Új hozzászólás Aktív témák

• Chiftain

aktív tag

válasz tutis #67632 üzenetére

Én pont egy fordított sztorit hallottam, szintén fiat punto. Garancia után maszek műhelybe lett hordva a kocsi egészen addig a pontig amikor megállt a kocsi 2x egymás után, ugyanígy. Csak ott nem a gyertya hibádzott. A maszek műhely nekiállt volna az alkatrész csere programnak. A kollégám viszont úgy döntött visszaviszi a márkaszervízbe, ahol elmondása szerint fél perc alatt megszületett a diagnózis. Majd újabb 10 perc alatt a javítás és azóta jó.
    Szerintem egyébként két márkaszervíz között is lehet óriási különbség hozzáállásban, árakban talán nem annyira. De minden műhelyet az ott dolgozók alapján lehet megítélni. Lehet egy márkaszervíz is lelkiismeretes, és hatalmas szakértelemmel bíró!
    Ha új autóm lenne akkor nem csak a kötelező szervízekre hordanám márkaszervízbe. Ott vannak meg a célszerszámok, a szoftverek a diagnosztikához. Hallottam olyat is hogy oktatják a szerelőket minden típusra amit az adott márka forgalmaz. Ráadásul nagyobb tapasztalatuk is lehet az adott típusról mint egy univerzális szervíznek. Szóval szerintem nem ördögtől való egy szakszervíz. Meg azért azt se felejtsük el hogy nem az adott szervíz határozza meg 1-1 alkatrész árát hanem a gyártó, akkoris ha beszállítótól szerzi és csak átcimkézi. Mégse mondja senki hogy micsoda lehúzós cég az opel mert ennyi meg annyi az alkatrész. Mindenki a márkaszervízt hibáztatja.
    Persze amikor 8-10-15 éves használt autókról beszélünk az előző bekezdés máris lényegét veszti. :) Egyszerűen nem éri meg egy az eredeti árának a töredékét érő autót állandóan 2x 3x-os áron javíttatni, főleg hogy nem is mindenki engedheti meg magának!

Új hozzászólás Aktív témák