Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok ! Opel astra H Z14XEP 2004 - ABS kocka esetén kell le-föl tanítani vagy állítani valamit?
-
nyemi
csendes tag
Nem tudom tudtok e róla , de ezt találtam : GM Oil Licensed brands Innentől nem kérdés mit kell töltenünk az autónkba, mert ugye ez autóink gyári ajánlása, aminél jobb nem kell. Megfigyelhető, hogy Dexos2 közt nem is található ACEA A3/B3-B4-es (Full ASH/SAPS) csak szigorúan C3( (MID ASH/SAPS) közepes adalékoltságú.
-
zolikaDB
veterán
válasz
pockhome #88235 üzenetére
Ne viccelj mar!
Ha az elektronika OK, eleg OPCOM-mal feltanitani.
Karosszeria, kozpontizar taviranyito menuben lesz.
En magamnak csinaltam! Ha immot nem kell tanitani (marpedig ehhez a muvelethez nem kell!), akkor nem keri a Carpass kodot sem!!!
Ez volt osszesen 1 perc melo. (Mas dolog, h eletemben eloszor volt nalam OPCOM, es szivtam vele par orat, mire a laptopon beizzitottam a drivert). -
KrAt
veterán
válasz
-=RelakS=- #88237 üzenetére
Nos, akkor egybe válaszolok mindenkinek
A dísztárcsán természetesen van kivezetés, de mivel rövid szelepek vannak a felniben, "nem látszik ki" rendesen.
A csövet nyilván nem hagyhatom folyamatosan rajta, így csak fújáskor raknám rá.
A tárcsát azért nem akarom fújáskor / ellenőrzéskor levenni, mert fel van gyorskötegelőzve (tudom, cigány, de nem érdekel)
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
feltettem a dísztárcsákat, és szembesültem, hogy a szelepek nem érnek ki
Ennek a javítására ilyen: [link] cucc kell nekem?
-
pockhome
senior tag
Igen, pont ezt próbáltam, de nem jártam sikerrel.
Riasztóm nincs, nem is tudom van-e benne hogy őszinte legyek.
Ezt a kulcsot rendeltem HU46-os szárral, hátha át tudom tenni bele a meglévőt és még maratni sem kell.
Remélem át lehet tenni az immo chipet, ha nem akkor max használom mint távirányító, a kulcs meg marad kulcs...(#88234) amargo
Azt pedig gondolom csak szervízes tudja megcsinálni... (ha van itt valaki aki tud benne segíteni, írjon már rám legyenszíves)
Akkor majd elmegyek ha megjött az új kulcs is.
Ha nincs az az opeles kiskártyám, akkor is meg tudják csinálni?Még találtam egy másfajta ebay-es linket is ahol leírják hogyan lehet, ez sem működött, de hátha valakinek sikerül.
-
beg
veterán
válasz
pockhome #88232 üzenetére
Nekem is G sedan, ugyanez a gond. Az enyém olyan öreg, hogy azt még nem érte el a spórolás szele, mindkét kulcs nyitós de egyik sem működik egy idő után, ezért marad az utólagos riasztó külön gombja és távirányítója az mindig megbízhatóan zár/nyit.
Újratanítás (Beül, gyújtás, zár gomb/nyit gomb vagy fordítva?) után pár alkalomig még egész jól viselkednek a kulcsos gombok, de aztán alzheimeres lesz nagyon gyorsan.Viszont az alis elektronikás kulcs érdekelne. Dobsz egy linket? Immo-nak van hely benne?
-
pockhome
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy G astrát 4ajtós sedan, viszont a távirányítóim nem működnek.
Kulcssal megy a nyitás/zárás, gombokkal nem. Nem is, vagy néha világítottak a gombok, szépen megforrasztottam az elemtartót. Olvastam már mindent, hogy hova kell fordítani, hogyan megnyomni a gombokat és elméletben ennek működnie kellene.
Spoiler: nem működik...Eléggé tropára vannak már menve a kulcsok egyébként, de még működnek (gyáriak, öregek) viszont az immo chippel és a kulcsszárral nincs probléma.
Rendeltem egyet elektronikával aliról.
Van valakinek ötlete mit csináljak velük?
Ha vinnem kell szerelőhöz, akkor megvárom amíg megjön az új, akkor már azt is megcsináltatom ha otthon nem lehet.Előre is köszi!
-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark #88230 üzenetére
Nem, halkik a relé, hogy rezeg. Nem mindig csinálja, hajó, akkor jól villog, jók az izzók
-
7Sony7
addikt
Astra f indexrelé "fibrillál",relé csere, az új is csinálja. Mi lehet a gond?
-
Grande Ale
őstag
válasz
mohabá 007 #87687 üzenetére
Hátul meg volt szakadva a vezeték. Érdekes, hogy ezért a tükörfűtés sem ment.
-
Grande Ale
őstag
válasz
molnarpeter #88209 üzenetére
Persze, felírtam!
-
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=- #88224 üzenetére
Ezekben van valami amit irsz
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Declare #88221 üzenetére
aaa, hogy az opelnel ilyen is-is megoldas van, nem full matrix a panel. Akkor nyilvan kell hogy szintezzen
Szerintem ez más autóknál is így van, hisz kitakarni csak a távfényből kell. Olyat tudok még elképzelni, hogy a tompított fénye nem egy tükör/lencse mögül van megépítve, hanem több modulból áll, de olyat még technológia bemutató videón sem láttam, hogy a tompítottat demonstrálták volna, mindig a távfényt mutogatják.
Ez csak a comeing-home-leaving-home funktion
Az enyém olyankor nem állítgatja a fényszórót, cserébe kb normál magasságva világít. -
amargo
addikt
válasz
szabonagyur #88168 üzenetére
Mármint? Ilyenem van és azt kell írnom, hogy belülről kicsi (mint minden J Astra)
A motor maga szerintem elég erős. -
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=- #88217 üzenetére
jaaa, hogy az opelnel ilyen is-is megoldas van, nem full matrix a panel. Akkor nyilvan kell hogy szintezzen
Cserelni nem fognak semmit, csak arrol szol a dolog, hogy ha led lampat vasarolsz akkor kötelezö lesz a matrixos (szembejövö auto kitakarasos) megoldas. Ez konkretan a vw-t pl ugy erinti, hogy ott van egy 1000 euros felar, ha led lampat akarsz (ami nem kanyarkövetös, nem matrixos, csak led) es van a 2500 euro körüli felaras led lampa, ami kanyarkövetös meg matrixos meg full automata.
Ez tök jo, mert sokszor van az, hogy jön szembe a sima ledes lampas es ha ö elfelejti lekapcsolni a reflektort (vagy mögötted jön azzal), akkor kiolvad a retinad
(#88220) Petyyyyy ezt anno a H astra GTC xenonja is csinalta (marmint, hogy palyan megnyujtja kicist a fenycsovat). #nemkellbexarni
. Basszus azert az milyen mokany kis verda volt....tökre szerettem...mind a mai napig latok egy H GTC t elfacsarodik a szivem
.
Lehet amugy most kell vennem egy athidalo auto megoldast es siman szemezgetek az opellal es abbol is a J GTC 1.6 turbos benzinessel. Azert az a forma basszus a mai napig nagyon ott van
(#88219) -=RelakS=- ablakbol nyitja a kocsit. Ez csak a comeing-home-leaving-home funktion
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=- #88219 üzenetére
A sebességre is figyel ha jól tudom.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=- #88217 üzenetére
Így kell f.sza videót csinálni a vetítési képről.
#ytalert #AFLastraJ -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Declare #88216 üzenetére
Attól függ, hogy hogy van megoldva.
Nálam a tompított csak sima led fényforrással van ellátva, szintező van benne. A távfény a ledmatrix.
Majd egyszer megpróbálom levideózni, hogy az indításkori szintezésnél mozog-e a távfény is, vagy csak a tompított.Amúgy az jó vicc lenne, ha kitiltanák a sima led lámpákat, és köteleznék a gyártókat, hogy ingyér cseréljék a parasztnak teljes led mátrixra, ha már anno kifizette a felárat a jobb fényért
Opelben is a dinamikus tempomat radarja az Opel jel mögött van, ezért más a hűtőrács is. Gondolom, ott is lerakódik jó vastagon a szutymák
-
Declare
őstag
válasz
Szada85 #88210 üzenetére
Ha jol tudom a sima led lampakat eu szinten akarjak kitiltani. Vagyis vagy ilyen ledmatrix lampa vagy semmi. Ez jo. Ledmatrixba meg nem kell ugye szintezö.
Viszont neten utanaolvasva valoban sokan panaszkodnak a lerakodo horetegre a lampan.
Valahol viszont en ugy olvastam, hogy a led lampakban hötes es fütes is van belül, mert mindenfele tulzo hömersekletre erzekeny a cucc. Azt el tudom kepzelni, ha egy drgabb modellben van fütes is, akkor ez a ho lerakodas nem gond.
Amugy hasonlo tema, amivel en is szoktam szenvedni az a tavolsagtartos tempomat a passatban. Ha jol tudom az a vw jelbe van integralva, ami egy ilyen fenyes müanyag felület. Na ilyen sürü hoesesben kb 1 perc alatt behavazodik es onnantol kezdve semmilyen tempomat nincs, mert kiirja, hogy nincs szenzorkép.
Vicces azert, hogy ilyen dolgokra nem gondolnak annyi tervezes meg teszteles soran.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Tikakukac #88211 üzenetére
És ahogy nézem nem csak az Opel él ezzel a lehetöséggel, de a nagy német prémiumok is.
C
sak gyorsan meglesve a vadonat új 3-mas BMW-hez még opcionálisan sem rendelhetö mosó (itt egy 13+ milliós autóról van szó), míg az 5-ös szériához legalább opcionálisan elérhetö +100e Ft körül, de a C osztály is csillifitti szuperintelligens LED pilácsot ad mosó nélkül. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Szada85 #88210 üzenetére
Viszont az miért van, hogy ennek a kb 2000 lumennek kb a fele az autó előtti kb 4 m-t világítja meg?!
Esküszöm, hogy bármely kerékpárlámpám fényelosztása jobb, amit a Buss+Müllertől vettem.
Nagyon gáz, hogy ez annyira elvakít, hogy nem látom, mi van messzebbKorábban olvastam, talán totalcar-on, hogy valahol anyáznak a túl erős ledes fényszórók miatt. Na, én is el tudnék erősebb tompítottat képzelni, de akkor az is legyen ledmátrix, legalább azon a részen, ahol egy bukkanón vakíthatja a szembe jövőt. Az Osram 1024 pixeles lede erre pont jó is lenne
-
Szada85
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #88174 üzenetére
"Megjegyeznénk, hogy a tompított fényszórók esetén van egy kis könnyítés, ugyanis 2000 lumen fényáram alatt nem kötelező a lámpamosó és az automatikus szintező sem – ebből az apropóból születettek meg a 25W-os xenon rendszerek, amelyek pont 2000 lument bocsátanak ki."Forrás.
Német Opeles fórumokon is ezt írják, hogy a LED lámpatesteknél sokszor másképp is "mérik" a fényáramot, ami így nem lépi át a 2000 lumen-es határt, így nem kötelezö az automata-szintezö, mosó sem.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Grande Ale #88204 üzenetére
Ugye felírtad a kódot?
Amúgy most cseréltem kulcsházat (2009 Meriva), az utángyártottba nem megy bele egy az egyben az immo chip. Kiszedni a régi kulcsból, van egy kis rés ahol körömmel benyúlva ki lehet nyomni ügyesen a chipet magát a kis műanyag tartóból, utána táblagyurmával töltöttem ki a helyet az új házban.
-
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=- #88186 üzenetére
Mert Opel
Nyilvan azert olcsobb, mert ezeken a dolgokon is tudnak sporolni.
Az mondjuk eleg gaz, hogy menet közben elvakul a lampa
A következö generacioba talan beepitik a fütest, bar ez teged gondolom nem nyugtat
-
manokaki
addikt
Sziasztok !
Valakinek esetleg van tapasztalata egy 2004-es Opel Astra G 1.2 16V ( vezérmüláncos ) hengerfej tömités csere milyen összegbe kerülhet akár anyagdij illetve munkadij szempontjábol ?
várnám a tapasztalatokat
Attila
-
F_Gergely
őstag
B vectra/Omega irmscher 4 küllős kormány nem érdekel valakit? Jó lenne már szabadulni tőle...
-
Szada85
aktív tag
válasz
Grande Ale #88201 üzenetére
Az autóhoz adtak annó egy "CarPass" nevü kártyát, azon van egy biztonsági kód, illetve egy kulcskód is (meg alvázszám, rádióhoz kód, ilyesmik), ez szokott kellni kulcspótlás/programozáshoz.
Tizenezer forintokat szoktak emlegetni a srácok a CarPass pótlásakor, de lehet van valami "fusi" mód is kiolvasni valahogy.
-
Grande Ale
őstag
Szerettem volna az indító kulcsot átrakatni egy új házba, a régi elég tropa már. A kulcsos valami négyjegyű pin kódot kér a programozáshoz, az nekem nincs meg. Mit tudnék tenni? Honnan lehet ezt lekérni?
Az autó Meriva 2005.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- UHD filmek lejátszása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Nők, nőügyek (18+)
- Baldur's Gate 3
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest