- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoMagix
addikt
-
-
blakey
titán
válasz
rendon #86813 üzenetére
Hangolás kezdetén felteszi a kérdést, hogy szolgáltató szerint vagy egyéb módon szeretnéd hangolni, ha szolgáltató szerint, akkor nincs mód a csatornarendezésre, csak kedvenceket vehetsz fel, ha az egyéb módot választod, akkor lesz lehetőséget változtatni as sorrendet, viszont az ország ne Magyarország legyen, hanem pl. Szlovákia, ugyanis EPG esetében az ékezetes karakterek valószínűleg rosszul jelennek meg. B7-nél is így volt.
-
törölt tag
válasz
rendon #86638 üzenetére
A G3-ról azt tudom elmondani, hogy a C8 után gyakorlatilag játék módban érzékelem a legnagyobb előrelépést. Egyelőre még túlzónak is látom alkalmanként. (Valamilyen más képmódban is elő lehet hozni egyébként az alacsony késleltetést, de az ilyeneket még meg se néztem.)
-
blakey
titán
válasz
rendon #86638 üzenetére
A gyári állvány + a 100e Ft különbségből adódik a kb. 180e. Azért számoltam gyári állvánnyal, mert azzal a legjobb, de alternatívák vannak arra is, de egy jó és "szép" sem olcsó, tehát mindenképp 100e+ a költséget, akkora különbség nincs a két TV között. Tavasszal én is körbejártam az aktuális kínálatot, én is asztalra helyezem, tehát úgy néztem a lehetőségeket. A G széria falhoz optimalizált, de mindezek ellenére sokáig néztem mindegyik készüléket, jól beállított képpel, otthoni körülmények között nem jön elő a hiányérzet, valamint egymás mellett sem akkora a különbség. De minden a saját döntésed legyen, mindenképp te döntsd el, hogy számodra mi a jó.
-
apszi
őstag
válasz
rendon #86643 üzenetére
Hogy én is bezavarjak, ahogy blakey is írta, ugyanúgy van tintinges panel G2-ben is.
Én megnéztem mindkét tévét élőben, igaz pusztán áruházi körülmények között, de SZÁMOMRA pl. elenyésző a két tv C2-G2 fényerőkülönbsége, azt is inkább a fehér színt vizslatva vettem észre.
Az 5 év garanciához azért hozzátartozik, hogy az csak és kizárólag a panelre vonatkozik. Minden egyéb költség téged terhel (kiszállás, munkadíj, egyéb esetleges alkatrész díja...).
Ha csak az állvány ára tartana vissza, nem kell feltétlenül gyárit venni hozzá. Vehetsz egy faék egyszerűségű állványt is. Pl. amit rtings tesztben is látsz, az kb. 10.000Ft-ért beszerezhető, de vannak egyéb alternatívák is, persze ez nyilván egyéni preferencia kérdése. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
rendon #86643 üzenetére
10%-os képernyő lefedettség mellett mérve:
LG C3 826 film módban 824 game módban. Ez semmi, nem eltérés.
LG C2 film mód 797, game módban 788. Ez megint kb nulla.
Én láttam olyan oledet ahol több mint 100 nit volt az eltérés a 2 mód között, na az már valami.
De ezek semmik.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
rendon #86638 üzenetére
Az ott inkább mérési hiba, vagy méginkább a panel máshogy volt bemelegedve. Nagyon instabilak az oledek, össze vissza ingadozik a fényerő és ez a minimális eltérés amit rtingsnel látni (20 nit) simán lehet ettől. Szóval ezt én nem nevezném direkt csökkenésnek. Ha 100 nit lenne a különbség az már más tészta, erre is van példa. Azt nem vezsed észre szemmel, hogy 740 vagy 720 nit.
-
Gicz
addikt
válasz
rendon #86634 üzenetére
PC módban ha game optimizert kapcsolsz és gaming a képmódot is ( nem emlékszem ezekből melyikeknek kell együtt teljesülnie), akkor leveszi a fényerőt úgy, hogy 100%-ra állított oled pixel fény-nél sem lép közbe az ABL. PC használatnál zavaró az ABL. Én is gaming módban használom a 42C2-t monitornak, és így nincs ABL. Az új TV-k nek magasabb a fényereje, így gaming módban visszavéve is világosabb lesz jóval mint a B7, ne aggódj.
QD oledet ha sokat játszol hagynám, jóval érzékenyebb a beégésre a tesztek szerint mint a jó öreg WOLED. Szóval szerintem hajrá G2!
-
kolosszus87
senior tag
válasz
rendon #86634 üzenetére
G2-nek nagyobb a fényereje a C2-nél, ez a legfőbb különbség...viszont akkor meg ott van az h Samu S95B meg C2-vel egy árban QD-Oledet ad és a fényereje a G2-nél is nagyobb, szóval ilyen szempontból meg akkor egyértelműen az S95B a legjobb választás. HDR tartalom a Samsungon lesz a leglátványosabb, az fix.
-
blakey
titán
válasz
rendon #86634 üzenetére
Asztalra vagy falra teszed? Ha asztalra, akkor +180e Ft-ot a gyári talppal nem ér, nagyobb fényerő ide vagy oda. TV-t nem szabad személyes tapasztalat nélkül vásárolni és a G2 is lehet hibás, valamit a C2 is lehet hibátlan. A kiterjesztett 5 év garit bármihez megtudod venni, panelhiba esetén ugyanúgy járni fog a panelcsere (LG-nél biztos, Samsung esetében még a gyári garancia sem életbiztosítás). A fényerő csökkenésének okát érdemes a beállításokban keresni, játékmódban minden képjavító kikapcsolásra kerül. Amennyiben nem kalibrált kijelzőt nézel, úgy elképzelhető, hogy olyan beállításokkal használod, ami játékmódban nem aktív. Mindenképp menj el és nézd meg élőben a kiszemelt TV-ket.
-
Gicz
addikt
válasz
rendon #86629 üzenetére
A g2 magasabb fényerőt tud, és beégés ellene is jobban "védett" mert hűtőborda van az oled panelon. Képikeg ez a legfőbb különbség. Plusz mivel az a csúcs széria, abban nem nagyon van tintinges panel.
a g2 ezen kívül a falra van kitalálva, gyárialg jár hozzá egy fali konzol, amivel teljesen a falra tud simulni a tv. Szerintem megéri a g2 a plusz pénzt, és felraknám a falra. -
renatto
őstag
válasz
rendon #32176 üzenetére
Ez azért is 1 millás kérdés, mert nekem is B7 van, 5 év gondoskodással és az még 100%, hogy nem biztosítós garancia volt.
Hamarosan okosabb leszek, mert ma érkezett meg (hozzák ki) az új panelem
, miután pixelhibás lett a régi.
Így az is ki fog derülni mi lesz a +3 év garanciámmal... Kb 1 hete jeleztem LG-nek, gyáriszámot kellett bediktálnom telefonon, mikor és hol vettem, meg elküldenem pár képet email-ben a helyi szerviznek.
-
daneel_hu
addikt
válasz
rendon #32176 üzenetére
"Akkor ez a 5 év gondoskodás mit takar? Mert én is így vettem a B7 oledet.
Ha 2 év gyári gari után mundjuk beég a kép, vagy bármi baja lesz, akkor nem cserélik/javítják?"Ahogy Gyuri írta, ez az 1 millás kérdés.
Elméletileg a 2 éves gyári garancia alatt sem kellene beégést cserélni.
Csakhogy van/létezik MÉLTÁNYOSSÁG is a világon, ahol a gyártó elismeri, hogy bizony nem csak az user hibája lehet a hiba. Evégett a sok csere. (szerintem)
Itt valaki fentebb írta (talán a veszettül tamáskodó kolléga), hogy ez egy tévé, amelynek alapvetően tévéként is kell(ene) funkcionálnia. Tehát ha valakinek tönkremegy a CNN nézése alatt, akkor az nem (csak) az user hibája.
Nekem az nem érv, hogy "ne nézz rajta RTL-t, meg Jóban-rosszbant... arra nem oled való stb stb...". Ilyen és hasonló primitív érvelések nem állnak meg ha vitás az eset.
De a tapasztalatok azt mutatják, hogy eddig a gáyri gari alatt orvosolták ezt a problémát, már aki belefutott. Ahogy néztem, szerte a világon.
Hogy a 3 év+ "gondoskodás" alatt változik-e a gyár hozzáállása?
Jó kérdés.
Egyenlőre nem olvastam olyasmit, hogy valakinek 5 év volt és beégett. Akinek beégett (úgy használta ahogy a csövön kifér), azoknak hamarabb beégett. (1-2 év alatt) -
Generalhu
tag
válasz
rendon #24015 üzenetére
Sziasztok!
Próbálok tippet adni az 5G wi-fi-s problémára. Külföldi fórumokon is sokszor felmerül ugyanez a probléma (nálam szintén ez a probléma adódott) a router kezelőfelületén 5G-s beállítások alatt a vezérlőcsatornát állítsátok 48-as alá ,(én 36-on használom ASUS AC68U) ez 90 %, hogy megoldja a problémát. A TV gyors indítás funkciója tud még bekeverni.
Üdv
-
válasz
rendon #23788 üzenetére
Anno énis pont ezzel szívtam... nem jó a tévékben az wifi, megbízhatatlan.
Egyik nap jó, másik nap meg nem össze vissza.Kábellel kötöttem mindent pont ezért.
Amúgy ha a reset sem segít, akkor ötletem sincs mi lehet.
Lehet a csatorna nem jó, vagy a csatorna sávszélesség amit a router akar neki adni, vagy a tévé kér hülyeséget a routertől (kompatibilitási okból visszalépett valami csökkentett módra)... passz. Egy fos az egész évek óta... nem csak LG-n.Esetleg próbáld a tévén a hálózati beállítást törölni, fix IP-re tenni a TV-t, újra csatlakozni törlés után a wifire... stb.
Routeren csak ac, vagy csak n... vagy épp fordítva mixed mód engedélyezés... stb.
Hátha.
Csak ügye hiába csinálod meg, másnap lehet megint nem fog menni.Vagy csak húzz oda egy kábelt (ha tudsz) és felejtsd el.
Persze általánosítást gyengítendő, tudom hogy vannak akiknél állítólag megy jól a wifi... ők szerencsések.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
rendon #17193 üzenetére
Előbb, de inkább utóbb lesz Sony / Panasonic oled topik is, de mivel 100 eladott oledből talán 3-4 db nem LG, így még várni kell pár évet szerintem. Ezért aztán nem is tudhatunk sokat azokról a hibákról, amik sújtják a két gyártót, pedig vannak hibák, ezt külföldi fórumokon olvashatod. A vertical banging és a near black ugyanúgy megvan, talán még nagyobb mértékben, mint LG-nél. Olednél szinte ez az egyetlen olyan hiba amit ismerünk és ez az ami állandó és ami bizonyos mérték felett már zavaró. Viszont azt még nem tudjuk pontosan, hogy ennek mértéke mennyit változik az évek múlásával, tehát lehet-e rosszabb, vagy éppen jobb mint pillanatnyilag. Viszont én még nem hallottam egyéb hibáról, ami meglepő, mert az elektronikák időnként megadják magukat, de LG-ről még egy ilyet sem olvastam-hallottam, pedig 4-5 éve már elég sok példány üzemel világszerte.
-
G_P
tag
válasz
rendon #17193 üzenetére
A Sony szervizről csak jó tapasztalatom van, egy-két helyről hallottam már vissza, hogy nagyon korrektek voltak.
Sőt, volt, hogy az egyik illetőnek garancia időn túl, de 3 éven belül romlott el a tv-je, és az alkatrészt nem kellett kifizetnie, kvázi garanciában megkapta, csak a munkadíjat kellett rendeznie.
Viszont a Panasonic szervíz valóban problémás, nagyon rosszak a visszajelzések róla, elég csak pár hsz-t olvasni a Panasonic fórumban. -
-
vaguny
tag
válasz
rendon #15819 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad tapasztalataidat!
Valójában ha nagyon arra figyeltem én is érzékeltem már játék közben is valamelyest, de annyira nem volt vészes számomra.
A kérdésem az lenne még, hogy az általad tapasztalt banding, a jobban észrevehető sáv, sávok, ha kis mértékben is de változtatják helyüket, vagy nagyjából ugyanott vannak mindig?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
rendon #13584 üzenetére
Ha csak simán 4x scale-t raksz rá, akkor kitöltés szempontjából mi a különbség?
Felső a 910 FHD struktúrája 55 colon, alul pedig a 4K pixelszerkezet. 1 blokk helyett itt 4 kisebb pixelblokk helyezkedik el. Az SD, HD ezért is problémás, mert ott nem jut pontosan a pixelrácsra a pixel nagyításkor. Persze itt lehet bonyolultabb a dolog, ezért is lettem volna kíváncsi a sima eke egyszerű nearest neighbour 4x-ezésre.
-
Partizan182
senior tag
válasz
rendon #13183 üzenetére
Az amit János írt + meglestem én is az előbb (YT HDR mert az volt az egyszerűbb).
HDR Game mód (din kontraszt nélkül) és a Technicolor HDR mód (Low din kontraszttal - azaz Active HDR ON) szinte pont ugyanazt a képet adja. Ami öröm, mert tudjuk hogy pontosan követi a PQ EOTF-et.
Eredeti mód összességében világosabb a sötét részeken (magyarul a tényleges fényerő a standard curve felett van), de rendkívül kék (még W50 színhőn is). SDR-es hasonlattal élve alacsonyabbra van állítva a Gamma.
Viszont a din kontraszt game módban nem csinál szartse tényleg. Van pár játék ahol in-game tudod állítani a "gammát" (Forza Horizon 3 pl), ott tudsz korrigálni. De ja, HDR sötét szobába való.
-
janos666
nagyúr
válasz
rendon #13183 üzenetére
Másképp kezelik a fényerő görbét. A Mozi és hasonló (HDR) képmódok viszonylag agresszíven tömörítenek, míg a Kiemelt és hasonlók inkább vágnak a tartomány tetején. De ez is csak akkor látszik igazán, ha a metatada 1000 nit-től magasabb (4000, akár 10000), mert ennek függvényében tömörít. Sok filmben 1k, néhányban 4k, játékok esetén előfordulhat, hogy 10k értéket kap a TV. 10k esetén már látványosan sötét.
Ha PC, akkor frissítsd a Win10-et és a VGA driver-t is, elkezdték már látni a problémát és felülbírálni a játék beállítást (10k helyett 1k-t küldenek a kijelzőnek).
Játékkonzol? Várd a "csodát", hogy majd javítják a fejlesztők.Bár amikor 1k a metadata, akkor is olyan világos csak a kép, mint ha SDR-t nézel 15-20 körüli OLED Fény beállítással, szóval ha ettől magasabbra húzod az SDR módot és azt szokod meg, akkor persze sötétnek fog tűnni a HDR mód egy sötét jelenettel.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
-
-
törölt tag
Más ötletem nincs rá sajnos, a UPC topikban az országváltást szokták javasolni.
(Mármint a tévében.)
-
törölt tag
Próbáld meg Szlovákiára rakni az országot, akkor lehet, jó lesz az EPG (már ha az ékezetekkel van a gond). Finnország is működni szokott, de akkor meg az órát kell utánállítani, mert ők egy órával előttünk vannak.
Én a két ünnep között viszek vissza egy K2 ISIO-t, az is az ékezeteket rontja el, csak ott az ország átállítása se segít.
-
dgyuri0123
nagyúr
Nyugodj meg, minden oleden van látható near black, eltérő mértékben. Ha épp olyan a jelenet, akkor bizony látni fogod, akárki akármit mond, de nem túlzó mértékben. Picit valóban zavaró, de néhány hónap múlva megszokod és nem azt fogod állandóan keresni, ezért nem is fogod olyan könnyen észrevenni. Szerintem.
C6, B7 sem mentes ezektől a "hibáktól". De ha ez vigasztal, a Panasonic és a Sony is tudja ugyanezt produkálni, jóval drágábban.
Ja és kb. 2 hónap/300 óra után egészen minimálisra fog csökkenni a banding és a near black. Sajátomnál így volt és őszintén nem tudom elképzelni, hogy az újabbak másképp "viselkednének" a kezdeti időszakban. Egyszóval, "bejáratási időszak" létezik az olednél is.... ismét csak szerintem.
És nem egy fokkal jobb lcd-nél, de ezt Te is tudod...
-
renatto
őstag
Nálam pont 0 OLED light-nál lehet látni, bár akkor sem sokat. Ezzel néztem.
-
Ren Hoek
veterán
100% hogy szinte minden OLED panel inhomogén picit near black... Ha jól látható éles sáv (mintha egy függőleges pixelsáv halványabb lenne) az szervíz probléma, itt cseréltek is panelt valakinek.
Ha átmenetes és alig látszik, akkor hiába cserélnék... XBOX menün kívül úgy sem fogod látni.Majd talán a 2018-as paneleken fejlesztenek valamit... de ha szinte soha nem zavaró nem érdemes ezen parázni.
(#8228) lorant68: Talán be kellett volna kalibráltatni a TV-t... nem is értem mit vártál... Állítgatással néha még rontani is lehet a színhűségen.
Nem a készülékben van a hiba, hanem túlzott elvárásaid voltak a gyári beállítással kapcsolatban + hozzá voltál szokva az LCD színvilágához
-
freddirty
senior tag
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
UPC mediacardom van. Csatornaszerkesztésben meg tudod adni a sorrendet is. Macerás, mert egyenként kell behúznod a neked tetsző számú helyre, de működik a dolog. A Kedvenceket felejtsd el szerintem. Ja és el tudod tüntetni a nem kívánt csatornákat úgy, hogy nem láthatóvá teszed, így nem is lesz a listában sehol. Olyan, mintha be sem lenne programozva rá a tévéd. Nálam most kb. 50 csatorna látható sorrendben, de úgy érzem, még 15-20-tól meg kell váljak...
(#8187) Joshi: MM-ban kb. 5x annyi a dvd, mint a BD. Legutóbb még így volt....lehet, hogy mióta nem jártam ott, BD lett a sztenderd?
Pedig az SD már legalább 10 éve kifutott...
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Batyops
aktív tag
Annak a Hdr- nek pedig jonak kellene lennie foleg konzolon. A game modban a dinamikus kontrasztal tudsz kicsit huzni ha nem eleg vilagos. Egyebkent vannak jatekok ahol a menuben van kulon a hdr-re vonatkozo beallitas itt tudod allitani a sotet es vilagos reszeket asszem hogy mennyire legyen sotet vagy vilagos.
-
-
Joshi
titán
Itt jön a képbe a Sony A1, ugyanis a sötét jeleneteknél a részletesebb megjelenítése jobb az LG-nél. Ráadásul a B6-os ebből a szempontból biztosan rosszabb mint az LG idei B7-es kijelzője. Attól hogy HDR-es egy játék még nem kötelező HDR-ben játszani, ha jobban bejön az SDR akkor jó az úgy ahogy van.
-
janos666
nagyúr
HDR módban az LCD-knél sem ismeretlen dolog az ABL. Azoknál is elszállna az elektromos teljesítmény, ha nem trükköznének ezzel, amitől komolyabb minőségben kéne összerakni mindent, illetve sírnának a szuperzöldek, hogy milyen magas a készülék maximális fogyasztása.
Vagy a másik: a játékoknál, amiket eddig néztem, HDR kijelzőmódban is megmarad a tone mapping. A játékok már régóta HDR-ben számolnak, még tágabb térben, mint a mostani HDR kijelzők, szóval mikor HDR módba kapcsolod, csak annyi változik, hogy a "hatalmas" dinamikájú modelltérből most nem "kicsi", hanem "nagy" térbe konvertálnak.
-
janos666
nagyúr
Benne van a PDF-ben, hogy kell: egy megadott nevű mappába kell tenni.
Az az ABL, minél nagyobb a vakítóan világos terület a képen, annál jobban visszavág, szélsőséges esetben egész az SDR szintig. -> Nézd meg a Resident Evil Afterlife (HDR Blu-Ray) végét a hófehér szobákkal, extraként zoom-old ki belőle az alsó-felső fekete sávokat.
-
janos666
nagyúr
HDR játékhoz csak TV / Game ...
Ha PC-n játszol, tegnap éjjel feltöltöttem egy 3DLUT-ot, ReShade-hez és HDR játékhoz, alapvetően NVAPI-hoz, de szerintem ugyan úgy működik az AMD privát API-jával is, csak a Win10 féle HDR kapcsolóhoz nem jó (ahhoz is csak a legutóbbi Win update óta).[link] Ha telepítetted a ReShade-et a játék mappájába, másold még oda a ColorLookupTable.png és ColorLookupTable.fx file-okat és elvileg jó lesz.
Ha van egy ReShade.fx file is ott, azt töröld. A játákban a HOME gomb ki/be kapcsolgatja a LUT-ot. -
janos666
nagyúr
A játék, illetve mozi és technicolor mód agresszíven elnyújtja a tone response görbét, az SDR tartományban is tömörít, ha magas a metadata szerinti csúcsfény (filmkben ez 1000 vagy 4000 manapság, de játéknál lehet hogy 10000-ren hagyták ezt akkor is, ha gyakorlatilag nem megy ~2000 fölé se a tényleges tartalom). Az élénk és "eredeti" viszont közel 1:1 megy egész a vágási pontig (ahol kifullad a panel). De Standard módban nem fogsz tudni játszani a lag miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Balck-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3545
- Razer Invicta Elite kétoldalas gamer egérpad (RZ02-00860100-R3M1)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- Apple iPhone 15 Pro max 255GB,Kábel,12 hónap garanciával
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest