- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- V.Milán: Kezeket fel kollégák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 22:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
7 hónapja vettem Oled-et, nem istápolom sehogy, tálcát nem rejtettem el, nem használok dark mode-ot, stb, a monitor van értem. Regenerálást csinálja magától, amikor kikapcsolom a gépet.
Egyelőre semmi hátrányát nem látom, nincs beégés, a képe pedig szép és ez utóbbi a lényeg. 200k-ért vettem (27", 1440p, 240 Hz), de már 160-170k-ért is lehet találni hasonlót. (Miniled se lenne olcsóbb.)
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Nem fejtette ki h ez most + gar a gyartohoz /KVhoz vagy egy MM / Euronics fele eroltetett + biztositas. En az elso tudataban mondtam h a monitor arahoz kepest elenyeszo.
Ez egy Allianz biztosítás. Most egyébként beleolvasva a részletekbe, szerepel a szövegben többször is a "magánhasználat", én pedig cégre vettem a monitort. Szóval lehet hogy tök fölöslegesen fizetnék.
-
F-ECT$
titán
Lassan fél éves lesz a MSI 271QP QD-OLED X24 monitorom. A KV 2 év garanciát adott rá, de még pár napig lehet +1 évet venni 15k-ért.
Van arra tapasztalat, hogy ha jó egy monitor fél évig, akkor utána mennyire jön elő garanciális probléma? Illetve vett már valaki ilyen kiterjesztést, erről esetleg van valami személyes tapasztalata? +3 évért szívesen fizetnék, de ez a +1 év kicsit kevésnek tűnik. -
F-ECT$
titán
Én nem foglalkozok vele, úgy használom ahogy nekem kényelmes. Ha beég akkor gari/csere. Mondjuk nem ilyen 500-600k-s monitort vettem, hanem csak 200k-st, így ha 3 évet elmegy, akkor már nem fog gondot okozni újat venni.
-
F-ECT$
titán
Tolj róla valami videót pls. Új monitor, korábban csinálta, jól össze van dugva? Mivel hajtod?
-
F-ECT$
titán
Csak azért gondoltam 4K-ra, mert már megszoktam (a mostani is ilyen felbontású), illetve, ha kijönnek az új Nvidia kártyák RTX6000 (jövőre talán), akkor majd váltok egy tetszőleges darabra. Nagy eséllyel ezek a kártyák már jobban fogják érezni magukat majd 4K felbontáson, mint az RTX4000 széria. A 4K Oled monitor pedig még akkor is bőven jó lehet (időtállóság valamennyire?).
Túl korán váltottál 4k-ra, utána már tényleg nehéz visszaállni a kisebb felbontásra.
Én a játék miatt maradtam az 1440p-n, a TV-m úgyis 4k, így van amit inkább ott nézek.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Azért brutál a Gen.4 OLED fejlődése a Gen. 3-hoz képest :
Gen 4 LG.Display 2025 OLED Panels and ImprovementsEz az első értelmes teszt amit a leendő monitoromról találtam :
Asus ROG Strix XG27AQWMGAkinek esetleg fontos Jan. 12-én érkeznek a készletek az Oázishoz, aztán tudják megkezdeni a szállítást. [link] Jelenleg úgy tudom csak itt előrendelhető.
Hát nem tudom. Mindig, amikor jön valami fejlesztés úgy adják elő a fejlődést a korábbi generációhoz képest, mintha az valami 100 éves crt lenne, és itt az új megváltó tech. Meg hogy ez most a csúcs, tökéletes benne minden. Egészen addig, amíg nem jön a következő generáció, amikor eljátsszák ugyanezt, és ami 1-2 éve a csúcs volt, az most egy hulladék szar az új fényében.
A fejlődés szerintem már rohadtul lelassult, alig észrevehető egyik évről a másikra. Persze, ha egy 6-8 éves modellt cserélsz egy újra, akkor ott azért van mit látni, de az egymást követő modellek esetén már csak max a direkt az újdonságra fókuszáló tesztben lehet észrevenni valamit, azt is akkor ha egymás mellett van a 2 monitor. -
F-ECT$
titán
Legjobb kommentek egyike: We've hit a point where games are so unoptimized, that it's more efficient to have an ai hallucinate the game than actually render it.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Hát ez szívás. Gamingre 1440p kellene, minden másra jobb a 4k. Mostanában kezdenek jönni a tandem monitorok, de azok még elég drágák.
Nekünk is hasonló felhasználási szokásaim vannak és 1440p monitort vettem végül.
-
F-ECT$
titán
Ha játszanál is, akkor qhd, ha nem, akkor mehet a 4k. Illetve ha veszel legalább RTX 5080-at, akkor mehet a 4k monitor a játékra is

-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Nem is tudom hogy kártya vagy oled beállítás kérdés vagy valami más: YouTube videó nézés közben tűnt fel, hogy ha nyomok egy jobb klikket a videón és feljön a menü, akkor picit megváltoznak a színek. Ha bezárom a menüt, akkor visszaáll. Ezt mi okozhatja?
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Ebben az árban van pár monitor, ami szóba jöhet, szerintem giga különbségek nincsenek köztük, én pár hete ezt választottam, egyelőre tetszik:
MSI MAG 271QP QD-OLED X24 -
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
köszi!
panel refresh se javított a dolgon
nem tudom ez típushiba e, vagy ha kapok másikat azt is ilyen könnyen teszem tönkre
a tálcát még elrejtem, annyi kompromisszum belefér, de az osztott képernyő ugyanúgy beégne

Használd úgy, ahogy neked kényelmes. Ha már zavar a beégés, akkor irány a gari. Ha a következő panel is beég, akkor megint gari. Nem kell ezt túlizgulni, nekem volt olyan telefonom, amiben 2x cseréltek kijelzőt, harmadszorra meg visszaadták az árát.
-
F-ECT$
titán
Szia! Én is hozzájutottam egy GIGABYTE MO27Q28G-hez (bontott alzás) és az én példányom képe nagyon furcsa számomra. Van már egy LG C3 TV-m lassan 2 éve, aminek kristály tiszta a képe (HTPC-hez kötve HDMI-n keresztül), de ennél a monitornál szabad szemmel, normál távolságból is jól látható vízszintes csíkozás látható. Nem a vertikális banding-re gondolok (bár az is van). Csatoltam képeket is. Úgy néz ki, mint egy textúrázott papír vagy textil.
Nálad (vagy másnál) mi a helyzet? Csak én fogtam ki egy hibás példányt és próbálkozzak egy cserével vagy ez a 4th gen WOLED ilyen?
Lehet nem véletlenül lett visszaküldve.
-
F-ECT$
titán
igen, valószínű
mostmár elkezdem elrejteni a tálcát, meg az osztott képernyőt mindig kicsit arrébb tolni
Használd. Ha beég, akkor gariban cserélik.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Van,
Sok reddit posztoló a QD-OLED-et nem szereti. Fizikai háttérnek ezt tudnám mondani:
Kék réteg (QD) miatt ugye a sprektrális színfényerő jobb mint a WOLED és pontosan ebben keresve lehet a kékszín zavaróbb is. "Szemkímélés = kisebb kék fényerő"
Főleg akkor ha valaki teljesen sötét szobában full fényerőn használja.
Ez a kék szín nem inkább a melatonin termelés miatt érdekes? Ami inkább az elalvással kapcsolatos gondokat okoz, nem szem irritáló hatású.
-
F-ECT$
titán
Biztos, hogy csak a monitor a gond? A szemed / szemüveged jó?
Nálam amikor elkezdett rendszeresen fájni a fejem, akkor egy szemüveg csere oldotta meg a gondot.
De ha tényleg a monitor a gond, akkor szerintem bármilyen legalább 240 Hz-es Oled teljesen jó lesz.
-
F-ECT$
titán
Papíron jobb, kérdés, hogy ezt tényleg látod / érzékeled-e. Van 540 Hz-es, sőt 720 Hz-es monitor is már

Mondjuk én már 40 felett vagyok, valószínűleg nem olyan jó már a szemem, mint egy tizenévesnek
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
2021-ben vettem én is panellakást ilyen égési jelekkel direkt ezt kerestem mert mindent is megcsináltam sok dolgot magam. Tul nagy vésés nem kell mert a stukko mögött a plafonnál sok minden elmegy csőben is MT 2.5mm2 , alul a padlón pedig van kábelcsatornás szegő, szintén körbe tud futni mindenhol. A strang furdőnk utólag volt beemelve mint “vizes blokk” ott a felső rész pár perces munka kivésni. A kettő közötti 2.6m belmagasságot kell megoldani beton véséssel plusz használni a gyárilag ott lévő vájatokat
privatban tudok küldeni képet hogyan is csináltam lépésről lépésre
Na de ennyi Off elég amit tehetsz hogy vissza vágod az égett Alu kábelt és azt dugod a konnektorba. A kismegszakito ára pedig 900-1800Ft az legyszives cseréld önmagad miatt maximum 16A-re
Régebbi panel esetén nem ilyen egyszerű a helyzet sajnos. Mi újítottunk fel 50 nm-es lakást, 1M volt az átkábelezés és mindenhol vésni kellett a vasbetont. (Volt ahol falra ragasztott(!) vezeték futott.)
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Köszönöm szépen, ez valóban nagyon jó ár, olvastam itt a topicban, hogy rendben vannak az MSI-k, de valahogy kicsit félhetnékem van tőlük, a VA időkben hármat cseréltettem vissza, mind pixelhibás volt, mintha selejt LCD paneleket vásároltak volna fel akkoriban és iszonyatosan rosszak voltak. Nyilván mindegyikben benne van ez a lutri faktor, de azért bennem van ez a tüske, más márka esetleg van?

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni.Ilyen monitorom van, 3-4 dolgot beállítottam a menüben, de már nélküle is jelentős előrelépés volt a koárbbi IPS monitorhoz képest.
-
F-ECT$
titán
No igen, ez a kedvencem, hogy xy megvesz valamit mert valamiben jó, és aztán visszafogja a teljesítményt, hogy kímélje. Csak így meg sosem használja ki azt, amiért vette

-
F-ECT$
titán
Win alatt én is simán SDR-ben használom és minden progiban is, ahol nincs dedikált HDR vagy nem jó.
-
F-ECT$
titán
Sziasztok. Reggel felébredtem, és bevillant a blackfriday értesítő az emagtól..
Felnéztem, kezdőképernyőn egyből monitorok, na mondom nem veszek semmit, de megnézem mik vannak.. Na ebből az lett hogy megtaláltam az AW2725DF és XG27AQDMG típust megnéztem őket gyorsan Rtings oldalon és a kettő közül a Dell jöt be jobban.. Tisztában voltam vele hogy tör fel az oled és kezd olcsó is lenni ezért érdekel, de most félek kicsit hogy majd kompromisszumos lesz (beégés védelmi folyamatok, kényes felület)
Jelenleg egy MSI MAG27CQ VA 1440p 144Hz van, nagyon kíváncsi leszek mit mutat majd egymás mellett.. nem vagyok még biztos hogy megtartom a Dellt, de aztán lehet leesik az állam és elfogadom a kompromisszumokatVideokártya még nincs meg, 5070ti lesz.. ezért még az is forog a fejemben hogy ha már új monitor akkor 4k 32" kellene... De az meg már rontja az fluid élményt a top címekben..
Amúgy maga ez az akció elég kellemes szerintem, 44 el volt kedvezőbb mint a 2. legolcsóbb helyen.. (11 körül már elfogyott amúgy) Azert remélem nem hiba miatt visszaküldött gyári hibás darabokat adtak így
Az Asus még van az MM-ben 220k-ért.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Vannak kifejezetten hdr anyagok pl youtube-on, azokat érdemes nézni. A lényeg ezekben hogy a fényes és sötét részek is jól, részletgazdagon tudnak akár egymáshoz nagyon közel is megjelenni 1 képen. Az oled a technológiája miatt erre jó, csak néha a fényerő kevés lehet hozzá, bár este ez se gond.
Az már inkább hogy sok játékban rosszul van megcsinálva és jobb sdr-ben maradni.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Sziasztok, Átvettem a 27" Samsung Odyssey OLED G6 G61SD monitort. A képe nagyon szép, de olyat csinál néha, hogy eltünik a kép egy pillanatra, majd visszajön és bal felső sarokban kiírja, hogy display port. Mintha egy pillanatra elvesztené a jelet. A kábelt ahogy tudtam benyomtam a gépbe és a monitorba is, akkor is csinálja, ha nem vagyok az asztalnál. Ez valami beállítás lehet vagy DP kábel hiba, monitor hiba? Ki van kapcsolva az automata forrás keresés. VGA ugyanaz, mint eddig. Köszi
Valószínűleg kábel, esetleg érintkezés hiba.
-
F-ECT$
titán
5090-4090-5080-4080 Super?
Elszámoltam eggyel, van ilyen
De jogos. Mondjuk az 5080 és a 4080S között nincs 10% különbség, ha jól látom. -
F-ECT$
titán
Én akkor már úgy vagyok vele, hogy legyen 4K-n a játék egy kis DLSS-el, mondjuk Quality szinten. így is sokkal nagyobb a látvány mint 1440p-ben, és az fps sem kevesebb. Nekem egy 4080Super-em van, és mindent 4K-ban játszom. Nagyon ritkán kell, új címeknél is lejjebb húzni max-ról a részletességet. És ha ez sem elég még mindig ott van a Smooth motion meg a frame generation. Nekem eddig minden tökéletes volt így, a látvány pedig lenyűgöz a 32" 4K-n.
Lehet 4k-n játszani, csak drága cucc kell hozzá. A 4080 Super használtan is kb 350k, és a 3-ik elérhető legerősebb vga jelenleg.
-
F-ECT$
titán
Ez csak féligazság.
CP2077-ben annyi változás történt, hogy 130-170FPS helyett lett 80-120FPS. Nem észrevehető 240-360Hz monitoron.
Fallout4: Mind a két felbontáson fix 180FPS5070TI 340k
Mondjuk úgy hogy attól függ mivel játszunk és mi az elvárt minimum FPS.
Ha ezek jól be vannak lőve akkor nem érhet meglepetés.5 éves játék
Egyébként feltekerve ott is mindent, simán lehet kevesebb az fps. De tény, hogy az igényhez kell igazítani a monitor választást is, ha csak single címekkel játszik, akkor jó lehet egy 5070 is a 4k játékhoz, de ha kell a 200+ fps a kompetitív címekkel, akkor érdemes lehet kerülni a 4k-t 
-
F-ECT$
titán
Ha játszani is szeretnél, akkor 1440p a jobb megoldás, különben milliós PC kell alá. Ha ez nem lesz, akkor 4k-t kell választani, akár 27", akár 32" méretben

-
F-ECT$
titán
Hasonlóan tapasztaltam én is a Matte / Glossy értékeket. Jelenleg még a panel lakás nappaliban vagyok mellettem az ablak déli tájolásban, tehát folyamatos nappali a fény és semmi gondom vele. A házban majd keleti szoba lesz a PC helye dedikáltan csak erre használva, keleti ablakkal így ott semmi direkt fény nem fogja érni tovább javítva az élményt.
SDR: 40% nappal is este néha leveszem 30-ra.
HDR: 80% nappal és éjszaka is
Védelem: Mindent hagytam gyárin. nem aktiváltam semmit végül.Annyi még, hogy hétköznaponként max 2-3 órát használom. Nem sok a fogyasztás.
Elfog majd kelni, annyiért amennyiért viszik most már, mert minden ezres több mint a 0Ft
Bármennyiért eladó? Egy 10-esért átveszem

-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Ha nem 100% fényerőn használod akkor nem lesz gond, nem kell rejtegetni a tálcát sem. Minden másra ott a 3 év beégés elleni garancia.
SDR: 30-40% fényerő végig
HDR: 80% fényerőHDR amúgy sem gond neki akkor sem ha 100% fényerő mert pixelenkénti fényerő szabályázás van adatként, nem végig 100%-on van.
Ezt az SDR-HDR váltogatást hogy érdemes csinálni? Van mindkettőre valami profil elmentve és a fogyasztott tartalomhoz igazítva kapcsolgatsz közte?
-
F-ECT$
titán
biztosan az is erősen bele játszik, de nincs mérőeszközöm. Na meg a TV-n próbáltam már Rtings beállítást. De egy idő után az ember felnő és csak ennyit tesz:
- Oda állítom ami az én "mint tulajdonosnak" tetszik, kalibrációs eredmények és értékek ide vagy oda![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Próbáltam azonos %-ra belőni a Samsung / Philips fényerőt, de senki meg nem mondja, hogy mérés nélkül azonos volt-e.
Nagyon elkapott a black friday szele, mert ma 130k-ról újra lett Edifier S350DB 95k-ért. Persze hogy instant vétel lett az is, cserélem az Edifier R2000dB-t.
Már csak azt kellene eldönteni milyen mélységű asztallapot csináltassak: Most 1200x500 van. Lakásban "csak" 1430-at enged szélességben. Majd a házban meg amit akarok de addig is túl közel van a monitor.
1200x500 -----> 1430x700-ban gondolkodomFeleségnek nagyon tetszik a Philips talpa, és valóban az Artic X1-3D feketéje ront a képen, de basszus 310mm a lábbenyúlás a gyári talpnak.
Edifiert én is néztem már egy ideje, de az inkább csak 105k-ról lett 95k. Ok, az alzában 130k volt, de egy csomó helyen olcsóbban lehetett kapni.
-
F-ECT$
titán
BF6-ban a HDR-t akkor lehet bekapcsolni, ha a windowsban is be van. No de windows-ban ezt fölösleges bekapcsolni. Hogy lehet ezt kényelmesen megoldani, hogy ne kelljen mindig állítgatni a dolgokat?
-
F-ECT$
titán
Sziasztok
Monitorcserére készülök.
Ez már a 'B' opció, 27" 4k Oled, amin a játékok 1080p felbontáson futnának.
Az 'A' opció 27" 1440p Oled nem játszik, a tartalomfogyasztási szokások miatt.
Pedig az olcsóbb lenne... Nagyjából azonos árban egy 9070XT upgrade is beleférne, a jelenlegi 7800 XT -t eladva.Fő felhasználás a játék, jelenleg kompetitívebb. Télen ha több időm lesz, akkor újra belemerülök a zónába...
Jellemzően most 50 centiről nézem a 24.5" 1080p VA panelt, az Oledet picit távolabbról tervezem... Szerencsére gázos karom van, így nem nehéz állítani rajta.
Illetve elég sokat nézek sorozatot, főleg ha rákattanok valamire. Youtube tartalom is szokott menni rendesen, persze filmezek is néha...
Meg hát, a mindennapokban is kell valamin görgetni a lapcsalád fórumait.
Szóval a kérdés...
Mennyire néz ki vállalhatóan 27" 4k Oleden a 1080p, esetleg 1440p felbontással kijelzőre küldött játék?
Főleg azoktól kérdezem akik vizuális tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.
Tudom van FSR/DLSS, de kompetitív címben nem fogom bekapcsolni.
A DeltaForce esetén, első indításnál alapból ON állásban van. Na olyan mint a takony az egész!
Húzom az egeret picit később reagál, ha megállítom a kép még utána is mozog picit. Érezni hogy nincs "összhang" a kettő között, és elengedve az FPS-t is olyan.
Pedig elég jól fut, igaz ez 1080p natív Medium.... A 9800X3D kifacsarja rendesen a GPU-t.
Köszönöm előre is
1440p miért nem játszik? Simán lehet rajta tartalmat fogyasztani.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Vékony keret, 1500 nit, jó ár, 4th gen woled, de tükröződés csökkentés, jó text clarity, jó színfedés, 280 hz. Ha mindez igaz, akkor jó lesz ez.
-
F-ECT$
titán
Azt mondd már meg lécci, hogy van-e FW frissítési lehetőség azon a típuson! Ez elég fontos lenne, ezért érdekel és ugyanaz vonatkozik minden QP jelzésű típusra (mérettől, évjárattól függetlenü). Köszi
4264adam: az Alza-n 300k-ért valóban volt, de sosem láttam 250k-ért (esetleg a 27" 1440p változata, az valóban).
Van, jó is hogy szóltál, fel is tettem a 10-es FW-t

-
F-ECT$
titán
4k-t egyelőre nem tervezek venni, mert ahhoz már elég durva gép is kellene. Ez egyelőre jó lesz, a plusz garit szerintem is megveszem, kérdés hogy mindenre él-e pl beégés.
-
F-ECT$
titán
No megjött az MSI 271QP QD-OLED X24. Céges vásárlás volt, a Konzolvilág így is 2 év garit adott rá (199k volt az ára). Az MSI oldalán ellenőrizve 3 évet ír, de hogy ez érvényesíthető lenne-e valahol, az passz. Illetve küldött a Konzolvilág egy emailt, hogy 15e Ft-ért még vehetek +1 év garit a következő 180 napban.
-
F-ECT$
titán
Nekem ez személyesen kb 105e Ft-ba kerül . Talán ennyiért 1 év garanciával is érdemes lehet bevállalni. Aztán persze ha több a gari, akkor nem fogok ellenkezni
-
F-ECT$
titán
Meg is rendeltem, mivel céges lesz, ezért lehet 2 év garit se kapok, de ennyiért lecsaptam rá. Majd kiderül, hogy jól döntöttem-e. Még gép sincs, de végülis a régire is rá tudom kötni, hogy kipróbáljam.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
200k környékén HA-n is megjelennek a 3th genes 360Hz-es Samsung G6-ok. 27" 1440p
inkább azt venném mint az AOC 120k-t. Február előtt pont nekem is az az AOC volt és most a G6.
VA helyett a Vivid szerű LG féle NanoIPS-t venném 100k alatt 200Hz 27" 1440p.
Az AOC VA széleken a színek fakulni fognak és zavarni tud.
Mindenképp új, számlás megoldásban gondolkozok. Mennyitől érdemes oled-ben gondolkozni?
Az aoc miniledről vannak valahol képek / leírás erről a színfakulásról? (Még nem olvastam róla.)
Illetve ha ips, akkor tudnál valami konkrét típust mondani?
-
F-ECT$
titán
Új gépet tervezek venni, és hozzá keresek új monitort is (27" QHD, kb 70-80 cm-ről nézném, egy 23"-as FHD monitort váltana). A tervezett vga rtx 5070, esetleg 9070 xt lesz. A felhasználás abszolút vegyes: dokumentumok szerkesztése, netezés, streamek nézése és játékok is, itt főleg single címekre kell gondolni, multi max lightosan lesz, és ha lesz is, akkor sincs szükségem többre 120 fps / hz-nél.
Első körben az ips-t elvetettem, mert nem szépek a feketéi. Felmerült, hogy ezt a miniled monitort venném, talán ez minden téren tudja, amit szeretnék, és ami pozitív, hogy elég nagy a fényereje is, mert a monitor nappal egy fényes nappaliban is lenne használva.
Kérdés, hogy esetleg 200k környékén van-e ajánlott oled monitor, illetve hogy azon mennyire valós az a probléma, hogy a betűk olvashatósága nem az igazi?
-
F-ECT$
titán
A vga-k a pár hónappal korábbi árhoz képest tényleg olcsóbbak, de azért olcsónak nem mondanám őket. Persze, aki PC-n akar játszani, az úgyis megveszi, de nekem ez csak másodlagos platform lenne, azért meg sok akár csak egy 5070 Ti-t is venni 400k körül. (Nem is beszélve arról, hogy egy játékra épített gép esetén az egyéb alkatrészekből is picit drágábbat kell venni, mint egy sima netetős géphez.)
A kuponozós posztot megkeresem, az mondjuk kérdés, hogy ez céges vásárlás esetén is működik-e, mert azon keresztül venném. (Bár gondolom igen.)
-
F-ECT$
titán
Most kicsit több időm van írni, szóval a sztori:
'94-től '18-ig PC-n játszottam, de aztán jött a PS, és most az a fő platform. A gépemet se nagyon fejlesztettem azóta, viszont most kezdi megadni magát. Először azt gondoltam, hogy veszek egy játékra is alkamas gépet, de a vga árak eléggé az egekben vannak, és mivel úgyis PS-en játszok, így ezt fölöslegesnek ítéltem. A felszabaduló pénzből viszont így lehet egy komolyabb monitort vennék.
A tervezett gép valószínűleg csak integrált vga-t tartalmazna, de más nem is kell, mert a felhasználás: net, word, excel és streaming. A monitorom jelenleg 23-as, fhd, kb 70-80 cm-ről nézem.
Az biztos, hogy most nagyobbat szeretnék, először egy 1440p 27-re gondoltam (AOC Q27G3XMN). Viszont azt láttam, hogy egy kicsit többet rááldozva akár az oled is belefér, és az is felmerült bennem, hogy talán érdemes lehet 32" 4k-ig is elmenni (de nem feltétlenül).
Szóval érdekelne mindkép méret (és felbontás) ajánlott listája (és ára), persze a legjobb lenne meg is nézni őket (a korábban kinézett aoc-cal együtt), hogy megéri-e nekem a felárat egy minileddel szemben. -
F-ECT$
titán
27 és 32 méretben az ajánlott monitorok árban kb mettől meddig helyezkednek el?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Blogjában leplezte le a 12V-2x6 tápkonnektor hibáját a Corsair
- Házimozi belépő szinten
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Android szakmai topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Jogász topik
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple asztali gépek
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- Dell Latitude E7240 Core I5-4310U CPU / 4GB DDR3 RAM laptop
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Samsung Odyssey G5 C27G55TQBU Ívelt 27 QHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Skynet258