Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
senior tag
amennyiben igény lenne rá, akkor az F1 filmet megcsinálom
-
sakal83
addikt
válasz
Dzsama
üzenetére
Ne panaszkodj a Telekomra, barmikor alairnek huseget.
Nalunk a 700mbos net 121 tv csatornaval 24e/ho..... Vidanet... De legalabb a net es a tv is szxrEz anno a upcnel 8000 ft volt, csak 1 gb nettel...
A Telekomnal 13e ft...
Itt 24 honap alatt rafizetsz 264e ft.ot. Majdnem egy samsung 65s85 arat...
-
-
Csandi
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
WOLED-nél meg a glossy coating miatt “problémás”. Mi csak szimplán sötétítünk mikor leülünk mozizni vagy psezni elé. Ha csak megy a háttérben vagy egy teniszmeccs megy vagy bármi ilyesmi akkor meg mindegy, aközben úgyis telózik is az ember, vagy főz/mos/takarít. Gyerek meg nincs, nem is lesz így az nem szempont.
-
Mauzes
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Ezért mondom, hogy felhasználói szokások. Nekem a feleségem nem örülne, ha besötétítenék a nappaliban, ha tévét nézek (és én sem, ha a gyerekeim tennék).
De egyébként én nem arról beszéltem, hogy telibeveri a nap a tévét és ezt miért nem tudja kezelni az oled. De mondjuk qd oled videókban láttam, hogy felkapcsol az ember egy normál plafonvilágítást, vagy egy oldalablakon jön be fény, és full lilára vált a képernyő...MINDENKINEK: Viszont akkor, és lehet rossz a topik, de a miniLED talán képes arra, hogy "best of both worlds" alapon legyen egy jól működő kompromisszum általános felhasználásra?
Nekem most egy korábbi QLED van, és nappal elég jó fényes, viszont este meg rühellem a blooming-ját. De ha meg vennék egy OLED-ed és az pedig nappali fénynél okozna bosszúságot, hát nem sokkal lennék beljebb.
-
-
Mauzes
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Most ezen nem vitázni akarok, biztos mindenkinek mások a felhasználási szokásai. De én nem voltam még olyan háztartásban se rokonnál, se ismerősnél, ahol nappal besötétített volna az, aki nézi a tévét. Ez nem attól függ, hogy "csak megy".
Én sem örülnék neki, hogy ha nálunk valaki tévét néz, akkor el legyen sötétítve a nappali, mert az a család összes többi tagjának nem jó, ha nincs fény. És a tévézés nagy része azért nem olyan, hogy leül a család mozizni. Hanem apuka meccset néz, a gyerekek egy mesét (ha nagyok, akkor mást), átjön a haverod délután PS-ezni, stb stb.#114777Sasi001: ez mondjuk szerintem is nagy baj, hogy vesz az ember 6-800 ezerért egy tévét és az "nem arra" való, hogy így vagy úgy nézd. Szerintem a felhasználók 80%-a néz tartalmat este sötétben is, amikor szeretne maximális minőséget, és néz tartalmat nappal is, de akkor se legyen már szar.
-
-
Mauzes
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Ezek milyen kódok, honnan lehet szerezni?
Egyébként érdekes a kérdés, hogy qd oled vs. woled. Most olvasgatom a vitákat a youtube kommentek alatt, és rengetegen meg a qd oled-et nem bírják elviselni annak a hibái miatt (pl. purple tinting). Szóval azért van tábor mindkettő mellett. Én egyelőre nem tudok állást foglalni.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
A samsung multistroe-ban pénzvisszatérítéssel kb 350 lehetett behúzni a 65S90D-t. Lehet lesz még raktáron, de akinek nincs hozzaferése az sajnos ott nem tud vasárolni.
A Hardveraprón foglalkoznak elég sokan ezek tvk beszerzesével kedvezményes áron.
Én nem venném meg a 65S85D-t mert csalódás lesz. Amennyiben ráér akkor megvárnám a black friday-t amit a samsung is tart. Ott lehet az idei szériákból jobb áron bevasárolni.
Ha ragaszkodsz a márkához akkor mar most érdemes kupon kódokat beszerezni, mert hasznosak tudnak lenni. -
törölt tag
Samsung slim fit falikonzolnak van pár gyártója ahogy nézem.
Az eredeti? ( nálam samsung shopban nincs is ilyen) samsung néven futó 38700ft
De van 21 és 11ezerért is amik ugyan úgy néznek ki.
Melyik a bevállalható? Esetleg van aki a legolcsóbb 11ezrest használja? -
Mauzes
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Ez egyértelmű, hogy van minőségbeli különbség, de ezért tettem hozzá az árat is, hogy abban is van egyértelmű különbség. Persze nem akarom túldimenzionálni az árat, lehet az is a helyzet, hogy annyira "szar" a woled, hogy ártól függetlenül érdemes kerülni. Csak kíváncsi voltam, hogy mik itt a vélemények erről.
Amúgy nyilván a 350-es árra kaptam fel a fejem. Én 5 éve vettem a 65-ös Samsung Q82R tévémet, ami egy sima QLED, és az 390 volt (az mai árfolyamon kb 600 ezer, de az inflációt most hagyjuk
). A másik oldalon persze egy relatíve fényes nappaliban lesz a tévé, érdemes lenne a magas fényerőre is lőni. -
-
rolcsy94
tag
Sziasztok.
Fél éve vettem egy samsung 77s90d tv-t. Olyan problémám lenne, hogy mostanába rögtön bekapcsolás után azonnal kikapcsol, de ha utána újra bekapcsolom, már rendesen működik. Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Köszönöm! -
alaves
addikt
válasz
Tomi19870421
üzenetére
Rakj vissza egy régebbi nvidia drivert, amellyel még biztosan tudod, hogy működött. Pl. nálam volt pár hónapja egy olyan (akkori legújabb) verzió, amely nem engedte a VRR-t, bepipáltam és kivette a pipát, a következő frissítés javította pár nap múlva.
-
törölt tag
Például ez tuti jó az esetedben.
[link] -
törölt tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ezt a legkönnyebb megcsinálni mivel fémlemez csak egy fúró 8as vagy 10es fúrószár attól függően hogy milyen méretű a kerék menetes szára meg 4 anya és alátét, ha nincs a kerekekhez csomizva. Kerekeknél kell megnézni a terhelhetőséget. Negyedórás meló kb.
Elb@szni se lehet akár a faék. -
Yodamest
veterán
Illetve egy kérdésem is lenne, van valakinek nem home made barkácsolós, hanem boltból vásárolható ötlete arra, hogyan lehetne egy lapos talpas tv állványt gurulóssá tenni?
Ilyen állványom van és néha zavar, hogy nem igazán tudom mozgatni úgy, hogy rajta a tévé, sokszor kényelmes lenne ha lennének kerekei. Erre nincs valami ilyen gurulóssá konvertáló eszköz? -
Yodamest
veterán
válasz
hyppo!
üzenetére
A csúcs az csúcs marad. Pont azon filóztam egyik nap, hogy nyilván nagyon apró lépésekben fejlesztenek évről évre, de még így is lassan de biztosan konvergálnunk kéne ahhoz az állapothoz, amikor már egy másodvonalbeli (C4, S90,) széria is szinte tökéletes prémium képet ad. Ha minden évben + 5% fényerő, kicsit jobb menü, kicsit jobb ezaz, akkor pár éven belül nem kellene eljelentéktelenednie a prémium kategóriának? Vagy ezt a fajta powercreepet a végtelenségig lehet húzni?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, a Samsung S85D (w-oled) mennyire "kaka" a qd-oledes S95DAT-hoz képest. S85 most 350-ért vehető 65-ös méretben, ez azért kifejezetten barátinak tűnik. Az S90 pedig 490-be kerül, ami arányosan jelentős különbség (+ 40%).
-
Vhiktor
Topikgazda
Kaptam egy új G5-t így folytatódik a tesztelés. Ezúttal 65 colos így az is kiderul milyen különbség van az 55 coloshoz képest.

-
Yodamest
veterán
válasz
Tomi19870421
üzenetére
Ha eddig ment jól, akkor ez valami driver gond lesz. Próbáld meg, hogy teljesen leszeded az nvidia drivert csutkára, gép újraindít, és úgy az új drivert felrakni.
-
hyppo!
aktív tag
Sziasztok
Néha néha érdemes körbenézni a Telekom kínálatát, mert valakinek megint sikerült behúznia a 77S95D-t 520 ért.
A 83S90D pedig 617...
-
Tomi19870421
újonc
Sziasztok! Adott egy lg tv oled55b23la tv-m, ami hdmi kábellel van összekötve a pc-vel. A pc kábellel csatlakozik a hálózathoz, a tv wifi-n keresztül. 120hz-es hdmi portok a 3-as és a 4-es portok a tv-n, az van összekötve az rtx 4070 super kártyámmal. Eddig működött, hogy duplikáltam, kiterjesztettem vagy elsődleges kijelzőként használtam a tv-t (játék és filmnézésre), de már csak a duplikálás működik, a többi opcióval nincs kép a tv-n. Gyári beállítás visszaállítása, nvidia driver frissítése, windows frissítése, tv szoftver frissítése megvolt, de nincs ötletem, hogyan tudnám megoldani, hogy csak a tv legyen adott esetben aktív (elsődleges) kijelző. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm

-
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Én is direkt csináltattam tv falat, mondjuk nekem maradt még majd 2 méter jobb és bal oldalt. Viszont QD-oled nem volt nagyobb méretben, de ha lett volna, lehet, hogy lelkihatár felett lett volna az ára. Viszont így most nem gondolkodom legalább nagyobb méretben mert nincs kedvem szétverni a nappalit.
-
törölt tag
One nem hogy fejlesztené a kínálatot, de még a Lg g5 is eltűnt a kínálatból igaz engem ez már nem érint mert telekomos lettem viszont az is érdekes, hogy az ő kínálatukból is hiányzik a 77colos g5. Árukeresőn pl csak 7helyen árulják míg az s95f-et 14. Nagyon nyomul a samsung.
Pár nap használat után nálam nem jelentkeznek a telekomos box negatív tapasztalatai.
gyors mint állat, sokkal gyorsabb mint one-os Ci kártyával az oleden váltani.
Nem tudom, hogy csak a HDMI kábelcserének köszönhetem vagy fórumtárs korábbi segítségének is, hogy töröljek mindent amit lehet a boxról, de rendkívül szép és természetes lett a tv adás. Szerintem így már szebb mint a One Ci kártyával.
Nem vagyok bejelentkezve rajta, minden appot töröltem amiket úgy is a tv appjával kezelnék és még jópárat amiről úgy gondoltam teljesen felesleges. Akár egy android telónál. -
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Hát már csak a hosszanti adatok, hogy a 65" az ilyen 144cm széles, a 77" meg 172.
Á jó lesz nagyon, csak az elhelyezéstől félek még kicsit, ez már túllóg a malm 160x80-as komódon is.
Aztán nálunk úgy van, hogy egyik oldalról már az ablak nyílik, a másikról meg a szobába nyíló ajtó, szóval beférni befog, de azért kicsit mozaikozni kell majd, hogy minden az optimális helyére kerüljön. Ilyen szempontból kicsit irigylem azokat, akiknél ilyen baxom 15 négyzetméter falterület van teljesen üresen és semmi nem gátol semmit, még házimozi hangszórókat is tud kétoldalt elhelyezni stb. Mondjuk ha ekkora üres falam lenne, akkor már tuti inkább projektoroznék. -
Yodamest
veterán
Na jólvan meghúztam a ravaszt, szombaton érkezik a 77 s90d, ekkora tévém sose volt, kiváncsi vagyok mint állat. Ez most meglepetéskènt ért az alzánál, hogy nemcsak teljes mértékben ingyenes a szállítás, de még bejelöltem, hogy felcigölni is segítsenek, illetve ez, hogy hétvègèn is van kiszàllítás nagyon hasznos. Lépcsőkanyartól félek kicsit, ott hosszába tuti nem fér át. 😆
-
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
szerintem a képátló nem befolyásolja, az oled mozgásmegjelenítése ugye alapból darabosabbnak hat mint egy lcd tv-n, ez a technológiából fakad. Viszont az hogy a mozgásmegjelenítés milyen alapból, szerintem ott számít a tv processzora. Egyik másik gyártónál lehet hogy alapból is korrektebb és nem érzi szükségét az ember, hogy mozgásinterpolációt használjon, plusz ugye kinek mennyire háklis erre a szeme. Más gyártónál meg lehet gyengébb már alapból is a processzor ehhez, ezért inkább bekapcsolja az ember. Viszont ha bekapcsolja az okozhat képhibát az algoritmus miatt. Én pl az LG C9en bekapcsolva használom, 2-3 judder értékkel. Itt már egész fluid a mozgás de még nincs szappanopera hatása a képnek
-
Tragger
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, ötlete, hogyan érdemes OLED tv-t (65) szállítani, ha már nincs meg az eredeti doboza?
-
Sasi001
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Eddig nem használtam mozgás interpolációt de pont tegnap este próbáltam ki és azt kell, hogy mondjam nem rossz. Valahogy nem olyan fárasztó így a szememnek. (77S95D). Előtte ugye 65-volt ott egyáltalán nem használtam, lehet, hogy a nagyobb képméret befolyásolja, hogy itt már inkább szükséges?
-
Yodamest
veterán
Hmmm azt nézem a B4 is ebben az árban mozog, mint az S90D, lehet okosabb döntés azt választani? Már a B széria is 120Hz stb. a fényerő picit talán kevesebb, de nem tűnik vészesnek. Anyagminőség viszont sokkal jobb. Ez a B széria már nem az, ami anno a B1, B2 volt, hogy ilyen lesajnált 60Hz-es valami.
Ami miatt ezen gondolkodom az az, hogy a S90-nél elég sok az 1 csillagos értékelés, mindenki táphibára panaszkodik, az LG-nél meg elég jók a visszajelzések.

vagy
-
sakal83
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Fokent korosztaly es szocializáció kerdese. Nekem is felall a szor a hátamon ezeken a viszonyokon, de kinek a pap, kinek a papné

Ismerosi korben is hallom ezt azoktol is, akik tele vannak es a ferfi dominans a kapcsolatban. Megis ez van.
Videken, fokent falun regen a nok voltak a kassza kulcsosai, valószínűleg innen szarmazhat. Nagymamam is begyujtotte a papa fizujat es a gyerekeket is amig ott laktak, es o osztotta be, kerni kellett tole indokolassal

-
Yodamest
veterán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Igen, alapvetően így kéne működnie, de az "asszonyok" többsége valamiért nagyon irtózik az ilyen technológiai fejlődéstől, nagyzolásnak gondolják vagy nem tudom. Mintha valami bűnös élvezet lenne, ami után bűnhődni kell, vezekelni stb. Persze a 100. térdcsizma nem ez a kategória soha.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
Amikor 116"-on moziztunk nem volt baja, hirtelen ötlettől vezérelve lecseréltem 133"-ra, azzal se volt baja.
Aztán meglett a 77" OLED, azzal sem volt baja.
Kb 3 méterről nézzük, de simán el tudnék viselni 100" is OLED-ből, meg ő is.
Lecseréltem az egész házimozit, azzal sem volt baja.
Igaz, egy Ft-ot nem adott bele egyikbe sem.
Cserébe én sem szóltam bele, hogy komplett konditermet csinált az egyik szobából.
Meg abba sem, hogy körülbelül 4000 ruhája van, aminek a negyedét húzza talán.
De szerintem valahol úgy működik, hogyha valami a másiknak tetszik, akkor elfogadjuk -
eL Geri
őstag
Én is "asszonyrettegő" vagyok

Erőszakosabban gyorsabban célt érnék a kütyü vásárlásokkal, de azt nem akarom. Szeretném, ha ő is magáénak érezné az ilyen dolgokat.
Pl. a 77-es oled TV vásárlást kb. 1.5 évig tartott megpuhítani. Közbe persze voltak olyan időszakok, amikor nekem se volt aktuális, mert nem volt épp jó áras példány. De aztán a végén volt egy jó akció, amit gyorsan megemlítettem neki, és azonnal rábólintott, hogy ok, akkor ennyiért már legyen.
Azóta 1-2 hetente azért elmondja, hogy ő is szereti ezt a nagy TV-t

Most még a hangfalaimat szeretném lecserélni... de nem is merem feszegetni a témát

-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ha 1:1, akkor az már ~53° látószög.
Nekem még 40° rémlik a mozi élményhez a sima TV-s topikból, de lehet az hülyeség vagy elavult. Szubjektíve én is kevésnek éreztem, kb 90 cm-re ülve a 32" monitortól. Most 42" képátlóval megvan az 1:1, annak szintén kb 90 cm a szélessége. Windows alatt 4K-ban is éppen jó még 100%-on. -
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Fú hát olyan távolságra talán egy 98" lenne a mozis.

Bár erről is van valami tanulmány, hogy nem feltétlen ugyan az közelről nézni egy kisebb kijelzőt, mint távolról egy nagyobbat. Mármint, nem tudom ez hogy van pontosan, de bejön a képbe a méret érzékelésünk is ilyenkor és távolról nagyobbat (még ha arányaiban kisebb is) jobb nézni, mint közelebbről kisebbet (még ha arányaiban nagyobb is). Erre szokták példának hozni, hogy laptop vagy telefon kijelzőt hiába nézel 15cm-ről, nem ugyan az, mint 77"-t nézni mondjuk 3m-ről, még ha az arányok stimmelnének is, az élmény más.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nalunk a 700mbos net 121 tv csatornaval 24e/ho..... Vidanet... De legalabb a net es a tv is szxr
). A másik oldalon persze egy relatíve fényes nappaliban lesz a tévé, érdemes lenne a magas fényerőre is lőni.
újratelepítés után nvidia vezérlőpultban nem aktív a tv, kipipálom, leokézom, kiveszi a pipát...
Legalább a gépemnél nincs ilyen probléma, az teli falon van.

Nekem még 40° rémlik a mozi élményhez a sima TV-s topikból, de lehet az hülyeség vagy elavult. Szubjektíve én is kevésnek éreztem, kb 90 cm-re ülve a 32" monitortól. Most 42" képátlóval megvan az 1:1, annak szintén kb 90 cm a szélessége. Windows alatt 4K-ban is éppen jó még 100%-on.