Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
üzenetére
A Samsung-on sem működik fordítva az eARC kapcsoló, csak ha bekapcsolod, akkor sokkal több hibalehetőség keletkezik (mint képnél a 'HDMI kiterjesztett bemeneti jel'). Ha probléma van, akkor általában az eARC szabvány alkalmazásából fakad, nem egységes gyártói értelmezés/beállítás miatt (a jó minőségű HDMI 2.1 kábel és a másik eszköz eARC képességén túlmenően).
-
Zsoltee1
csendes tag
válasz
üzenetére
Nem hinném hogy vírus. Nálam csak netflix van és a gyári media lejátszó műveli ezt mióta felment a webos25.
Továbbá nem mindennel jelentkezik a probléma. Ahol tuti hogy igen: 4k film h265 mkv-dv integrált felirattal.Várom már az új Apple Tv 4k-t és megoldódik minden.
-
Funthomi
aktív tag
válasz
üzenetére
Helló!
Korábban volt hsz-em ezzel kapcsolatban:
65S90D az alany. Atmos képes Samsung soundbart használva (külső eszköz nélkül) nálatok is problémás annak lejátszása? A passthrough/áteresztés inaktív a hangbeállítások ide vonatkozó részénél, auto-n van. Ugyanannál a sorozatnál néhány résznél kiírta a soundbar, h Atmos, vmelyiknél ki sem írta, de az ment, mert a hangbeállításokat nem engedte módosítani. Egy Q60R-t váltott a TV, de ott nem volt ilyen probléma: tesztként beraktam egymás mellé a két TV-t és a soundbart átkötve a régire csont nélkül ment az Atmos.
Restart volt, legújabb fw van mindkét eszközön, 2.1 HDMI a kábel. Még a call center távvezérlését is próbáltam, de veszett fejsze...Fórumokat olvasva úgy látom, hogy ezzel együtt kell élni, míg nem lesz javítás, vagy irány egy külső eszköz.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Hát ez nagyon érdekes, alig várom, hogy hazaérjek és kipróbáljam.
Azt írják rediten, hogy ki kell kapcsolni samun az e arc ot. Mint ha pont fordítva működne mert egycsapásra megjelenik a dd+ és az atmos is.
Ha nem sikerül megoldani még benne vagyok a 14 napban legfeljebb visszaküldöm nekik csak azt nem tudom hogy mert a dobozát már kidobtam.
Rendelek helyette inkább egy 77es C5 öt. Azzal nincs semmi szarakodás. -
hyppo!
aktív tag
válasz
üzenetére
Ezt már másik fórumon kifejtettem, hogy a "pálcikán" való állítás egy rakat szar. Pont ugyan úgy legyen beállítva szinte lehetetlen. A 77S95C -t el tudta volna deformálni, ha nem egyformára van állítva a konzol. Nekem Hama van, de több nem is lesz....
Remélem a fóliát csak akkor vetted le a képernyőről amikor már a helyén volt a tv!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha lenne egy rendes házimozi rendszered , klasszikus , rendes hangfalakkal és a hozzá tartozó centerrel....na , akkor meg pont úgy kellene állnia a TV-nek, hogy a képernyő síkja a center hangsugárzó síkjához legyen közel. Azaz a faltól el kellene állnia kb 15-20-25 cm-t , attól függően , hogy milyen "mély" a center.
Mint nálam : [link]És így a kezem is kényelmesen elfér, csavart is lehet húzni , csatlakozókkal sem szenved az ember.
-
Celtis
veterán
válasz
üzenetére
Az oldal szerint lehet kártyával is fizetni, ami mindeképpen biztonságot jelent az utaláshoz képest. Az embered másutt is hirdeti ezt a terméket. Ott sok és hibátlan értékelése van.
Viszot a két hirdetésben két viszonylag távoli cím szerepel.
Ha jól látom 10%-kal drágábban az amazonon is meg tudod venni. Ennyiért nem hiszem, hogy megéri kockáztatni.
(Lehet nem is drágább az amazonos, mert free shippinget ír) -
Vhiktor
Topikgazda
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Laraxior
titán
-
alaves
addikt
válasz
üzenetére
Samsung S90C/S95C/S90D/S95D/S85F/S90F/S95F:
Kép üzemmód:
-minden SDR forrás: filmmaker (TV, streaming, PC, stb) fényerő: 27-30 (100-120 nit, világos szobában: 35-40)
-minden HDR10/HDR10+ forrás: filmmaker fényerő: 50 (ha vakít akkor lehet kisebb is)
Ált.inf > Panelvédelem > Logófényerő módosítása: magas /Pixeleltolás: be (ha zavar akkor: ki)
Intelligens mód: be > Adaptív kép: ki; Aktív hangerősítő: be; Adaptív hangzás+: be; Adaptív hangerő: be
Hang > Hang üzemmód: 'hangosított'
Kapcsolat > Külsőeszköz-kezelő > Kiterjesztett bemeneti jel > HDMI: be (smart box esetén is)
Filmmaker SDR
Fényerő 27-30
Kontraszt 45
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
Színtónus 2.meleg
Gamma:
BT 1886/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő ki
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári
Filmmaker HDR (HDR10+)
Fényerő 45-50
Kontraszt 50
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
HDR-tónusleképezés: statikus (gyenge HDR anyagnál lehet aktív is)
Színtónus 2.meleg
Gamma: ST.2084/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő : magas
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári
SDR/HDR Játék (és/vagy HDMI-PC módban) (PS5): szín: 15, ha a HDMI-PC módban van (4:4:4 full chroma átvitel), akkor az élesség: 10. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
üzenetére
Az optimalizált képmód borzasztó. Valahol ki lehet kapcsolni, akinek van samuja majd megírja.
Egyébként minden tv kap gyári kalibrálást csak elég nagy a szórás.
Valamint nem tetszik mindenkinek a kalibrált kép, mert a roszhoz van hozzászokva, utána van akinek nehéz megszokni a jót.Samukon Film vagy Filmmaker képmód és készen is vagy.
-
Lelahel
csendes tag
válasz
üzenetére
Szia, baromi nagy de ennyiért megérte. Én is a Telekomon keresztül vettem.
Úgy állítsd be ahogy neked jó.
Nálam így néz ki:Fényerő optimalizálás: Ki
Kép: Kiemelt
Fényerő: 50
Kontraszt:50
Élesség: 20
Szín: 30
Árnyalat: 0
Összes forrás
Kép tisztaság: Auto
Kontraszt: Magas
Film mód: Auto
Színtónus: normál
Színfokozó: Alacsony
Csúcsfényerő: Magas -
Yodamest
veterán
válasz
üzenetére
Nekem 77S90D van, de ismerős a helyzet, én is emiatt nem tudtam az állványt előre összerakni múlt héten, mert le kellett hozzá mérnem a már kibontott tévének az alsó káva pozícióját. Amúgy ezeket az adatokat igazán írhatnák az online manualban, állványra helyzésnél fontos adat lenne. (biztos sokan vannak azért úgy, hogy előbb megveszik az állványt mint a tévét és addig is amíg a készülék megérkezik össze tudnák rakni, de az adatok hiányában ez nem lehetséges teljes agészében)
-
supertrezi
aktív tag
válasz
üzenetére
Én tökéleteskép Youtube-videója alapján állítgattam be a dolgokat.
[link]
Ott el is mondja, hogy miért kapcsolj ki v. be egyes dolgokat. Persze néhányat (színhőmérséklet, élesség, pixelek fényereje) a saját igényeimre, tetszésemre szabtam. De a képjavításokat kikapcsoltam, ahogy mondta. Pl. első napokban néztem, hogy miért van teljesen elmosódva a játékosok arca távolabbról a focimeccsen (egy elmosott fehér paca volt az egész), és utána észrevettem, hogy talán a gradiációt vagy mit alacsony értéken bekapcsolva hagytam. Kikapcsoltam, és bőven jobb lett a kép. -
válasz
üzenetére
Minden "képjavító" torzít, pl:
Mozgásjavítás: artifactos lesz pl a dolgok éle
Színjavító: élénk színeknél elvesznek a részletek
Kontrasztjavító: elvesznek a sötét és világos részletek
Zajcsökkentő: elvesznek a részletek, túl lágy kép
Élesítés: pixeles lesz a képPersze ha nagyon rossz a forrás, akkor ezek segíthetnek. De a jó minőségű forráson csak rontanak. A mozgás interpoláció talán a legrosszabb, kb ahhoz hasonlítható, mintha egy jó steaket kecsappal ennél vagy egy jó bort megcukroznál.
Nyilván mindez szubjektív ízlés kérdése is, de a legtöbb embernél csak megszokás. Tehát pl ha hozzászoktál az extra élénk színekhez, kontraszthoz, akkor utána rövid távon mosott homájfos lesz a normál kép, de pár nap alatt vissza lehet szokni, utána meg a "javított" képet fogod egyszerre pixeles és homályos, kiégett, természetellenes bazári gagyinak látni.
-
Sasi001
őstag
válasz
üzenetére
Mozgásjavító, zaj szűrő, részletvesztést és egyéb képi hibákat okozhatnak, de van aki ezt észre sem veszi. Filmmaker módban ezek gyárilag ki vannak kapcsolva. Elvileg a filmmaker mód műszeres kalibrálás nélkül a leghelyesebb beállitás. Egyébként úgy állítsd be, hogy neked jó legyen.
-
nagy__sandor
csendes tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
üzenetére
Az enyém nem evo volt és nem panel "rothadás" miatt ment a szervízbe ( 2019-es Panasonic woled) , pedig inkább a régebbi woledekre jellemző esetleg a "rothadás" , az evo panelok elég frissek még és nem azokra jellemző a "rothadás", ezeknél majd 2--3-4 év múlva derül ki ez a hiba lehetőség. A régebbi woledeknél jón ki most ez a probléma 4-5-6 éves modelleknél.
-
Sasi001
őstag
válasz
üzenetére
Ez is érdekes mert megjelenése óta csak iPhone-t használok, viszont beégett darab nálam még nem volt. Világszinten nem tudom. Az iPhone-ok nagy részébe a Samsung gyárt panelt. Már van Lg is állítólag az iPhone topikban jelezték, hogy az a gyengébb minőségű panel. Mondjuk én nem vettem észre különbséget, állítólag az Lg rózsaszínes döntögetve.
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
üzenetére
Én amikor vettem az első oledet , a tesztekre , véleményekre hagyatkoztam és egyszer megnéztem élőben , de igazából nem az élőben megnézett gyári demó miatt vettem meg , egyébként is ezek a demók kb. semmire nem jók. A mostani második tévét (c4) , meg sem néztem , mivel tudtam hogy egy jó készülék , nagyon mellé nem lehet vele nyúlni.. ( Mivel tele a net teszttel , véleménnyel ) Az oled az meg oled .
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
üzenetére
Az az amerikai piacos , itthon csak a DAT, FAT jelölésűek a qd oledek, egyébként ha jól tudom qd oled 77-es méretben a legnagyobb. Nekem C4 van , hogy ez a sima 90DAE milyen , nem tudom. Én is gondolkoztam ezen a Samun a méretéhez képest jó ára miatt , de maradt az LG. mint opció. Egyébként is nekünk elég a 77-es méret.
-
Dare2Live
félisten
válasz
üzenetére
"mennyire mehet le majd az ára a 77colos s95f"
Elmúlt sok év alapján BF körülre, utánra esnek le az árak. Viszont indén lassabban indul az árcsökkenés pedig HUF még erősödik is USDvel szemben. Hogy telekomnál mi lesz az nekem x.
"mert akkor majd megint megy az agyalás, hogy csak az újabb kellene"
Panel vonnalon ki milyen előrelépést vár egy S95Fhez képest? Mert a kívánt S95Fel fényerőben is megvagyunk aki képminőséget akar az amikor nézi amit akar ha világos a szoba sötétít nem fog betűzni a nap.
Ahol előrelépés lehetne az a samsung szervíz/hozzáállás meg a felület de az nem panel. -
Sasi001
őstag
-
Sasi001
őstag
válasz
üzenetére
Talán van de volt valami cyber november néven is. Nem agyalnék szerintem nem lesz több kedvezmény mint máskor. Ha megvárja az ember a kedvezményt akkor megint agyalhat, hogy nemsokára kijön az új mennyivel lesz jobb stb. Én kinézem megnézem az aktuális kedvezményt és megveszem. Így nincs töprengés agyalás. De persze ki hogy van vele.
-
alaves
addikt
válasz
üzenetére
Sajnos a Samsung Display oldalán nem elérhetők a blog alkönyvtárban szereplő tesztek, írások. Az Asus, MSI oldalán, valamint számos fórumban (saját tapasztalat is S90C-vel) megerősítették a felhasználók, hogy a fényes felületű Samsung QD-OLED kijelzős TV-k és monitorok tisztítása 70%-os etanollal a legjobb, tökéletes eredménnyel, utólagosan is a szétmaszatolt, látszólag nem eltávolítható foltoknál is.
WOLED kijelzőknél megfelelő a deszt.víz, de erősen szennyezett felület esetén ott is ajánlott a 70%-os etanol (adalékmentes gyógyszertári). -
Sasi001
őstag
válasz
üzenetére
“Sokan inkább hitelbe, rabszolgává teszik magukat csak megkaparinthassák.”
Ez, hogy jött le neked?
Pontosan azért érdeklődnek ezen és hasonló fórumokon az emberek mert megfontoltak és körbejárják a témát. Nem szeretnének mellényúlni igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelően választanak plussz azért sokan érdeklődnek itt is, hogy esetlegesen hol lehet a legjobb áron beszerezni a kívánt tévét. Itt pont nem azok az emberek vannak aki bemegy az MM-ba és megveszi a legdrágább tévét de az sem biztos, hogy hitelre veszi. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
üzenetére
Elég volt a linkre kattintanom es meglatni a nevét, azonnal be is zártam. A szakma szegyene a faszi, egy igazi szakbarbar. A c5 szinhelyessege gyarilag a legjobbak kozott van, olyannyira hogy nem.is vállalom a kalibralast csak.referencoa muszerekkel, mással el lesz cseszve.
Másrészt video alapjan nem itelunk 2 tv kepe kozott mert semmi köze a valósághoz, főleg nem ha valami kokler veszi fel a videót.
-
alaves
addikt
-
törölt tag
válasz
üzenetére
És még nyeremény játék is van. Remélem én nyerem meg az 5 napos délafrikai utat.

Egyébként spec nekem csak megfordult a fejemben a tcl 98 colban, de inkább 77 és a tuti oled. 2 oledem volt eddig, lekopogom de semmilyen hibája nem volt és nincs egyiknek sem. Szal marad az oled.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen házat vegyek?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- LG C2 OLED TV - 55 coll 4K, HDMI 2.1 - 120Hz - Garancia
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- Samsung QE65S90DAT 4K OLED 65"
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972, 100% Akkumulátor
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular 41mm, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Vhiktor