Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez nagyon borzasztóan néz ki.
Nekem is ki van már a tököm a Sonyval mert idáig szinte csak az ő termékeikkel volt gondom (TV, Playstation, okostelefon, AVR, fényképezőgép), volt amit 1éven belül 3x vittem vissza a Triwardenhez..
Vagy én vagyok ilyen szerencsétlen velük vagy nem tudom, de vidékről feljárkálni pestre a szerviz miatt nem túl kifizetődő.
Jelenleg csak a PS5 van tőlük, a TV-t elajándékoztam a szülőknek, a többit meg inkább eladtam mert sajnos már nem azt a minőséget képviselik mint a 90-es években.
Mégha olcsóbbak lennének a termékeik mint vetélytársaiké akkor azt mondom, hogy megbocsátható, de sajnos drágák és nem jobbak annyival amennyivel többe kerülnek, sőt nem is feltétlen jobbak. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Oh így már értem, csak valamiért úgy emlékszem, hogy ahol nagy volt a panel szórás ott a WBE valamivel több fényerővel rendelkezett de akkor az 55"-os kivétel szerencsére.
ρσгτσ #116413: Nekem 42-es C2 van, valószínűleg azért emlékszem így.
Más:
PS5 esetén érdemes HDR-ben játszani órákon keresztül olyan játékokkal ahol nem kikapcsolható a HUD?
Idáig SDR-ben játszottam mindent mert féltem a beégés veszélye miatt.
Volt már itt olyan akinek HDR játék miatt beégett a C2 vagy későbbi modell? -
HELLAFLUSH
őstag
A régi és az új panel közti különbség.
(Persze még nincs meg benne a pár 100óra, de már most jobb)
-
HELLAFLUSH
őstag
Az imént megvolt a panel csere a C2-ben.
A szervizes gyors ki is cserélte, nagyon nem is nézte meg, hogy milyen lett a végeredmény.
Miután elment megnéztem egy gray uniformity teszt videót és valami brutális sávosodása volt, még rosszabb mint az előző panelé
Aztán már majdnem úgy volt, hogy felhívom őket, hogy ez se jó...majd hirtelen eszembe jutott, hogy lehet csinálni kellene egy pixeltisztítást rajta, lefuttattam aztán eltűnt minden zavaró sáv " e öröm, e bódottág"
A javításról viszont nem kaptam semmit, csak aláíratta velem a munkalapot a szervizes.
Az LG fiókomon sincs semmi nyoma a bejelentésnek vagy a javításnak, ez normális
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Most én is a garancia miatt bajlódok mert nem akarja elfogadni a szerviz a problémáról készült képeket, pedig én próbálom jól lefotózni de a képeken nem olyan feltűnő mint élőben, ha pedig nem sötétítem be a szobát akkor meg a tükröződés miatt még annyira sem látszik.
Mondjuk nem értem, hogy tudták megrendelni a panelt jövőhétre ha visszautasították a hibát.
Ma kijött volna a szervizes megnézni, de sajnos dolgozok úgyhogy én is próbálok ma délután olyan tartalmakra vadászni ahol jól látható a probléma.
A bizalmamat viszont már kezdem elveszíteni, mert pont azért vettem LG-t mert jókat olvastam az OLED szervizhátterükről, de igazából már mindegy, hogy mit veszünk mert mindig a kibúvót keresik a gyártók ha problémájuk van a felhasználóknak a termékeikkel.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Rewmac
üzenetére
Azért élőben nem ilyen drasztikus a helyzet de vannak olyan jelenetek pl filmekben ahol azért tud zavaró lenni.
Emlékeim szerint új korában is jelen volt de akkor nem volt ilyen zavaró, meg lehet hülyeségnek tűnik de mintha nem mindig lenne ilyen látványos a hiba, néha egész elviselhető, néha meg elég zavaró.
Tegnap pl ilyen volt:
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Friss hír:
Tegnap hívott a szervizes és kért még pár fotót a hibáról emailben, elméletileg jövőhéten jön meg az új kijelző.
Majd még írni fogok, hogyan alakult. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Így már értem, köszönöm a felvilágosítást.
#115768 Fox Mulder: Mindenképpen visszafogok jelezni, hogy mi lett a vége.
#115770 eL Geri: Új korában is jelen volt valamennyire, de akkor még nem volt ilyen zavaró mint most.
Az Eizo online monitor tesztével néztem. [link]Már benyújtottam online a szervizigényt és már kaptam visszaigazolást, hogy keresni fognak hamarosan, nagyon kíváncsi leszek.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
romero.
üzenetére
A C2 42"-os változata.
#115762 alaves:
Köszönöm az információt.
Remélem cserélik és nem lesz rosszabb.Közben olvastam itt a csereutalványról is de nem teljesen világos számomra.
Mennyire jellemző, hogy felajánlják?
Illetve az utalvány a teljes vételárat tartalmazza vagy csak egy részét?
Csak ugyan ott vásárolható le és csak szintén LG-t lehet belőle venni? -
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
LG-nél ezt cserélik ha még garis?
Ha igen akkor mi a menete? Házhoz jön a szervizes?
Csak szürke képnél látni, most lesz decemberben 3éves a TV.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Az lesz, maradok optikain.
Csak aggaszt a dolog mert 1-2hónapon belül szeretnék venni egy újabb erősítőt a VSX-424K helyére és ha az új erősítővel is ezt csinálná akkor kidobott pénz lenne.
Redditet olvasva azért van panasz az LG C2 eARC-ra bőven..
Lehet az lesz a vége, hogy inkább biztosra megyek és egy régebbi HDMI mentes magasabb kategóriájú AVR kerül majd a jelenlegi helyére.
Előtte volt egy Sony STR-DB840 QS aminek imádtam a hangját, viszont hozzá képest ez a VSX-424K egy mellé lépés volt (hangzásban legalább is).#86520 morfondőr: Köszönöm, de feleslegesen ne fáradj vele mert már kezdem elengedni a dolgot.
#86522 Balika911: Tv-n a legfrissebb van, de az erősítőt azt passzolom.
Egyébként köszönöm a felajánlást, de sajnos nem budapesti vagyok. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy működnie kellene.
Az eARC nincs bekapcsolva, de ha bekapcsolom akkor is csak sztereóban szól, az erősítő pedig Auto Surroundon van, de Direct vagy Pure Direct sem változtat semmit.HDMI kábelt még nem cseréltem de majd kipróbálom egy másikkal is.
A TV beállításaiban viszont a HDMI CEC autómatikusan bekapcsol ha a kimenetet ARC-ra állítom, de ha kikapcsolom a HDMI CEC-et akkor pedig visszakapcsol a TV hangszóróira.

Pedig mintha valahol azt olvastam volna, hogy CEC is bezavarhat ha be van kapcsolva. -
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Ide is beírom hátha hamarabb kapok valami tippet a probléma megoldására.Szóval van egy LG C2-m (HDMI 2.1 , eARC) amit idáig csak optikaival kötöttem össze egy Pioneer VSX-424K erősítővel.
Tegnap viszont összekötöttem HDMI-vel(TV-n eARC-ba dugva) ami működik is viszont csak STEREO-ban szól.
Optikaival idáig a PrimeVideo-n és a külső HDD-n lévő filmek gond nélkül szóltak 5.1-ben.
A TV-n és az erősítőn az ARC be van kapcsolva, továbbá a TV-n a Digitális hang Autómatikusra van állítva és a hangkimenet sincs PCM-en hanem Áthaladásra van állítva.
Amit viszont észrevettem, hogy az erősítőn a HDMI-t lehet THRU-ra vagy AMP-ra állítani, de amikor a TV-n a hangkimenetet ARC-ra állítom akkor az erősítőn ez a beállítás átugrik AMP-ra.
Egyébként nincs más eszköz az erősítőre dugva a TV-n kívül.(Gondolom ezért kapcsol AMP-ra).Valami tipp, hogy hogyan tudnám HDMI-n előcsalni a térhangzást?
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Sajnos nekem ez a közel állás se segített mert a két TV között kb fél méter sincs.
Érdekes egyébként mert a régebbi LG infrás távja mindent vezérel a C2-n, a C2 Magic remote pedig csak bekapcsolni tudja a régit illetve az "egeres" része működik vele ha párosítom.#80356 Balika911 megoldása lett végül a nyerő.
Az infrás táv a szekrényben pihen, a régi LG-t csak az LG Thinq appból vezérlem.Más:
Az OLED Gondoskodás menün belül miket érdemes lefuttatni és milyen időközönként?
-
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Tegnap beruháztam életem első OLED TV-jére egy 42"-os LG C2-re.
Főként konzol játékra használom és filmezésre illetve néha monitorként is fog üzemelni.
Bevallom tartok én is a beégéstől egy kicsit.
Mik azok a beállítások amiket ajánlott bekapcsolva vagy kikapcsolva hagyni? Ahány videót néztem már róla annyi fele beállítás van.
Telekomtól vásároltam kedvezményesen 3év garival, ez kiterjed a beégésre is?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Linux kezdőknek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sorozatok
- Óra topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- LG 55" C2 OLED hibátlan!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem a Triwarden a hivatalos szervizük egyébként?