Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Attól függ, mit értünk tartalomfogyasztás alatt. Ha sporteseményt nézünk, vagy világosabb jeleneteket tartalmazó műsort, illetve nem kifejezetten a műsor van a fókuszban, akkor lehet környezeti fény a helyiségben.
Ha viszont, mint a moziban csak a film megtekintése a cél, csak arra figyelünk, akkor viszont sötét helyiségben kell ezt tenni. A környezeti fény haza vágja a fekete közeli megjelenítést, elvesznek részletek. Az sem véletlen, hogy minden gyártó, minden képmódban sötét helyiséghez adja meg a fekete vágási szint értékét.
Így inkább nem a kevés maximális fénysűrűség miatt(nincs elég fényereje a megjelenítőnek) kell sötét helyiségben nézni ha valamire tényleg kíváncsiak vagyunk, hanem a fekete közeli részletek megjelenítése miatt. -
Yodamest
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Önmagában az összpontszám is csalóka lehet, tehát lehet a képminőség sokkal gyengébb annál a 0.1P különbségnél, viszont stutterben amiben az oledek 5 pont körül vannak, lehet a miniled 8 körül van, ezáltal atom módon felhúzza az összpontszámot. Most csak mondtam valamit.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Pont a fényerő ami számomra nem releváns , az oled tévék nálam nappali fényviszonyok között 33-35 -ös beállítással(SDR) mentek , mennek , a HDR, DV anyagoknál meg bőven elég a max. 1000nit , a Panámon 700nit volt a max.
Nálam az egyik lényeges szempont a végtelen kontraszt és ezt egy LCD fingreszelt tv nem tudja és nem is nagyon fogja tudni.
A TCL 65c7k az most 400 körül mozog , egy akciós oledet szintén ki lehet fogni 400 környékén pl. : Samu , Philips vagy LG. -
Yodamest
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Ezt írtam én is korábban, hogy a tesztjeik most eléggé keszekuszák, mert talán 1 éve változott az értékelési metódusuk, ezáltal tökre nem egyeznek a korábbi pontszámaik a mostani rendszerben teszteltekkel. Ez kicsit olyan most, mint az energiafogyasztás feltüntetésénél, hogy "de hát a régi tévém meg sütőm az A+++++ volt, milyen rossz az a jelenlegi csúcs termék, hogy csak D-s"
-
eL Geri
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Jaja, dettó. A nagy TV-t szereti szerencsére, de a hangot "érezni" már nem

Ez van, ezért is áll halomra a backlog-omban egy csomó film és sorozat, mert majd egyszer egyedül akarom ezeket megnézni, amikor nincs itthon a feleségem, akit zavarna a kicsit / közepesen erősebb hang.
-
Yodamest
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Igen ez is ilyen tipik női dolog, ők valahogy nem tudják úgy élvezni ezeket a technológiai dolgokat, mint nagy képernyő, minőségi mozis hangzás stb. Egy időben kacérkodtam a philips ambilight gondolatával is, hogy a képernyő színére világítsa meg a mögöttes falat, hát amikor felvetettem, az is extravanagiának, nagyzolásnak hatott asszonynál.

Meg ez a hangerő is, ők fejben ezt megszorozzák kettővel és ezért érzik hangosnak. Amikor asszony már attól fél, hogy a szomszédhoz áthallatszik, akkor is olyan a hangerő, hogy a szobaajtó túloldalán már alig hallom.
-
-
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
A samsung multistroe-ban pénzvisszatérítéssel kb 350 lehetett behúzni a 65S90D-t. Lehet lesz még raktáron, de akinek nincs hozzaferése az sajnos ott nem tud vasárolni.
A Hardveraprón foglalkoznak elég sokan ezek tvk beszerzesével kedvezményes áron.
Én nem venném meg a 65S85D-t mert csalódás lesz. Amennyiben ráér akkor megvárnám a black friday-t amit a samsung is tart. Ott lehet az idei szériákból jobb áron bevasárolni.
Ha ragaszkodsz a márkához akkor mar most érdemes kupon kódokat beszerezni, mert hasznosak tudnak lenni. -
válasz
Mauzes
üzenetére
Nekem a Dolby Vision a kalibrálás után lett nagyon jó és élvezhető.
Az apró részletek előjöttek ,a fényes részek belesimulnak a képbe.
A piros és a zöld szín közti egyensúly hiányát a kalibrálásig nem is láttam.A zöld szín túl erős (nem tudom mi a helyes szakszó erre)pl a2021 es Philips TVken a szakember szerint és így a többi szín túl gyengének hat.Miután ez meg lett oldva az egész kép élénkebb lett ,mert a többi szín nem lett elnyomva.Nekem sokat hozott,de elég drága mutatvány azért,azt gondolom nem mindenkinek hoz annyit a konyhára és nem.mondenkinek tetszik a természetesebb kép.Philips sajnos középkategória a gyári színhelyesség szempontjából és a beállítások is korlátozottak. -
ricsip
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Szerintem a távirányítót olyan elmeroggyant áron kapod meg hozzá utólag, h. eszedben nem lenne rányomni a megveszem gombra. Valószínűleg az LG is úgy van vele h. nyűg nekik a remote-ot tartani raktáron. Van egy pár, de akkor azt beárazzák úgy h. ha valakinek nagyon kell, azon degeszre keressék magukat. Bevált kereskedelmi magatartás a világ minden részén.
-
ricsip
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
A török taxisoknál volt bevett, h. zörgős átlátszó vastag fóliát húztak a hátsó ülésre ahol a klienseket furikázták. Így mikor el kellett adni a járgányt, ott mutogathatta h. de nézze főnök, a hátsó ülésen a műbőr is milye szép állapotban van még. (Csak a motor torka volt véres).
-
VincentVG
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
pontosan ugyanez van nalam is. ezerszer pihentetobb ha enyhen lefele nezek.
mondjuk en viszonylag kozel is ulok hozza, ez is rasegit a "monitor nezesi szog preferenciara valszeg +++ nyilvan atlag nappaliban egy nagyobb screen-nel kb kivitelezhetetlen. vagy butan nez ki. -
Quadgame94
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Na ez nálam pont ellenkező. Sokat kellett keresgelni amíg 70 cm magas tv szekrényt találtunk és még arra lábakat is tettünk (IKEA FTW). Ilyen 30-40 centi magas szekrényekre rakott tv-ket sosem értettem. Valami borzalmas. Az ember úgy is hátradől... lefelé nézni nagyon rossz úgy.
-
-
torma1981
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Nem tudom, hogy jogszerű, de ez van most náluk. Lejárt a hivatalos 2 év garancia a tv-re, de panelt tavaly cseréltek benne. Tehát még jövő év végéig garis a panel, Most megint sajnos nem oké, erre írták, hogy ki kell fizetni a munkadíjat, kiszállást. Vagyis a szervizes srác mondta. Amikor felhívtam a LG ügyfélszolgálatát ott is ezt mondták, de utána mondta a csaj mégsem kell fizetni érte. Most akkor vagy csak nekem döntöttek így vagy nem értem. Valóban furcsa az egész. Ha valami garanciális, hiába csak egy fő alkatrész akkor miért kell fizetni?? Ügyfélszolgálat váltig állítja, hogy most ez van náluk. Csereutalványt sem adnak, mert már a TV nem garanciális csak a panel az. Nem is értem.
És nézzétek meg:
Ugye G3/G2 3év+2év panel garanciát kapott.
ÉS mit írnak kisbetűvel??*5 év kijelző panel garancia (3+2 év): A kötelező jótállási időn felül további 2 év korlátozott jótállást vállalunk a készülék kijelző paneljére. Az esetlegesen felmerülő további alkatrészeket valamint a munka- és kiszállási díjat ki kell fizetni. Most itt ti mire gondoltok? Mert nem egyértelmű. Az felmerülő alkatrészek okés 3 év után, de a munka-és kiszállás díja mire vonatkozik? Az felmerülő alkatrészek javítására vagy a panelcserére?? Marhára nem egyértelmű.
**A kijelző panelra vonatkozó 5 év (3+2 év) garancia a 88Z2, a 77Z2, a 83G2, a 77G2, a 65G2 és az 55G2 típusokra vonatkozik.
-
zapco1269
tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Hát nem 1M alatt mint az LG G3. 1,4M jelenleg. Viszont ha jól tudom 5év gyári gari jár hozzá.
Amit megtudtam jelenleg, a PANA Oledekeket csak VIETNAM-ba szerelik össze a PANASONIC saját gyárában. 3 gyáregysége van Japánban, és 2 Vietnámban.
Nincs köze a TCL-hez!!!TCL az LCD gyártásban partnere a Panasonic-nak.
De a PANA/SONY/PIONEER soha nem az olcsóságról szolt.
-
hunspikey
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Pontosan.. de most őszintén Vhiktor te szakember vagy: egy átlag embert mi zavar jobban? Az, hogy REC 2020-ból hiányzik pár százalék a WOLED panel esetében a világosabb színeknél vagy hogy konkrétan Dór oszlopok virítanak minden sötétebb jelenet svenkelésekor?
Jó tudom, sarkítás, illetve van panel lottó, biztos van jobb (meg rosszabb is) de akkor is. A G3 teljesen tökéletesen homogén, tiszta képet ad (végre).A másik fele, hogy a QD OLED még mindig nagyon új technológia. Tavaly hogy járt a Samsung? Le kellett venni a fényerőt firmware-ben mert nem bírják az elsőgenerációs TV-k. Megint csak a vásárlókon verték el a port.
Szerintem idén nem azért lett ennyire konzervatív a csúcs fényerő, mert ne lenne oka.. Lehet a Sony is tudja de kockáztat, vagy jövőbeli meghibásodások lesznek, a kiegészítő hűtésről nem tudjuk mire jó hosszabb távon.
Arról is már hallani, hogy bizony degradálódik a QD OLED panel a hosszabb használat alatt. RTINGS ezzel foglalkozik, meg lehet nézni a slideokat...
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Nem kell 19000nit a szobában, de egy kiváló sdr és egy kiváló hdr kép között azért jelentős difi van, holott valaki itt azt írta, elég lenne a kontrasztos sdr képminőség is.
Mondjuk ha egy ilyen helyen nézi valaki a tévét, nem biztos ám, hogy elég a 6-700-1100nit.
Nem mindenki 3x4m panelszobában nézi...
-
greenw88
csendes tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Számomra úgy tűnt, hogy a QD-Oled nagyobb ugrás, mint a C3. Minden teszt a G3-hoz hasonlította az S90C-t. Eddig egyébként ez is nagyon bejön. Egyébként 2-3 hét gondolkodás előzte meg a döntésem.
A C1-em pedig ment a hálóba.
(Hozzáteszem a C1 is egy remek készülék szerintem.) -
szkutyi
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Normális tartalommal én meg nem találkoztam ezzel!!!!
Egyszer direkt a média lejátszó menűt kint hagytam, na mondom mutasd hogy véded a panelt LG!
Gyakorlatilag percekkel később semmi sem tűnt fel, csak ahogy megnyitottam a menüt akkor látszódott hogy vissza adott fényerőt
.
Nagyon agresszív volt eddig tudtommal az abl, de javították az algoritmusok
Új hozzászólás Aktív témák
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- LG C2 OLED TV - 55 coll 4K, HDMI 2.1 - 120Hz - Garancia
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG OLED65C31LA 65" OLED 4K UHD evo TV! G-Sync / 100Hz
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Airpods Max fülpárna, gyári Apple
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Jó tudom, sarkítás, illetve van panel lottó, biztos van jobb (meg rosszabb is) de akkor is. A G3 teljesen tökéletesen homogén, tiszta képet ad (végre).
Vhiktor