Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
72wolfman
csendes újonc
Üdv mindenkinek! lg oled48c12la vásárlásán gondolkodom. Van valakinek valami tapasztalata e modell kapcsán?
-
Madwe
nagyúr
válasz
alaves #61496 üzenetére
Csak van akinek nem elég a 100 nit… az ugye olyan oled fény 30 körül van valahol, de van akinek az nem megfelelő, 4-500nites laptop6monitorokhoz vannak szokva, fényárban használnák stb. Fentebb is volt valaki pár hszzel ezelött aki oled fény 80 körül kezdte “használhatónak” nevezni…
-
alaves
addikt
válasz
Per Degaton #61490 üzenetére
Csak ajánlani tudom az OLED-et monitornak is (ha a méret és a pixelsűrűség nem zavar). ~100 nit fényerővel + pixeleltolás + logó fényesség legalább alacsony + ABL/ASBL + napi üzemórával arányos mértékű 1 órás pixelfrissítő futtatás alkalmazásával elég jó biztonsággal elkerülhető a beégés.
Ha aggódsz a szervizelés miatt, akkor inkább az LG-t ajánlom, mert ott a legkisebb problémát is megoldják, míg a másik három gyártónál lehetséges az akadékoskodás. -
chris0000
őstag
hi. laptopról használ vki C1 Oledet HDMI-vel összekötve? a TV-n 2.1 van ugye de a laptopon 2.0. az a baj, h folyamatosan változik a gpu teljesítménye 50-130W között és így fps droppok vannak folyamatosan.. milyen beállítást nem veszek észre? thx. üdv.
-
Per Degaton
tag
válasz
#72042496 #61491 üzenetére
Nekem bevált, több mint két éve van meg. Először csak otthoni hobbi felhasználásra volt, de covid óta ezen dolgozom itthon és teljesen jó, szemnek, testnek se érzem rosszabbnak, mint az irodában használt egymás melletti két 21 collost
Négy darab 1080p-s részre szoktam osztani a 4k monitort, mintha négy fullhd monitor lenne. A felső részén lévő két részre rakom a viszonylag kevesebbet használt dolgokat. Azt sem kényelmetlen nézni, de az alsókat azért jobb. Nagyobb skálázást se használok, minden 100%-on.
Szóval nem tartanék a nagyobbtól se. Ráadásul ez egy eléggé magas talpú monitor, tehát a 48-as Philips és LG is még alacsonyabb is lenne mint a mostani, csak "lejjebb kezdődne", az 55-ös pedig csak 5 centivel lenne magasabb.
Az 55-ösnél inkább a szélességétől tartok kicsit, az munkára már lehet zavaró lenne. De azt amúgy is hátrébb kéne jobban tolni, vagy venni egy mélyebb asztalt, mert lehet, hogy ~egy méterről ott már zavaróan alacsony a PPI. De még nem döntöttem, hogy ha veszek akkor 48 v 55, munkára előbbi, filmre/játékra utóbbi lenne jobb -
törölt tag
válasz
Per Degaton #61490 üzenetére
A beégés kapcsán nem akarok tanácsot adni, mert én attól sose tartottam.
Viszont a szemednek, testednek jó ez a kijelző, nem túl nagy a 48" is? Ezt mondjuk már könnyebb kényelmesen beállítani, mint egy nagyobbat. Játékra adja, az biztos. -
Per Degaton
tag
válasz
#72042496 #61488 üzenetére
Szoftverfejlesztés/tesztelés. IDE, feladatkezelő rendszer és weboldalak egész nap, szóval elég sok statikus tartalommal. Nem kell nagy fényerő hozzá, de ez azért nem épp ideális az olednek szerintem, ezért gondolkodom rajta már egy jó ideje, hogy vállaljam-e be. (De pl Alaves fórumtársnál sok-sokezer órája nincs semmi gond monitorként, ezért is nehéz döntés.)
Most egyébként egy 43 collos VA paneles LCD van, ami tök jó erre a célra.
De esténként játszanék is ugyanezen a gépen, arra meg nagyon csábít az OLED -
törölt tag
válasz
Per Degaton #61486 üzenetére
Milyen munkára használnád?
Akármennyire tetszik nekem az OLED, én PC-hez inkább hobbicélra tudom elképzelni. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Per Degaton #61486 üzenetére
Képminőségbeli különbséget kizárólag ha egymás mellett lenne a 2 tv, akkor látnád. Vedd az LG-t.
-
Per Degaton
tag
válasz
alaves #61469 üzenetére
Elnézést, hogy én még mindig itt tartok.
De továbbra is egyetlen dolog tart vissza attól, hogy az LG helyett bevállaljam a tényleg jobbnak tűnő Philipset, méghozzá az, hogy nem tudni, mi a hozzáállásuk a beégéshez.Míg az LG-ről minimum félhivatalosan tudni, hogy cserél ilyen esetben, a Philipsről a topikban rákeresve sem találtam semmi ilyesmi tapasztalatot.Járt valaki így esetleg?
Írtam a supportjuknak is pár hete ezzel kapcsolatban, de nem jött válasz egyelőre...
Tudom, hogy manapság kisebb a beégés esélye, de én monitornak is használnám a tévét, munkára is, így nálam azért szerintem nagyobb a kockázat, jó lenne ha emiatt nem kéne aggódni. -
Pro Koryak
addikt
válasz
alaves #61469 üzenetére
"Philips 55OLED806 ..... legnagyobb a csúcsfénye (majdnem eléri a JZ2000-ét)"
Ez érdekes, mivel a JZ2000 is csak a spéci hűtéssel tud ennyit.
Majd egy normális tesztet várjunk meg, mennyi az annyi.
Elvileg 940nit, ez is Vivid módban, amit az életben nem fogsz használni!
No meg nem ugyan az 2-3másodpercig tartani a csúcsfényt vagy több tíz másodpercig ill. folyamatosan, mint a Pana. -
BaLee
addikt
Hol találok arról infót, hogy az LG CX milyen hangsávokat tud visszaküldeni HDMI ARC-n illetve Optikai kimeneten? Van egy soundbarom, csak nem tudom hogy csatlakoztassam. Legjobb lenne A Soundbar után kötni a TV-t de Dolby Vision nem megy át rajta szóval maradna az HDMI ARC megoldás. Nem tudom az optikai jobb-e valamivel.
-
alaves
addikt
válasz
FingR86 #61461 üzenetére
Videoszerkesztéshez nem kell az alacsony input lag. Én ezt [link] használnám isf szakértői képmódban 28-33 OLED fénnyel, trumotion: DJ:2/DB:10 beállítással a sample & hold megjelenítés miatt, valamint gondolom, hogy referencia színtérhez közeli színeket szeretnél 6500 K-nél. Azért látod sárgásnak, mert valószínűleg hideg/semleges színhőmérséklet beállításhoz vagy szokva.
-
HDDFHD
csendes tag
LG 65 CX -hez milyen beállítás jó a foci közvetítésekhez? A válaszokat előre is köszönöm.
-
viera
őstag
válasz
Pro Koryak #61455 üzenetére
Igen,de így is 250e ft az árkülönbség.Nekem ennyivel többet nem ér meg a JZ-2000.
-
FingR86
őstag
valaki aki használ LG-t (cx) PC-re.
game üzemmódban kell fusson ?
konkrétan annyira kevés a fényerő, hogy fehér színt nem is látok
minden olyan sárgás inkább. 50-es oled fényerőn.
ha bekapcsolom a windows alatt a HDR-t, akkor már van fényerő rendesen
de akkor már átvált 100-as oled fényerőre, azon meg nem hiszem h jót tenne neki hosszabb időn keresztül.
főleg videó szerkesztésre használgatom a masinát, és így elég fura. -
gyuromoj
veterán
Hali!
Az alábbi 3 TV közül melyiket érdemes választani?(Telekom ajánlat) 10 éves Samsung PS51D6900 plazma helyett.
LG OLED55CX3LA 4K UHD OLED TV - 351 120 Ft
PHILIPS 55OLED806/12 ANDROID SMART AMBILIGHT UHD OLED TV - 372 240 Ft
LG OLED55C11LB 4K UHD SMART OLED TV - 372 240 FtPS5, Netflix, YT, 1080p/2160p remux/ISO(X96 Max Plus-ról), Telekom TV(új kis kínai boxos) sport leginkább
Üdv Gyuri
-
Mankó
veterán
Van már valakinek itt LG G1-e? Nagyon kíváncsi lennék a véleményére, mert ha nem akkorra durranás, mint a külföldi tesztelők videóiban, akkor maradok a Pana FZ800-asánál.
-
Strezi
őstag
Pár napja jött frissítés a C6-ra, próbáltam figyelmen kívül hagyni, de csak sikerült sokadszorra rányomni
Reggelre bekapcskor szépen újraindult, és talán két év után ismét láttam a WebOS feliratot -
FingR86
őstag
hát ez az.
jött a noti, de nem csinált semmit
és a szoft frissítés részben, ott van h végzett 100%, és restart után csinálja.
de nem volt restart se meg semmi. Már azóta volt kikapcs/bekapcs is. Ugyanaz.
Nyomjam hosszan a bekapcs gombot ? Samsungnál az opció volt a rendes restart-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest