Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Az simán eltüntethető az összefoglalóban javasolt azt hiszem 70%-os etanol-al. Csak a zsír van rajta szétkenve. Az s95d-t ha eszembe jut zuhanyzás előtt a levett pólómat kifordítom és azzal törlöm át. Teljesen karcmentes a kijelző. Ha véletlenül valami rákerül még nem is igazán maszatolódik úgy mint a fényes panelen. Ettől az egytől tartottam mikor megvettem de hamar bebizonyosodott, hogy nincs mitől félni.
-
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Na akkor ez is lehet a probléma, mert általánosságban ez egy elterjedt tanács (kb összes tévés youtuber ezzel jön), hogy desztillált víz, mikroszálas kendő! Én nem tudom hibáztatni azokat, akik így takarítják a panelt, hiszen mindenhol ezt mondják. Mezei user felcsapja a játubét, beírja, hogy how to clean oled? és ezeket a találatokat fogja kapni.
Meg azért ne tegyünk úgy, mintha ez a foltosodás egy nem létező dolog lenne és én találnám csak ki, hogy valamivel érveljek. Még az összefoglalóban is meg van említve.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez biztos, hogy nem matt, ilyen tükröződés nincs az s95d- ben. Desztvizzel nem tisztítjuk, összefoglalóban ott van, hogy mivel lehet tisztítani, simán a felhasználó bamba, azon kívül ez csak mázga rajta, ekkora butaságot hogy kikopik nem hallottam. Más esetleg amivel még előrukkolhatsz?
Srácok nem viccből mondom, hogy ilyen könnyen tisztántartható tisztítható panel mint a matt s95d már régen láttam. Akinek s95d van írjon már bátran, hogy mennyire nehéz vagy sem takarítani neki.
-
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Jó persze, jól kell csinálni és annyi, de az kétség kívül igaz, hogy kényesebb és kevésbé hibabiztos a mattos qd oled takarítása, mint a woledé.
lala666 Illetve ez nem vergődés, ezt a szarkasztikus dumát azoknak mondd, akik szívnak emiatt, nyugodtan irogasd meg nekik amazonon, redditen, hogy "mit vergődtök már", valszeg nagyon hálásak lesznek az empátiádért. Ez egy valós jelenség és sokaknál valós problémát okoz.
-
-
Csandi
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez tipik user error. El van monda, hogy milyen tisztítószerrel (natúr clin, desztvíz stb.) és milyen kendővel (nem akármilyen mikroszálas ok, csak a nagyon finom selyemszerű mint egy szemüvegtörlő) kell tisztitani csak a port, meg a zsíros szennyeződéseket. OLED monitor topikban ez a téma többször van érintve, mert ott ugye teleköpködi az ember ahogy online játék közben beszél. Érdekes aki jól csinalja sosem marad ilyen, aki rosszul ott pedig igen
ezt értem mind WOLED és QD-OLED-re -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Sima woled .
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Mondjuk ha már qd oled és a samsung féle tükröződésgátló réteg, erről is számtalan negatív visszajelzés van. Én soha nem törölgettem a képernyőt szerencsére, de sokan írják, hogy baromi könnyen (még mikroszálastól is) karcolódik ez a matt réteg, illetve ha egyszer folyadék (akár desztillált víz) kerül rá, akkor kialakulnak ilyen letakaríthatatlan foltok a rétegen, olyan mintha kikopna azon a részen maga a panel.
egy topik példa:
Qd Oled delicate anti reflective coating- impossible to clean
QD-OLED extremely fragile coating isn't talked about enough by reviewers
-
nagy__sandor
csendes tag
Sziasztok!
A Samsung QE83S90D-ről mi a véleményetek? Mindenhol a kisebbek tesztjeit lehet megtalálni (de ez ugye woled, nem qd-oled), plusz az állandó panaszkodást a meghibásodásokra (nem ennél a tvnél, hanem a Samsungnál általában). Nem gondolnám, hogy ma bárki 10 évre gyárt tvt (sajnos), de valóban több a hiba náluk?
A telekomnál most egész jó áron van, 700k-ért.
+1 kérdés: a DV hiányának a hétköznapokban van jelentősége? Apple TV-vel használnám, bluray ripekhez és streamingre.
Köszi!
-
Sasi001
őstag
válasz
gabber01
üzenetére
Lilás szín a matt panelnél nincs a fényes tükröződésgátló felületnél van volt hasonló de az is kikapcsolt állapotban volt látható. Működés közben semmit nem veszel észre belőle. Olyan emberek mondják itt a fórumon akik használják. Te melyiket használtad, hogy véleményezni tudd a YouTube meg egyéb videók kivételével ahol szintén megy a fikázás egyik a másik ellen meg botok írta vélemények. Amit vhiktor ír azt elhiszem meg a topik felhasználók tapasztalatait. Rendelj egyet próbáld ki küld vissza utánna nézz meg egy másikat. Akkor legalább lesz tapasztalat.
-
gabber01
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Nekem meg az az érzésem, hogy vannak akik nem tudnak objektívek lenni, és egy oldalt istenítenek, de nem ismerik el a hibáikat. Jellemzően azért mert épp ilyet vagy olyat vettek sok pénzért, hát validálni kell a döntésüket.
Ennek is annak is vannak hibái, de olyan nincs hogy az amúgy 600000 helyen dokumentált jelenségek egyeseknél nem jelentkeznek, mert csak, így meg úgy.
-
Partz
senior tag
válasz
salapp
üzenetére
"2030-ban meg meglesem az akkor már 4. generációs miniRGBLED paneles csodákat, hátha kiforrják magukat és túlmutatnak a WOLED-eken."
Ha ilyen ütemben haladnak a fejlesztések, azért 2030-ra az LG már túl lesz a woled technológián. Valós rgb tandem struktúrára lehet számítani addigra, fehér sub-pixel nélkül.
Ami jó ebben az lcd rgb-led technológiában, hogy végre elérhetővé válik a teljes rec.2020 színtér lefedettség, így készülhetnek normál filmes tartalmak amik ezt ténylegesen kihasználják. Azzal számolok a Sony is bejelent a nem túl távoli jövőben egy ilyen technológiás master monitort.
De őszintén szólva nekem sokkal többet ér a pixelenkénti kontraszt, mint a szemmel alig érzékelhető színtér növekedés, fényerőt már nem is említem, mert pár éven belül az oled/elqd technológia ebben teljesen utoléri az lcd-t.Eleve ott tartunk az elmúlt 5 év hdr filmes tartalmait 600 nites csúcs fénnyel masterelik, innentől kezdve teljesen mindegy, hogy qd-oled vagy woled a technológia. Az idei tandem woled gyakorlatilag tiszta rgb tartományban képes megjeleníteni ennek a fényérték tartománynak a kétszeresét.
-
Sasi001
őstag
-
Sasi001
őstag
Egyáltalán, hogy bejön e neked a matt felület, akár rá is világíthatsz telefonnal hogy megnézd a tükröződést és persze próbáld eldönteni, hogy melyiknek szebb a képe. Nem tudom, hogy megoldható-e mindkét tévét filmmaker képüzemmódra kapcsolni. Úgy jobb lenne összehasonlítani.
-
Sasi001
őstag
válasz
hyppo!
üzenetére
Ja, hogy az azt sárgának néztem.
Ezért mondtam, hogy élőben kell megtapasztalni egyáltalán nem vészes a szürkülés csak ha konkrétan belevilágítanak de ez esetben a fényes sem jobb mert az visszatükröz. Nekem kifejezetten tetszik a matt felület, de természetesen elfogadom, hogy nem mindenkinek jön be. -
alaves
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Ha ennyire zavar, szerviz menüben kapcsold ki. Az ASBL nem módosítja a gammát és a színt, pont olyan mint amikor leveszed a fényerőt (Samsung-nál pl. 7-re). Az a lagom tesztábra nálam nem mutatta soha a helyes gammát (B7/OLED754/C1/S90C). Meg amúgy szinte egyik sem, amelyet találtam a neten.
Nálam a felsorolt TV-k mindegyikén ragadt már be színtér/gamma PC-ről, pedig még a setup is teljesen más, illetve win7/win10 is. Nem érdemes vele foglalkozni forrás v. képmód váltás megoldja azt a pár esetet, amikor előfordul. -
alaves
addikt
válasz
bromi84
üzenetére
Nem, free-ben is megy a 4k/HDR. A YT beáll.-nál nem lehet 720p fölé tenni?
Ha nem, akkor beragdt valami.
- min. 2 perces áramtalanítás
- TV reboot: bekapcs. állapotban táv. kikapcs.gomb nyomása 5 mp-ig, amíg újraindul
- YT app eltáv., újratelepítés.
ha ezek sem, akkor: factory reset. -
Sasi001
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
De milyen szépen óvatosan vezették ki, alig lehetett észrevenni. Na tessék még egy példa. Nem is értem Yodamest-től ezt az erőlködést egyértelműen kevesebb panel hiba van a qd-oled-nél. Ettől függetlenül biztos, hogy jó tévé a g5, de nem akarnak a gyártók már hosszú élettartalmú készülékeket gyártani. Miért is lenne az jó nekik.
-
bromi84
tag
Nekem is lenne egy youtube kérdésem? 65S95D tv-n miért minden videó max 720p-ben indul nekem? Már csak előfizetéssel megy a 4k?
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Egyrészt nem csak a családban, hanem mellé írtam, hogy itt a fórumon is van sok felhasználó és szinte probléma mentes. Lg-nél ez nem mondható el. Egyértelműen csak qd-oled-ről beszélek, aki woled Samsung-ot akart venni inkább az Lg-t javasoltam. Amit írtál “rothadás gátló" és hasonló rétegeket,” nem így működik. Pusztán az Lg a panelt nem tudja lezárni légmentesen és mivel az oled szerves ezért indul meg a bomlás ha levegővel érintkezik. A pontozás elmondtam, hogy nem érdekel mivel tele van olyan hülyeségekkel, hogy lassú a menü, nincs DV, és hasonló marhaságok. Én fizikai fogható hibákról beszéltem ahogy írtam is, Samsung-nál nincs látható zavaró tényező amely miatt panelt cserélgetnek az Lg-nél. Irogatod itt a minőséget, amire majd akkor térjünk vissza ha le tudják zárni megfelelően a panelt és nem lesz panel rothadás meg mindenféle színű tinting, mely dolgokat évek óta nem tudják kiküszöbölni. A G5-nél már megszüntették az 5-év panel garanciát is. Ha megnyugtat csinálj nyugodtan egy felmérést itt a topikban, mennyi panelt cseréltek Samsung vs Lg tévékben és melyekhez kellett többször igénybe venni a szervizet.
Ismétlem, hogy qd-oledről beszélek beszéltem. Az LG panelt és hibáit miért is hasonlítanám az Lg panellel szerelt samuhoz. -
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Samsung szervizzel egyébként még én sem, bár egyetlen ilyen eszközöm az S95B volt korábban, remélem ez a része így is marad.
Nem ellened vagyok, de az, hogy " a családban" mit tapasztalsz ne legyen már egy mindenre kiterjedő, globális állítás. Ha csak ép ésszel belegondolsz, miért lenne kevesebb probléma a samsunggal, amikor ugyanolyan paneleket használnak, sőt hát az lg paneleit használják elég sok tévében. Nem visznek fel rá tudtommal "rothadás gátló" és hasonló rétegeket, szóval semmi alapja nincs annak, hogy kevésbé legyen mondjuk pixelhibás vagy kevésbé rothadjon. Ha van ennek mégis valami háttere, pixelhiba gátló anyagot használnak vagy nem tudom, akkor azt adja tudtomra valaki.
Illetve lehet ott elbeszélünk egymás mellett, hogy te csak a qd oledről beszélsz ha jól értem, én meg az egész márkáról, szóval én márkákat hasonlítok itt össze, nem adott típust. Továbbá én amit mutattam statisztikai visszajelzéssel kapcsolatban mi a magyarázatod? Szinte az összes samsung tv 12-18% 1csillag értékeléssek rendelkezik amazonon, míg lg-ből szinte mindegyik 3-7% között van. Ez egy objektíve adat, amit nem magyaráztál meg.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Mint írtam már van itt a családban is G4 össze tudom hasonlítani. Nem vagyok elfogult, de itt a fórumon és az ismerőseim körében a Samsung qd-oled tévékkel negyede annyi gond nincs főleg panel terén mint az Lg tévéivel. Mindegy mit bizonygatsz ez tény. Ráadásul nem lottó a vásárlás. Amikor Lg-t használtam másból sem álltam ki mint panel cseréből és idegeskedésből na ez nem hiányzik. Hiába jó a szervize bár helyileg az sem mindegy mert nem mindenütt fényes a hozzáállás, ellenben a Samsung Szervizzel még nem találkoztam. Ha ez változni fog leírom majd azt is.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Ez a topik semmivel sem relevánsabb, mint az all time amazonos visszajelzések vagy reddites visszajelzések, nem is értem. Mindegy, én bizonyítottam statisztikákkal a dolgot, nem várom el, hogy te is így tegyél.
Én vagyok a legkevésbő elfogult, hiszen nálam egy szobában van samsung és lg is, szóval itt ha valaki objektív, akkor az én vagyok. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nagoyn jo a tandem oled, holnap viszik el tőlem a g5-t sajnálom is .
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Tudom , hogy kicsit erős kifejezés volt és tisztában vagyok azzal is , hogy a matt réteg okozza ezt a problémát. Ettől függetlenül szerintem a tandem oled is egy jó irányvonal az oled technológia terén. Fej fej mellett vannak a qd oled kijelzőkkel . ( Szerintem az összehasonlító tesztek alapján)
-
Sasi001
őstag
válasz
lala666
üzenetére
+1

Ezeknek a videóknak a nagy része félrevezető és nem tükrözi a valóságot. A fényes kijelzőnél ha belevilágítanak, mindegy milyen a fekete, ha nem látsz semmit a képből csak a fényforrás tükörképét. Viszont ez még nézhető és a teljes felületen mindent látsz a képből.
-
lala666
őstag
-
törölt tag
[link] itt azért elég durván látszik a matt szürkeség vagy is inkább barnaság. Az a fura, hogy mm ben elég világos van és ott nem láttam még szürkének sem nem hogy ilyen barnásnak.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Az lcd szurke az hatalmas túlzás.
Picit emelkedik a feketeszint ha ugy esik ra a feny.
Szürke csak a matt bevonatú kijelzőnél lesz pl s95d es s95f, ott valóban ips fekete lesz, de amelyik nem kapta meg az idióta matt fóliát ott kozel sem ilyen mértékű a problema. -
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nézz meg egyet élőben, az “LCD szürke” nagyon távol van tőle. A fényes felülettel se érsz sokat ha magad látod benne vagy a nappali világítást. Továbbá ez nem qd-oled-nél jellemző általánosan, hanem a matt felületű s95d-nél.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
gabber01
üzenetére
Qd olednél egy normál vikágos nappaliban , a fekete inkább LCD-s szürke , neki a sötét környezet az igazi terep. Ezt az Rtings tesztjén is írják róla hibaként , de valamit valamiért.
Egyébként a Pana tandem oledje számomra inkább szimpatikusabb , de remélem az LG is nemsokára kihozza a tandem oledből a maximumot, javítják a kezdeti problémákat. -
gabber01
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Én úgy tudom ez technológiai jellegzetesség, szóval mindegyikre jellemző kell legyen kisebb-nagyobb mértékben. A C5 meg inkább kékbe húz pl.
Qd-oled meg fekete helyett meg lila rávetülő fényben, ami mondjuk szerintem sokkal zavaróbb.
Szóval nincs tökéletes panel típus. -
Sasi001
őstag
válasz
proradeon
üzenetére
Nem a reddit-et kell olvasni elég itt a fórumot és láthatod, hogy mennyi panel csere van Lg és Samsung részről.
“sokkal inkább csak emlegetni szokták, hogy léteznek ezek a hibák, minthogy konkrétan azzal toppanjon be valaki, hogy nála tényleg előfordul valamelyik.“
A napokban is volt nem egy eset aki most vette észre a panel rothadást pl. Nem csak emlegetik. Létezik belőle hibátlan panel is mint ahogy írtam is, de nagyon sok a csere. Hogy mennyivel nyújt a drágább nagyobb élményt azt pedig mindenki eldönti magának. Ha megéri megveszi ennyire egyszerű.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Mondtam, hogy nekem nem kell bizonygatni semmit. Az ilyen olyan oldalak értékelései pont annyit érnek, mint a YouTube összehasonlító videók, hogy melyiknek van szebb képe. Miután rájössz, hogy valótlant írtál mint pl. a tandem oled a csúcs, és kevered a fényerőt a színfényerővel, stb. megpróbálsz megint valami új dolgot bizonygatni. Ha csak innen a fórumból indulok ki folyamatában hallani az Lg panelcseréket és egyéb híbákat míg Samsung vagy qd-oled panel csere szinte nincs vagy nagyon elenyésző. Nálam biztos, hogy a következő tévé is csak qd-oled lesz, te pedig ha meggyőzted magad vedd amelyiket szeretnéd. A lényeg, hogy szeresd és neked megfelelő legyen amit veszel. Itt le is zárom ezt a témát.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
proradeon
üzenetére
Két táborra osztódott a fórum
Lg vs Samsung
Kinek mi a szimpatikus és pénztárca barát árazás.
Valamint vannak fellángolások Sony a legjobb, Panasonic mindent ver fórumozók között.
A samsung betegségei még nagyon nem ismertek , mivel 4. generáció van a piacon.
Ami nálam és másnál is jelentkezett C/D hátlap eldeformálódás. -
válasz
Sasi001
üzenetére
"Sajnos pont az Lg-ről nem mondható el, jobban mondva jóval több a gond vele mint a Samsung-al. Nem akarom megint sorolni de a samunál tinting-banding-homogenitás, pixelrothadás nem találkozol."
A topikot olvasva ezek a hibák messze nem olyan gyakoriak, mint ahogy itt néhányan beállítják. Ennek ellenére lassan másról se szól a topic, minthogy az LG kaka, a Samsung meg wow. Persze, látom redditen, hogy az említett problémák igenis előfordulnak az LG tévéknél, de oda az egész világon bárki beírhatja, ha ilyen problémája van, és nyilván azok hangoskodnak (jogosan) mindig, akiknél felmerül valami gond. Ugyanakkor itt, a ph fórumon sokkal inkább csak emlegetni szokták, hogy léteznek ezek a hibák, minthogy konkrétan azzal toppanjon be valaki, hogy nála tényleg előfordul valamelyik.
Én most váltottam le az LG C2-m C4-re, és egyiken sincs tinting (láttam redditen, hogy mit kellene tapasztalnom). Nem kétlem, hogy az S95D és az S95F esetében egyáltalán nem fordulnak elő ilyen hibák, de azok kétszer annyiba kerültek volna, mint a C4. Annyival viszont egész biztosan nem nyújtanak nagyobb élményt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)