Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
- Fecogame: Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Mondjuk nekem még soha nem volt a gyári talpon egyik monitorom sem, de ez most pont igen, azért mert kék és tetszik
-
Ribi
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Amikor van egy probléma és van rá egy megoldás, de nem kell mert ... csak.
Hát ...
Senki nem szívja sehova, csak amikor valami saját magának ellensége arra csak rácsodálkozni lehet.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Az utóbbi 3 monitoromból ilyen talpas volt az összes. Most is egy PG32UCDMZ van mellettem (pedig az sík, még jobban kontrasztos a talp kilógása). Persze nem is kisméretű asztalom van (75cm mély), nem gyerekméretű.

-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Miert nem teszed karra? 20 ezer ft és minden opcional jobb, aztan az osszes jovobeli monitorodhoz is jo.
500x praktikusabb mint a talp, talp alatt is torolgetheted a port amugyis (marmint ez a csirke talp alatt, de a teli korul is ugyis), es szebb is (de megadom, hogy ezutobbi szubjektiv)
Nem is látod amúgy a kart használat közben, oldalrol meg semmivel nem ronbább mint a talp + annak felfele álló torony része

-
Ribi
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Oszt mi a baj a karral?
Én se fogok monitort használni kar nélkül.
Sokkal egyszerűbb a használata bármilyen monitornak. -
ForRedGlory
félisten
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Mit terít be?
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Amit írtál, üzenet volt mások felé.
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Szerintem ne akarjuk mások pénzét beosztani.
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Többen is írtuk, hogy 400 alatt már van jópár 32” 4K 3rd gen oled, ahhoz képest a 600 ezres oled túlárazott eléggé, pláne hogy minimális upgradet jelent azokhoz képest.
-
4264adam
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Igen, 50-70cm ülő távolság nem is kíván akkora fényerőt. De te szerintem SDR-ről beszélsz. HDR esetén hagyjuk a fényerőt a metaadat szerint.
Annyi értelme van, hogy nem izmozás hanem
technolgia mérföldkő ugrások illetve a minél nagyobb nit képesség egyre jobb sprektrális megjelenítés tesz lehetővé “ kék zöld piros” színek sokkal szebben “erőteljesebben” látszanak. A fekete 0 nit már megugrott lépcső -
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
HDR
-
Moby
veterán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ezek nem léteznek a gyakorlatban amiket írsz. A kiterejesztett garancia az egy pénzügyi szolgáltatás.
-
F-ECT$
titán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ez egy Allianz biztosítás. Most egyébként beleolvasva a részletekbe, szerepel a szövegben többször is a "magánhasználat", én pedig cégre vettem a monitort. Szóval lehet hogy tök fölöslegesen fizetnék.
-
Moby
veterán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Eladásnál ezeket nehezen fogjátok kiterjesztett garanciával eladni, mert olyan természetesen nem létezik, ezek valójában biztosítások, amik névre vannak kötve. Ha eladod, te kellessz majd hozzá, hogy érvényesíteni lehessen, szóval elég nagy bizalom kell ehhez eladó és vevő között.
-
Grampy
aktív tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
5-10%-os szürke teszt videó, lehetőleg sötét szobában. Pld: [link]
Leginkább WOLED betegség, QD OLED-en nem jellemző. -
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Hát szimplán letörlöd az összes parancsikont, a gyári ikonokat amik meg nem törölhetők windowsban el lehet tűntetni (lomtár pl.)
Tálcára pedig engedi kirakni nekem mindet, igy néz ki az asztalom. A tálca pedig eltűnős, akkor ugye csak egy fekete semmi az egész kép, ha nincs rajta a kurzor.
Játétoknak meg nincs külön ikonja nekem, elég a launcher és abból inditom úgyis. Torrentelt gamem meg nincs.

-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy trollkodtok-e vagy összekeveritek a dolgokat.
A legjobb IPS-ek sem tudnak 1:1000 kontrasztarányt, a VA paneleknél meg nem ritka a 1:6000 sem. -
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
1080-ról mikor 1440-re váltottam megdöbbentően hatalmas volt az ugrás, elképesztő volt.
Aztán 1440-ről 4K, először így nézegetem, hogy ja ez szebb de nem olyan sokkal.
Aztán mikor "lanoztunk" haveromnál akinél az korábbi 1440-esem van nekem meg ott volt a 4K mellete csak néztem, hogy baszki mennyire pixeles az 1440 mikor ugyanazt a játékot nyomtuk, enyémnél ilyen tökéletesen sima minden apró részlet nála meg láthatóan pixeles a 4K hoz képest.
Szóval egymás mellett durva a diffi, nem egymás mellett meg csak kicsit jobb nem egetverő
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ha belefér neki miért ne, én is a legjobbat akartam venni csak 27-ben úgyhogy úgy is tettem.
Az utolsó pár % plusz mindig mindennben hatványozottan drágább mint az első ~95, van akinek ez oké van akikek meg nem. Nyilván nem 2x olyan jó az a monitor mint egy feleannyiba kerülő csak mondjuk 10% al de akkor tudod, hogy na most a világon létező legjobbat bámulom ennél nincs feljebb. Ha majd lesz akkor lehet arra cserélni

-
Hauptmann
veterán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Hát ja, én is ha várok még egy fél évet,olcsóbban tudtam volna venni más márkát. De mindegy, nekem akkor kellett monitor, és megengedhettem magamnak, hogy ennyit kiadjak rá, ígyx semmiféle lelkiismeretfurdalásom sincs.
Az jobban felbasz, hogy a platformvátás elmaradt a RAM árak miatt, azt húztam-halasztottam, beszoptam. Jó az a 9900K még. Azért röhej, hogy egy 64 GB-os kit drágább, mint egy 32" 4K monitor. Ennyit már nekem nem ér meg, pedig simán meg tudnám venni.
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Nem tudod megnézni, hogy hány pixel refresh ment le eddig? Ha megy fel a számláló, akkor dolgozik az rendesen. Nálam a Philips Evnia készenlétben serényen csinálja a pixel refresht.
Off kérdés: HA link jöhet a topikba? Tudom vannak topikok, ahol megengedett a HA link eladásra (lsd kávés topikok).
-
Eagle16
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Nekem megcsinálja a pixel refresht akkor is, ha kikapcsolom a monitort. Áramtalanítani nem szabad, mert akkor biztosan nem tudja. A múltkor elfelejtettem hogy kérte a refrest kikapcsolás előtt, és kinyomtam a monitort is, de másnap reggel 0-n volt a számláló, tehát megcsinálta így is.
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Igen, a gepet kikapcsolod, utana csinalja a pixel refresht. Azt valahogy tuti jelzi, hogy elvegezte, addig ne nyomd ki kulon a monitort amig nem.
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Monitort nem szabad kikapcsolni amig nem hallottad kattanni a relét vagy ha az nincs akkor a fényt figyelni, hogy elvégezte a pixel refresht. Ha kikapcsolod nem tudja megcsinálni.. Egyszerű megoldás, ha nem kapcsolod ki a monitort, ugysincs értelme.
-
Laraxior
titán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Gondold el, nekem napi 2-3 órára van G9.
A TV-ről nem is beszélve, annak meg heti 2-3 óra a használati ideje. Jobb esetben
Szerintem nem fog beégni az elkövetkezendő 20 évben
-
iszoke
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
27" 4K IPS már kapható és nem kerül annyiba.
-
iszoke
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ilyen szempontból lehet, hogy IPS monitorral jobban járnál. Azok többnyire olcsóbbak, jók a színeik és a kontraszt az egyetlen gyengéjük.
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ja, én sztem a napi 6-8 órát belerakom játékra, hétvégén többet
Munka itt is van, gyerek nem 
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
"Csak egy monitor" az gépezési idő 100%-ában használod, az élmény fő forrása amit látsz.
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Nem fogok 27 nél nagyobbat venni mivel online lövöldékkel tolom magas szinten, abból viszont legyen a legjobb.
És 40cm re van a szememtől. -
iszoke
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Az első 4. generációs oled monitorok közé tartozik, főleg 4K 27" méretben, így most annyit kérnek érte amennyit tudnak. Két év múlva már biztos nem kerülne ennyibe. És azt se felejtsük el, hogy az a nyomorult 27% áfa mennyit hozzáad a végösszeghez, sehol nem akkora, mint nálunk.
Én amúgy próbáltam azt a monitort de kicsinek éreztem, ezért (is) akarom az UCDM3-at
-
Grampy
aktív tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Aki OLED-et vesz, annak tisztában kell lenni a hátrányaival, mert azért van, főleg ennyi pénzért, de azért több az előnye, és még mindig a legjobb kijelző technológia az irodai felhasználás kivételével. Mindent fel lehet nagyítani, sokan már úgy tekintenek rá, mint múzeumi tárgyra, amit babusgatni kell. Én is vigyázok a cuccaimra nagyon, de az utóbbi időben lejjebb adtam pld a beégési parámból, arra van a gari. Aki meg QD-t vesz, legyen tisztába vele, hogy igen jobban karcolódik, mint egy WOLED, de cserébe kap pld nagyobb színfényerőt, egyenletesebb szürkét. Ahogy írod, felesleges mikro karcokat keresgélni, normál használat mellett nem látni, főleg, hogy az OLED sötét szobába van tervezve.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Benchmarkozás az hobbi, e mellett segít megtalálni a stabil beállítást azért, hogy kicsit spec fölött tudjad használni a pc -d egyes részegységeit, avagy jóval alacsonyabb fogyasztással.
Sérülékenység biztos van, benne van a kézikönyvben. De az OLED tv esetén is leírták. A többi felsorolt dolgot nem értem... De minden embernek más az igénye, más az ingerküszöb. Én a léghűtés hangját nem bírom, nem értem, hogy lehet olyan géppel egy szobában tartózkodni, ahol a VGA -n süvít a léghűtés.
-
Grampy
aktív tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ez csak a QD-OLED-re vonatkozik. Az LG fényes paneljei sokkal ellenállóbbak. Én is csak száraz mikroszálassal törlöm le a port a C5-ről, de az nem "sérül".
-
iszoke
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Én a fényerőt 30-on tartom, az pont elég. És imádom az OLED-et. Már csak az a kérdés, vissza tudom-e szoktatni magam QD-re, de ez csak akkor fog kiderülni, ha most márciusban tényleg megjelenik az UCDM3. Nem akarom feleslegesen megvenni az UCDMR változatot.
-
iszoke
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
A 80 kontraszt nem jó?
-
FLx
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
A legujabb monitorom WOLED, ami ugye nem olyan veszes, viszont gyarilag egy kicsit lilasra volt kalibralva. Az oazis kalibracio utan meg olyan zold lett mint a fu.
-
FLx
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
rtings tesztjeiben mindig ott van a fenykep, hogy milyen a text clarity, ott latod milyen borzalmak vannak sokszor. En a QD-OLED-nel pl. kilometerekrol latom a color fringing-et, de meg a WOLED-nel is ha nagyon akarom, bar ott tenyleg keresnem kell mar.
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Meg a sebességéért, meg a szineiert. Amikkel mostanaban jatszom/jatszottam, Marathon, Arc Raiders, Destiny 2, Valorant, Overwatch, Apex. RT mindig OFF.
Single címekbe kb. 100 fps is már elég, arra meg ott a DLSS is, sőt ha van nativ 80-ad akkor FG is mehet és nem lesz gond. Ezekből Cyberpunkot meg Borderlands 4-et próbáltam.
Amúgy még Witchfire-el játszottam talán mióta megvan ez a monitor + gép.
VRR, szoftveres is, monitor beallitasos is, v-sync is mindig mind OFF.
HDR-t sem használok, abban a TV úgyis ezerszer jobb, de azon meg nem játszom, filmekhez nekem elég. -
Semin
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
h a feketeert fizetsz egy rahedli penzt..
Ez íg , ebben a formában nem feltétlenül igaz.Minden jelenleg elérhető monitor technológiának vannak előnyei, és hátrányai. Ha neked az OLED hátrányai megfelelnek, nem kapod meg a többit:
Nincs IPS Glow/fekete helyett szürke, nincs VA Ghosting/
Black Smearing nincs MiniLED blooming/halo effect stb stb.Innen nézve nagyon is jó móka az OLED

@MM:
Ha megnézed a PWM képet amit fent linkeltem, sajna nem garancia a magas fényerő sem. De legalább a mai modelleknél nem romlik sokat a villogás a fényerő csökkentésével.Ha nincs fényerő pedig kuka a HDR, ami nagyon-nagyon jól mutat ezeken a kijelzőkön.
-
FLx
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
3-5 evet siman kibirnak, utana meg tenyleg erdektelen, mert annyival jobb kijelzoket tudsz venni jo aron, hogy ugyis csereled. Az elmult 5 evben 3 monitort es 2 TV-t csereltem mar... Azzal viszont egyetertek, hogy a VRR eleg vicces dolog, mert tobbszor nem mukodik normalisan mint amennyiszer igen.
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
[link]
A BG 2022-es modell, a DG 2024-es.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (LS49FG916EUXEN) WQHD 144HZ GAMER MONITOR AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27FG810SUXEN) 4K OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS49AG952NPXEN 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49A950UIUXEN) 5K DUAL QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- AKCIÓ!!! TÜZES EZÜST! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - SILVER AJÁNDÉKKAL!
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A TV-ről nem is beszélve, annak meg heti 2-3 óra a használati ideje. Jobb esetben
Szerintem nem fog beégni az elkövetkezendő 20 évben
Skynet258