2016. október 1., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • NavGear DSR-N 270 MCU probléma

  Sziasztok

  Adott egy Navgear DSR-N 270-es Androidos fejegység.
  Nemrég került hozzám Németországból hibásként. Sajnálatos módon nem kapcsol be, ami valószínűsíthetően egy félresikerült firmware frissítés következménye. (ugyanezt jelezték már többen is egy német fórumon)
  A készülék már nem garanciás, így gondoltam magam nézek utána, hogy lehet e újra életet lehelni bele vagy marad szobadísz.
  A készülék annyira nincs igazából túlbonyolítva, és annak ellenére hogy a németeknél terjedt csak el, belül ugyanúgy mindenhol "made in china" felirat fogad minket. A felépítése egyszerű mint egy facsipesz, fogták a BT-t, GPS-t, meg egyéb szarságokat, és rádobták egy panelra, mellé egy androidot implementáltak, és mindezek működését rábízták egy "STM32F100" Cortex procira.
  Ez a proci felel mindenért, az érintőképernyőtől kezdve, a bekapcsoláson át a készülék összes funkciójának és az android OS vezérléséért is.

  Na most a szépséghiba az, hogy eddig a chippig megvan minden fesz, viszont kifelé már nem nagyon.
  Az áramköröket ellenőriztük egy műszeres ismerőssel is, nincs benne hiba, és arra a következtetésre jutottunk, hogy az STM32F chipben sérülhetett a flash rész. (lehetséges hogy a firmware frissítés során törlődött és az égetés része már valamiért nem sikerült)

  Folytatás...

  Shkiz0 1 éve 3

 • Új üzenetjelző a ph-n az elmentett fórumtémáknál

  Észrevettétek ezt az új feature-t?
  Egész jó.

  Shkiz0 5 éve 11

 • Corsair Obsidian 800D I'm lovin' it

  Már csak 2 nap is itt az a ház amiről már régóta álmodoztam, és vágytam :C
  Az ára egy kisebb vagyon volt, de azt hiszem megérte.
  Úgy voltam ha már kiadok 20K-nál többet egy házra akkor azon ne nagyon legyen műanyag (pl HAF-932) és hasonló, valamint minden általam nézett háznak volt valami apró hibája buktatója. Hogy ennek lesz e azt nem tudom, neten jókat írnak róla.
  Igaz kb 2x annyiba van mint egy HAF de ez egy nagyon jó ház szerintem, minőségi anyaghasználattal, és kialakítással, és nem utolsó sorban hatalmas méretekkel rendelkezik
  Szerintem jó pár évig ki fog szolgálni engem, és a konfigomat :)

  Shkiz0 6 éve 14

 • Prohardver.hu Becsült értéke Ft 75,16 Millió

  Esti szörfözésem közepette beleakadtam ebbe. :)

  Shkiz0 6 éve 13

 • Disz iz Hungari

  A történet ott kezdődik, hogy vettem egy APC UPS Smart 700-as szünetmentes tápot.
  Mivel ezen még nincs USB port, gondoltam szétnézek a neten, rs232 to usb átalakító ügyben.
  Optimistán nyitottam meg a böngészőmet majd szépen bepötyögtem a google ablakába a keresni kívánt kifejezést. Ki is dobott rengeteg találatot, de ahogy elkezdtem nézegetni a kihozott oldalakat, nem gyengén esett le az állam, a pupillám meg akkora lett mint egy traktorlámpa Még jó hogy ültem :)
  A fent említett átalakítóért nem egy oldalon elmernek kérni akár 4-5000 Ft-ot is.
  Nem kell részleteznem, hogy enyhén lehúzás szerintem. Bár lehet velem van a baj, de úgy gondoltam hogy kb. 1K-s tételről van szó. Hát csalódnom kellett.
  Így arra a döntésre jutottam, hogy ha nem tudok valakitől olcsón szerezni (igen ez itt a reklám helye, akinek van nyugodtan írhat) akkor majd túrok neten leírást és majd magam szépen összeforrasztom a dolgokat.

  Shkiz0 7 éve 17

 • Visszaírni luxus?! Oo

  Csodálatosnak tartom amikor, valakinek írok egy pü-t, az meg annak ellenére hogy aktívan az oldalon van baszik visszaírni.
  Sebaj, gondolja az ember dob neki egy new meszídzst, hátha csak elsiklott fölötte, de egy nagy pacikukit!
  Szimplán baszik rá.
  Na az ilyennek a jókurva....

  Shkiz0 7 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.