Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
tud valaki segíteni abban, hogy DV mkv-t mivel muxoljak át mp4-be ?
próbáltam a tsmuxer-t.
TS vagy M2TS, szépen megcsinálja, csak a CX gyári lejátszója nem tud a filmben tekerni.
Lejátszani simán tudja.
ötlet ? -
Bazsi81
tag
Sziasztok! Lg cx-nél logó fényerőt mire érdemes állítani:alacsony vagy magas?
-
allein
addikt
Kockàk jelennek meg ha megnézed figyelmesen a videót, a függöleges vonal is megjelenik. YT-on semmi olyanra nem tudok gondolni ami ez okozza, sokat toltam a jàtékot régebben mindkèt TV kèszüléken. C8-on segített a pixel frissítès, sajnos egyelőre az E9-en nem segített. A kèt fotó nem ugyanabból a tàvolsàgból kèszült, de egyértelműen làtszik, hogy a jàtèkban lévő statikus hub okozza.
Napi szinten hasznàljuk mindkettőt, több óra. A C8 a nappaliban van, sokkal többet hasznàljuk. A C8 2019.06, E9 2020.01. A C8 pedig műszeres kalibràlàson esett át.

-
Chaser
legenda
mi az, nem elhet hogy a kódolással van valami defekt?
eddig nem tudtam megakasztani semmivel, már sok mindent megetettem velejah tényleg, a magic remote vezérli az xboxot bizonyos szintig ( :
tegnap jobban belemerültem az állításokba, mikor az xbox aktív és a beállításokra megyek egy másik menü jön elő - a képernyő közepén alul, amolyan "gamer menü" -
mutatja az fps-t is, tudja valaki ez mennyire valid? -
noxon
őstag
Tudtok mondani LG tv-re más video lejátszót? Már ha van? Tegnap egy 4k hevc filmet nem volt hajlandó végig vinni. Olvastam, hogy a gyári lejátszó nem tud mindent.
-
allein
addikt
Sziasztok, C8 és E9 esetében is látható a jelenség. Nem tudom minek a logója [link] főleg zöld háttér alatt látszik, foci mecss. Napi szinten használom a YT-ot.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
mrThomi
üzenetére
24p filmeknél ilyen, mert másodpercenként csak 24 darab kép van és pasztazo mozgasnal szépen kijon, hogy nem elég a 24 frame. Erre be lehet kapcsolni a motion interpolationt de kephibakat okoz.
48 vagy 60fps filmek kellenének és akkor nem lenne ilyen. Egyszerűen a 24fps már kevés, de már a 48fps is adattarolasban a dupláját jelenti. Ezért nem lépik meg.
-
Chaser
legenda
válasz
mrThomi
üzenetére
én inkább azt mondamá begyorsult a jelenet hirtelen, meg picit mintha megtorpant volna néha, de csak a használat első pár napjában
tegnap este elmaradt a katt ( : és egész biztos később kapcsolt ki a c1, figyeltem a racket és a led világít, áramtalanítás után már nem
szóval állítanom kellett a pixel ftrissítést, defaulton nem csinálta eddig az biztosElektrosokk
én az lg-k képét is vmilyen 3d-nek érzékelem
valószínűleg a kontraszt és a nagyon elkülönülő részletek miatt, de ez is feltűnt a legelején anno a b8-nál ( : -
Elektrosokk
veterán
olvastam jó pár tesztet és a Philips készülékekkel kapcsolatban írták hogy nagyon kellemes 3D hatású képük van. Lehet tényleg elmegyek megnézni üzletbe egy LG meg egy Philips oldedet.
Nem szeretném sokkolni a népeket, csak még van pár napom dönteni ...
-
blakey
titán
-
gulyasa
őstag
válasz
laci laci
üzenetére
A "csak filmnézésere" is elég nagy szóráskép...

Amúgy az MM-ben épp most az LG A1-es 289789Ft: LG OLED55A13LA
Szerk.: Az elfelejtettem írni, hogy ez természetesen csak online vásárlásra érvényes.
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Szeretnèk venni egy pléd tv-t. Max 55',de csak filmre használnám,tudtok ajánlani 200-300 között?Előre is köszönöm.
-
Chaser
legenda
-
noxon
őstag
Helló, pár napja van meg az LG C1 tv most néztem rajta filmet és az alábbi hibát tapasztalom.
Pl. amikor a kamera lassan mozog, mondjuk több szereplő áll körbe és a kamera forog körben, de más helyzetben is ami a kamera a tájon vagy embereket megy végig.. Szóval csak akkor akadolyzik a kép, lagol vagy mi. Bocsi, nem tudom mi erre a szakszó.Mitől lehet ez? Valami nincs jól beállítva?
Köszi.
-
Chaser
legenda
válasz
mrThomi
üzenetére
ez az, nálam mindig egyből kattan - volt hogy 4+ órát is ment egyhuzamban
most tesztjelleggel járatom már pár órája, mi fog történni kikapcsolás után
ránéztem du. a menüre, állítottam valamit a frissítésnél, hogy kikapcs. után csinálja ha szükséges
ugyanaz a tv van nekem is - c11 fekete hátuljú, de elvileg ez most az 1-es széria, azért hívom c1-nek, ebből az ezüst hátuljó már c12 nevet kapott - -
mrThomi
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Nekem ugy van c11-nel, ha több mint 4 orat tv-zek es kikapcsolom, akkor nem kattan egyből semmit, kb 4-5 perc mire lefut a pixel frissites es utanna hallom hogy katt. Altalaban estenken 20-24 ig tv-zek es mielött elaludnek hallom meg hogy kattan eggyet. Azt mindig megvarom aztan tudok nyugodtan aludni
-
Chaser
legenda
48 c1-et javaslom, talpa is van, extraként sokkal olcsóbb
gondolom nem két méterről használod majd monitornak
55" 4k kb 82 ppi, 48" 4k kb 92 ppi
én anno az 55 b8-nál forzánál láttam a pixeleket kb 1m-ről
na a 48-asnál nem látom ( :
monitornak is használom, nagyon jó - és nagyon jól lehet "skálázni" natívan, pl 32"@1440p, 24"@ fhd - doomot 32" módban toltam úgy nem fordultam le a székről és fergeteges mennyire jó úgy "fps" távolságból is -
fényerő meg akár filmezni akár játszani bőségesen sok is, nappali fénynél sincs gond vele
persze te tudod -
Kirir
tag
Szeretnék monitornak vásárolni egy 55 colos oled tv-t. Csak nem tudom, hogy melyik márka melyik típusát. A nagyobb fényerő miatt az evo paneles LG G1-es típust nézegetem. Sajnos külön szükséges hozzá venni állványt, nem tudom a falra felszerelni. Van esetleg ezen termék paramétereivel vetekedő hasonló tv Philips, Sony akármilyen más márkában? Egyébként a G1 az Euronicsban szép leárazást ért meg [link]
-
Sza_Sa
senior tag
Lg-n van lehetőség a csatornákat abc szerint rendezni?
Agymenés a sorszám szerinti rendezés, már az epg is szinte használhatatlan így...
-
Methox91
junior tag
válasz
thomasvold
üzenetére
nem értem ezt a lg g széria árazást , 65 colig kb egy árban mozog a többi gyártó hasonló kaliberü készülékeivel aztán 77 colnál meg árat duplázznak.
-
adm
őstag
válasz
thomasvold
üzenetére
nem lehet hogy csak azt téveszt meg, hogy minden bemenetre és azon belül sdr/hdr/dv anyagokra külön, illetve appokra szintén lehet elmenteni beállítást?
alap esetben amit beállítottál hdmi1-en mondjuk STB-ra, az nem lesz érvényes hdmi4-en lévő ps-re vagy a netflix appra. ezt nem foglalja össze vagy nem lehet áttekinteni, mindig az aktívra érvényes. -
krx21
nagyúr
válasz
thomasvold
üzenetére
“Sőt akármit állítok mindig visszaállnak az értékek.”
Nem lehet, hogy üzleti módról, nem állítottad át otthoni használatra? -
Chaser
legenda
válasz
alaves
üzenetére
oké
de ez kattan, és egyből power off után, tehát áramtalanítja magát teljesen
a b8-nél még hdd-s rack volt rákötve, a hdd is zúgott 5 percen át a kattig kikapcsolás után
megnézem majd hdd-vel is egyből lecsihad-e' a katt után, mert ha nem akkor biztos nem frissít semmit a tv
eddig minden kikapcsnál egyből jött a katt, ez tűnt fel hogy az előbb szóba jött a frissítés -
Chaser
legenda
válasz
alaves
üzenetére
yt-on láttam különböző videókat, amik "átmossák" a panelt
pl különböző színű függőleges csíkok válatakoznak, aztán teljes képernyős színek, színátmenetek, stb - esetleges panelhibák "felderítése" miatt néztem ezeket -
ezeket érdemes néha "futtatni" ?
tényleg, b8-nál feltűnt mikor kikapcsolom a v-t kb 5 percig még nem kapcsolt le teljesen, nyilván olyankor futtatta a pixel frissítést, aztán jött egy "katt"
a c12 egyből lekapcsol - egyből jön a "katt" a tápból, be kell külön állítani hogy frissítsen? most jutott eszembe -
Chaser
legenda
válasz
mrThomi
üzenetére
bevilágítás biztosan nincs, nem is lehet
az olednél minden képpont egy led ami önállóan világjt, nincs ami bevilágítani tudna
az lcd-nél - teljesen mindegy hogy nanocellnek vagy qlednek hívják - van egy lcd réteg és vagy "sávos" megvilágítás van mögötte led-ekkel, vagy csoportosan elhelyezett led-ek vannak, különben nem látnánk az lcd képét
ezek okozzáka bevilágítást, ráadásul extra érzékeny az lcd a legkisebb fizikai behatásra is - jelen esetben nyomás -, ha egy picit is pontatlan a panel beszerelése már bevilágítások, felhők lesznek
a homogenitás lehet nem egyenletes az olednél, de az egészen más dolog - nyilván minden led nem fog tudni pontosan ugyanakkora fényerőt produkálni, ott még nagyon nem tart a tech -
kopp-kopp de ebben is nagyon okés a 48-asom
azt tudom hogy ahogy megynk fentebb méretben úgy nagyobb az esélye az ún. tinting jelenségnek - ha jól emlékszem így hívják -, mikor bal oldalon pl zöld még a fű, de a tv jobb oldalán már sárgás - ilyet sem tapasztaltam az enyémnél -
ennél a képnél olyan mintha picit feszülne a panel bal oldala, bár passz az oledet hogy "ültetik" panelbe, de nekem úgy tűnik mintha picit feszülne, gyanúsan jobb oldalt a panel szélén feltánően sötétebb a kép -
mrThomi
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
En ugy tudom olednel is van bevilagitas. Vagy az homogenitas lenne ? Mellesleg en c1 en nem vettem eszre bevilagitast, de ha 5% gray-en lősz teloval egy kepet akkor latszik hogy nem mindenhol egyforma a vilagitas.
Ez grabber kollega philips oled kepe [link] es alul latszik. Ez akkor bevilagitasi problema lenne ?
-
Chaser
legenda
válasz
alaves
üzenetére
nálam talán 40 az oled fény - de lehet csak 30 -, de hdr-nél úgyis kiveri majdnem a szemem este
nappal meg nem nézek filmet ( :szerk:
egyébként nappal is elég, próbából ránéztem, max nem annyira látványos a sok külső bejövő fény miatt, de ha 100-ra raknám akor sem lenne jobb mert a környezet "elvonja a figyelmet"
jah tényleg jó a vision, prometheusnál van összehasonlítási alapom hdr-rel -
alaves
addikt
válasz
thomasvold
üzenetére
C1 esetében SDR OLED fényt 28-40 közé javasolnám egyéni ízlés szerint. HDR/DV esetén hagyhatod 100-on, de nem 'ördögtől való' ha leveszed 75-80-ra (ha vakítóak a csúcsfények, EOTF sem hinném hogy jelentősen "pusztulóba" menne).
-
Chaser
legenda
válasz
fojtviki
üzenetére
bevilágítás olednél biztos nem lesz ( :
egyéb disznóság lehet
akkor meg elállás, ha pedig később jön elő akkor lg
nekem anno a b8-cal nem volt semmi bajom - se úgy látom ez az a széria talán lentebb van nála -
most sincs a c1-gyel - de ha méretbeli különbség nem lenne écsak a képet látnám lehet nem tudnám megmondani melyiket nézem ( : -alaves
én is arra gondoltam, ha sima hdr van azt írja, ha dolbi vision akkor azt - meglepődtem netflixen mennyi dolby vision adás van már, bár megmodom őszintén lövésem nincs mi az ((( : de úgy láttam a prometheusnál hogy a hdr-nél picit még jobb, főleg a színek élénkültek meg jó irányba -
csak ez a színes ábra+hdr kiírás nem volt tiszta, de gyanítottam hdr 10 lehet - csak tv-n nem látom úgy a fileok nevét mint gépen, szóval azt sem tudom mit nézek pontosan :d - -
Calogero
addikt
válasz
thomasvold
üzenetére
Én 30-ason használom SDR esetén, HDR estén maradt a gyárin (LGE8)
-
thomasvold
őstag
A beállításokban az OLED pixelek fényerejét mennyire érdemes csökkenteni (LGC1)? Automatikusan 80-on van.
-
jookomak
őstag
-
jookomak
őstag
-
gusztafszon
csendes tag
válasz
fojtviki
üzenetére
Én is ugyanebben a cipőben járok, zidoo z9s, csak film a zidoo-rol, játék nem, hangfal sem számít mert fejhallgatoval nyomom..és azon gondolkozom megeri-e erre az esetre a c verzió vagy elég az a... inkább az a fele hajlok, alacsonyabb ugyan a brightness, de nem hiszem annyit számít. Csak sötét szobában használnám este, mikor már a kicsik aludnak, így talán a hdr brightness különbség sem számít annyit hogy egy 100assal drágábban vegyem (?).
-
válasz
Monngoose
üzenetére
Koszi szepen a valaszt. Mostmar majdnem tiszta a dolog
Ugye rtings-en ott van, hogy ujrateszteltek a mozgasmegjelenitest es cinema modban megszunt a judder.Vhiktor: Tudom, hogy a blooming stb nem a lejatszotol van
Azert emlitettem csak, mert attol tudok megorulni. Volt egy LG IPS na az teljesen kesz volt, bevilagitas minden fene, azutan jott egy TCL 65 C715. Na ott mar jobb volt a helyzet, szepek voltak a szinek, de teljesen sotet kepnel, volt felho vagy nem tudom, hogy hivjak. Egyszer kiszurtam, onnantol csak azt figyeltuk. Szoval azert emlitettem ezeket a fenti hozzaszolasomban, mert az LG A1-nel ezek biztosan nem lesznek, es nalunk ez az egyik legfontosabb szempont
-
Monngoose
aktív tag
válasz
fojtviki
üzenetére
Külső player esetén, ha SD, HD felbontást küldesz át, a TV fog felkonvertálni, tehát a képminőség főleg a TV képességeitől függ. De felkonvertáltathatod a playerrel is, akkor főként annak a képességei számítanak.
A mozgás megjelenítése viszont a TV-től függ, aki érzékeny erre, annak egyértelműen a C (nem az A) a jó válsztás. -
BullZeye
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egybefüggő full fém hátlap és nincs olyan érzésem, hogy épp ketté törik mikor mozgatnám a mounton.
-
koko00869
tag
Nem láttam, hogy lett volna róla szó: most jött velem szembe, JVC oled tv-ket dob piacra.
-
Chaser
legenda
válasz
fojtviki
üzenetére
külső file esetén gondolom a player fog számítani
de netflix és bármi egyéb tartalomnál a tv rendszere - ha a playeren azok nem elérhetőek, passz -, te tudod mit akarsz nézni
esetleges panelhibák bármelyik modellnél előfordulhatnak, az alapján semmit ne vegyél, az a biztos ( :
ott az elállás ha gond van, mással nem tudod kizárni - vagy elbattyogsz az adott boltba ott kipróbálod, utána viszed haza -
mivel nagyon belépő széria elméleti esélye sztem nagyobb panel hibának mint a felette levő szériáknál, de azoknál is ott van hogy gondos lehet
te pénzed, te tudod, megveszed és legfeljebb visszadobod -
válasz
Chaser
üzenetére
No, van most alkalmam megkerdezni legalabb. Most jottek haza sogornomek UK-bol veluk hozattunk zidoo media playert. Szoval a kerdesem az, hogy ha mp-rol megy a film akkor is szamit a tv kepfeldolgozo egysege? Oke lehet hulye kerdes, de ezen gondolkodtam sokat anno es hat finoman szolva sem vagyok egy muszaki zseni
A leglenyegesebb az, hogy ilyen felhosodes, blooming izebize ne legyen, mert ha azt egyszer kiszurom akkor nagyon idegesit
A laba nekem sem tetszik, de falitarton lesz. -
Chaser
legenda
válasz
fojtviki
üzenetére
a képfeldolgozó egység is butább benne, nem véletlen olcsóbb
az hogy vmilyen multiban megnézted nem sokat oszt/szoroz
én anno a b8 mellett néztem egy qledet és még természetes fény is volt, nem sok különbséget láttam ( :
aztán megvettem a b8-at, itthon leszakadt az állam
később láttam qledet is otthoni körülmények közt, hát nem olyan volt az összhatás mint a multiban![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem rossz tv, oled az is, de ha "komolyabban" filmezel a 120hz akkor is jobb, ahogy az ütősebb képfeldolgozó egység is
hangrendszerben is gondolom nagyon alap az a13 - ha nem hásználnál hozzá külsőt -
az a része szubjektív, hogy nekem a "lábai" sem tetszenekszerk:
apropó, tudja valaki film indulásánál a hdr jel előtt egy színes kis ábra az mit jelenet? talán hdr10?
van amikor csak simán a hdr kiírás jelenik meg - nyilván filmtől függően - -
Sziasztok. Most, hogy igy meg varat magara az oled tv, nezelodtem kicsit. Kovezzetek meg, de nekem tenyleg tetszik az LG A13. Rtings szerint sem rossz tv
Lattam eloben is, akkor is tetszett. Nekunk igazabol csak es kizarolag filmezesre kell, jatek stb biztos, hogy nem lenne rajta. Latom, hogy 60Hz, meg kissebb fenyero, viszont az esetek tobbsegeben mi sotet szobaban nezzuk. A Tcl C715 azthiszem fenyeroben nem tudott ennyit mint az A13 es itt elvileg a kontraszt miatt ugy is vilagosabbnak tunik a kep nem?
Jajj multkor is olyan sokaig tartott kivalasztani a tv-t most is ugyan ez van. Az a baj, hogy soher vagyok
es nem vagyok meggyozve, hogy 150-160eFt tobblet megeri esetunkben
Nagyon ordogtol valo megvenni egy A13-at? -
Akinek Philips tv-je van,meg tudná mondani hogy lehet beállítani a tv-t,hogy ha nem nyúlok hozzá automatikusan kapcsoljon ki pár óra után? Az energitakarékos módban ezt beállítottam,de nem kapcsol ki.
-
Chaser
legenda
alany 48c12
probléma usb részlegen
van egy optibaykeretem amit notebookban használok, de van hozzá mini-sata kábelem amivel usb-n lehet használni
rávágtam pár nagy bitrátás 4k hdr filmet, és a tv random eldobja - tegnap este el is tűnt az eszközök közül -
valami olyat makog hogy mielőtt lecsatlakoztatom az usb eszközt áramtalanítsam aztán kilép a filmből
2 usb csati van a kábelen, ssd van a bayben
b8-nál használtam mobilracket hdd-vel, soha nem volt gond - pedig a hdd többet evett -, még azt a racket nem találtam meg
más eszköznél nem volt probléma az optibay+mini-sata kábellel
ötlet? -
S@c@
őstag
LG C9 Won't Get 4K 120Hz Dolby Vision Support - Have C9 Owners Been Robbed?
[link] -
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
-
alaves
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
A 2018-as modellektől kezdődően minden LG OLED visszamenőleg kapott AirPlay 2 támogatást.
-
hakydakillah
senior tag
-
törölt tag
válasz
hakydakillah
üzenetére
Én ezért se várnék sokat, ha lenne a mostani kínálatban olyan tévé, amit meg akarok venni.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
newguy9000
üzenetére
C1 77es már egy ideje több helyen ennyi. G1 jó esetben is minimum fél év, mire lehetne ennyi, de lehet aztán már nem lesz kapható. De covid utohatas, hogy minden drágul, nehéz megjósolni milyen káosz lesz itt még jövőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Hasbaszurom magam ha beég nekem.

Pixel tisztitást még meglehet probálni.

hdr-nél mindig 100-ra tolja az oled-et és a kontrasztot is magától. Sőt akármit állítok mindig visszaállnak az értékek.