszergazda ilyenkor leszokta tiltani őket nem lehet, hogy véletlenül az ennyimét kitiltotta?
-
kisza25
félisten
válasz Claude Leon #23155 üzenetére
2-3 évig jó volt egyik napról a másikra lett ez
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
MODERÁTOR
válasz sgteam #23162 üzenetére
Azt írtad, hogy nincs bent a rendszergazda! Akkor ki tiltotta le? Meg aztán ha ez munkaeszközöd, akkor érdekes is lenne...
Persze ez is lehetséges, de ezt neked kell tudni! Egyáltalán, hogy működik a hálózat? Bárki felcsatlakozhat aki tudja a jelszót, csak az nem, aki ki van tiltva? Vagy csak az tud csatlakozni, akinek engedélyezve van a MAC címe?
[ Szerkesztve ]
-
sgteam
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23164 üzenetére
aki most bejön az feltud csatlakozni csak nekem nem megy az egyik laptop ami pénteken még ment de ma reggel már nem ( szombaton nem melóztam nem tudom mi volt ma viszont egyedül vagyok de néha bejön valaki dolgozik 20 percet azt megy is de bárki jön feltud csatlakozni) de most már egyre jobban az a gyanum, hogy véletlenül kitiltották a gépem
-
bacus
őstag
válasz Intruder2k5 #23164 üzenetére
Miért kellene bent legyen a rendszergazdának? Én távolról csinálok mindent, vannak vidéki ügyfeleim is az ország két végén..
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
MODERÁTOR
OK, persze vannak ilyen megoldások, de ez nem mindenhol működik! Nálunk például tuti ki is herélnék a rendszergazdát, ha bármilyen távoli hozzáférést engedélyezne az intranetre!
De tök jó lenne, ha nem ilyen apróságokba kötne bele mindenki, hanem az eredeti kérdésre koncentrálna! Szerintem tök logikus, ha el lehetne érni bármi módon, akkor Ő lett volna az első, akihez fordul a fórumtárs!
Ja, és még az is lehet, hogy szabadság alatt ki van kapcsolva a mobilja, és ezer más dolog is lehet!
(és akkor most lehet azzal jönni, hogy de facebook-on is el lehet érni, ha ki van kapcsolva)
[ Szerkesztve ]
-
sgteam
aktív tag
-
kerxy
senior tag
válasz Gubek-Einste #23148 üzenetére
Köszi a választ!
-
sgteam
aktív tag
hey!!
srácok az mit jelent, hogy adathordozó leválasztva? ezt írja ki cmd parancssorban ha beírom, hogy getmac vagy ipconfig. pedig a laptop lát mindenféle wifi csatlakozást csak éppen nem csatlakozik ha beütöm a jelszót.
-
bacus
őstag
válasz Intruder2k5 #23167 üzenetére
(dehogy jövök ilyennel, egy igazi "paranoiás" rendszergazdának nincs facebookja!)
De most komolyan kérdezem, hogy szerinted ki tudja, hogy mihez van távolról hozzáférése? Egyébként is nem értem mi köze van annak, hogy hol tartózkodom, ahhoz, hogy mihez férek hozzá? Megsúgom, ha én vagyok a rendszergazda, mindenhez! De ki a fenét érdekel bármelyiknek a levelezése? Vagy facebookja?
-
MODERÁTOR
-
polaroi8d
csendes tag
Off/Help][Router/Wifi] Adott egy TP-LINK TL-WR5426G router, lassan 2 éves de eddig kitűnő állapotban működött, van hozzá egy 5dBi-s szintúgy TP-LINK TL-ANT2405C beltéri antenna, na már most egyik napról a másikra fogta magát ez a két remek szerkezet és fittyet hányva a fizika törvényeinek, nem akarnak WiFi-t sugározni. Pontosabban sugároznak de olyan szintűt, hogy kb 3 méteres körön kívül már nem is lehet fogni. Az antenna kb 3 hónapos. Próbálkoztam már router resettel, mindenféle beállítás nullázásával, de semmi. A vezetékes internet ugyanúgy hibátlanul működik mint eddig. + 50mb/s DIGI net van itthon. Ha valakinek volt már valami hasonló vagy van tippje, hogy mivel lehet a baj, illetve, hogy hogyan tudnám orvosolni, megköszönném.
orbanlevi.hu - I have an addiction. It's called winning.
-
hramon94
tag
Sziasztok.Van egy TL-WDR3600 (ez kapja a netet) routerem az emeleten és van egy TL-WR542g-m a földszinten. Kábellel lennének összekötve. Milyen beállításokat kell beállítsak rajtuk? Ha be lesz üzemelve mind a kettő akkor két wifi hálózat lesz vagy kettő?
-
őstag
válasz hramon94 #23175 üzenetére
Szia!
Kettő WiFi hálózat lesz, de egy alhálózaton.
A TL-WR542g DHCP szerverét kapcsold ki, majd kösd össze az egyik LAN port-ját a TL-WDR3600 egyik LAN portjával.
(#23174) polaroi8d: Tippem nincs a jelenségre, de a TP-Link eszközödet valószínűleg 5 év garanciával vásároltad, ami még gondolom érvényben van, így élhetsz vele.
[ Szerkesztve ]
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
hramon94
tag
Köszönöm a válaszodat. Még egy olyan kérdés, hogy a wifi beállításnál a SSID legyen mind a kettőnél ugyan az?
-
Topikgazda
-
Johnzy
tag
Sziasztok!
A rendszer; egy laptop ami amolyan home-server. Ez egy DELL E6410 -es masina. Ő rajta egy Windows 7 x64-es Ultimate fut. Az otthoni kis hálózaton még csüng egy újabb fajta WD TV Live Streaming és egy régi WD TV Live.
A probléma; ha bekapcsolom vagy újraindítom a laptopot, akkor mindkét WD TV azonnal hibátlanul látja a lapost, simán lejátszanak róla bármit. Ha a lapos bekapcsolása után X órával (általában 1-2 nap de van, hogy csak 10-15 óra) később próbálok filmet vagy bármi mást keresni, akkor nem látja a régi WD TV a laptopot. Ha újraindítom a lapost, akkor tökéletesen megy! Az új WD TV mindig látja, de azért mert eleve máshogyan működik; ha egyszer kiválasztasz egy hálózati forrást, akkor ő "megjegyzi az útvonalát" ezért ha egy hétig nem indítom újra a lapost, akkor is használható! De van egy asztali gép is; ha az új WD-vel átváltok az asztalira, akkor nem tudok már visszaváltani a laptopra. A régi, szürke WD-nél ez teljesen máshogyan megy; ő minden egyes bekapcsolásnál feltérképezi a hálózatot, ellenben az új WD-vel. A régi WD TV csak akkor hajlandó látni a laptopot, ha nemrég kapcsoltam be vagy indítottam újra! Ez sajnos baromira idegesítő, hogy 1 vagy félnaponta újra kell indítanom a laptopot, csak azért hogy kaja közben belenézzek egy sorozat 20 percébe! A régi szürke és az új WD TV-k alapján úgy tűnik, mintha maga a laptop hálózata élne csak magát a gép láthatóságát szüntetné meg egy bizonyos X idő után. Nekem ez jött le, hiszen pár nap (vagy pár óra) múlva a régi WD sose látta, míg az új WD tudott hozzá kapcsolódni, de csak azért mert előtte már (még látható állapotban) "megjegyezte a hálózati útvonalat" !
Az asztali gépen is ugyanez az oprendszer fut, de az sajnos még 3-4 óránál többet nem volt bekapcsolva, így arról nem tudok nyilatkozni.Erre keresnék valamilyen megoldást, reménykedek benne, hogy egy egyszerű regedit-es időérték vagy kapcsoló átírásával orvosolható lenne a probléma!
Előre is Köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
MODERÁTOR
-
Johnzy
tag
válasz Intruder2k5 #23182 üzenetére
Szia!
Jelenleg 5 óra 26 perces bekapcsolási idővel még mindig elérhető a WD-k számára.
Először én is a WD-re tippeltem, de miután tegnap az új WD is eljátszotta, hogy már nem talált vissza a laptophoz, így már tudtam, hogy ez bizony a lapos oprendszer hibája lesz. A WD-ket akárhogyan indítom újra, akár software-s, akár tápellátás ki-be, akár csak a hálózati IP-t újítom meg; SEMMI! Amint a laptopot indítom újra, abba a pillanatban minden megjavul, ergo a hibás változó az operációs rendszer lesz! A gépen nem állítok el semmit, csupán egy restart és máris láthatóvá válik, szóval TUTI hogy az oprendszer!
Ötlet-javaslat-tipp??
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Helló!
Igazából nem is tudom mi kellene nekem. Jövök megyek a világban és kellene valami olyan kisméretű eszköz ami az aktuális internet-hozzáférést szét tudná szórni a cuccaim között.
Mondok egy példát. Most épp egy Angliai hotelben ülök van nálam 3 okostelefon 1 tablet 1 laptop. A hotel adott egy kis cetlit, hogy 2 eszközig fel tudok rá csatlakozni és kapok netet WIFI-n.
Kéne egy olyan eszköz amit bedugok a konnektorba, felcsatlakozik a hotel/apartman/céges wifire és csinál egy cuccaim wifit. Ekkor ugye elég egyetlen eszközt beállítani, a többi már hozzá kapcsolódik. De szép lenne az élet. Vajon ilyen eszköz létezik ???“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Topikgazda
-
bacus
őstag
válasz HUfantom #23186 üzenetére
Ha etherneten, azaz kábelen is kapsz netet, akkor egy bármilyen wifi router kell neked, pl az egyik legkisebb, direkt utazáshoz Asus AP WL-330gE.
Ha wifin kapod a jelet, akkor már nem ilyen egyszerü, akkor már 2db router kell (ha az ár is számit), vagy olyan router, ami az usb bortján képes másik wifit meghajtani, vagy egy olyan mikrotik Routerboard, amin van egy v. több miniPCI-os kártyahely, ill. egy integrált kártya mellett egy miniPCI foglalat.
[ Szerkesztve ]
-
Johnzy
tag
Köszönöm, de a sima windows-os "Energiagazdálkodás" fül meg sincsen, ugyanis telepítve van a hálókártya hivatalos progija. Itt 3 opció is van, de ezekből csak a "Reduce link speed to save power" magyarán csak a sebességet korlátozná, de nem magát a láthatóságot;
Amúgy újabb eredmény; 19 óra után még mindig látható a WD számára, bár én itt már kétlem, hogy nem befolyásolja az, hogy néhanapján ránézek csak próbaképp is...
-
Johnzy
tag
válasz HUfantom #23186 üzenetére
Ha jól tudom ezt hívják "Wireless Bridge"-nek. Ha minden igaz, akkor képes már meglévő WiFi-hálózathoz csatlakozni, úgy mint kliens, de saját WiFi-t, saját, új SSID-vel is csinál!
EME honlapon tudsz egy kicsit játszani a TP-LINK-es kütyükkel, hogy melyik mire is képes (persze virtuálisan, de elég lesz ahhoz, hogy tud, hogy mire van szükséged)!
-
VeryByte
őstag
válasz Johnzy #23189 üzenetére
Névvel vagy IP-vel kapcsolódik a cucc a laptopra? Ha DHCP reservation van (és azt írtad, hogy van), akkor kipróbálnám, hogy IP-vel kapcsolódok a laptopra.
(Már ha jól emlékszem és erről volt szó, most nem olvasok vissza.)"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
őstag
Hát igen valami ilyesmi volt a fejemben, de aztán a milyen router forumon ajánlottak egy TP-linket ami tudja ezeket helyből. Az a kis Asus sem egy rossz cucc de kéne rá még1 Lan port
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdésemet, hátha valakinek lesz ötlete!
Bekapcsolás után várni kell kb. 1,5 - 2 percet, hogy legyen működő hálózat, internet, ez azóta van, amióta visszajött a Dir600-as router ( új, cserélték) garanciáztatásból. (Router, gép éjjel áramtalanítva) régen a másik routerrel rögtön volt net. Gép, minden ua. a logba ezt találtam: [link]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
bacus
őstag
válasz HUfantom #23194 üzenetére
minek rá még egy lan port? azt irtad lényeges a méret, ez egy nagyon pici eszköz, a telefonom nagyobb nála, de egy switch még csak elfér a táskában.
Szerintem egy bármelyik tp-link router nagyobb 2 db ilyennél.
Gondolom az RE (range extender) funkciójú tplinkeket ajánlották. Azért azt tudni kell, hogy ezen eszközök felezik a sebességet ! Ahhoz, hogy ne legyen ez a szűk keresztmetszet mindenképpen két más frekin műdödő két wifi eszköz kell, azaz vagy 2db router, vagy olyan router amiben 2 db wifi van.Nem vagyok tplink szakértő, de van ilyen? Én elfogult vagyok a mikrotik eszközökkel szemben, de biztosan a 912-es RB-t venném, még ha 5x annyiba is kerül. (ahhoz kell tápegység, doboz, antennák, maga a board, még egy wifi kártya, ez igy nem olcsó, viszont utána NO limit.) Ja és némi segitség is kellhet hozzá, bár ma már a webes felületen is lehet programozni..
-
bacus
őstag
válasz Faterkam #23195 üzenetére
Ragaszkodsz ehhez a routerhez? a log szerint csak lassú, keresi a pppoe szervert de 1,5 percig nem kap választ. Lehet, hogy a wan porton még nem érzékeli a bedugott kábelt, és hiába keresi a pppoe szervert.
A kérdés egyébként nem az, hogy baj e, hogy várni kell 2 percet, hogy legyen net, hanem , milyen gyakran kell újrainditani? mert ha ezt évente 1x kell, akkor jó ez igy, évi 2 perc kibirható.
Ha naponta többször is újra kell inditanod, akkor vegyél egy másik routert. (esetleg másik firmware?)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Helló
Igen a méret fontos, de talán én most nem szeretnék nekilátni enne a kis cuccnak tápot, meg valami házikót keresni. Legyen out of the box termék ha van ilyen.
Ha esetleg felezi a wifit az sem gond, mert a hotelekben nincs gyors internet. A 150es wifin ha tud 1 mega/sec átvitelt én már boldog leszek. Ennél több egy hotelben sincs. Ezt kaptam, hogy jó lenne[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
törölt tag
Sziasztok!Egy az alábbi jelenségről szeretnélek kérdezni titeket.T-home internetem van,egy DSL360R modemet használok (fekete színű fél éves tiszta új) routerem nincs.Az alaplapi integrált hálózati kártyát használom a netezéshez...Pár napja miközben neteztem ezt az üzenetet kaptam:[link] A kérdésem az lenne,hogy miért kaptam ezt az üzenetet hiszen én már korábban felcsatlakoztam a hálózatra és semmi értesítést nem kaptam arról,hogy előzőleg megszakadt az internetkapcsolatom és ezért újra kéne csatlakoznom.Internetezés közben kaptam ezt az üzenetet.Mi okozta ezt?Valami hardverhiba vagy mi?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- PayPal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest