Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yézi: Blekk Frájdéj
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
matex
aktív tag
-
YxVs
senior tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Ja, ok.
Én nem a szétbuherált, rootolt, és unlockolt módszerekre gondoltam, hanem a hivatalosra. Manapság ennyi erővel, és ilyen módszerekkel bármiből bármit is lehet csinálni.
Monjduk azt nem értem miért kell a CE, mikor az Adroidos Kodi a Fire TV eszközökön teljesen jól működik, kadenciahelyesen jelenít meg mindent, a kiegészítők ugyanúgy futnak rajta.Tudom, mert nekem is van a 4K Max Gen2 mellett egy Vontar X4. Amióta megvan a Fire TV stick, azóta be sem kapcsoltam a Vontaron a CE-t. A HD hangok is átmennek, sőt itt van Dolby Vision is, a Vontarral ellentétben.
Sőt a launchert is meg lehet változtatni, appokat letiltani, így egy teljesen letisztult felületet kapunk, és nem tolja az Amazon az arcodba a reklámokat. -
YxVs
senior tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Nem kötözködni akarok, de mutass már nekem egy olyan CE-t, ami Fire TV eszközökre való.
A CE egy linux alapú rendszer, a Fire TV eszközök pedig egy moddolt android alapú OS-t használnak (Fire OS).
Az új eszközeik pedig egy saját fejlesztésű, ún. Vega OS-t fognak használni. -
-
-
válasz
John D'oh
üzenetére
Sajnos én is így vagyok hogy zavar de, nem tudok vele mit kezdeni. C2-t használok monitornak a bal fele rózsaszínes árnyalatú, sajnos zöld hátténél , pl focimeccs, látszik.
megjelentek rajta az első halott pixelek is 2 éve használom. 4 éves a Philips 706 TV-m se tinting se halott pixel. ÉN maradok a Philipsnél, ha lesz értékelhető áron náluk QD-OLED vagy Tandem., MLA... -
blakey
titán
válasz
John D'oh
üzenetére
…mivel ez egy szakmai fórum…
- felhasználói "rajongói" topik, a szakmai nem így néz ki és nem ilyen szinten megy a társalgás. Nagyon messze van ez a topik a szakmaiságtól. Senkit nem akarok megbántani, de itt senkivel nem lehet megbeszélni a szakmai részt, mert konkrétan nem ért hozzá, linkelni, másokra hivatkozni tudnak, de szakmailag , saját tudásból, szakmai szinten nincs hozzászólás. Felhasználói, rajongói szinten viszont lehet jókat is olvasni, de többnyire fura, rajongásba átmenő (ezáltal utálatba is) megnyilvánulásokat lehet olvasni, amitől sokaknak már kedve sincs írni. -
válasz
John D'oh
üzenetére
Azért probléma, mert ez messze nem olyan gyakran előforduló hiba, mint ahogy itt beállítják. Láttam redditen az elrettentő példákat, de ha egy TV szériából eladnak 10 milliót, és abból keletkezik 1000 reddit post, az nem általános problémára utal. Itt pedig úgy állítják be egyesek, mintha az lenne. Úgy gondolom, hogy ez erősen félrevezető.
-
Yodamest
veterán
válasz
John D'oh
üzenetére
Ú mondjuk ez jó, monitornak eddig azért nem lehetett samu, mert annak pont a túloldalon vannak a bemenetei és a hdmi kábelhossz meg egy elég kényes dolog én 1,5m fölé nem megyek e tekintetben. Szóval konkrétan nem ért volna el a gépből jövő kábel.
De akkor ez ezzel a boxxal megoldható. Majd nézek erről még videókat.Egyébként a boxnak hosszú kábele van? mármint ha a tv előtt van az íróasztal, arra kényelmesen elhelyezhető? 1m? vagy hogy kell elképzelni?
-
Dare2Live
félisten
válasz
John D'oh
üzenetére
Külföldi fórumok alapján ez azért valós gond és nem is ritka.
Jófogason több darabba futottam bele, meg itt is aminél tisztítás miatt felületsérült darab.szerk: pl
[link]
"A kijelző jobb oldalán van egy fehér folt, amely gondatlan tisztítás közben alakult ki, így az antireflexiós felület sérült. Eltávolítani nem lehet. " -
Yodamest
veterán
válasz
John D'oh
üzenetére
Itt az utolsó "vélemény" szekciót ajánlom figyelmedbe, elvileg onnan is indul. Gyakorlatilag nincs semmi hibája a tévének, az eddig számunkra kereskedelmi forgalomban kapható készülékek szintjén tökéletes. Lehet nem ebben a videóban volt, mutatták valahol az oled piramist, ami úgy épül fel, hogy WOLED, QD-OLED és a teteje ez a Tandem OLED, jelenleg ez a csúcs. Áh és hallod a videó alatt meg olyan kommentek, hogy "ma rendeltem meg ebből egy 77"-t" - fú sok beteg ember van.
Nem tudom én valahogy nem tudnék azért 2 milliót kiadni egy tévére, valahogy tiltja a vallásom. -
Yodamest
veterán
válasz
John D'oh
üzenetére
Pont pár napja írtam itt arról, hogy ezek az évről évre érkező iterációk nagyon keveset fejlődnek általánosságban, jó most a G5 pont kivétel, mert új technológiára épül, de ezt nem minden évben mondhatjuk el azért. Most a G széria megkapta ezt a tandem RGB akármicsoda csúcspanelt és ez fog pörögni most jó pár évig. Meg hát maaan, ez egy gyakorlatilag szinte tökéletes tv, átlagember ennél jobbra nem is vágyhatna, hidd el ha egyszer megszerzem, utána nekem nem lesz hiányérzetem.
-
eL Geri
őstag
válasz
John D'oh
üzenetére
Nekem ma sikerült a tavalyi Alien Romulust megnézni itthon egyedül, nyugiban, erős hangerővel, Atmos-sal, egy ültömre (ezek nálam nagy ritkaságok), 77-es G4-en ugyebár.
Tudom, hogy nem egyöntetű volt a fogadtatása anno, de nekem ez ma nagyon tetszett, a mai élményem 100/100.
Boldogság!

(Valamikor a mostani sorozat is sorra kerül majd nálam is, az biztos… valamikor.)
-
L4D1K
őstag
válasz
John D'oh
üzenetére
Eh, megprobaltam gyorsan.
De-judder: ertem mar mi ez a szappanopera effetkt, borzalom. Olyan mintha sietne a kep elore - es nem igazan volt mas haszna.
Cinema effect szinte ua volt mint a TrueCinema.
A furcsa az volt, hogy kikapcsolt TrueCinema majdnem jobban tetszett. Ott viszont az akadozas nem volt konzisztens es olyan erzes volt mintha hullamozna a szaggatas fuggolegesen.
Asszem hagyom igy, illetve ahogy Vhiktor ajanlotta a videokban.
-
L4D1K
őstag
válasz
John D'oh
üzenetére
Igen ez az elso OLED - illetve az elso TV amit kimondottan stream-el hasznalok + DLNA. Eddig minden TV a PC-n fuggot es az MPCHV + MadVR -nal nem lattam ilyet.
En abben a hitben voltam, hogy a mozgas meg a frame sync az itt default tokeletes lesz
mmint - ilyen meno TV-vel .
Tehat ha jol ertem, akarmilyen forras (BD lejatszo, PC, Stream) is eteti az OLED, sose lesz tokeletes folyamatos kep? Es kell az interpolacio h kitoltse a frissitesi hezagokat? -
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
válasz
John D'oh
üzenetére
Kifejezetten nem akar nagyobbat, mint az 55". Nem sok tv-t néz, de amikor igen szeret jó minőségben. M4 Sport, Netflix és HBO ami megy általában nála. Megtetszett neki nálam az oled, mert hogy ténylegesen van különbség minden színben főleg miután mutattam neki egy HDR demót...
-
IntelKiller7
nagyúr
válasz
John D'oh
üzenetére
Ennyire erős ez a Samsung Oled TV? Nekem világ életemben Samsung TV-m volt. Aztán 2020-ban vettem egy LG Oledet. Akkor nem is volt más választás kb. Tavaly cseréltem le egy C3-ra. Soundbarom Samsung, lehet a következő TV is egy Samsung lesz. Bár a webOS sokkal jobban bejön mint a Tizen..
-
ρσгτσ
addikt
válasz
John D'oh
üzenetére
Ez így van, ezt aláírom. Én arra a részére reagáltam, hogy miért lehet mondjuk magasabban a TV. Nekünk az a kényelem, ha fekvő vagy félig fekvő pozícióban tudjuk nézni a TV -t a kanapéról.
Csak azért írtam, mert ez a szabály nagyon sokszor jön elő. Ami egyébként tök jó, de mindig kimarad, hogy nem mindenki ücsörög a TV előtt.
A fenti kérdésnél sem derült ki, hogy általában hogyan nézik a TV -t.
-
tibbike01
addikt
válasz
John D'oh
üzenetére
A DTS hang miatt van külön külső lejátszód és emiatt használsz 2 külön távirányítót, plusz áramforrás, plusz eszköz a nappaliban...stb vagy van bármi más előnye is a DTS-en kívül?
6 éve nézek sorozatokat, filmeket a Sony Oled TV-n Plexen és egyszersem fordult meg a fejemben, hogy kellene egy külső eszköz. Mivel lennék előrébb?
-
warren29
aktív tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Na ennek ( is ) majd neki kell feküdnöm mert ugyan már megérkezett a tv de még nincs kibontva.
Eszerint az erősítő tudja:
" A Pioneer SC-LX501 támogatja az Enhanced Audio Return Channel (eARC) funkciót, ami lehetővé teszi, hogy a TV-n keresztül érkező hangformátumokat (pl. Dolby Atmos, DTS:X) visszaadja az erősítő, a hagyományos ARC-hez képest nagyobb sávszélességgel..."
-
Sasi001
őstag
válasz
John D'oh
üzenetére
+1
Az egyik dolog a matt panel amit a legjobban szeretek benne. Sokkal jobb mint a fényes, semmi baj nincs a feketével. Ha nagyon világos van nem vitatom, hogy megemeli a feketét de abszolút nem zavaró. Semmivel sem jobb mint amikor a fényes kijelzőnél a tükröződést látom ami még zavaróbb mint az esetlegesen emelkedett fekete. Elég komoly fénynek kel lennie ahhoz, hogy észrevehető legyen a fekete szint emelkedése.
-
eL Geri
őstag
válasz
John D'oh
üzenetére
A panelrohadásról se feledkezz meg

Meg én is hajlamos vagyok azt hinni, hogy csak itt vannak power user-ek, de azért nagyon látszik a piacon, hogy mennyire lereagálja a dolgokat:
- G2-ök jól beragadtak a boltokban, amikor jött az MLA-s G3
- G4-ből szerintem most azért voltak érdemi akciók, mert a G5 érkezésével érezhetően arra mentek rá a nagy tömegek, mert megint egy érdemi előrelépés volt a G3 és G4-hez képest.
- Érzésre a G4 nem fog olyan gyorsan elfogyni, mint a G3 volt. Mert ott mindenki érezte, hogy a G4 kb. semmi újítás, akkor jó lesz a G3 is. -
eL Geri
őstag
válasz
John D'oh
üzenetére
Huhh, nekem mázlim volt, akkor most. Nem látok hibát a G4-emben, de az első bekapcsolás előtt folyton azon fostam, hogy a fenébe fogom ezt visszacsomagolni, az elállást intézni... semmi kedvem nem lett volna.
Azért más visszavetetni egy 77-es TV-t, mint pl. egy vízforralót. Mármint csak a ki/be csomagolásra gondolva is. Nekem pl. kicsit megtört a kicsomagolásnál az egyik hungarocell is. -
Vajga
tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Hozzád milyen szervíz jött? Én alzából rendeltem, konkrétan one connect box problémám volt, csak azt akartam cseréltetni. Nem, küldjem vissza az egészet, több, mint 1 hónapos kálvária volt. De mint valami benny hill show. 1 hónap után meg lett az eredmény, hogy cserélni kell (milyen meglepő, eleve ők erősködtek, hogy az egészet küldjem vissza, mert szervizes kollégák szerint cserélni kell). Ok. Hová küldjék a 600eFt-ot? Írjak számlaszámot. Mondom miről beszéltek, cserére hívtátok vissza, és milyen 600eFt? 1MFt volt a TV... Vissza írtak ja tényleg elnézést, nem is tudják visszautalni, le kell vásárolnom. Néhány dühös telefonom volt ezután, felfogták, hogy cserélni kellene, ők hívták vissza konkrétan cserére, én vissza se akartam küldeni, ok sajnálják igaz elnézést benéztek valamit azonnal megsürgetve küldik a csere tv-t. Ez volt egyik délelőtt. Aznap kaptam tőlük a számlámra 300eFt-ot!!!
Istenem mi ez mondom hol vagyok, megint telefon hogy mi a bánatos *@#$& csinálnak már megint, újra elnézések sokasága, küldjem már vissza a 300-at... Rá pár napra útnak is indult végre a csere tv.... Nem biztos, hogy az alzával mégegyszer szóba állok... -
Rewmac
aktív tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Bmeg
Nekem az LG-s szervizes mondta semmilyen képzést nem kapnak. Kaptam 3 hibás panelt. Olyan idióta tesztek kellettek az utolsónál mert nem hitték el, hogy ennyi szar volt. Aki kinn volt nem is értettem miért kell a kábelen tesztelni bármit is.
Mert a pixel hiba meg a felemás fényerő az nyilván ugyanabból adódott. Annyi szerencsém volt, hogy szervizes hozott panelt. Amikor az utolsónál belépett a nappaliba és mutattam neki, zsebből mondta, hogy panelhiba.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
John D'oh
üzenetére
Mondjuk ez jogos, de amikor legutóbb vettem TV-t és vártam a szoftveres javításra azóta is várok. Philips 908+ mondjuk olyan áron kaptam, hogy nyilván nem érdekelt, de ott kb. 1,5 éve mondják majd kijavítják a posterizációt.
Picit ezzel úgy vagyok, hogy örülnék neki, de nem bízom benne vagy érted.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
John D'oh
üzenetére
Az a érdekes hogy a Magic Remote-n szinte soha nem használom a szám gombokat, a csatornákat szinte mindig a görgővel pörgetem végig, ha meg valahol számokat kell beírni azt is inkább a virtuális billentyűzettel adom meg. Számomra egyszerűbb, így nem kell lenéznem a távirányítóra, és keresni a gombokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Mozilla Firefox
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K Dolby Vision,120hz,vrr,aalm,Xs,ps5 Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Nem tudom én valahogy nem tudnék azért 2 milliót kiadni egy tévére, valahogy tiltja a vallásom.

mmint - ilyen meno TV-vel .
Vannak itt is topikok ebben tudnak segítséget nyújtani.

Istenem mi ez mondom hol vagyok, megint telefon hogy mi a bánatos *@#$& csinálnak már megint, újra elnézések sokasága, küldjem már vissza a 300-at... Rá pár napra útnak is indult végre a csere tv.... Nem biztos, hogy az alzával mégegyszer szóba állok...
Vhiktor