Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
N. Gabi
üzenetére
majd ha már elavultnak érzem a mostanit
Ez nagyon relatív. Nekem aznap vált elavulttá a GTX1070, mikor megvettem az LG C9-et: egy RTX2060-al (még mindig csak HDMI 2.0, de:) már tudtam 1440p120-at küldeni rá VRR-al együtt. Majd aznap vált elavulttá az RTX2060, mikor kijött az RTX3080, immáron HDMI 2.1-el (2160p120 + VRR). Alacsony fps-el fontosabb a VRR, mint magassal. Szerintem nem bánnád meg a használt RTX3050-et. (Eladod, ami most van, és már csak kiegészíted mondjuk egy 20-assal. Ilyen TV mellett szerintem ezt már "fillérb@szás" halogatni.). -
alaves
addikt
válasz
N. Gabi
üzenetére
A C1 vétele után én is bohóckodtam még pár hónapig a HDMI 2.0-ás gtx950-el, azután vettem az rtx3050 (8GB)-t (mikor kijöttek az olcsóbb rtx-ek). Nemcsak a HDMI 2.1 volt a nyereség, henem a win 'hardveresen gyorsított gpu ütemezés' bekapcsolásával a PC is jelentősen gyorsult még az akkori 6-8 éves cpu-val is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
N. Gabi
üzenetére
Gyárilag az van legközelebb a szabványhoz. De mindneki a hideghez van szokva, ezért pár napig furcsa lehet, utána viszont már a hideg lesz a furcsa és nem fogod érteni, hogy eddig hogy tudtad hideg színhőmérsékleten nézni. Állítsd át meleg50-re, aztán ha pár nap után sem szokod meg, tedd vissza. Nem vesztesz semmit.
-
janos666
nagyúr
válasz
N. Gabi
üzenetére
A fellelhető legolcsóbb HDMI 2.1 kimenetes VGA-t kell megvenned. nVidiából már írta neked alaves, hogy melyiket, AMD passz (de inkább nV-t ajánlanék a következő érv miatt).
Ilyen esetekben "csodákra képes" a DLSS4, ha a képminőség kevésbé érdekes, mint a pénztárca és az fps, mert már a Performance módban is használható az új Transformer modellel (és majdnem minden ismertebb DLSS-t támogató cím upgradelhető az új modellre az NV APP-al, mint Global beállítás).Mindenféle módban, legyen az sima TV mód, PC mód, vagy PC+Game mód, mindig a Warm2/Meleg2 lesz a legközelebb (dE~2 hibán belül, amihez így olcsó műszerrel kár is hozzányúlni, mert azok is kb. dE~2 hibával dolgoznak) a D65 fehérhez, így ezt a problémádat nem értem.
Arra figyelj, hogy minden képmódban le kell húzni a Contrast-ot 45-re (ez PC/Game módban alapból 50, de csak 45-el esik a helyére a Tone Curve HDR-ben, és szűnik meg a near-white clipping SDR-ben -->> ezt kimértem/kiteszteltem), valamint PC/Game módban nem 0 a helyes Sharpness/Élesség, hanem 10 (ellentétben a TV módokkal, ahol 0 a nulla élesítés, a 0 itt PC módban láthatóan homályosítja a képet, de 10-en nem élesíti). Ja, és még valami: HDR-ben válaszd ki egyszer a Custom/Egyedi színteret, állítsd át DCI-P3 opcióról Rec2020-ba, és rakd vissza autómatára (ez valami szoftver bug, hogy az Auto mód DCI-P3 módra default-ol, pedig minden HDR tartalom Rec2020 konténerben van, és a hülye Auto mód azon ragad, ami legutóbb ki volt választva Custoe/Egyedi-ben...).
-
alaves
addikt
válasz
N. Gabi
üzenetére
Ami le van tiltva, az nem igazán kell, hacsak nem használsz trumotiont. Ha sárgásabb, akkor vagy nem azonos színhőmérsékletre van állítva, vagy valamilyen színfokozó, szemkímélő beállítás nem azonos. Látható, azonnal észrevehető különbség biztosan nincs. Eredeti módban van 120 Hz, csak g-sync nincs (játékhoz).
G-sync-es adaptert én nem találtam, a tisztességesebb gyártók odaírják, hogy nem támogatja a VRR-t, de van aki oda sem írja, had vegyék. A HDMI 2.0 talán nem is támogatja a g-sync-et, ha jól tudom. -
ρσгτσ
addikt
válasz
N. Gabi
üzenetére
2 év csak kijelző, az nem rendes garancia. Gondolom ezért. Az a kritikus pont ilyen esetben, tehát G4 tényleg más téma, de feljebb Samsung -ról volt szó.
Szerk.:
Egyébként a panel rohadás nem biztos, hogy 3 éven belül elő fog jönni. Bár nem tudom arra mekkora hatással van, hogy mennyit volt használva.Persze G4 -nél ez sem érdekes 5 évig.
-
válasz
N. Gabi
üzenetére
Én még mindig a lassan 7.5 éves B7V-vel tolom, semmi baja nincs igazán, napi használatban stream vagy konzol játékkal.

Azért lehet ezekkel simán 10+ évvel is számolni, nem kell ezt cserélgetni.
Nyilván sokminden változott azóta, de igazán lényeges dolog annyira nem, ami nagyon hiányozna. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
N. Gabi
üzenetére
10 évig nem számolnék OLED -del (sem), de kiegészítő garanciát biztos vennék. Azzal az ember azért 5 évig biztosan nyugodtabb.
Az rtings oldalán vannak beállítási tippek. Arra érdemes ránézni, egészen a "White Balance Settings" részig, mert az egyéni. További, pontosabb kalibrációhoz inkább olyan szakembert érdemes hívni, mint Vhiktor.
PS HDR beállítás van fent YouTube -on például a HDTVTest csatornáján. Illetve szerintem Vhiktor -nak is van valamelyik videóban, de ezt majd ő megerősíti vagy megcáfolja. YouTube tokeleteskep csatorna. Támogassuk elsősorban a magyar szakembereket, szakértőket, minőségi tartalomkészítőket.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
N. Gabi
üzenetére
Októberben lesz 4 éves. Én még a régi WBC pannellel szerelt verziót vettem. Akkoriban kezdték el szállítani a jobb EVO paneleket. C1 -ből még vegyesen volt WBE és WBC.
Nekem elsősorban a beégéssel volt gondom. Csatorna logó és játék hud, mivel gamingre is volt használva. Ehhez jött hozzá a tinting, ami például havas jeleneteknél már látszódott.
Anno vettem rá plusz garanciát és biztosítást, de úgy voltam vele, hogy az LG szervizzel kapcsolatban általában, az esetek túlnyomó részében jó véleménnyel vannak az emberek, akkor egyszerűbb közvetlenül rajtuk keresztül intézni. Az alap 3 év végén. Nem is bántam meg.
Szerk.:
Igaz, hogy azóta nem megy annyit, mint korábban, átkerült a hálóba. De a panel annyira egységes, mint a másik szobában lévő QD OLED -nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG ( OLED77G42LW) 195CM 4K OLED SMART TV ! UJ MODELL! AKCIÓ
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
a banding , ami nálad van az minimális , a baloldalon sohasem '"gyógyult" meg.
Vhiktor