Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
HELLAFLUSH #116414 üzenetére
Vhiktor kalibrált még anno több C1 -et, és akkor írta többször is, hogy a WBE panelek magasabb fényerőt hoztak.
De amit ő írt feljebb az más téma. QD OLED -nél többször volt szó arról, hogy idővel, használat során veszít a fényerőből. Most WOLED -nél is ezt tapasztalta.
Szerk.:
Milyen heti játékidőd van? Azonos játéknál.HDR nyugodtan mehet, ha csak nem gyatrán van megcsinálva.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
HELLAFLUSH #116411 üzenetére
Úgy tudom C1 -ben volt keverve WBE/WBC, majd a C2 -nél a kisebb modellekben volt csak kavarás. 42 és 48 colos verzióban.
C3 -nál szerintem ilyen már nem volt.
Szerk.:
EX -nél elvileg csak a vezérlő elektronika volt más. A panel valószínű későbbi generáció, de a lényegi különbséget nem az adta. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
HELLAFLUSH #116411 üzenetére
Mire gondolsz pontosan? Ez nem magyarázza meg az alacsony nitet. 55 col alatt butitottak egyébként, 55 colos c3 többet tud.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
HELLAFLUSH #116060 üzenetére
Kíváncsi vagyok hogy velem mit kezdenek. Ha kell segítség szólj.
-
alaves
addikt
válasz
Weapons (2025) 37-41 percig HDR-ben. Banding és a fekete közeli színkezelés is jól tesztelhető.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Próbálj esetleg a kamerán állítani és nézegesd, hogy látszik a legjobban. Akár a tévén is fényerőt stb. hol adja ki jobban a hibákat. Erősködni kel biztos cserélni fogjàk. Ezért vagyok azon a véleményen, hogy olyat kell venni aminél kevés a hiba és nem kel szervizzel foglalkozni akár jó a Szervíz akár nem.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #116004 üzenetére
Na kb így néz a ki a QD_OLED Samsungom is 15%-os feketéig. Csak ugye Samsung ilyenért ne mcserél panelt.
-
Yodamest
veterán
válasz
HELLAFLUSH #116004 üzenetére
Ez most ennek a képnek az alapján nem tűnik vészesnek, nálam a most vásárolt S90D woled is kb pont ilyen. Szerencsére ritkán jönnek elő ilyen homogén szürke felületek filmekben, szóval én szóra érdemesnek sem tartom, de amikor néha van ilyen hogy egész képernyős szürke egy jelenetváltásnál (mondjuk az ennél sokkal sötétebb szürke), akkor eléggé látszik.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #115992 üzenetére
Az azért derék. Nekem is van QD-OLEDem szépen sávos bandinggel, de pont az a szint ami a Samsung nem cserél, de ez nagyon durva. Mennyi idő után jött elő?
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
HELLAFLUSH #115759 üzenetére
Friss hír:
Tegnap hívott a szervizes és kért még pár fotót a hibáról emailben, elméletileg jövőhéten jön meg az új kijelző.
Majd még írni fogok, hogyan alakult. -
eL Geri
őstag
válasz
HELLAFLUSH #115764 üzenetére
Új korába is néztél ilyen teszt szürkét?
Arra lennék kíváncsi, hogy ez csak idővel jött elő, vagy mindig ilyen volt vajon?A banding-elés inkább javulni szokott, minthogy romlani, nem?!
-
válasz
HELLAFLUSH #115763 üzenetére
Majd mindenképp írd meg mit szól hozzá a szerviz és hogy alakul a dolog!
-
alaves
addikt
válasz
HELLAFLUSH #115763 üzenetére
Az LG-nél a csereutalványt a 3. javítás (fő alkatrész) helyett lehet kérni a területi szervizes egyetértésével. A csereutalvány a teljes vételár visszatérítését jelenti. Az LG szerviz által kiadott csereutalvány alapján a kereskedő téríti vissza a teljes összeget részedre. Tehát a pénzt kapod vissza, arra költöd amire akarod bolttól függetlenül. A kereskedők szoktak próbálkozni, hogy vásárold le náluk, meg egyebek.
-
medeked
junior tag
válasz
HELLAFLUSH #115764 üzenetére
Nincs mit, bekarikázással rákerestem a fotódra, gemini meg rögtön vágta hogy Lg csak azt nem tudom honnan tudta illetve ki is írta, hogy mi a gond.
Csak annyit értek hozzá mint a felhasználók többsége. -
alaves
addikt
válasz
Otthonodban cserélik. Tipikus "asztalterítő" hiba (vízszintes és függőleges sávok egyaránt). Nálam a B7-en volt ilyen. LG oldal reg. > hibabejelentés. vagy ügyf.szolg. tel (hiba fotó, leírás, hátoldali cimke, e-számla csatolva). Ezt követően a területi szervizes hívni fog telefonon 1 napon belül.
-
romero.
kezdő
válasz
Melyik modell ez?
-
medeked
junior tag
válasz
A szürke képernyő oka: A szürke képernyő hiba, különösen ha csak szürke képnél jelentkezik, utalhat panelhibára, háttérvilágítási problémára vagy egyéb elektronikai meghibásodásra. A pontos okot a szerviz tudja majd megállapítani
Házhoz megy helyben cserélik a kijelzőt. -
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86527 üzenetére
Mindig volt és lesz panasz az ARC/eARC, CEC triókra, márkától függetlenül, ha működik, akkor örülni kell, ha nem, akkor másik megoldást kell választani, feltéve, hogy kompatibilitási hiba és nem valamilyen szoftver hiba. A CEC-t néhány hónapja használom, Philips OLED-del, majd LG-vel, előbbivel pl. a Sony UHD Blu-ray lejátszó nem akart működni, LG-vel működik. A többi lejátszóm jól kezeli, LG-vel még jobb is, de ha nem működne, akkor meglennék nélküle. Minden lejátszóm a TV-hez csatlakozik, erősítő nem csatlakozik a TV-hez. Nálam az ARC, CEC nem lényeges és nem probléma, ha valamiért nem működnek, sajnos ahány gyártó, annyi értelmezése van ezeknek a funkcióknak.
-
morfondőr
addikt
válasz
HELLAFLUSH #86518 üzenetére
Haza megyek megnézem, nálam mi a helyzet, bár nekem CX van, amin még régebbi rendszer fut. De ettől függetlenül működnie kellene, mert hát azért van.
blakey: az optikai a HDMI-hez képest korlátozottabb.
-
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86518 üzenetére
Vagy csak egyszerűen kompatibilitási probléma.
Sajnos a CEC is ilyen, vannak eszközök, amik nem szeretik egymást. Használd az optikai kimenetet. -
morfondőr
addikt
válasz
HELLAFLUSH #86515 üzenetére
Látszólag jól van beállítva, kérdés, hogy az erősítő mit lát, milyen forrást kap? Meg az is kérdés, hogy amit hallgatsz az milyen formátum? Ha pl. DTS és a TV nem támogatja a DTS-t, akkor sztereo pcm-et kap az erősítő. AAC formátumnál is nálam PCM megy csak ki, de ott van több csatorna. Volt olyan adroidTV boxom, ahol pl. a Disney+ is csak sztereo pcm-et adott ki magából valami licenszes korlátozás miatt. A legegyszerűbb talán egy Netflix film elindítása, vagy egy DD 5.1-es (AC3) hangsávval rendelkező film elindítása.
-
Celtis
veterán
válasz
HELLAFLUSH #86507 üzenetére
Pedig mintha valahol azt olvastam volna, hogy CEC is bezavarhat ha be van kapcsolva.
Ez olyannyira nem igaz, hogy a CEC nélkül nem is működhet az ARC.
-
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86511 üzenetére
Akkor a párosítással van gond, valószínűleg emiatt van csak 2.0.
-
morfondőr
addikt
válasz
HELLAFLUSH #86511 üzenetére
Akkor az eszköz párosítást is próbáld megcsinálni! Őszintén 2 hete vettem én is egy CX OLED-et, előtte egy 7 éves Samsung volt, ahol csak ki és be lehetett kapcsolni az ARC-ot és a CEC-t, semmi gond nem volt, itt meg millió dolgot állíthatsz és nekem sem sikerült még fullosan össze lőni.
-
blakey
titán
válasz
-
morfondőr
addikt
válasz
Állítsd a TV-n a jeltovábbítást bitstream-re valahol az ARC beállítás körül, hogy az erősítő dekódolja a hangot. Gondolom most azt látod az erősítőn, hogy PCM.
-
törölt tag
válasz
HELLAFLUSH #86505 üzenetére
Ennek működnie kéne minden további nélkül. Csak olyan valószínűtlen dolgok jutnak eszembe, hogy nézd meg, nincs-e bekapcsolva az eARC a tévén (de szerintem ez inaktív ha az erősítő nem támogatja), vagy hogy Auto Surround módban van-e az erősítő.
Vagy talán a kábel, de hát ezer éves dolog az ARC és sztereón megy is.
-
NoMagix
addikt
válasz
HELLAFLUSH #85490 üzenetére
Sehol nem volt bekapcsolva a CEC, de mindegy, megoldódott.
Köszi. -
krx21
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #82481 üzenetére
Ez szerviz menüben kikapcsolható. Garancia ugrik, ha észreveszik…
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
HELLAFLUSH #80909 üzenetére
Nem feltétéenül, de észnél kell lenni kit állítasz, mert virágtartó lehet a tv-dből.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
HELLAFLUSH #80533 üzenetére
Rosszul írja. Az a baj, hogy túl nagy a lépés az egyes kattintasok között.
Pl a tvd tud 600 nitet de a psen 12. Kattintás mondjuk 520 nit a 13 meg 620, akkor a 13 kell, mert különben marad 80 nit a tv-ben. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #80393 üzenetére
Nekem is egymás mellett van gyakorlatilag a 2 tv, annyi hogy a kisebbik oled egy gurulós cuccon van. Szóval mikor én odaállok valamelyik elé akkor "leárnyékolom" a másik irányába a dolgokat.
-
törölt tag
válasz
HELLAFLUSH #80354 üzenetére
Lehet úgy, hogy közel mész hozzá, ahogy írták. Működhet a dolog okostelefonról is, vagy másik eszköz (pl. erősítő, konzol) is vezérelheti őket HDMI CEC-en. Alexa vagy hasonló asszisztens is tudhat olyat, hogy ki-/bekapcsolja a tévét.
Nagyon egyszerű megolás tudtommal nincs rá. Én klímánál féltem attól, hogy egy vékony fal másik oldalán levő beltéri is érzékeli a jelet, de szerencsére ez nincs így.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #80354 üzenetére
Háát, nekem is van ilyen jellegű gondom, mert a szobámban van két oled tv szintén LG..én úgy oldottam meg..hogy amelyik tv-t szeretném bekapcsolni ahhoz odaáállok közel és közvetlen a tv-hez közel tartom a távkapcsolót, így a másik tv nem kapcsol be. Ennyi "kellemetlenséget" kibírok. Kikapcsolás általában időzítőt állítok.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
HELLAFLUSH #80343 üzenetére
SDR képmódokban az Oled Pixelek fényerejét nem érdemes nagyon magasra állítani, 30-40 között elegendő, de ha kell akkor felmehet 60-80-ra is de mindenképpen kikapcsolot Maximális fényerő mellet.
De minél alacsonyabb annál jobb.HDR-hez meg kell a Max fényerő.
Monitorként való használathoz, pedig mindenképpen jó 40 alat maradni, mert ott sok a statikus tartalom.
-
Gicz
addikt
válasz
HELLAFLUSH #80343 üzenetére
Beégésre csak G2 esetén van gari. Egyébként ha nem húzod nagyon a panelt, akkor nem lesz baja. értem ez alatt h nem fullon van az oled fény, hanem 1/3 környékén, be van kapcsolva a logo sötétítés, meg a pixel orbiter is. Nekem volt egy ec930v tv-m 1st gen. Az elején nagyon féltem a beégéstől, de most, hogy már sok éves volt, "nem volt érte kár" az utóbbi 2 évben nem figyeltem rá egyáltalán (talán bennem is volt ha végre tönkremegy jöhet az új
)
Szóval volt olyan sokszor, hogy egész nap comedy central ment háttérben rajta, átkapcsolás nélkül. Kb fél fényerőn használtam és semmi. 0 nyoma bármi ghostingnak, pedig az a 1st gen panel szeretett beégni. Mondjuk plazmáról jöttem, ott hasonlóan óvatos beállítások mellett 2 óra national geographic után még 10 percig ghostingolt a logo. (50ST60)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új áru!!! 09.23. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- HP EliteBook 1050 G1 i7-8750H 32GB RAM 1000GB Nvidia GTX1050 4GB SSD FHD IPS 120Hz 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest