Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17903) dqdb válasza fatal` (#17899) üzenetére


dqdb
Topikgazda

A bankom javat használ, szóval ott nem hiszem, hogy probléma lesz. Gmailt nem nézek a webről, más meg nincs, ami olyan baromi fontos lenne.
Én sem hiszem, hogy egy átlagfelhasználónak problémája lesz az opció kikapcsolásából, de egy irányított támadás során ki lehet használni:
1. kompromittálódik a tanúsítványlánc bármelyik tagja, ami kiderül, ezért azt visszavonják
2. a támadó az eredeti webszerver és közéd lép be, feléd eljátszva az eredeti oldalt

Ekkor amúgy a Java alapú netbank megoldás is bukna, hiszen adott esetben egy preparált appletet is visszaadhatna neked a feléd netbank szerepét eljátszó támadó.

Természetesen ha megtörténik, de nem derül ki a kompromittálódás, akkor ugyanúgy megszívod, azonban ekkor a beállítás értékétől függetlenül szívsz :) (ilyenkor akármilyen böngészőt használhatsz, mindegyikben ez lesz a helyzet, ezért szokás a CA-kat minősíteni, és minél fontosabb a szerver, annál magasabb fizikai és szoftveres védelemmel ellátni).

Eléggé nagy probléma lehet PKI szinten, ha egy egész CA kompromittálódik (volt már ilyen), ugyanis a gyökértanúsítványok érvényességének lekérdezésére nincsen szabványosított lehetőség (az EU szintjén van erre kezdeményezés, de csak pár országban kezelik a listát megfelelően, hazánk például az élen áll ilyen téren).

Az előző hozzászólásommal csak azt akartam érzékeltetni, hogy a biztonság-vírusirtó-exploit témakörben előjövő ultimate érv, azaz én márpedig nem megyek olyan oldalakra, így védve vagyok az atomtámadástól is, jelen esetben nagyon nem állja meg a helyét.

---------------------

A 12.10-es változat egy szégyen, snapshotnak még elmenne, de véglegesnek katasztrófa. A 64 bites változat nálam csúnyán leakel, a YouTube-on, microlagok tömege lejátszás közben, pár oldaltól szó szerint használhatatlan szintre lassul a böngésző, 10-12 fül felett véletlenszerű akadások, a tanúsítványos mizériáról ne is beszéljünk: eljutottam oda, hogy váltanék, ha lenne mire. De nincsen, így reménykedem, hogy a következő snapshot jobb lesz ...

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.