- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
4264adam #2110 üzenetére
Az RGWB subpixel layout nem újdonság, az én LG 27GX790A-B WOLED-emben is az van és az nem RGB tandem panel. Volt már azért pár ilyen monitor, főleg a 480Hz WOLEDek között. Én nem láttam említést a lilás színeződésről a fekete hatására, pont az ellenkezőjét értettem ki a videóból. Főleg a QD-OLED melletti összehasonlításnál emelik ki, hogy nincs ilyen azzal szemben. Meg látható is jól. Viszont a fekete alapon lilás tükröződést azt látom én is, de az valószínűleg az újfajta glossy coating miatt van, nem a panel miatt.
[Tftcentral review]: Itt is azt írják, hogy: "There’s a minor pinkish tint to reflections – you can see this from our example photos here where we’re shining the same light source on the screen. The light source looks more white on the old coating, and a little pinkish on the new coating. This only impacts reflections, not the actual image shown on the screen."
Tehát a fekete nem kezdett el lilulni, a visszatükrözött fények kezdtek el lilulni. Sőt, van olyan rész is a tesztben, ahol 3rd gen WOLED-et mutatnak, aminek ugyanolyan lilás a tükröződése, de nem a feketéje, mint a QD-OLED-nek, fedőrétegtől függetlenül.
-
szasanyi
félisten
Azt nem ismerem, még tesztet sem nagyon találni. A paraméterek alapján vannak eltérések, persze kérdéses az megér-e neked a min. +55k-s felárat. Ami egyértelműen az ASUS felé billenti a mérleget az AOC-hoz viszonyítva:
- 4th gen. vs. 3th gen. QD-OLED
- fejlettebb ASUS OLED védelem és több beállítási lehetőség
- USB-C 90W vs 65W (ha ez számít egyáltalán)
- technikai támogatás (FW) hazai ASUS márka szerviz
- kontra DP 1.4 vs 2.1 (bár ennek nincs igazi, gyakorlati előnye) illve az AOC hajszálnyival jobb képernyő aránnyal rendelkezik (ezt sem tudom észrevehető-e). Amiről nem találtam adatot, hogy aktív vagy passzív hűtéssel készül-e az AOC ami szintén fontos lehet.
Ezek ismeretében meg kellene nézned, bár fogalmam nincs hol lehet beüzemelt és kipróbálható darab ezekből a típusokból (ha létezik egyáltalán olyan üzlet).
-
4264adam
veterán
Érdekes lett az LG WOLED irány amit a 4th Gennel képvisel.
- Modosított subpixel --> jó irány
- kék szűrő rétegek behelyezés --> nagyon a QD OLED vonal másolása de érthető módon ( a már sokat írt színsprektrumot növelte így --> sokkal Vivid-ebb színekItt is megjelent a lilás fekete szín fény hatására. A kék réteg miatt.
-
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2106 üzenetére
nem fogsz és sokkal fluidabb lesz mert nem esik le a frametime értékére a monitor frissítése.
240Hz-en : 4.2ms
Annyira gyors, hogy elméletileg van képtörés "lassított felvételen" gyakorlatilag nincs (nem látod).
Ha meg VRR-t használsz akkor a 100FPS frissítése 10ms körüli --> na az már érezhető visszaesés a 240Hz Natívhoz képest. -
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2106 üzenetére
Én még nem láttam képtörést. BF6 és Division 2 kb. 140-160 FPS
-
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2103 üzenetére
a VRR flicker "villogás" nem más mint a gyors fényerőszint változás, OLED esetén ez pixelenként van -->ezért annyira feltünő a mértéke.
És a kérdésedre a válasz igen. A QD panelt a Samsung szállítja a vevők számára "MSI / Philips..." De az elektronikát és kiegészitő funkciókat ők rakják mellé a saját vezérlésükkel. --> lehetséges, hogy az Alienware vezérlő és firmware erre képes és a TradingView görgetés közben váltogatja a fényerejét amit megpróbál lekövetni az MSI FW.Megoldás: 240Hz-en végképp engedd el a VRR-t mert nem fogsz képtörést látni.
-
GeneraL_XTX
veterán
Srácok van valami amit viszont nagyon nem értek. Amíg a samu "szervizben" volt vettem egy Alienware AW3425DW-t. Olyan problámám van, hogy ha ugye asztalon 240hz-en van és engedélyezem a driverben a g-sync-et és megnyitok egy alkalmazást esetemben az asztali TradingView-ot akkor olyat produkál a monitor hogy ha körgetem a chartot vagy csak mozgatom az egeret az egész képernyő vibrál. Ez lenne a sokat emlegetett VRR villogás? És ha igen az hogy lehet hogy a samsung semmi ilyesmit nem csinált? Ott is mindig 175hz g-sync be volt kapcsolva.
-
szasanyi
félisten
Csak teszt van, de az nagyon részletes. Viszont az összegzésben van egy - sokaknak - komoly hátrány:
A Dell által preferált aktív ventilátoros hűtés ráadásul elég hangos is, amikor a ventilátor beindul, ami zavart minket. Ez a monitor nem azoknak való, akik értékelik a csendes működést . Mindenesetre lehetetlen megjósolni, hogyan fog teljesíteni a ventilátor néhány év múlva.
Ez nem egy olcsó monitor, de kicsivel drágábban az ASUS XG27UCDMG egyértelműen jobb: TESZT
Egyébként láttad már a 26,5" -on a 4K felbontást? Mert ez a képméret elég kicsi hozzá (szerintem) és ilyen árakon akad 32" 4K is. -
dom1n0
őstag
Urak, Alienware aw2725q monitorrol mik a szemelyes tapasztalatok eddig? Veheto batran?
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2096 üzenetére
És a többi (esztétikai) problémát is bele vetted? Amúgy nekem is volt hasonló alaplap Pál: javitottan visszaküldték de nem működött túl sokáig jól, aztán újra lett tartóztatta és akkor már visszafizették a teljes árat. De én is kíváncsi vok majd tedd már be lécci mi lett. Sajnos az ÁFSZ náluk is rossz irányba változott augusztustól...
-
GeneraL_XTX
veterán
A Róbert Károlyra vittem,és szerencsére egy értelmes ügyintézőt kaptam ki. cserélni nem tudják mert ezt a monitort már nem forgalmazzák a gyártása is megszünt. Vissza nem tudták adni most a pénzt, de minden hiba le lett írva és külön írva lett a központnak ez ügyben egy panasz, hogy ezt nem fogadom el a most futott 30. napos garancia rendezés kimeneteleként, hiszen nem tudták megjavítani a monitort hiába küldték vissza. Erre 3 napjuk lesz reagálni, kíváncsi leszek.
-
ACE-
addikt
válasz
GeneraL_XTX #2094 üzenetére
Szigetszentmiklósra vidd és kérj helyette azonnal egy újat.
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2092 üzenetére
Azonnal reklamáld meg részletesen leírva ezeket! Aztán vidd/küldd vissza azzal, hogy ilyen állapotban vissza se küldjék.
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát srácok most brutál ideges vagyok.
Beadtam alzához a samu 34 G85SB monitoromat azzal a hibával garanciáztatni, hogy elég erős égett szagot árasztott magából. 30 napig várattak, konkrétan a 28. napon láttam hogy elindult vissza a monitor azzal, hogy a probléma javítás által orvosolva. A szervízlapon annyi van, hogy alaplap csere.
Na mondom milyen a szerintük javított monitor:
1, több helyen szétkarcolták a kijelzőt, de ez még a legkisebb problémám
2, nem működik a távirányítója hiába nyomkodom a monitor nem reagál rá csak a távirányítón villog a kis piros led.
3, nem működik az rgb világítás hátul
4, most kiléptem a menüben a hdr módból azóta képet se ad
5, konkrétan a gép kikapcsolása után nem megy el standby módba csak valami képernyőkémélőt mutat, ki kell húzni a tápját
6, ha visszadugom rögtön azzal indít a monitor, hogy menjek a service módba mert valamiket be kell állítani
Szóval ők így javították meg nekem az égett szag problémát
használhatatlanul kaptam vissza
-
-
xertekus
újonc
Köszönöm az infókat!
Még egy kérdés, ezeknél a monitoroknál a garanciális ügyintézes Magyarországon milyen szokott lenni? (pl gondolok itt olyanra, hogy gari időn belül normális felhasználás mellet burn in problémák) -
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #2088 üzenetére
Elvileg ugyanannak kellene lenni mind a kettőnek. Mert:
1- Organic LED
2: A különbség ennyi:
LG Fehér LED-et pakol hozzá pluszba így születik a W (white)- OLED, fehér fényből emiatt többet tud nitben.
Samsung kékfényszűrős rétegen "QD' engedi át a 3db subpixel fényt emiatt a sprektrális fényerő magasabb (RGB piroszöldkék) értékű nit mint az LG színei, cserébe fehérből nem tud akkora nit-et értelemszerűen. -
-
emiki6
veterán
válasz
xertekus #2078 üzenetére
Nem kell sync, mert villódzhat tőle, de úgyis van benne sync, max kikapcsolod. 240-360 Hz-en nem hiányzik, ha ki van kapcsolva.
Beégésben nincs lényegi külöbség.
-
Hoppá, MSI MAG 271QP
360hz240hz qd-oled 250 helyett csak 200kBeetetés volt a philips
-
RazoR
veterán
Csak az ultrawide monitoroknál jelentkezik a szöveg élesség probléma vagy az összes felbontású oled monitornál?
-
xertekus
újonc
A QD-OLED és a WOLED között mekkora különbség van beégési esélyben?
A Philips monitorra ránéztem nem rossz fajta, lehet az lesz a választás, de én szeretek szétnézni a piacon
Jól gondolom, hogy az ilyen monitoroknál szinte felesleges külön a G-Sync / FreeSync miatt aggódni?
Az MSI, Alienware, Samsung és az LG ebbe a felbontásba jó fajták, nincs velük probléma? -
emiki6
veterán
-
xertekus
újonc
QHD* vagyis 2560×1440 (16:9)
-
xertekus
újonc
Sziasztok! OLED monitor vásárlása előtt állok, és szeretném a segítségeteket kérni: manapság melyik modelleket érdemes venni. A kitűzött cél 2K felbontás, a Hz szám teljesen mindegy. Maga a monitor leginkább játékra lenne, de előfordul, hogy MMO-khoz is hozzányúlok. A keret 250–300 ezer forint. A másik kérdésem az, hogy a piacon lehet találni refurbished termékeket (mint pl LG) – van valakinek tapasztalata ezekkel a monitorokkal kapcsolatban? Előre is köszönöm a válaszaitokat!
-
szasanyi
félisten
Köszi a válaszokat.
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #2061 üzenetére
Nem okos funkciók hanem egy monitor TV hibrid és az internet tele van emiatti panaszokkal.
Black Screen randomszerűen, ez a legnagyobb probléma.
VRR problémák, CTD
2 monitoros setupok nem megfelelő működése.
És a legtöbb gond pontosan az Nvidia 572 branchel jött. RTX50xx szérián nem is tudsz visszább menni FW-ben. -
válasz
szasanyi #2061 üzenetére
Nekem eddig annyi gondom volt vele, hogy van hozzá tévirányító és ki-be tudom kapcsolni, mint egy tv-t, emellett még az, hogy van benne Bixby és hangvezérlés, mindent úgy vezérlek, meg még talán az, hogy meg tudtam nézni múltkor a Love, Death and Robots-ot a Netflixen...más most nem jut eszembe.
-
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2056 üzenetére
Szerencsére az idei Samsung G8-ban végre elengedték a tizen rendszert és "csak" monitorként fukcionál sallangmentesen.
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2058 üzenetére
Ez a lényeg, és többek között ezért is olcsóbbak lenni mint a hazai garanciával rendelkező termékek esetén ill. ezért nem tudnak adni garjegyet mert itt az úgysem lenne érvényesíthető. Adott esetben oda is fogják vissza küldeni, ahol valszeg ua. a folyamat mint nálunk - ami neked ugyanúgy nem kerül semmibe, mint ha a hazai Pick Up & Return garival menne.
De én eddig nem csalódtam az ALZA garanciális ügyintézésében, ami minden esetben jobb volt mint a PCX, az AQUA vagy mondjuk az iPon esetében (ti. én "szeretek" szívni ilyesmivelszóval van tapasztalatom).
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
szasanyi #2057 üzenetére
hát ez így van, nem ad semmilyen garilevelet. de továbbra is sok márkánál hivatalos viszonteladó az alza, ezért kutya kötelességük lenne foglalkozni vele. érdekes apple-nél meg a teslánál se foglalkozik senki azzal honnan van a termék szó nélkül javítják meg cserélik bármi baja van garanciális időn belül.
amúgy lekértem az adatokat a dell honlapjáról, csehországot írja rendeltetési helyének. gondolom a samsung monitorom is azért nincs sehol mert ki tudja hova küldözgetik garanciális javításra
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2052 üzenetére
Én úgy tudom bármelyik hivatalos márka szerviz (vagy az általa kijelölt bármely szerviz) csak akkor foglalkozik bárkivel és bármivel, ha hozzájuk szóló (hivatalos , márka szerinti) garanciajegy vagy a termékhez. Az ALZA ilyen nem ad, ezért csak hozzájuk fordulhatsz (személyesen vagy díjmentes visszaküldéssel a reklamáció kitöltése után). És pont ezért kérnek azonnali cseregarihoz plusz pénzt (nem is keveset).
-
GeneraL_XTX
veterán
Na beüzemeltem a Dell-t, baromi jó monitornak tűnik egyelőre. Menürendszer, anyagminőség, képminőség eddig nagyon rendben van, kicsit féltem ettől a kék színtől de elég sötét, nem üt el a többi fekete tárgytól a környezetében. Samsungnál nagyon nem szerettem ezt az okostévés tizen rendszert ami rajta van, és végre fel is ébred alvó üzemmódból, a samsungnál ezt ki kellett kapcsolnom mert az sose jött vissza mindig újra kellett indítanom a gépet
Pixelhibát, coil whine-t eddig nem tapasztaltam, a ventiket se nagyon hallani de majd nemsokára meghajtom egy kis HDR gamingel
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
deathcrow42 #2053 üzenetére
ja tudom mire jó az azonalli cseregaranciájuk csak hát ugye a dell-nél ez alapból is benne van a garanciacsomagban minek fizessek érte akkor ugye plusz 40k-t.
Már ha lehetne a dell-hez vinni, de ezekszerint nem lehet.
Pont az alza garanciáját szerettem volna kikerülni mert most is bent van náluk lassan 1 hónapja a samsung monitorom ést semmi infót nem tudok mi van vele, senki nem tud semmit mondani, a gépemet meg nem tudom használni...
Így még átgondolom megtartom-e a dell-t.
-
válasz
GeneraL_XTX #2052 üzenetére
Vagy lehet megspórol egy plusszkört, mert a Dell meg az Alzához küldene téged Alzás gariidőn belül.
Azonnali cseregarancia meg arra jó, ha esetleg nem akarsz 20-30 napig várni a gariztatás eredményére - én spec nem
szoktam használni, mert inkább veszek valami alternatívát ha garis problémám van, és majd azt visszaviszem a gariztatás végén - vagy akár eladom a gariztatott csereterméket. -
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok! Most hoztam el az Alzától a Dell Alienware AW3425DW-t és átvételkor a srác direkt felhívta a figyelmem, hogy ha bármi baja van mindenképpen hozzájuk vigyem ne a dell-hez, ami azért fura is mert úgy halottam a dell szervíz kiemelkedő, pl egyből küldenek cseremonitort, hibás pixeleknél is cserélnek meg van 3 év beégés elleni garancia is stb.
Mennyire lehet ez valós hogy nem lehet a dell-nél intézni a garit? Vagy ez csak egy gyenge próbálkozás volt az alzás eladótol hogy vegyem meg mellé az azonalli cseregarancia szolgáltatásukat is amit eléggé rám akart tukmálni?
-
RazoR
veterán
válasz
4264adam #2046 üzenetére
34" 1440p VA van most 165Hz-es de nem használom ki, nagyrész single játékokkal játszom, nekem elég a 60FPS stabilan.
HDR para: lejjebb veszem a fényerőt, mostani monitor 500nit-es de nem maxon használom ezt sem.
OLED-et szeretnék mindenképp, de beakadt, hogy ha már váltok akkor nagyobb legyen minden irányban, de az ilyen méretű monitorok eszméletlenül drágák, ezért gondoltam pl egy 42C5-re.
Legolcsóbb 32" 4K OLED 330k
LG 42C5-öt el tudom hozni 320k-ért -
4264adam
veterán
Valós tapasztalatom nincs, de :
Szöveg olvashatóság-ot nem is kell nézned mert 4K nem pedig 1440p. Tökéletes 4K-n minden subpixel elhelyezés akár WOLED akár QD-OLED.
VRR villódzás mindig jelen lesz a gyors pixelenkénti fényerő változtatási képesség miatt ez OLED technolgóia.
Hátrány:- 50-80cm-re ülsz tőle és lehet nagy az átló ide.
- Ilyen közelről a HDR csúcsfényei tudnak bántóak lenni.
- 120Hz 240/360Hz helyett. -
RazoR
veterán
Használ valaki 42" C3-4-5 LG TV-t monitornak?
Megosztaná a tapasztalatait?
Szöveg olvashatóság, tükröződés, villogás (VRR), stb.Köszi!
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2043 üzenetére
Én nem hallottam semmit. Neked külföldi nekem nem.
Alzan egyébként nálunk is drágább.
Viszont a garancia leírásban azt olvastam ennél a gyártónál/eladónál hogy meghibásodás esetén másnap küldik a cseremonitort. Vagy ideiglenes áthidaló monitort nem tudom pontosan. -
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2041 üzenetére
-
GeneraL_XTX
veterán
Az alzához garanciában beadott égett szagot árasztó Samu 34 G85SB monitoromról még mindig semmi hír, még 6 napjuk maradt de gondolom lényegi előrelépés már nem fog történni ezért ma berendeltem helyette egy Dell Alienware AW3425DW-t mert le volt most akciózva 330-ra
Alza topikban olvasgatva ott sajnos most az a módi hogy kicsúsznak a 30 napból és visszaadják a pénzt. Ha visszakapom a samu eredeti árát (393k) ez egy jó deal lesz
Holnap elhozom, kíváncsi leszek
-
Swaggering78
lelkes újonc
válasz
4264adam #2028 üzenetére
Köszi hogy bebizonyítottad nekem van igazam.
És igen, aoc monitornál nincsen semmilyen oled védelem bekapcsolva gyárilag! Ha úgy használja az ember ahogy gyárilag be van állítva az nem a legjobb dolog. Van ám olyan ember is aki munkára is használja a gépét és 8-16 órákat dolgozik pl otthon, programoz pl. És ha nem néz utána hogy a védelmeket be kell kapcsolni, dark win téma és tálca elrejtés ajánlott, 50% fényerőn használni nem árt stb akkor könnyen előfordulhat hogy a vártnál korábban beég a kijelzője.
-
szasanyi
félisten
Ezzel a típussal van-e tapasztalat?
-
-
Skynet258
Topikgazda
Ez most tökre off topik csak megkérdezem, mert kíváncsi vagyok igazából magamra; ezt a szöveget AI írta igaz? Mármint tökre olyan az egész, plusz eddig sok szót helytelenül írtál, ebben (a második bekezdéstől legalábbis) minden helyes, sok az adat, és teljesen eltérő a szöveg stílusa attól, mint amit eddig a topikban írtál. "Alcím" ikonnal (Tesztek és tapasztalatok 🧪) ami szintén a ChatGPT mániája amennyire észrevettem, bár itt inkább Copilot-ra gyanakszom.
Tényleg semmi offense nincs ebben, csak érdekel, hogy jól látom-e.A prompt meg kb az lehetett, hogy "mennyi idő alatt ég be az OLED panel"?
-
4264adam
veterán
Ahogy Garsza
kolléga is írta:
Nem meghatározható exact szám. Általában üzemórát írnak ameddig nem kell semminek megjelennie, de az Organikus led folyamatosan degradálódik, ennek a mértéke egyénileg és felhasználástól függően változik.
Amit Swaggering78
írt nem valós, 3 év burn in garancia van szinte minden márkán. Amit a Hardware Unboxed pedig csinál, hogy minden védelem kikapcsolva és napi 10-12 órában használják megállás nélkül --> legrosszabb forgatókönyv felhasználás alapján direkt azért, hogy a beégést vizsgálják. Lassan másfél évnél tartanak és a 6. hónapban kezdődött egy nagyon halvány szürke képnél látható enyhe beégés de "beégés". Napi felhasználásban más színekkel szinte nem is észrevehető.
Szóval nem tudni kinek hol jelentkezik. Pont mint bármely használati tárgy valakinél a szalonos autó még garancia idő alatt is a szervízben van és motorcserés tud lenni másnál pedig 20 év után sem.
Ugyanígy az LCD monitor is tönkre mehet csak ott nem beégés van, de szintén elszállhat a vezérlő elektronika, háttérvilágitás, sérülhet a fényáteresztő rétege, az elektromos hatásra rendeződő folyadékkristály szerkezet és sokaknál a tápegység szokta megadni magát.Amit tehetsz:
- Nem használod max fényerőn. Meg úgy általában minek is használnád amikor 50-80cm-re ülsz tőle. HDR modot ne soroljuk ide mert az metaadat, nem mindig maxon mennek a pixelek.
- hagyod standby mode pixel refresht hagy csináljon amikor csinál.
- nem kapcsolod ki a beépített védelmeket.A mai OLED védelem már eléggé kiforrott és ritkább a beégés garancia idő alatt "3év" de ha van, cseréli szinte minden gyártó, még a Samsung is.
És szintén vannak akik a mai napig 2018-2019 LG OLED B6 TV-t használnak a nappaliba beégés nélkül de mondjuk 5-10 halott pixellel a széleken.
-
Garsza
veterán
válasz
Swaggering78 #2025 üzenetére
Azért gondolom az, hogy mennyi idő alatt ég be azt inkáb üzemóra alapján és használati körülmények alapján kéne meghatározni. Az hogy 3 év az nem sokat mond. Van aki 10-12 órát használja naponta nmvan aki hetente használja ennyit.
Egy QD-OLED monitor beégésének időtartama nem egy fix szám, mivel ez a használati szokásoktól, a beállításoktól és a panelbe épített védelmi mechanizmusoktól függ. A QD-OLED technológia érzékeny a statikus, vagyis hosszú ideig változatlanul megjelenített képelemekre, mint például a felhasználói felületek (HUD-ok), a logók vagy az operációs rendszer tálcája.
Tesztek és tapasztalatok 🧪
Független tesztek és felhasználói beszámolók alapján, normál, vegyes használat mellett (játék, filmezés, munka) a mai QD-OLED monitorok akár 2000-3000 üzemóra után is mutathatnak enyhe beégési nyomokat, ha folyamatosan ugyanazokat a statikus elemeket jelenítik meg. Egy extrém, "worst-case scenario" tesztben, ahol szándékosan statikus képekkel próbálták beégetni a panelt, 3800 óra után már látható volt a beégés, de ez még mindig alig észrevehető volt, és csak bizonyos szürke árnyalatokon vált igazán láthatóvá. A QD-OLED panelek élettartamát a gyártók általában 50 000-80 000 órára becsülik, ami 100 nites fényerő mellett akár 5-9 év folyamatos működést jelenthet. -
Swaggering78
lelkes újonc
-
Garsza
veterán
Most olvasom a webshop oldalán ahol a monitorom vettem. Hogy Advanced excheange Care garancia van rá. Ha tönkremegy akár egy hibás pixelt találok másnap küldik a cseremonitort. Ez mennyire lehet valós?
-
Mennyi idő alatt égnek be amúgy ezek a monitorok?
-
bigrock
addikt
Sziasztok,
Munkára (Office, CorelDraw, Autocad, Photoshop) javasoljátok az OLED technikát?
Egy Zenbook-om volt korábban, amit eladtam, annak nagyon szép képe volt, nem tudom eldönteni, hogy IPS, VA, vagy OLED legyen az asztali monitor utód. -
emiki6
veterán
- használd minél alacsonyabb fényerőn, tehat jobb kicsit sötétíteni a szobán és ahhoz belőni.Minél magasabb a fényerő, annál gyorsabban ég be, 60% már biztos "laza", 80 még valszeg oké, ha játszol pár órát és vilagos a szoba.
- full sötétben valami fény (kislámpa v ha van ambiglow). Ez inkább szemkímélés.
- alkalmazásokat érdemes dark módban használni (főleg, hogy jó a kontraszt).
- a tálcát elrejtheted, ha akarod, nekem kényelmetlen volt elrejtve használni.
- állítsd a képernyővédő feltűnését néhány percre.
- állíts be parancsikont és gyorsbillentyűt a képernyővédő bekapcsolásához, hogyha elmész a géptől gombnyomasra tudd aktiválni. (Ha szeretnéd).
- minden másra ott vannak a beépített oled care feature-ök (pixel orbiting, időszakos pixel refresh és hasonlók). -
Skynet258
Topikgazda
Gyakorlatilag minden OLED monitorban van beégés elleni védelem, az eltérés az, hogy mennyire tudod ezeket ki/bekapcsolni. Van akit zavar a pixel mozgatás, kikapcsolja. Van akit a sarkokban sötétítés, kikapcsolja. Persze ezekkel mind mind növeli a beégés kockázatát a felhasználó, de a döntés az övé. A te monitorod esetében ezek a funkciók automatizálva és úgymond rejtve vannak, manuálisan tudsz pixel refresh-t csinálni és ennyi, de legalább foglalkoznod sem kell vele - ettől még a védelem működik, csak nem tudsz belenyúlni.
Ezt a konkrét monitort én sem tudtam, powered by InternetÉrdemes azért több forrásból is utánajárni ettől függetlenül (akár a manual alapján), ezt már meghagyom neked.
Heti 20 óra szerintem semmi (nálam ez napi 15, abból cirka 8 munka), szóval különösebben nem aggódnék a helyedben.
-
Garsza
veterán
Tegnap tulajdonosa lettem egy AW3425DW monitornak.
Az volna a kérdésem, hogy mik azok a tendők amiket meg kell tenni a minél hosszabb élttartam és beégés elkerülése érdekében? Heti kb. 20ó hasznáéom a gépem 80% -ban játékra.
Olvastam itt olyan dologról hogy pixel refresh és hogy van olyan monitor ahol ezt manuálisan kell csinálni van olyan ahol automatikus. Ezt hogy tudom kideríteni én monitoromnál megy e automatikusan? -
Skynet258
Topikgazda
válasz
Stormrider #2007 üzenetére
Emlékeim szerint mindig is volt egy ilyen AMD bug sajnos ami több monitornál / bizonyos együttállásoknál jelentkezett.
CRU programot írnak több helyen, hogy azzal custom profilt összerakva meg lehet oldani a dolgot, lehet érdemes ránézni.
-
Stormrider
tag
Sziasztok!
Használ még valaki g6 /360 Hz/ monitort Amd vga-val? Nekem ha 360 Hz-re rakom akkor a Vram fullon megy nem veszi vissza! Ha 240Hz-re rakom akkor 909 Hz-re veszi csak vissza. Most raktam fel a uj drivert azzal is ez van. Most ugyan 2 monitor van de egyel is ez volt. Mi akad be hogy nem veszi vissza rendesen mikor semmit nem csinálok a géppel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 32GS60QX-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync!
- Eladó Asus ROG Strix Oled gaming monitor
- LG UltraWide UltraGear 38GN950P-B Monitor! 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU OLED Monitor
- Asus ROG Strix XG32VQ Ívelt Gaming VA Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 4ms / FreeSync
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4800MQ I 16GB I 500GB I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest