Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
szerintem azt nézve, hogy zigbee, így egyáltalán nem kell flashelni a lokális irányításhoz, ráadásul csehországból jön (elvileg 1 héten belül) kifejezetten nem rossz ár (bár alin két hete ennyiért zigbee nulla nélküli dupla dimmert rendeltem, kiváncsian várom, milyen lesz)
-
vampire17
addikt
-
its_grandpa
tag
>>ha a termosztát kikapcsolja a gázkazánt, akkor a keringetőt csak x perc múlva kapcsolja le!
Szerintem ilyet korrekt módon nem időre hanem hőmérsékletre szabályozunk.
Nálam évek óta egy 5$-os xh-w3001 indítja el, állítja meg a keringetőt.
Addig nem indul amíg a víz nincs 55 fok és leáll 35 foknál. Nagy hiba sokaknál, hogy a kazánnal egy időben elindul a keringető, emiatt a kazán csak sokára éri el az üzemi hőmérsékletét. -
vampire17
addikt
Hozzaadtam most egy ilyen tuya okosrelet (gondolom azt hasznalsz, valami ilyesmit: [link] )
De nem latok a dev. modban olyan opciot, hogy kulon lehetne valasztani a kapcsolo bemenet (S1/2) es a rele mukodeset. marmedig ahhoz, amit te akarsz, ez kell. Erre (tudtommal) a Shelly 1 kepes.
Amit te szeretnel, pedig ez:
Ezt azzal az eszkozzel (tudtommal) nem lehet megcsinalni.
-
bpmcwap
senior tag
Találtam egy ilyen leírást, a fel le gombok nyomására van is három sippanás ls fel villan a tlejes képernyi mindenféle szimbólummal, de aztán 5 másodperc után elsötétül újra a termosztát, csatlakoztatni meg az istennek nem sikerül...
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Kiderült mi a baj... Én wifis okosat rendeltem és fizettem, de olyat küldtek amiben nincs wifi és nem okos... (Ezért utálok az Aliról rendelni, inkább pár euroval többet fizetek az Amazonon, de az jön amit rendeltem....)
Egy kérdés.... Lassan megjön minden IS... okos kapucsengő, okos dugaljak, okos izzók, okos Led, okos mozgásérzékelő, stb... Az a bajom, hogy a sok okos, a saját appján keresztül teljesen jól működik és teszi a dolgát, DE az egyik Tuya, a másik Smart Home-on keresztül integrálható... Elvileg ezért van a HA, hogy mindet be lehessen integrálni alá, de ez a drága rendszer cseszik látni őket, egyedül az IKEA izzókat és mozgásérzékelőket látja... Gondolom telepítenem kellene még valamit, mert nem találtam olyat hogy detektáljon, vagy keressen, vagy mit talál és mit kezdhetek vele... Esetleg csinált már valaki valami tutot/leírást/videót bármit, hogy ezeket a különböző eszközöket hogy lehet HA alá integrálni? Illetve tök jó lenne, ha nem kommunikálna mindegyik álandóan a Kina Népköztársasággal....
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
itanczos
senior tag
Igen, elég gáz!
Így már nagyon nem éri meg Aliról...Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
őstag
-
amargo
addikt
Nem túl nagyok 2nm-es a nagyobbat a kicsi az alig 1,3nm körüli:
133cm X 146cm
112cm X 113cmSzerk: Azért az hozzáteszem, hogy elsőnek kicsit bántam időhiány miatt, hogy külön-külön vettem meg a redőnyt és a motorokat (én szereltem össze), de végül inkább csak örülök neki..
Kiszedtem a sorjákat a házból, a tengelyt is kellett faragni, zsírozni, stb.. értem én, hogy csomagolva szépen néznek ki, de amint kinyitja az ember a fedelét, máris ott vannak a későbbi probléma források.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
daninet
veterán
van egy méregdrága VeraPlus kontrollerem ami tud zigbee-t és z-wave-et. Azzal eddig csak a gondom volt, nagyon nehezen vagy nem tudom párosítani a dolgokat. Ez a kínai gateway minden zigbee vackot párosított eddig.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Nézd meg a Node-Red vizuális programozót HA-hoz, nekem a yaml az egy borzalmas szintaktika egyszerűen nem tudtam megszokni. Itt csak összekötögeted és csókolom. Megoldja a HA -szerintem- legnagyobb baját a yaml fájlokat.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
fo_di
őstag
https://rpilocator.com/ eszerint pl egy német oldalon van, és azt írják, hogy szállítanak az euba is
-
BlackJack21
tag
Jelen. Nekem jók vele a tapasztalatok, 219 napja folyamatosan aktív( utolsó újraindítás ekkor volt). Nem szakadnak le az eszközök, mondjuk nem sok van közvetlenül rajta, de a routerek viszik a többit. Van egy tartalék ZB bridge a fiókban ha valami lenne vele, de ez több, mint egy éve működik. A tasmota viszonylag egyszerűen felment rá, igaz, szét kell kapni, de a neten elég részletes leírás van róla. Utána a frissítések OTA mennek.
[ Szerkesztve ]
-
tradeelek11
aktív tag
Megkérdezhetem hogy miért szeretnél ilyet?
[link] Ez nem lehet alternatíva?
Annyi hogy cseréltem a PI3-at,
egy Raspberry Pi Zero 2 W + és vettem hozzá kintről egy ilyet : [link] (Kínábol majdnem feléért) Így POEn keresztül van ez is megtáplálva. Árban nem sokkal drágább viszont
úgy variálom ahogy szeretném.Tisztelettel
-
vampire17
addikt
Regi cucc, nem a Sonoff klonja, az Eachen gyartja (forgalmazza?) eredetileg:
https://templates.blakadder.com/ewelink_ZB-GW03.html
Tud mindent, amit irnak a linken nincs valotlansag
belul egy ESP32, egy LAN modullal.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Szia!
Nekem is tetszett, amiért nem vettem, hogy elvileg csak a SmartWise appal működik, nekem meg Smart Life van. Amúgy mindenhol jókat írnak róla, HW biztos rendben van, sonoff-nál erősebb, több eszközt kezel.#37066 Kolondrum: a Smart Life app "csak" egy Tuya skin, nem is szokták írni (általában), h valami ezzel kompatibilis. Ami Tuya kompatibilis, az menni fog Smart Life appal is. Nekem tetszik, mondjuk két bazi nagy kocka van a tetején (csak a főoldalon), egyiket használom, a másik valami spórolós app dolog lenne, ez nem érdekel, de nem lehet kibaCCni onnan. Pár dologhoz GPS-t szeretne, feldobja, X és halad tovább. Mert szerinte a villanykapcsolókhoz kell a GPS, szerintem meg nem...
Tuya appot nem néztem, mert annyira nem zavaróak ezek, meg nem is piszkálom sokat, teszi a dolgát.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
-
beers
addikt
Tasmota fel ment rá, bár játszani kellett vele, mert nem volt egyértelmű mi is kell...
Most úgy néz ki megy rendesen, amit próbáltam, minden eszközt felismert, de HA alá nem tudom berakni a gateway-t!
IP jó, de "Sikertelen csatlakozás" üzenetet kapok a Zigbee Home Automation felületén!
Biztos én vagyok béna, most ismerkedek még vele!M&N
-
Rosep
senior tag
-
Andras6800
senior tag
Sziasztok,
Kis segítségre lenne szükségem BlitzWolf xokosdugaljak kapcsán.
Vásároltam anno pár darab okos dugaljat, melyeket azóta is nagy megelégedéssel használok, viszont csak sima WiFis (BW-SPH10 WiFi) megoldások, így HA alá csak szétbontással és flasheléssel integrálhatóak.
Az egyik dugulj egy radiátort vezérel idő alapon, viszont szeretném helyiség hőmérséklet alapúvá tenni a vezérlést. Ehhez keresnék olyan beltéri termosztátot, mely integrálható a Blitzwolf app-ba.A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
ViZion
félisten
Örökké fogunk élni! Azt mondják, a Jó Isten mindenkit feladattal küldött ide... én úgy el vagyok maradva, hogy szerintem örökké fogok élni...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
fo_di
őstag
a zbmini tud nyomógombbal működni? (csengőgomb, monostabil kapcsoló)
mert erről ellentmondásos dolgokat találtam (a sonoff oldalán kifejezetten azt mondják, hogy nem, csak sima kapcsolóval), de ennyiért kifejezetten jó áron van[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.