Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz
japunk
üzenetére
A qd-oled panel hidd el megéri, még ha nem is szimpatikus a tizen, bár szerintem már beérték az lg-t ilyen téren, nagyon szép letisztult rendszer lett.
Valaki írta, hogy kiállítási darabok, mondjuk úgy már én sem mondanám akkor, bár 7db van készleten azt mutatja, az mind kiállítási lenne akkor?
-
Vhiktor
Topikgazda
A sony garanciális ügyintézése szégyenteljes. 1 nap elteltével egyik szerviz sem jelzett vissza, még csak annyit sem hogy megkapták az emailt....
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Én is így voltam az én g4-emmel eddig semmi hiba de azért van benne futott idő .Lg-vel sikerült beszélni azt mondták hogy 5 évet vállalják rá a vásárlás dátumától számítva szóval én nem is értettem hogy a viszonteladónál miért csak 3 év van feltüntetve .
De esélyes hogy azért mert az a +2 év az már csak bizonyos dolgokra áll fent .
Szerintem 3 év alatt elő kell jönnie a problémáknak habár ezt biztosan jobban tudják a fórumtársak mivel nekem ez az első oled .
Ha bármi hiba is lesz a panelen amit észre veszek 3 év után gariztatni fogom az biztos és akkor 0 órás panelem lesz jó eséllyel az már kibírja amíg nem veszek újat -
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Az nVidia driver DDU-s legyalulása és újra-telepítése megoldotta a PC fagyásokat.
Még nem jutottam el addig, hogy kell-e nekem a Game mód. Érzésre anélkül is alacsony a lag sima PC módban (Graphics képmódban) 144Hz-en.
A CEC is jól működik (ki/be kapcsolja az AVR-t), az eARC-os LPCM viszont most sem működik a kis kínai eARC-extractor kütyüvel (akkor ez nem a C9 bibije volt, hanem a kínai dobozé).
-
japunk
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Refurbished TV-k és monitorok, kint van a weboldalon. Nem olvasom minden egyes nap ezt a topikot, remélem elnézed a felkészületlenségemet. Tanácsokért jöttem más modellekkel kapcsolatban is, nem pedig kioktatásért. Részemről is vége.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Az a baj, ha tényleg kiállított darab, és magasabb óraszám mellett csutkán volt járatva, az az élettartamára is hatással van. Szerencsés esetben a 3 éves garancián belül jönnek elő a problémák. Ha nem, akkor bukta...
Vagy vesz plusz garanciát, amiben megfelelő feltételekkel tudja intézni a javítást vagy a cserét, utalványt. Így lehet nagyjából gondtalan 5 év.
Az meg egy plusz kérdés, hogy ki akar már akár a vásárlás pillanatában azzal számolni, hogy valószínűleg 3 éven belül garanciális javítással kell szórakozni. Ami Samsung -nál nem mindig egyszerű.
Ez lehet nem mindenkinek probléma, de érdemes ezzel számolni, mert gyakorlatilag az egy elég aktívan járatott használt készülék lesz. Olyan feltételekkel, mintha új lenne.
-
janos666
nagyúr
válasz
hyppo!
üzenetére
Ha vissza lehet küldeni 1-2 héten belül, akkor túl sokat nem bukhat rajta.
Szerencsére ez a vakon vásárolt használt 55S95C is hibátlan, amit én vettem (se pixel-, vagy homogenitási hiba, se beégés...). Egyedül a PC-m utálja valamiért (pl. kifagy az egész gép, ha SDR és HDR mód közt váltok Windows 11 asztal módot). Majd megpróbálom legyalulni és újra-telepíteni a driver-t (a TV-n a legfrissebb firmware van).
-
-
atius
csendes tag
Üdv!Érdeklödnek hogy rothadás dolog csak ez OLED tvnél van ,vagy elöfordul sima ledes tvnél is?Lassan 3 éves az én tv is,és az enyém is látom ez rothadás dolgot.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
japunk
üzenetére
"C3 és C4-et már sehol nem lehet kapni"
Hát pont ez az, már nem lehet őket kapni hivatalos forrásból, akkor a digma.hu honnan szedte őket, ezek milyen készülékek, javított, refurbished...stb.?Pár napja írtam ide, emag 65C52LA 534e volt akciózva...

Részemről vége, te tudod.
-
Yodamest
veterán
válasz
japunk
üzenetére
Miért nem veszel ilyet? Sokkal jobb, mint a 65" C4 vagy C5. És sokkal olcsóbb is.
65S90D qd-oled -
japunk
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A gebasz az, hogy nem 55, hanem 65-ös méretet nézegetek, ahol már sokkal nagyobb az árdifi. C3 és C4-et már sehol nem lehet kapni, csak C5-öt, ami pedig 640k körül indul.
-
eL Geri
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Milyen gyakorlatban plazma után az oled?
Ha az itteni szakértőket kérdezed, akkor fényévekkel jobb.
De most engem kérdeztél, így inkább csak azt mondom, hogy jobb, de sok szempontból a plazmával se volt bajom. Plazma után biztos voltam benne, hogy sima LED-et nem vagyok hajlandó venni. Így csak az OLED maradt.
Amitől határozottan, és egyértelműben jobb:
- Csináltam is egy nagy méret váltást, főleg emiatt is cseréltem le a régi tv-t: 42 > 77
- Van már HDR-em, ez azért látványos, ha olyan a tartalom.
- Van VRR, ami biztos, hogy jó (Xbox-ozok), de vakteszten nem tudnám bebizonyítani, de ürülök neki.
- A mozgás megjelenítést mondták többen, hogy fura lehet. Hát nekem plazma után nem tűnik annyira fel, max ha nagyon bele akarnám magyarázni, de rendben van, vakteszten nem mondanám meg, hogy más.
- Eltűnt a plazmára jellemző hatás, nem tudom a pontos elnevezését, talán szivárványosság, amikor pislogsz, mozgatod a fejed, akkor a plazmának mintha kilátszottak volna az alap színei, de ezt anno megszoktam pár nap alatt, aztán soha többet nem vettem észre.
- Ja meg hát eddig, csak FHD volt, most meg 4K, de eddig kisebb is volt a mérete.Olyan ez, mint amikor egy régi kocsiból átülsz egy újabba. Érzed, hogy jobb, de azért nem dobod el az agyad. Majd aztán visszaülsz a régibe, és nem érted, hogy tudtál eddig azzal élni
A plazmát azóta 2-3x néztem a hálóban, sima Showder Klub -ot nézve, az mintha most színtelennek tűnne, de lehet csak bebeszélem magamnak. -
Yodamest
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
De tényleg nincs vele baj, én tökre megszerettem. Nálunk ugye már minden tévén ez van, minden átlátható, nem tudom mit kellene kritizálnom rajta. Lehet ez ilyen boomer dolog és régen tényleg rossz volt, de én se az s95b-n sem az s90d-n sem pedig az s95f-en nem látom, hogy mi a gond vele.
-
eL Geri
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Én eddig egy tizenx éves Panasonic plazmát használtam, idén lett egy G4-em.
De most se értem, hogy mi a nagy hype a WebOS körül. Én lekapcsoltam minden reklámmegjelenítés, és kb. ennyit jelent számomra ez az OS:
- Settings menü, amit ideális esetben első 1-2 nap kell jól beállítani, aztán soha többet ránézni
- Az app-okat indító gyors sáv a home képernyő közepén
- Input választó, hogy Xbox-ra tudjak kapcsolni (erre mondjuk mérges vagyok, mert nem tudom úgy megcsinálni, hogy közbe ne kapcsoljon be a köztük lévő erősítő)
- Saját média lejátszó appEnnyi, mármint bármilyen TV esetében ennyi lenne. Nem látok itt én semmi nagy extrém csodát, bár lehet hogy nagyon minimalista felhasználó vagyok

Persze az fontos, hogy stabil legyen, következetes legyen, meg az ilyesmi, de ez mindennél így van.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
japunk
üzenetére
27-32" monitor teljesen más, egy böszme tévét eljuttatni a szervizbe + javíttatni.
Aztán ha 1 év gari után valami gebasz van, akkor szopacs, lehet kuka a tv és a 350e Ft-od.
Ha neked megér pl. egy digmás 55C4 350e-et vs 55C5 414e helyett, amire van 3 év hivatalos gari(ami k. sokat jelent ám) + az LG szerviz szó nélkül az otthonodban javítja.
(pixelhiba valószínű lesz rajta idővel akár egyre több is lehetséges
)Tuti nem vennék ilyen értékű terméket sufniboltból, főleg nem a még mindig kétséges oledet...kinek mi.
-
törölt tag
Vicc ez az EMAG másfél hónapja rendelt cuccom után multhéten nagynehezen elismerték a hibát adtak 1000ft os kupont, elnézést kértek, csak a pénzemet nem adták még vissza.
Lassan annak is egy hete. -
Sasi001
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Tény, hogy így nehezebb de gondolom ha nagyon akarta volna akkor biztos megoldja, hogy megnézi valahol. Viszont azt lebeszélhette vagy megkérdezhette volna, hogy működik a vissza küldés. Akkor elkerülhető lett volna ez a kellemetlenség. Bár szerintem annyira nem lehet megszokhatatlan, hogy csak emiatt visszaküldje valaki. De ha mégis azt is megértem.
-
KTTech
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Csak simán angol és nem tetszik neki. Egyébként a legközelebbi üzlet, ahol ki tudná próbálni az pár száz km. A Currys és társai elég limitáltak ebben, a jobb üzletek meg igen messze vannak. Nekem a legközelebbi az kb. 190km és 2.5 óra autóval (oda).
Épp emiatt szinte mindenki online vásárol, én is pl. az eBayről vettem, hivatalos forgalmazótól a G3-at. -
Sasi001
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Azt nem tudom, hogy mi van náluk az ASzF-ben de alapvetően nem szép olyan dolog miatt visszaküldeni amit ha veszi a fáradságot bármely üzletben megnézhetett volna. Most ez márkától függetlenül. Ha mindenki ezt csinálná mit csinálnának a rengeteg visszaküldött termékkel. Persze visszacsomagolhatnák amit majd te megrendelsz aztán észreveszed a karcot egy kis apró sérülést, utánna jön a matek, hogy nem kiállított darab volt, vagy esetleg visszaküldött? Senkinek nem hiányzik. Egyébként gondolom benne van a szabályzatukban mert nem hiszem, hogy jogtalanul pénzt vennének el valakitől.
-
Sasi001
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Kipróbálhatta volna máshol is ha bemegy egy üzletbe akkor már látta volna, hogy nem bírja a tizen-t. “valami régi LCDje volt,”hát azután biztos minden jobb. Nálam pont ez a része másodlagos. Egyébként filmet néz, vagy folyamatosan a beállításokat nyomkodja? Visszaküldi olyan dolog miatt amit előtte megnézhetett volna. Olcsóbban kell gondolom adniuk, mert bontott visszaküldött, valószínűleg ez az ára. Megérteném ha valami hibát talál a készülékben de ugye nem erről van szó. Mások pont az ilyenek miatt rettegnek, hogy nehogy bontott készüléket kapjanak.
-
KTTech
veterán
A Samsungnál az UK-ban se egyszerű az élet. Friss vásárlás, idei QD-OLED, 77" méretben, egy ismerős vette, LG után (valami régi LCDje volt, és mindenhol hallotta, hogy a Samsung mennyivel jobb). Megrendelte a Samsung webshopján, és kiderült, hogy nem tetszik neki a Tizen, nem tud vele élni. Vissza akarta küldeni (14 napon belül), erre a Samsung közölte, hogy 50 font a futár és az eredeti ár 20%-a lesz a re-stock költsége, mindezt azért, mert kipróbálta. Tehát a 2000 fontos eredeti árból 250 fontot "megtartanak maguknak"... most ott tart, hogy lassan felrakja ebayre a TV-t mert akkor is kevesebbet bukik rajta.
Nem vagyok Samsung ellenes a telóm is az, a zasszony most vett Flip Z7-et, de csak reménykedem, hogy nem lesz gond velük (az asszony nagyonrégi Samsung zoomkamerás - hirtelen nem jut eszembe a típusszáma - telójával elhajtott a szerviz annak idején, amikor a porral telement objektívet akartam kitisztíttatni, garanciában - és a képeken már látszott a gond). -
Dare2Live
félisten
2+ Year Longevity Update! More Failures and What’s Next For Our 100+ TV Test
[link]
Röviden ami megmaradt és most beugrik:
OLED: G3 újabb de láthatóan jobban bírja mint a B2/C1.
QDLED tvk is égnek be. MiniLEdek is TCl vagy Hisense hullik.
Persze nagyon aktív ~10évnyi használat ment a TVkbe... de na. -
japunk
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Digma.hu kínálatát nézegetem, vettem már tőle monitort, a mai napig hibátlanul működik, és azért jóval olcsóbb is mint egy boltban venni egy új TV-t.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez nagyon borzasztóan néz ki.
Nekem is ki van már a tököm a Sonyval mert idáig szinte csak az ő termékeikkel volt gondom (TV, Playstation, okostelefon, AVR, fényképezőgép), volt amit 1éven belül 3x vittem vissza a Triwardenhez..
Vagy én vagyok ilyen szerencsétlen velük vagy nem tudom, de vidékről feljárkálni pestre a szerviz miatt nem túl kifizetődő.
Jelenleg csak a PS5 van tőlük, a TV-t elajándékoztam a szülőknek, a többit meg inkább eladtam mert sajnos már nem azt a minőséget képviselik mint a 90-es években.
Mégha olcsóbbak lennének a termékeik mint vetélytársaiké akkor azt mondom, hogy megbocsátható, de sajnos drágák és nem jobbak annyival amennyivel többe kerülnek, sőt nem is feltétlen jobbak. -
roseA580
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szánalmasak!
Ui:A függőleges sávozást már egyszer én is megláttam a OLED TV-men mikor hosszú PC-s böngészés után Discord alkalmazást indítottam, de szerencsémre pár másodperc után maguktól eltűntek a sávok!
Remélem hogy nem gyakran fog ez a hiba megjeleni nálam! (90%-ban PC monitornak használom a TV-m) -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Talán 2 hónapig garanciális még.
Nem az enyém a készülék, ahol voltam kalibrálni a 100 colos TCL-t, pont jött demozásra valaki demora és ott mesélte, hogy hibás a sony tvje amit 1 évvel ezelőtt megpróbált gariztatni, de elzavarták, azt m mondták ez teljesen jó, erre mondtam, hogy fogja meg söröm, elintézem. Nem szeretem ha hülyének nézik az embert, a sony meg a projektoros degradáció óta amúgy is kiverte nálam a biztosítékot.....

Szóval akinek kell garis ügyintézésben segítség, keressen meg, hátha tudok hatni rájuk.
Ha már a sonynál sikerült eintéznem egyszer, hogy cseréljen egy degradálódott projektort gariban (perszek ők ezt a problémát tűzzel vízzel tagadják és kereszteshadjáratot folytattak kb azok ellen akik ezt a témát felhozzák (én is kaptam fenyegetést egyszer itt a projektoros ph topikban egy eladótól.....)), akkor talán minden megoldható

-
roseA580
aktív tag
válasz
lala666
üzenetére
Túlárazottak?
Igen!
Legjobb minőség?
Régebben erre határozott igen lett volna a válaszom.
De azért vasárnap majdnem vettem egy Sony UBP-X700 készüléket, mert jó áron volt és a legjobb minőséget szeretném elérni ha mér OLED TV-t vettem.
Gondoltam hogy a Shield TV pro-mat leváltom vele.
Csak a megrendelés után vettem észre hogy nem az ajánlott Sony UBP-X700, hanem a kiherélt Sony UBP-X700K!
Lemondtam, de most már még kevésbé bánom mert a mostani tapasztalatok alapján már a Sony UBP-X700 sem érdekel.Nem tudom hogy ez miért jó a SONY-nak!
-
roseA580
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én is ezért vagyok felháborodva, mert igy a "SONY" név használata tisztességtelen üzleti magatartás, és még finoman fogalmaztam.
Ez el is mondtam az ügyfélszolgálatos hölgynek, biztos nem lesz a rajongom.
Egyetlen SONY OLED szervizt ajánlott a SONY:
Videoton Szerviz Kft.
Berényi út 72-100., Székesfehérvár, 8000
+36 20 501 5170
toth.tibor@szerviz.videoton.hu
H-P: 8.00-16.30
De nem veszik fel a telefont!
Ui:
Romániában egy szervizt sem ajánlott fel a SONY!
-
roseA580
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
"Javítás menete
Sony TV-k javítását helyben, tapasztalt szakértő végzi.
Abban az esetben, ha a Sony nem engedélyezi a helyi javítást, akkor a munka külföldön történik.
Cégünknél lehetőség van (telefonos egyeztetés után), hogy Ön az otthonába kérje a javítást."Felhívtam őket telefonon, és rákérdeztem:
Garanciás (Sony) TV-vel már nem foglalkoznak, mert bezárt a szervizük, és akinek tovább küldik a TV javításokat az nem vállal Sony TV-t.Tulajdonképpen egy javítás közvetítő cég lett véleményem szerint.
Ui:
Ez újabban divat lett hogy megkérdezik a szervizek hogy garanciális e a TV, és ha az akkor megtagadják a javítását.
Természetesen csakis az ügyfél érdekében!
Nem azért mert nem velük kötötte meg a szerződést a gyártó, és igy nem kapnak hozzá fődarabokat olcsóbban! -
pjen
félisten
-
pjen
félisten
válasz
Vhiktor
üzenetére
+36 (1) 481-1159.Sony márkaszerviz. Itt javítanak garis TV t is. A honlap szerint.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
lala666
üzenetére
Egy 77 colos sony a80k garizasarol lenne szó....
Mivel a múlt héten gariztattam egy lg-t, igy elso kézből van összehasonlítási alapom. LG weboldalon bejelentettem es kész. Itt sonynal weboldalon be sem lehet jelenteni, irtam a központnak, ok visszairtak hogy keressem meg a terultelig illetékes szervizt, ehhez kaptam linket, a területitől meg ez jott vissza....
Egyelőre 2-0 LG gari javára.Ettől mar csak a jvc gari a viccessebb. Na ott is hiába van az oldalon feltüntve minden ország szervize, egyiket sem lehet elerni a megadott elerhetosegeken
-
janos666
nagyúr
Nem tudom, hogy ez rekord-e, de most megnéztem, mielőtt kicserélem: 9083 üzemóra van az LG 55C9-emben, amit végig PC monitornak használtam (kíméletlenül). Sőt, ez már cserepanel, mert az első telepöttyöződött pixelhibákkal (szóval a táp és alaplap már túl vannak 10000 órán is).
-
Vhiktor
Topikgazda
Azért ez no comment
-
törölt tag
válasz
japunk
üzenetére
Azt írták korábban a srácok, hogy nincs nagy különbség az évenkénti váltásnál így ,ha "nagyobb" változást szeretnél inkább a c4. Sztem. Bár én nem vettem észre semmilyen változást a cx után. Gondolom ahogy egyre olcsóbb az oled egyre szarabb is. Valahol meg kell fogni a zsét ha ugyan olyan profitot akarnak mert abból tuti nem engednek sőt inkább mégtöbbet ha lehet.
Inkább a méretre menjél rá vegyél 77colost a 65 helyett. -
rainman72
nagyúr
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
55ös LG CX-ről váltanék eggyel nagyobb méretre. A C3 és a C4-et nézegettem, megéri a plusz felárat a C4 vagy tökéletes a C3 is? Esetleg más opció? Köszi!
-
kiezTe90
senior tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha off topik lesz, de hátha tudtok segíteni! Van egy közel 5 éves Hisense (55A8G) Oled TV-m, de akarok venni egy magasabb képfrissitéssel rendelkező LG-t. A lényeg, hogy a Hisense menne a háztól emiatt (felesleges). Szerintetek mi az ára most ennek a tv-nek? Köszi a segítséget
-
Pro Koryak
addikt
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
LG oldalán 464990Ft -10% kedvezmény.
-
törölt tag
Úgy összességében rosszabb. Szerintem olyan min samu telóban veszel egy 40ezrest és csodát vársz aztán csak szívsz vele mindenhol vagy veszel egy A54est 100ért ami már mindenhol elég jó. Vagy az s széria és társai ott meg pörög minden. Ennyi csak. Ki mit akar bevállalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55B5 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A plazmát azóta 2-3x néztem a hálóban, sima Showder Klub -ot nézve, az mintha most színtelennek tűnne, de lehet csak bebeszélem magamnak.
)

Made my day
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)