Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
válasz stigma #17880 üzenetére
Igen, én is szinte ezért vettem a Tadot, mert a nappaliban van a termosztát, és éjszaka, amikor csak a hálókban fűtenék, akaratlanul is kellett a nappaliban is fűteni, mert ott van a termosztát.
Ha van Tado közopnti egységed, és Tado radiátorszeleped, akkor meg tudod csinálni, hogy minden helyen más-más hőfok legyen, és pl a nappaliban este hideg lehet, míg a hálóban fűt. Én a fürdőbe pl nem vettem Tado-t, csak feltekertem majdnem max-ra, hogy ha bármelyik szoba miatt bekapcsol a fűtés, akkor menjen ott is, nem baj, ha meleg van a fürdőben.Plusz távolról tudod vezérelni, és figyeli a kilső, belső hőfokot, és azt adod meg neki, hogy 7-re legyen 22 fok, és majd ő kitalálja, hogy ehhez mikor kell elkezdenie fűteni.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
-
ojb
tag
válasz stigma #19363 üzenetére
"Van erre ötletetek miért lehet/lehetett gond, hogy így pár nap után lemerültek az elemek, pedig zsír újak voltak?"
Amennyiben nem alkáli elemek, hanem NiMh akkuk voltak, akkor a két típus közötti feszültség különbség adhatott "fals" riasztást.
Az alkáli elem teli 1,5V az akku 1,24V cellánként.
A Tado valószínűleg az nx1,5V tápfeszültségből számol "elem állapotot" és nem nx1,24V-ból.
(Talán ezért javasolja az alkáli elemek használatát is)
Ahogyan TheMarci (#19364) kolléga is írta akkuk esetében ez csak "esztétikai vagy kényelmi hiba" , mert az elem riasztást megkavarhatja az akkuk eleve alacsonyabb feszültsége és a laposabb kisülési jelleggörbéje.
-
vampire17
addikt
válasz stigma #19594 üzenetére
Ha két (vagy tobb) tadot raksz egy szobaba, kiválaszthatod, melyik merjen. Nekem a nappali is úgy van. Ha a fali termosztat eleri a beallitott homersekletet, nyitja a radiator termosztatokat, amikkel egy szobaban van.
A tobbi kerdesedre.
A tadoban minidg szobakat definialsz (annak a homersekletet allitod, stb). hogy abban hany tado eszkoz van, az mindegy. A lenyeg, hogy csak egy merhet, a tobbi (a fejek) csak ezt kovetik.
Ha a Dolgozoban 25 re allitod, akkor oda fogja kerni a futest, vagyis addig megy a kazan, amig ott 25 fok nem lesz. Az osszes helyen ahol a beallitott hofok alacsonyabb, ott a tado szelepek zarva maradnak. Nyilvan azokra a radiatorokra ez nem igaz, amiken nincs tado. Ott annyi lesz, amennyi. (nalam ilyen a konyha, WC, eloszoba... ahol nem szamit)
A beallitasok amiket irtal azok ugy vannak, ahogy mondod. Viszont az ablaknyitas fura h hianyzik egy szobanal... erre kerdezz ra Supportnal! Ott nem alacsonyabb veletlen a firmware verzio, mint a tobbinel?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
stigma
addikt
válasz stigma #19592 üzenetére
Sziasztok, picit visszacsatolok az előző hsz-hez , mert sajnos volt ami nem működött tegnap és ma is van bennem pár kérdés:
Tegnap beállíttam úgy mindent, hogy vampire17 fórumtárs írta , Nappalihoz hozzáadtam a termosztátot és a smart radiatort radiátor
Termosztát beállításai ezek voltak:
00:00 - 08:00 : 22 fok | 08:00 - 24:00 : 23 fok
Nappaliban beállítottam, hogy a Measure device a termosztát legyen.
Nappaliban volt 24.2 fok, és a nappali ikonra nyomva, felhúzta próbaképp 25-re a hőfokot. Áttítottam timert, vagy épp a csúszkát húztam kb 30-40 percre hogy elég ha csak addig fűt de semmi nem történt.
A többi szobában tökéletesen ment úgy a fütés ahogy szokott, egész este és reggel is.Ma délután gondoltam teszek egy próbát:
Mindenhol a Early Start mode-ot engedélyeztem.
Nappali-t 2 részre osztottam (Nappali = termosztat , Nappali_radiator=smart szelep) majd beállítottam az Nappali_radiator értékét hogy 15.00-tól legyen 25 fokos főtés estig.
Nappaliban volt 24.3 fok, majd megtettem ezt 14.50-kor és pöccre elkezdett melegedni a radiátor, aminek nagyon örültem, mert így működik.
De nem értem miért nem működik úgy ahogy ti mondtátok....
Termosztátkezelésben annyira jó nem vagyok mert a régi Simensnél is szívtam vele 1 hetet mire jó lett.
A fontosabb infó szerintem ez lesz miért szívok vele ennyit:
A lakás nappalijában elég meleg van mindig, tehát kb 23 fok a legminimumabb
Elsőn lakuk, felettem, alattam, mellettem fűtenek aminek örülhetek, mert így már nem kell annyit fűteni.
Itt a nappaliban van a termosztát. Tehát ha azt akarom hogy a radiátoraim fűtsenek(nemokosok) akkor a termosztátot mindig 25nél többre kell belőnöm, ellenkező esetben nem indul a fütés.
Ezért van az ha 24-et állítottam be tegnap a nappalira addig fütsőn, így hogy 24.2 fok volt a nemokos radiátoraim nem fütőttek. Ezért volt mindez ugye?Tehát én úgy gondoltam, hogy így kéne beállítani a radátoraimat : Maradna szétbontva)
Nappali (tado termosztát) :
00:00 - 08:00 : 24 fok | 08:00 - 24:00 : 25 fok
Nappali_radiator(nappaliban a smart radiátor fej)
00:00 - 08:00 : 23 fok | 08:00 - 24:00 : 24.5 fok
Háló és dolgozó jól van beállítva. Így ha 25-re lövöm a fő fütést akkor alacsonyra tekerve(5-ből 2 fokozatra)a nemokos egységeimen menni fog valamelyeset a fütés: wc,fürdőben a törölközőszárítő, konyhaEzenkívül azt vettem észre még , igaz gondolom az okosfűtés miatt van, hogy annyira nem szokott tüzforró lenni a radiátor mint régen 4-5ös fokozaton, de lehet maradt egy kis levegő a rendszerben....Maga a rádiátor felülete egészében meleg, tehát nincs olyan rész ami hideg lenne, de lehet egy kis levegő miatt van gond?
Illetve egy kérdés de ne kövezzetek meg, hogy a max hőfok amit lehet állítani 25 fok ?Appban és webesen is próbáltam az a max egyenlőre..(Asszony elég fázós ezért kellene picivel több )
Bocs, ha alap kérdésekkel bombázlak youtube videokat, tado oldalt iss nézegettem de nem tűnt ilyen veszélyesnek a dolgok, kár hogy "bitfejű IT-s" vagyok[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
ojb
tag
válasz stigma #35313 üzenetére
"Az lehet, hogy így kell előcsalni a Supervisor panelt?"
Abban az esetben, ha nagyon ragaszkodsz a meglétéhez igen.Valamikor talán a múlt év végén megszűnt a dedikált Supervisor menü az oldalsávon.
A tartalmát pedig szétpakolták a "Beállítások" különböző al-menüibe.
A telepítő videó még a változás előtti lehet. -
Degeczi
nagyúr
válasz stigma #36007 üzenetére
T620-on nincs ilyen gond, beindul monitor nélkül (mondjuk már nem emlékszem, kellett-e vmit állítania BIOS-ban, de valszeg semmi különöset, akkor rémlene)
Bár én HassOS-t hassnálok rajta, de gondolom nem az oprendszer akad meg nálad sem, hanem a gép BIOS-a írhatja ki ezt.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz stigma #36007 üzenetére
Édes istenem...erre soha enm gondoltam volna, mit amit ír a lengyel haverunk, igaz ez T620-ra: Link
Új BIOS-t kellett egy pendrive-ra kiirnom/frissítenem és most egy próba után eddig úgy néz ki megy
#36012tradeelek11 : Meglátjuk , ha nem válna be, akkor mindenképp keresni foglak
-
LouiS22
veterán
válasz stigma #36179 üzenetére
1: próbáld meg névvel hivatkozni az USB eszközt, vélhetően most ttyusb (vagy valami hasonló) névvel hivatkozod a zigbee dongle-t, az eszköznek van egy nagyon hosszú neve, az usb eszközöket listázva meg fogod találni (nem ülök most HA előtt, de van egy hardver fül, ott meg fogod találni).
2. fogalmi keveredés van, de ha az eszközt szeretnéd frissíteni (és fel is ajánl hozzá frissítést), akkor igen, azt itt tudod megtenni (más kérdés, hogy nem feltétlenül lesz arról changelog, hogy valójában mit is frissít).
3. az időzítést a HA-n keresztül tudod kezelni, pl. egy automatizáció segítségével
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
sambenez
addikt
-
noorbertt
őstag
válasz stigma #36320 üzenetére
nagyon roviden mert rohanok:
https://dash.teams.cloudflare.com/
Access -> tunnels ->create tunnel -> majd telepited a hoston ahogy szeretned, opciok adottak.
-> public hostname: add: beirod a cimet amit akarsz* es a local elerest.MAjd ha ez megvan akkor https://dash.cloudflare.com/ es ott annak a letrehozott oldalnak adsz szabalyokat.
*mar letezo cimet nem tudsz megadni, probald ki egy ujjal es vagy torold a meglevot -
koala69
tag
válasz stigma #36323 üzenetére
hozza NEM ertokent kerdezem, nem jobb megoldas wireguard-ot hasznalni? -- nekem kicsit idegen, hogy a biztonsagos hozzafereshez egy kulso szolgaltatot is beviszek a kapcsolatba. Ertem en, hogy ilyenkor csak a HA hozzaferes hasnalja ezt a kapcsolatot, mig wireguard eseten minden forgalom az otthoni halozaton megy keresztul, de ezen kivul milyen elonye van ennek a megoldasnak? --- eltekintve ha a szolgaltato /mobil/ nem engedi a nat-olast, es maskent nem tudsz a rendszerhez hozzaferni.
Kerdesem informacio gyujto, nem kritika, vagy okoskodas, barki hozzaszolasat szivesen veszem!!!
-
zsamiatt
őstag
válasz stigma #36327 üzenetére
bőven elég ha a tunnelbe kirakott szolgáltatásod törik meg. Onnan már mennek is tovább. Ha te eléred, más is elfogja. Egy VPN szolgáltatásban sokkal kevesebb security hole van mint egy HA szintű programban. A CF ez ellen nem véd. Az Ip tartomány szűrés igen, de az is csak addig amíg nem botok jönnek.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
amargo
addikt
válasz stigma #36318 üzenetére
Én nem értek valamit, van Nginx-ed mögötte van a HA (most a CF lényegtelen ebben a képletben), akkor miért számít a HA portja, ha kintről úgy is a 443-on éred el (https)?
A dockernek én inkább subnet-et adnék meg, mivel újra indul és már is gond lesz az nginx-el megint.
- 172.17.0.0/16
a belső hálózatodat is fel kellene venni
stb
De a CORS-t is engedélyezném az adott domain-re.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz stigma #36460 üzenetére
A második kép alapán a docker (és ez a default is) network-je:
- 172.17.0.0/16
Ez nincs a listádban, ugye a HA felé a reverse proxy-n keresztül jön a kérés (kintről), abban kell megbíznia.Itt egy leírás is: [link]
szerk:
Mobilnetről eléred?[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz stigma #36463 üzenetére
Közben vampire17, figyelmesebben nézte és látta, hogy a reverse proxy másik gépen van, de az szerencsére ott van a listában.
Azért egy F12 debug logot nézhetnél chrome-ban, nem lehet, hogy valami CORS gondod van (inkognitóba is teszteld)?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz stigma #36466 üzenetére
Valami más gond van nálad, rengetegen használjuk hasonló setup-ban, pl én is.
Első körben én a trusted proxies -t raknám rendbe (ez a sok ip ott borzasztó fura és nem is értem, ha csak egy belső hálózatod van..), de ahhoz tudni kell, hogy ott van-e a gond:
0.0.0.0/1ha ezzel megy, akkor szűkíteni tovább konkrétan a belső hálózatra:
192.168.50.0/24“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz stigma #36469 üzenetére
És mit csinál vele a HA, ha az összes keresed a reverse proxy felől jön?
A HA felé mennek a kérések a RP-tól, és erre kell ez: [link]
Amit szeretnél geo location alapján szűrni a kéréseket azt magának a RP-nek kell tudnia azaz a nginx-ben ott van az access lists alatt, de a CF-ben is bekapcsolható a geo location szűrés a tűzfalnál, igaz csak 1 országot tudsz kizárni, az engedélyezős az fizetős már talán.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz stigma #36481 üzenetére
Ezért lett volna jó egy kép a RP beállításairól is, de legalább meglett websocket nélkül csak long polling-al tud operálni, ami itt nem egészséges. Szerintem mindig érdemes bekapcsolni ezt a támogatást max nem használja ki az adott program (ritka, hogy gondot okozna).
(egyszer rá akartam kérdezni, de mivel a leírások alapján csináltad és amit linkeltem abban is benne van, így gondoltam ez a része jó)
-
stigma
addikt
válasz stigma #36667 üzenetére
Sziasztok.
Maló után hazaesve kipróbáltam az eddig jól működő Aubess 3 konnektoromból 1-et az uj VM ben futtatott HA-ban, viszont pöccre felismerte.
A 2 új konnektort most nem ismeri fel, ugyanonnan renndeltem, az alábbi infóim vannak róla:
[kép] [kép]Erre az oldalra dob tovább, hogy konfiguráljam: Link
Szerintetek mit csináljak?
Küldjem el a képeket, és reklomáljam meg, hogy nem jót küldtek?Vagy próbálkozzak Tuya appal hátha ott jó, utána meg HA alá betenni ismét?
-
LouiS22
veterán
válasz stigma #36689 üzenetére
Ennél lehet, hogy egy fokkal egyszerűbb megoldás, ha telepíted a Z2M Edge-et és megnézed, hogy abban "támogatott-e" már. A Z2M-et állítsd le arra az időre, amíg a Z2M Edge verzió fut (a Z2M konfigját simán másold át ebbe).
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
vampire17
addikt
válasz stigma #36724 üzenetére
türelem.... es maskor elobb nezz szet a megfelelo oldalakon mielott felidegeled magad
https://github.com/Koenkk/zigbee2mqtt/issues/13246
A kinaiak igen gyakran valtogatjak, "mi van a dobozban". Siman megtortenik h a hw valtozik.
-
stigma
addikt
válasz stigma #36667 üzenetére
Közben a probléma megoldódott, mert inkább türelmesen vártam.
A mostani HA az Aubess Zigbee-s konnektorokat felismerte , aminek az azonosítója _TZ3000_hdopuwv6, ebből a szokásos TS011F_plug_1 lett.
FW update-et most csinálok rajta.A régiek szintúgy működnek azóta, amik _TZ3000_typdpbpg néven futnak.(azokat is TS011F_plug_1-nek ismeri fel)
-
Veron
addikt
válasz stigma #37221 üzenetére
Köszi a választ!
És mi vett rá, hogy raditátoros okostermosztátot használj, mezei termofej helyett? A távelérésen és az intervallumállításon kívül több egyebet?
Első blikkre az általam említett wifi hőmérő + HA integráció is elláthatja ezt a funkciót (de nem értek hozzá, ezért kérdezem)."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz stigma #37246 üzenetére
értem.
nálam a felállás azt, hogy a nappaliban van egy Tado smart thermostat, a radiátorokon meg Fixtrend termofej. Ezen szeretnék okosítani, mert az egyik szoba hamar lehűl, ha nem megy a fűtés, cserébe ha fűtök, akkor meg meleg. Gondoltam egy radiator thermostattal áthidalható a dolog.
A Tado rendszer/termékek előnyei világosak, de még mindig az a kérdés, hogy egy wifi hőmérő + HA + megfelelő trigger kiváltja-e töredékáron a Tado radiator thermostatot (amit nem is nagyon lehet kapni jelen pillanatban itthon). - no offense, tényleg érdekel[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
4D4M
aktív tag
válasz stigma #42160 üzenetére
Az offset a kalibrációt hívatott helyettesíteni, hogy amennyiben van egy magasabb rendű mérőeszközöd, akkor ahhoz offseteld a Tado-t. Tehát értelemszerűen negatív értéket kell neked megcélozni.
Úgy szokás amúgy a buta termosztátoknál, hogy abban a helyiségben ahol a termosztát van, ott nincs beavatkozás a szelepnél, ez most praktikusan a legmelegebb szoba lenne, mert ez valószínűleg 0-24-ben kérni fogja a hőt, de nem ismerem a Tado működését mélyebben.
ps.: nagyon remélem, hogy sz.rul mér az a a szabályozó, mert megfőzitek azt a szegény gyermeket. (: Arról nem is beszélve, hogy nagyon leesik a relatív páratartalom ilyen hőfokoknál – ha ez tényleg ennyi. (nekem is voltak már újszülöttjeim és nem fagytak meg (: )
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest