Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebelf
aktív tag
Most teljesen megzavart egy dolog. Mac mini M1-el használva a tv. Ha kipipálom a gép "kijelző" beállításában a hdr-t, akkor a tv rögtön hdr módba kapcsol (hdr monitor) és jobb alul is kiírja hogy hdr jelet kap. Ezzel nincs is semmi gond. De innentől kezdve bármit csinálok vagy nézzek a tv n ugye HDR módban van.. aminek a hdr fényét pedig 100-on használom a lehető legnagyobb dinamika érdekében. Most hogy működik ebben a helyzetben a standard OLED fény állás? Mert ha 100-rol leveszem 25 re akkor teljesen megölöm a hdr-t ,viszont 100-on nem pörgethetem a tévét mindvégig miközben a géppel használom monitorként. Ha kiveszem a pipát a hdr -bol akkor nyilván SDR visszavált sima monitor üzemmódba .akkor pedig az SDR OLED fény normál 25 ös értéken van ,ahogy alapból szeretném használni a tévét is a géppel .de ha HDR tartalom van ,akkor azt is meg tudja jeleníteni. Lehetséges az ,hogy ha kipipálom a HDR üzemmódot és átvált a tv teljesen HDR monitor kép üzemmódba ,és itt a menüben hiába van százon az OLED fény ,attól függetlenül ő az SDR 25 ös OLED fényét használja mindvégig ,és csak akkor használja a HDR százas értékét ha natív hdr tartalmat játszok le éppen? Mi a fenéért nem tud ez úgy működni mint önmagában a tv ,ha sdr tartalom van lejátszva rajta akkor abban az üzemmódban van ,ha hdR akkor pedig automatikusan átvált majd vissza?? Jelenleg géppel használva úgy működik mintha beragadt volna a HDR észlelés illetve képmód, és soha nem vált vissza sdr-re és az OLED fény is 100-on pörög végig, bármit is csinálok a gépen. Azt is kipróbáltam, hogy hagytam a gépet SDR üzemmódba, majd elindítottam egy HDR tartalmat, hátha átvált automatikusan, úgy mint a tv önmagával lenne használva, de nem váltott át hdr üzemmódba sajnos ..van valakinek vmi okos ötlet erre az egészre,hogy működhet?
külföldi mac-oled fórumokon sincs ez kibeszélve sajnos . -
ClioRS
őstag
Sziasztok,
Philips 20/21-es szériát használ valaki Serviioval? Nekem egy 70pus7304-em van, és az a bajom vele, hogy nem tudok fullHD vagy 4K filmbe beletekerni. Hiába nyomok rá, néha lassabb a tekeréssel mintha csak normál sebességgel menne a film. Az újabb szériák ezt már megoldják? Vagy ha nem használ senki, akinek van ilyen tv-je ki tudná próbálni ezt nekem?
-
mrThomi
addikt
Sziasztok.
Tudja valaki hogy ez mi pontosan ? En egy halott pixelre tippelek.
[link]
egy fb hirdetesben lattam, lg 65c1-röl lenne szó. A srac azt mondta nincs mas baja csak ez. Amazonról van a tv, csak nem ertem miert nem kuldte vissza vagy miert nem cserelteti a panelt az lg-vel ? Fél áron 800€ oda adná a 3 hetes tv-t igy ez a hiba miatt.Ti mit gondoltok ?
-
Zoli1222
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ!
Akkor marad az eredeti 65"-os elképzelés! -
AssAssynn
addikt
válasz
Zoli1222
üzenetére
Ilyen távolságban használok fekve egy 55" IPS LG-t Xbox-ozáshoz. Ha nem túl aprók a betűk a játékban, akkor teljesen jó. Filmhez meg pláne, mivel ott 5 centinyire mutatják a szereplők arcát. Ettől függetlenül nem lenne baj, ha nagyobb lenne, csak nekem már nem fért el nagyobb.
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Jól látom, hogy C9-en a HGIG csak Játék képmódban kapcsolható be? Valamint mindig bekapcsolva hagyhataom? Mi tortenik ha egy jatek pl nem tamogatja?
-
Chaser
legenda
nem követem az oled-ek árait egy ideje
most a 2021-es két 120hz-es modell 340e néhány helyen, mióta figyeltem az elmúlt hónapban több volt mindig - előtte nem követtem 3-4 hónapig -
várható még némi esés vagy innentől csak felfeleévezet az út? ( : - persze tudom hülye kérdés, de hátha vkinek van infoja - -
Sza_Sa
senior tag
-
FLx
addikt
válasz
Zoli1222
üzenetére
Maga az OLED nem garancia a tokeletessegre, aztan, hogy a gyartonal milyen a quality control az ugye mas kerdes. Nyilvan csinalhatnak, hogy csak szinte tokeletes paneleket adnak el, de az nagyon nem erne meg nekik, akkora lenne a selejtarany.
S@c@: Aha, elvileg nullasnak kene lennie.
-
FLx
addikt
válasz
Zoli1222
üzenetére
En 3 meterrol neztem eddig egy 47-es regi IPS paneles LG-t, nyilvan kicsi volt. Tegnap jott meg az 55 colos C1, ez eggyel jobb, de ilyen tavolsagra mindenkeppen 65 colos lenne az optimalis, ha latni is akarod a 4k-t. Viszont nekem nem nagyon fer el, szoval egyelore marad ez.
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Aki megközelítőleg 3m távolságból nézi otthon a tv-jét, mekkora képátlójút választott?
Költözés előtt vagyok és a jelenlegi 47"-os philips ambi led tv-met szeretném lecserélni. Qled lett volna első sorban 65"-os, de amiket kinéztem 300-350k körül az vagy nincs készleten vagy ilyen-olyan promléma van vele a technológiája kapcsán.
Oled-ből ebbe az ársávba, ahogy nézem bele esik 1-2 tv viszont csak 55"-osak.
Ebből fakad a kérdésem, h inkább gyűjtsek még a 65"-ra vagy felesleges, mert erre a 3m-es távolságra tökéletes az 55" is?
Esetleg tudnátok-e ajánlani konkrétan típust ilyen felhasználásra, mint netflix, amazon, hbogo nézés, illetve a későbbiekben lenne csatlakoztatva xbox one x is.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Philips 55OLED855 berendelve

-
mrThomi
addikt
Sziasztok.
Egy gyors segitseget szeretnek kerni.
A hetvegen megyek megnezni egy LG55CX-et. 11 honapos a joszag, auchanba lett veve(kulfoldon elek) 2020 novemberbe.
Arra lennek kivancsi hogy szerintetek 600€ jo vetel e, es hogy milyen youtub videokat nezzek pontosan amin latszanak a hibak, beeges stb...(elado szerint mondjuk minden patika, de azert szeretnem atvizsgalni vetel elott, bar garancia van meg bőven)
köszönöm

-
dodoroli
aktív tag
Jött új firm Version 03.20.12 Lg g1-hez amiben már eltüntethető a felirat ha nincs jel és marad a háttérkép
-
alaves
addikt
A két bolt környékén lakóknak egy igen jó vétel, majd kijelzőcsere otthon: 77CX 880 eFt [link]
-
Héliosz
tag
Amit a boltban kiállítanak, az 3 év garis ha megvan a 250+ értékhatár. A MM outlet oldalán ott vannak a kellékszavatosságos termékek. De a bolti minta darabok azok ugyanúgy garisak. De persze meg kell kérdezni.
-
Calogero
addikt
válasz
poli27
üzenetére
A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. § 1. bekezdés kimondja, hogy csak új termékekre vonatkozik a kötelező sávos garancia.
Ezért írtam, hogy ha outlet terméként adja, akkor van 18 hónap kellékszavatosság. Ilyen kiállított terméknél rá kell kérdezni a boltban, illetve a boltban is kötelezően jelezni kell, hogy outlet termékről van szó.
-
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Miért lenne kevesebb gari rá? Onnantól jár a 3 év amikor eladják. Nincs rövidített garancia. Vagy azt mondani kell. MM nem szokott ilyet csinálni. Alza pl szokott.
-
Strezi
őstag
Van egy beragadt 65CX a helyi MM-ben, 490-ért. Kiállított, meg minden (megvesz, LG panelcsere móka), de nekem pl. jobban tetszik az előző WebOS, amivel a TV-t használom nap mint nap...
Ki mit gondol? Belehúznátok a lottóba vele? -
dodoroli
aktív tag
Hogy lehet beállítani a tv-n,hogy a youtube-n dolby vision videók valóban dolby visionnal jelenítse meg? Lg g1 a tv.köszönöm szépen!
-
norbertoth
senior tag
A kompatibilitási listában nem szerepel a CX, akkor ahhoz az idei nem jó.
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Szerintem az most is van még talán... 2-3 gen (évjárat) max az átfogás talán.
-
norbertoth
senior tag
Köszi! Csak mert régen nem így volt, más modellnél csak az adott évi MR működött.
-
S@c@
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Igen. Visszafele működnek.
-
norbertoth
senior tag
Az új, idei tv-khez adott MR az működne a CX modellel?
-
gulyasa
őstag
Egyébként a C1 saját MR-je csak az elején szokatlan - de csak akkor, ha még nem volt előtte régebbi tévéhez MR-ed.
Én is itt kérdeztem rá, mi a típusa az idei hagyományos távirányítónak, hogy be tudjam szerezni, de...
Egy-két nap használat után már nem hiányzott a hagyományos távirányító - még úgy sem, hogy a 2021-es MR-en már semmilyen külön dedikált gomb sincs a lejátszás funkciókhoz (play/pause, stop fwd, rev, stb.) -
freemanone
addikt
válasz
ReFleXx
üzenetére
Nem kifejezetten ellenes, de a kézit nem futtatom szándékosan, a kicsi fut napi 1x, nagyritkán 2x. Majd a következővel lehet változik ez a véleményem.
Egyelőre beégésnek nyoma sincs.
Végig desktop, rengeteg home office mellett. Azért kipörgött ezen már HL Alyx, Cyberpunk, Red Dead, AC Valhalla, It takes two, a teljesség igénye nélkül. Sorozatok, filmek... napi használatban van vegyes tartalommal, de 60% desktop és munka.ECO mód OLED screen saverek mind mind ki van kapcsolva. Kb 1000 óra körül kapcsoltam ki a pixel shiftet és logo dimmet, addig az a kettő ment, minden más addig se.
Alapvetően SDR módban van, ha olyan a content váltok. -
ReFleXx
addikt
válasz
freemanone
üzenetére
az szep
ugy latom pixelfrissites ellenes vagy 
desktopnak hasznaltad vegig? tapasztaltsz barmi problemat, beegest stb?
-
gyerecske
senior tag
-
aDtG
tag
Sziasztok!
A MediaMarkt "óriási" kedvezményének köszönhetően vásároltam egy LG OLED65C11LB TV-t.
A használat legfőképpen sorozatnézés, filmezés és PS5 játékok lesznek (már most is megy).
A kérdésem az lenne, hogy van valami leírás, hogy melyik a legjobb beállítás az általam használt módokhoz?
Most Playstation 5-nél a játékoknál szerintem nem a legfrankóbb a sötét részek megjelenítése, mert sokszor a sötét részeknél alig látok valamit!Külföldi oldal, fórum is jöhet, ha ott van sok infó.
Köszi!
-
ReFleXx
addikt
válasz
freemanone
üzenetére
es te milyen gyakran pixelfrissited? Linus az elsot futtatta le 500+ ora utan

Frissites utan homogen is lett a kepe, na persze mert 'lepolirozott' nemi fenyerot a tobbi pixelrol is
-
gulyasa
őstag
Nagyjából majdnem minden LG távirányító kompatibilis a másikkal.
Azok a (kompatibilis) 2021-es tévék (nem csak OLED), amelyekhez nem magic remote-ot adtak/adnak, hanem hagyományos távirányítót, annak a típusa: AKB76037605
Sajnos a szokásos távirányítós magyar boltokban az eredeti még nem kapható, csak külföldről (ebay, stb.).Ugyanakkor a 2020-as LG távirányítók is kompatibilisek lehetnek vele. Annyi a különbség, hogy négy helyett kettő dedikált gomb van rajtuk streaming szolgáltatóhoz (Netflix és Amazon Prime). A 2021-eseken van még Disney+ és Rakuten is (bár a négyből hivatalosan egyedül a Netflix elérhető Magyarországon, szóval nem nagy veszteség).
A 2020-asokon MOVIES, PLAY és PAUSE gombok vannak helyettük.Sőt a 9 éves 42LW5500-as tévém távirányítója is kompatibilis az új C1-emmel. Persze van pár eltérés, nem minden dedikált gomb csinálja ugyanazt, amit a régi tévénél, de még ez is több a semminél.
És persze használhatsz mobilos távirányító appokat is.
-
S@c@
őstag
Ha valakiknek a távirányírót kell gariztatni, az hogy zajlik az LG-nél?
-
krx21
nagyúr
válasz
Rebelf
üzenetére
Akkor te, TV segédfényként használod... Az közismert, de ahhoz nem kell ambilight. Sőt ha a ambilight a képernyő tartalmával együtt működik, akkor pont fordítva tesz, mint amire a segédfény hivatott... Ergó még jobban dolgoztatja a szemet...
A segédfény lényege, hogy állandó.. Tökéletes egy szabályozható megfelelő led-szalag..
Dedikált házmozi szobáknál, pláne projektor esetén még sötétre is szokták festeni a falakat, a plafont, hogy a képi tartalomból fakadó szórt fény minimalizálják... Nemhogy még fokozni akarnák...

-
mcmike
őstag
válasz
Tomapiska
üzenetére
Media Markt biztositas kell majd neked az uj TV-hez. A szamokat leirtad, innentol kezdve inkabb egyeni dontes kerdese.

By the way: a hetvegen nem voltam kibekulve az LG OLED 65 C1 es Pioneer HM erositos es ARC szentharmassal. Csak egy kabelcsere azt okozta, hogy egyszer csak elfelejtette a CEC-et (SIMPLINK), azaz nem kapcsolta az erositot. Aztan addig allitgattam, amig mar hangot sem volt hajlando kiadni ARC-en. Minden kabelt visszaraktam ugy ahogy volt, de tovabbra sem ment. Volt mar teljes factory reset is a TV-n, azutan sem ment...minden beallitas ugyanaz volt. Minden kabel ugyanaz volt (vegso elkeseredesemben mar elkezdtem kabel hibaban hinni es visszaraktama regebbit, ami egyebkent verzioban kisebb mint az uj lett volna - KÁCSA Audio helyett AudioQuest Pearl-t szerettem volna hasznalni).

Aztan egyszer csak megjavult a TV-n beindulo (kulso szemely altal nem befolyasolhato) automatizmustol. Erre varrjanak gombot a kedves szakertok. Topic-ot visszaolvasva nekem ugy tunik hogy altalanos problema...

Szoval aki nekem legkozeleb ARC-on alapulo megoldast javasol, azt biztosan ARCon csapom. Ez az egesz ARC/CEC/SIMPLINK/stb. dolog olyan mint a kutya vacsoraja, meg a Vajakos Biri neni fele megoldasok...vagy megy, vagy nem. De legalabb azt sem tudod hogy mitol megy vagy mitol nem megy...

-
válasz
gulyasa
üzenetére
Bocsánat ha nem volt egyértelmű. Az STB távirányítót nem ismeri fel.
A TV távjával akarom irányítani a beltérit.
B8-nál is hasonló volt, ott működött.T-home a szolgálató, végig nyomkodtam a 10 lehetőséget és semmi.
adm: Ezt csináltam, csak máshonnan értem el a menüt.
grabber: A 10 lehetőségre gondolsz, vagy más szolgálatóval próbáltad?
-
Tomapiska
csendes tag
Sziasztok! Véleményetekre lennék kíváncsi. Nézegetem a LG oled 55B1 és C1-et de nem találok érdemi különbséget a processzoron kívűl a kettő között, azonban 30.000 Ft a különbség. Rtings.comon néztem összehasonlítást és ugyanolyanra hozta ki a 2 készüléket. Tudtoksegíteni abban, hogy mi a különbség?
Valamint hasonló ebben az árban, 350-400 körül ti mit ajánlanátok?Ha valaki még emlékszik rám, akkor én írtam múlt héten, hogy a gyerek nekidobta a távirányítót a tv-nek ami úgy megsérült, hogy nincs kép rajta. Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Utánaérdeklődtem és 250ezer a kijelző cseréje, ez is egy nagy kérdés, hogy most cseréltessem ki 250-ért a januári tv-t, vagy vegyek egy újat 350-400-ért. De ha azt is kidobja akkor felkötö magam.

Előre is köszi a válaszokat.
-
Rebelf
aktív tag
Volt már ambilight-os tv-D?
Nagyon testre lehet szabni, minden fontos opciót benne. Nekem egy fényen világít , kis területen, kis fényerővel. A kijelző fény ereje is erősebb nála, pedig 20-ason használom . a hangulatot nagyon fokozza nekem, es a szemet is pihenteti , nem fárad el az ember agya,szeme egyhamar. (Ezért is hozták létre anno ha jól tudom). Amíg nincs ilyen az embernek nem hiányzik ,(mert nem is tudja hogy milyen valójában ), de ha van, én pl nem kapcsolnám ki sose
hosszú távon meg főképp nagyon jó dolog. Amúgy én se ezért vettem philipset, de mióta tapasztaltam ezt, örülök hogy van. -
alaves
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
B7-nél nem hiányzott az ambilight és nem is használtam sosem "kislámpa a TV mögött" effektet. Tapasztalatom szerint OLED-nél egy "kulturált" beállítás a szemnek is jó, az OLED-nél meglévő valamiféle ál 3D-s érzetet is növeli, méretnövelés érzet is lehetséges, valamint élménynövelő hatása is van. 4k/DV/remux sok sötét jelenetet tartalmazó filmeknél célszerű teljesen kikapcsolni.
Ha a következő OLED-em esetleg nem ambilight-os lesz, az sem fog különösebben zavarni, és klónt sem fogok rátenni.
Más: A publikus információkból úgy tűnik, hogy ez az évtized még az OLED-ről fog szólni a tömeg TV (1000-5000 USD-os) kategóriában. Az LG microLED TV-i is több tízezer, illetve százezer dolláros kategóriába esnek. Alacsony költséggel nem megy a kicsinyítés vagy csak nem akaródzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

külföldi mac-oled fórumokon sincs ez kibeszélve sajnos .

Akkor marad az eredeti 65"-os elképzelés!

Vhiktor