Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Nem is tudom hogy kártya vagy oled beállítás kérdés vagy valami más: YouTube videó nézés közben tűnt fel, hogy ha nyomok egy jobb klikket a videón és feljön a menü, akkor picit megváltoznak a színek. Ha bezárom a menüt, akkor visszaáll. Ezt mi okozhatja?
-
F-ECT$
titán
válasz
Csodamaki
üzenetére
Ebben az árban van pár monitor, ami szóba jöhet, szerintem giga különbségek nincsenek köztük, én pár hete ezt választottam, egyelőre tetszik:
MSI MAG 271QP QD-OLED X24 -
F-ECT$
titán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Használd úgy, ahogy neked kényelmes. Ha már zavar a beégés, akkor irány a gari. Ha a következő panel is beég, akkor megint gari. Nem kell ezt túlizgulni, nekem volt olyan telefonom, amiben 2x cseréltek kijelzőt, harmadszorra meg visszaadták az árát.
-
F-ECT$
titán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Használd. Ha beég, akkor gariban cserélik.
-
-
F-ECT$
titán
válasz
ftamas0201
üzenetére
Ilyen monitorom van, 3-4 dolgot beállítottam a menüben, de már nélküle is jelentős előrelépés volt a koárbbi IPS monitorhoz képest.
-
F-ECT$
titán
Vannak kifejezetten hdr anyagok pl youtube-on, azokat érdemes nézni. A lényeg ezekben hogy a fényes és sötét részek is jól, részletgazdagon tudnak akár egymáshoz nagyon közel is megjelenni 1 képen. Az oled a technológiája miatt erre jó, csak néha a fényerő kevés lehet hozzá, bár este ez se gond.
Az már inkább hogy sok játékban rosszul van megcsinálva és jobb sdr-ben maradni.
-
F-ECT$
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Elszámoltam eggyel, van ilyen
De jogos. Mondjuk az 5080 és a 4080S között nincs 10% különbség, ha jól látom. -
F-ECT$
titán
válasz
4264adam
üzenetére
5 éves játék
Egyébként feltekerve ott is mindent, simán lehet kevesebb az fps. De tény, hogy az igényhez kell igazítani a monitor választást is, ha csak single címekkel játszik, akkor jó lehet egy 5070 is a 4k játékhoz, de ha kell a 200+ fps a kompetitív címekkel, akkor érdemes lehet kerülni a 4k-t 
-
F-ECT$
titán
BF6-ban a HDR-t akkor lehet bekapcsolni, ha a windowsban is be van. No de windows-ban ezt fölösleges bekapcsolni. Hogy lehet ezt kényelmesen megoldani, hogy ne kelljen mindig állítgatni a dolgokat?
-
F-ECT$
titán
No megjött az MSI 271QP QD-OLED X24. Céges vásárlás volt, a Konzolvilág így is 2 év garit adott rá (199k volt az ára). Az MSI oldalán ellenőrizve 3 évet ír, de hogy ez érvényesíthető lenne-e valahol, az passz. Illetve küldött a Konzolvilág egy emailt, hogy 15e Ft-ért még vehetek +1 év garit a következő 180 napban.
-
F-ECT$
titán
Meg is rendeltem, mivel céges lesz, ezért lehet 2 év garit se kapok, de ennyiért lecsaptam rá. Majd kiderül, hogy jól döntöttem-e. Még gép sincs, de végülis a régire is rá tudom kötni, hogy kipróbáljam.
-
-
F-ECT$
titán
Új gépet tervezek venni, és hozzá keresek új monitort is (27" QHD, kb 70-80 cm-ről nézném, egy 23"-as FHD monitort váltana). A tervezett vga rtx 5070, esetleg 9070 xt lesz. A felhasználás abszolút vegyes: dokumentumok szerkesztése, netezés, streamek nézése és játékok is, itt főleg single címekre kell gondolni, multi max lightosan lesz, és ha lesz is, akkor sincs szükségem többre 120 fps / hz-nél.
Első körben az ips-t elvetettem, mert nem szépek a feketéi. Felmerült, hogy ezt a miniled monitort venném, talán ez minden téren tudja, amit szeretnék, és ami pozitív, hogy elég nagy a fényereje is, mert a monitor nappal egy fényes nappaliban is lenne használva.
Kérdés, hogy esetleg 200k környékén van-e ajánlott oled monitor, illetve hogy azon mennyire valós az a probléma, hogy a betűk olvashatósága nem az igazi?
-
F-ECT$
titán
A vga-k a pár hónappal korábbi árhoz képest tényleg olcsóbbak, de azért olcsónak nem mondanám őket. Persze, aki PC-n akar játszani, az úgyis megveszi, de nekem ez csak másodlagos platform lenne, azért meg sok akár csak egy 5070 Ti-t is venni 400k körül. (Nem is beszélve arról, hogy egy játékra épített gép esetén az egyéb alkatrészekből is picit drágábbat kell venni, mint egy sima netetős géphez.)
A kuponozós posztot megkeresem, az mondjuk kérdés, hogy ez céges vásárlás esetén is működik-e, mert azon keresztül venném. (Bár gondolom igen.)
-
F-ECT$
titán
Most kicsit több időm van írni, szóval a sztori:
'94-től '18-ig PC-n játszottam, de aztán jött a PS, és most az a fő platform. A gépemet se nagyon fejlesztettem azóta, viszont most kezdi megadni magát. Először azt gondoltam, hogy veszek egy játékra is alkamas gépet, de a vga árak eléggé az egekben vannak, és mivel úgyis PS-en játszok, így ezt fölöslegesnek ítéltem. A felszabaduló pénzből viszont így lehet egy komolyabb monitort vennék.
A tervezett gép valószínűleg csak integrált vga-t tartalmazna, de más nem is kell, mert a felhasználás: net, word, excel és streaming. A monitorom jelenleg 23-as, fhd, kb 70-80 cm-ről nézem.
Az biztos, hogy most nagyobbat szeretnék, először egy 1440p 27-re gondoltam (AOC Q27G3XMN). Viszont azt láttam, hogy egy kicsit többet rááldozva akár az oled is belefér, és az is felmerült bennem, hogy talán érdemes lehet 32" 4k-ig is elmenni (de nem feltétlenül).
Szóval érdekelne mindkép méret (és felbontás) ajánlott listája (és ára), persze a legjobb lenne meg is nézni őket (a korábban kinézett aoc-cal együtt), hogy megéri-e nekem a felárat egy minileddel szemben. -
F-ECT$
titán
27 és 32 méretben az ajánlott monitorok árban kb mettől meddig helyezkednek el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- További aktív témák...
- Keveset használt 31.5" Dell Gaming G3223D - Alza Ggrancia!
- LG UltraGear 32GQ950-B 4K 160 Hz - Használt Monitor (2024)
- LG UltraGear 27GP850A-B GAMING IPS Monitor! 27" 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS 27' 100Hz
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Skynet258