Új hozzászólás Aktív témák

• Teszla_

senior tag

Ma beszéltem a szerelőmmel a tegnap átvizsgáltatott Signummal kapcsolatban és ő is rögtön rávágta, hogy nem szabad vele foglalkozni, mert ha a vízben olaj van, akkor az ki tudja mióta van ott és mennyire ette már meg az összes csövet, amiben egyébként csak víznek kéne lennie. Elég, ha csak egy cső eldurran menet közben és akár motort is lehet cserélni. Úgyhogy visszahívtam a kereskedőt és mondtam, hogy nem fogom megvenni.

Egyébként róla van szó, ha jól tudom pár napja linkelte is valaki. Képekről nagyon megtetszett, meg közel is van hozzám, ezért gondoltam meglesem. Hétfőn ki is próbáltam, ott nem vettem észre semmit, és élőben is szép volt. Viszont kiderült, hogy nem a kereskedésé az autó, hanem egy magánszemélyé, aki ott vette 3 éve, valamint 4-500ezer forintnyi hitel is van még rajta. Az alkalmazott mindenképpen azt akarta, hogy fizessek 10% foglalót a kereskedésnek (minek, ha nem is az ő nevükön van?), ha kell az autó és csak utána jöhet a banki hitel lezárása, stb. A főnök már engedte volna, hogy a tulajjal együtt menjünk el a bankba, hogy először lerendezzük a hitelt. Jött a mese, hogy a tulaj a cége miatt céges kisteherrel jár, az asszony meg nem éri el a pedálokat, ezért inább eladják. Meg amúgy is 3ezret mentek vele idén.

Tegnap átnézték Magocsáék az autót és az alábbi hibalista állt össze:
    - 169e km az órában, 90e km a motorvezérlőben
    - bal oldali ajtóhatároló kattog
    - bal első lámpa matt, jobb hátsó törött
    - kifúj a kipufogó és kell hozzá két rezonátor cső (tényleg elég hangos volt ez az install)
    - olaj a hűtővízben, olajgombánál olajfolyás
    - akkumulátor gyenge
    - hátsó fékbetétek cserések
    - fékolaj csere, meg nem is volt meg a kellő mennyiség
    - két stabpálca előre
    - két hátsó lengőkar
    - két hátsó gumi farkasfogasan kopva (profilok: b.e. 3mm, j.e. 2,5mm, b.h 5mm, j.h. 3,5mm ami fura, mert 2014-es gumik voltak rajta és állítólag alig mentek az autóval)
    - jobb első sárvédő javítva volt, 344 mikron

Amit én még észrevettem:
    - tetőkárpit elkezdett lógni pár helyen
    - a féktárcsák szerintem már elég vállasok voltak, nem tudom lehetett-e volna még szabályozni
    - a fekete fényezésen azért látszott, hogy gépi mosóba jártak vele, egy polírt elbírt volna
    - belül az ajtó fogantyúja hámlott egy kicsit, kormány is picit már kopott, de nem voltak vészesek
    - csomagtartó teleszkópok elkezdtek fáradni
    - váltógomb cserés
    - parkolóradar gombja nem csinált semmit

Szóval ennyi volt, ezt elengedem, nézelődök tovább, hátha felbukkan egy vállalható példány, de azért célba veszem a Vectra C GTS-eket is, azok tetszenek még.

Új hozzászólás Aktív témák