Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
mohabá 007 #86558 üzenetére
Szerintem ha az a szelep ki jön onnan attól az olajnyomás megmarad,szerintem ennek a szelepnek amolyan termosztát szerepe van,azt is ki veszik ha jól tudom pár kocsiból.Maga az olaj szivattyú biztosítja az olaj keringetést.vagy nem tommár
Néztem a kerekek árát.Szívó oldali 33e kipu meg 28e
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #86550 üzenetére
Lehet, hogy igaza van a srácnak, én nem tudom.Menjünk végig a kenési rendszeren.
Ha az indítás után felépül a megfelelő olajnyomás, akkor alapjáraton, üzemmeleg motoron 1.3bar 820ford./perc az olajnyomás,és 1000 fordulatonként 0.7bar-ral emelkedik.Ez azt jelenti, hogy 4000 fordulaton, az olajnyomás a rendszerben kb:3.7bar. Ha mindez igaz,akkor az okoskerék ekkora, sőt nagyobb olajnyomásnál működik üzemszerűen.
Ha a rendszerben túl nagy lesz az olajnyomás, akkor nyit aby-pass szelep, és visszaengedi az olajat az olajteknőbe.Ha ezt a szelepet kiveszed, nem lesz megfelelő az olajnyomás, mert visszafolyik az olajteknőbe. De akkor mi biztosítja a rendszer,és az okoskerék működéséhez szükséges olajnyomást?
Röviden ennyi, de lehet, hogy az egész gondolatmenetem téves, ( de megtehetem,mert nem vagyok szakember)
A te szeleped ilyen:[kép] Úgy látom, hogy akkor nyit,ha az okoskerék felől felülről kap nagy nyomást, a golyó lefelé elmozdul, ekkor nyit,elengedi a fölös olajat a teknőbe.
Ha kíváncsi vagy mássz alá kutakodd ki, nem lesz könnyű. Itt találod:[kép]
By pass szelep nekem is van,csak fordítva van becsavarva, mert nekem a rendszer úgy kívánja, és akkor nyit, ha a szűrőben nagy az olajnyomás.[kép]Gondolom,hogy a vezérléscserénél csak megnézték, hogy jók e az okoskerekek,mivel nem szóltak bízzál benne,hogy oké.
-
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt #86544 üzenetére
Az üzemmeleg motor ellenőrzését nem menet közben az autóban ülve gondoltam,hanem álló,alapjáraton járó motor hallgatást felnyitott motorháztető esetén.
-
amargo
addikt
válasz
mohabá 007 #86541 üzenetére
Woow, nagyon köszönöm, ezek alapján simán megcsinálható. Utána nézek és berendelem a membránt. Kell tömítőt is rendelni a fedélhez?
Ui.: Én elhittem amit írtál, csak az én információm az volt, hogy a cseréhez fúrni is kell, ami mint látható false volt.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Tothgera30 #86552 üzenetére
Nem, az egy szélesebb matricán van és Y vagy Z kezdetű + 3 szám.
Kissebb képet nem találtam. -
ricsi8800gt
addikt
válasz
Tothgera30 #86552 üzenetére
Ez egyik se
Anyós felőli oldalon van egy plakett és ott van,Nekem Z 167 -
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
mohabá 007 #86549 üzenetére
226e vettem és utánna volt csere,most 231e van benne,komplett minden ki lett cserélve ami a vezérlést illeti
Ezt azért érdemes el olvasni [link]
Ezt valaki ki szedte a blokbol ?Mert a traktorozo hang ez miatt van vagy is ez miatt is lehet ahogy idézi a srác
Visszacsapó szelep:A másik hibája ami nagyobb gondot okoz, az egy apró visszacsapó szelep a blokk oldalában, ha ez tönkremegy akkor idővel tönkreteszi a vezérlés kerekeit is amiből az következett, hogy a vezérlés nem állítódott megfelelően, és idővel a vezérlés kerekek kikoptak.
Ha ez megtörténik, akkor hallható eredménye van, ugyanis indításkor Opel-es szlenggel élve „traktor” hangot ad, tehát úgy csattog, mint egy díze -
mohabá 007
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #86548 üzenetére
Én még per pill nem vennék.Amíg fel nem épül a megfelelő olajnyomás,addig a pár mp-ig lehetnek zajok,ami természetes, különösen ha hideg az olaj.Hosszabb távon kellene pörgetni a motort, hogy teszik e a dolgukat az okoskerekek, vagy be van állva alaphelyzetbe. Vezérléscsere mikor volt?
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
mohabá 007 #86547 üzenetére
szép kis áruk van
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #86546 üzenetére
-
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt #86542 üzenetére
Ez az olaj természetesen rendben van.Viszont,ha az új szolenoidok ellenére traktorozik hidegindításnál a motor,akkor nagy valószínűséggel érik az okoskerekek cseréje.Azt megfigyelted-e esetleg,hogy üzemmeleg motor esetén milyen hangja van a motornak.Ott teljesen csendes?Nincs zakatoló,kattogó hangja?
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
diablo1984 #86500 üzenetére
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
amargo #86526 üzenetére
Nem írtál bántót, csak nem hitted el amit írtam. Z16XEP be cseréltem, aminek a membrános része azonos kialakítású, mint az A16LET ben.
Ebben a videóban, minden infó megvan ami kell:
[link]
Később módosítottak a kartergáz elvezető szelep házán, pl:[A14NET, NEL.. ], de ez is szétszedhető,cserélhető a membrán.[kép]
A szomorú az, hogy nálunk egyetlen cég se forgalmaz
ilyen "filléres" cuccokat, mivel a haszon töredéke a komplett szelepfedélnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest