Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Drezdában élt ismerős néhány évig, egyetemet csinálta barátnőjével együtt. Tavaly ki is jutottunk hozzá egy napra a bátyjával, ő alapvetően dicsérte, bár szemelyisegebol adodoan voltak negatív véleményei is. Asszem két éve volt, hogy meséltek, hogy mikor itthon 34 fok volt, kint 37, csak ott kint eddig nem volt jellemző, és ezért nagyon gyengén klimatizált a város, ahogy sok német város is, a klimatizalas pedig kurvadraga.
-
-
tildy
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Jó én akkora távokat nem megyek mint te,inkább csak szigetkör nagyságúakat inkább.
Ha el akarok fáradni akkor edzőterem 90perc edzés.Btw itt este 10,31fok 70% pára legjobb
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
parandroid
félisten
Én is, de azért ennek sok értelme edzés szempontjából nincs. 30-32 fok árnyékban, az simán 40 közeli a napon. Minimum 10-15 ütés plusz pulzusban. Konkrétan lábra nem is tudom magam kifárasztani, mert előbb elfogyok keringésben. El kéne kezdeni a hosszúfutásokat az őszi maratonhoz, de kb esélytelen, félmaratoni távnál legkésőbb készen vagyok, mint a liba. No mindegy, ez a hét lemegy szintentartással, jövő hétre 20-21 fokokat ígérnek, talán mehet végre valami normális edzésmunka.
p
-
-
tildy
nagyúr
2008 augusztus lesz az. Meg talán 2012 augusztusa . Emlékszünk hazajöttünk Görögországból , ahol 35 fok volt de az a meleg az itthonihoz képest semmi volt.
Nem voltak igazán melegek ezen a nyáron ? Akkor az elmúlt hét mi volt, jégverem?!Kicsit más téma : odahaza okos miniszterelnökünk úgy néz ki alkot, valakinek valami normálisabb európai alternatíva esetleg költözésre , ahol nincs meleg, jó a szociális háló, normálisabb az egész rendszer ?!
-
azért Magyarországon nyáron mindig meleg volt. Az, hogy 30 vagy 40, azért az lényeges különbség.
Itt lehet visszanézni csárton havonként, szerintem hőmérséklet szempontjából ez a nyár nem volt durva.
Sokkal inkább abból a szempontból, hogy mennyire párás / viharos volt, az az ami új igazán, hogy szinte minden nap jöttek a felhők majd a zivatarok. -
lenox
veterán
Most hogy mar megvannak a hangfalkabeleim uj kihivast keresek. Tud valaki olyan dobozt, ami a tv-bol kijovo optikai kabel dolby digital jelebol csinal analog audiot? Nyilvan most pcm-et hasznalok, ezert egy stereo dac csinal nekem audiot, de a tv meg a medialejatszo is tud dolby digitalt, viszont akkor a dac helyett egy olyan doboz kell, ami azt is tudja fogadni.
https://www.amazon.com/Easyday-Digital-Analog-Converter-Decoder/dp/B01C2LWFB6
Ilyesmire gondolok, csak annyi csavarral, hogy ne csak 2.1/5.1-et tudjon, hanem a tobbi supportalt format is, pl. 4.0-t.
-
Dehogynem voltak melegek...
Ami más, hogy mostanában több a déli áramlás, ami nedves levegőt hoz, ezért sok a zivatar. Ilyen értelemben véve tényleg trópusibb, régen csak medárdkor volt ilyen, most meg egész nyáron.
De összességében ezen a nyáron nem nagyon voltak 35-40 fokok hetekig, mint korábban. Sőt, összefüggően nem nagyon volt olyan, hogy egy hétig nyaralóidő lett volna. -
Spet
addikt
Megoldás:
- nappal bezárod az ablakokat, behúzod a redőnyt-függönyt
- hazaér az ember szellőztet egyet
- ablak bezár egy kis légkondi/ventillátor
- este kereszthuzat
- hajnalban erős szellőztetés, mert ekkor a legjobb az idő.Valaki örül ennek az időnek, valaki nem, valaki hozzászokik, valaki nem.
Globális felmelegedés van vagy csak jön a következő jégkorszak.
-
tildy
nagyúr
Azért ha jól rémlik azért gyerekkoromban nem volt ilyen, hogy hetekig hőség legyen. Péntek óta vagyok Magyarországon, de minden éjjel kell, hogy menjen a klíma . Csori lányom nagyon nehezen viseli az itteni lassan szubtrópusi időjárást , napi szinten megy a hajmosas , úgy leizzad. Na nem baj, legközelebb talán télen jövünk .
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
le lehet zizzenni a kukacomról.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére

-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Igen, kijelentkeztem, és most direkt elütve is beírtam az emailcímet, és simán beengedett...
ha nem írok be semmit emailnek vagy jelszónak, akkor hibát dob
De most harmadszor is megpróbáltam máshogy elgépelni a @ utáni részt, és így is beengedett
Aha, na lehet hogy megvan a megoldás... persze ennek se örülök... az emailcímben a @ előtti részt figyeli, mert ha nem az emailcímet írom be, hanem csak a @ előtti részt, még a kukacot sem, akkor is beenged, ha a @ után elírok szinte bármit, akkor is beenged. Ha a @ előtti részben elírok valamit, akkor nem enged be... -
BlacKSouL
addikt
Az ciki, hogy a facebook elütött emailcímmel is beengedett? elgépeltem, felcseréltem két betűt, a jelszavam valószínűleg jó volt, és mikor lenyomtam az entert, felnéztem, még pont láttam hogy rossz a cím, mondtam is hogy na mindjárt jön a hibaüzenet, de nem, beengedett...
-
ToBeY
nagyúr
Szerencsére kevés az orosz,inkább kelet német és angolból van sok,akik egy fokkal kultúráltabbak mint az oroszok.
Csak azt tudnám hogy ki a német válogatott 10 játékosa,hogy minden német szinte abban van.
-
Na ki az a majom, aki tegnap éjfélig dolgozott, de most már indul is Nagykanizsára..?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Igaz,muszlim országban nem szeretik a disznót...
-
ToBeY
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Köszi,ezzel ténylet sokat segítettél!Disznó fül nem jó vízbe áztatva?

-
Spet
addikt
Nem is értem a forró ólmot miért nem ajánljátok.
Vazulnak is bejött.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
ToBeY
nagyúr
A gyógyszertárban valami viaszos dugót adott a gyógyszerész.remélem nem kell majd egész nyaralás alatt azt szedegetnem kifelé,mert beletapad.

-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Tripadivsor szerint sok a részeg orosz túrista,akik éjszaka is randalíroznak és nagyon hangosak.Erre keresek megoldást
Egyébként,ahogy kénézek az ablakon,szerintem jókor hagyom el a bázist.

Az más kérdés,hogy pár napja még ott 40fok volt,most meg 32fok lesz (szar de maradni fogok) -
ToBeY
nagyúr
Valakinek van füldugóval tapasztalata,hol és milyet érdemes venni?
Pár napot szállodában leszek és nem akarok úgy járni mint @![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Azt a durva... Jobbulast a kicsinek.
Dolgozom mutoknek, mas profil, olyan $10-15k kore saccolnam. Qrva draga minden.
Ket evesnek az eppen esedekes oltasa, harom darab szuri $1200 volt, mert valamiert azt hittek nincs biztositasom. Maga az oltas beadasa, a muvelet, $600 dollar, aztan gyogyszer regisztracio, adminisztracio, $400?
Aztan fizette a biztosito, de brutalis arak vannak.
-
válasz
fokukac
üzenetére
Na, for dö rekord, ma vettem egy audioquest rca kábelt, na nem a 400 ezreset, hanem egy 6900 Ft-osat, és tényszerűen megállapítottam, hogy tényleg szebb hangja van, mint a régi 600 ft-os hama-nak (ami amellett, hogy régi és akkor is olcsó volt, lehet, hogy kontaktos is egy picit mar)
Végre szép hangja lett a DAC-nak.
Nem tudom, hogy még egy nullányi ugrás is érezhető lenne-e
@Emvy: legalább ma is tanultam valamit
-
kraftxld
félisten
Amikor a 3 éves gyerekre nem figyelsz kb 10 másodpercig és lezúg 2 méter magasról a játszótéren aztán eltöri a kezét az elég durva.
De amikor ez San Francisco közepén történik, úgy hogy másnap indulna a gép hazafelé az kicsit megcsavarja a dolgokat, főleg, hogy műteni is kell.
Volt tűzoltóautó, 100 bámészkodó kínai, Emergency department, rengeteg jófej orvos.
A plusz hotelre, kocsifoglalásra, $4.50/órás parkolásra a kórháznál, repjegyátfoglalásra meg ott a VISA
A kórházi számla még nem jött meg, de nagyon remélem a biztosító nem fog szarakodni. -
lenox
veterán
Tuti, hogy vannak kabelek kozott kulonbsegek, egyreszt a hangok(!) is mondtak, masreszt ha pl. mas az ellenallasa, akkor azt azert lehet merni. Mondjuk hogy hallani is lehet-e, illetve, hogy ha eppen lehet, akkor az a kulonbseg mennyi penzt er az mar velemenyes, en mondjuk jelenleg kb. 1-2 kHUF/meter nagysagrendet realisnak tartok a nagysagrendileg 100-200kHUF-os hangfalaimhoz. Szerintem ez jo arany, tehat 1-2 misis hangfalhoz lehet, hogy akar 10k/meteres kabelt is vennek, amibol rogton kiszamolhato, hogy a fenti 14 misis kabelt is realisnak tartom egy 500 misis hangfalhoz. Egy 50 milliardot ero kecoba.
-
BlacKSouL
addikt
Aaaz általam linkelt 3 felvételen még youtube minőségnél is hallható legalább 3 de inkább 4 hangszer/mikrofon megkülönböztethetően, még egy jobb hangzású tableten is, de fülhallgatóval különösen. Arra próbáltam rávilágítani, hogy a feltöltő pont kifejezetten megkülönböztethetően választotta ki az eszközöket, például az említett zongorá(ka)t, és nem próbáltam túl szorosan kapcsolódni ahhoz a témához, hogy egy 600 Ft-os, és egy 13 milliós kábel között hallani-e a különbséget.
Legközelebb lábjegyzetet is írok.
Lábjegyzet lábjegyzete: az olcsó-közepes-drága eszközök között ilyen körülmények között is hallani különbséget (hogy minőségbeli, vagy 'csak' hangzásbeli, az lehet egy külön kérdés) de jellemzően a drága és a nagyon drága között már nem igazán. Élőben nyilván megint más lenne. -
Vérboci
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
elmentem az obiba és vettem kukacos portörlőt. mától szeretek port törölni. esküszöm.
1800 forintba került, de ilyen jó beruházásom még nem volt. tényleg ajánlom mindenkinek.
-
Vérboci
addikt
Portörléshez a lakásban ti mit használtok? Mármint feleségen és bejárónőn kívül

Mikroszálas rongyozunk évek óta, de most valahogy rámtört, hogy hátha van valami innováció ezen a téren, ami "kényelmesebbé" teszi a melót. Ilyen nyeles "kukacos" portörlőt láttam több helyen. Jó lehet? (Tudom, vegyem meg aztán kiderül. Nem is tudom minek járok ide
) -
Na, örülök, hogy nagyszerű témát dobtam be már megint

@Lortech: 500 óra, bagatell
gyorsan elszáll... Türelem rózsát terem. Egy-két év, és elkezdheted élvezni a zenét 
@Bleki:Azért nem hallod, mert jútyúbon nézed, és amúgy sincs megfelelő kábeled, erősítőd, hangfalad, dac-od...

-
lenox
veterán
Azert ez egy olvasast meger:
Szoval ez azert odaszab.
Ennel a resznel azert majdnem elvesztettek:
it continued to suffer from a slight thinness of sound—a tincture of bleaching in the treble
Ez olyan, mint amikor a fuleseket ugy hasonlitjuk, mintha amugy egy equalizerrel nem lehetne semmit modositani a hangzasukon (bizonyos hatarokon belul, nyilvan).
De amikor rafordult a zongorara, akkor igazabol elhittem, ugy ertem azt magam is tapasztaltam, hogy zongorat igazi zongora nelkul azert nehez hangzasban utolerni, akar szinti, akar felvetel, foleg az attack-ben meg kezdo szamara is hallatszik a kulonbseg. Mondjuk, hogy mennyi kulonbseg mennyi penzt er meg azt embere valogatja, de hogy van/lehet kulonbseg azt elhiszem. Bar az meg nyilvan abszurd, amikor kabeleket hallgatnak a csavok zene helyett. -
Lortech
addikt
Uh. Ez egy kurv@ drága cipzár.
(#67815) gaborbol
At first use, the sound will be a bit harsh as the solid silver core hasn't fully settled / matured. You will need at least 500 hours of break-in before critical listening. And do not move the cable around or bend it. The sound can change / degrade if you move or bend it. It will need additional several hundred hours of break-in for it to settle again.egyik review... nem tudom eldönteni, troll-e vagy csak simán hülye. 500 óra alatt a szokol rádió is bejáratódik, mert megszokod. Egy év alatt hallgatok ennyit zenét. Aztán véletlenül hozzáérek 500 óra után és megbaszhatom, szépen nézünk ki.
-
lenox
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Hat, linkkel a benyomas is jobban atjon.
https://octogonaudio.hu/termekek/nordost-odin-2-ultra-reference-hangfalkabel-2-5m
Ez mar 13 misi. Azert ennek igy utanaolvasok, kivancsiva tett. Kepzeld, ha nem talalom meg elsore mekkora elmenyrol maradtam volna le.
Ja, a 3 meteres mar 14...
-
bocs, hogy korlátoztam az info-t...
De az igazság az, hogy nem info-t akartam megosztani, hanem benyomást. Sokkot, ahogy először találkoztam az oldallal. Alapból nem ár szerint van rendezve, hanem abc sorrend szerint, és így indul, hogy Audioquest, 228 e Ft. És az első oldalon csupa ilyen nagyságrend szerepel (ezért csináltam screenshot-ot!).. Ezt akartam átadni, nem linket, hogy szortírozd magadtól.
Később én is szortíroztam ár szerint, de addig nem jutottam el, hogy van 8 milliós is... és ilyen 5 ezer Ft-ot szántam a projektre, bár azt is drágállom, na, [OFF(]inkább elsörözném...
)
Azt is elhiszem amúgy, hogy a 600 Ft-os Hama kábel, amit találtam a fiókban, tényleg nem egy minőségi darab.
De hogy egy-két-három nullával nagyobb összegért mennyivel kap többet a júzer, az tényleg érdekes kérdés, valószínűleg a hifizmus ezen a szinten már tényleg az ezotériával mutat rokonságot.
-
gaborbol
őstag
Igy mar mindjart mas! Koszi!
Meg a vegen megvesznak minden olcso szart!Olvastam az ertekleseket, es irtak a userek, hogy ez tomor ezust kabel!
Aztam megneztem a gyartot, es majdnem az:
SOLID PERFECT-SURFACE SILVER (PSS) CONDUCTORS
Tokeletesen tomor- felulet ezustozott erintkezokCOLD-WELDED, DIRECT-SILVER PLATED PURE RED COPPER TERMINATIONS
Hideg forrasztott - kozvetlen ezustozott tiszta voros rez erintkezok.
Fonokom haverja jut eszembe, megvette itt a legdragabb tollakat itt amit csak talalt es eladta Japanban ket-haromszoros aron. El nem tudom kepzelni, hogy ki vesz meg egy 5000-8000 dollaros tollat amivel irni lehet, de nem volt gond az eladassal. Fonokom naszajandekkent kapott tole egy 10K dollaros tollat.
Kertem tole, hogy mutassam mar meg milyen toll az, de nem talaja

-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Baszki, "két darab rézdrótot" ????

ASYMMETRICAL DOUBLE-BALANCED GEOMETRY
SOLID PERFECT-SURFACE SILVER (PSS) CONDUCTORS
FEP AIR-TUBE INSULATION (FEP IS A FLUORO-POLYMER)
DIELECTRIC-BIAS SYSTEM WITH RADIO FREQUENCY TRAP
COLD-WELDED, DIRECT-SILVER PLATED PURE RED COPPER TERMINATIONSEz smafu neked?
Kuldheted ide hozzam, meg ha esetleg van jo arban HDMI kabel, akkor az is erdekelne. [link]
-
Jó, lapozz vissza, és nézz meg korábbi, fél éves, egy éves, 5 éves linkeket, hogy működnek-e még.
De ettől is függetlenül, a mondandóm szempontjából lényegtelen volt, hogy ez konkrétan honnan van. Ezek a cuccok mindenhol ilyen árban vannak, és nem akartam reklámot csinálni. Én arra lennék kíváncsi, hogy ki vesz 400 rugóért két darab rézdrótot (és ezt hogy magyarázza meg az asszonynak...
) ahelyett, hogy 5-10 rugóért venne, és a maradékból elmenne az egész család egy hétre nyaralni valami szép helyre, mondjuk.@gaborbol: hova küldjük...?

-
lenox
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
A szám a lényeg, nem az oldal...
Na az ilyet nem ertem. Aki nezi az esetleg megnezne mast is, pl. xlr kabel arat. Vagy masok hasonloan screenshotoznak tesztekkel kapcsolatban, nehogy az olvaso meg tudja nezni a szoveget hozza. Szerintem az internet elso eveben is mindenki ertette, hogy egy link tobbet er egy copy-paste-nel, nem tudom, ma miert nem ertik az emberek.
-
lenox
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Ezt sosem ertem, miert nem linket raktal be? Miert jo igy, hogy nem latni jol, es nem is lehet megnezni, hogy honnan van? Tok sokan egy csomo munkat vegeznek azert, hogy utana ne lehessen megnezni, hogy mirol beszelnek.
https://octogonaudio.hu/termekek/kabel-tartozek/audio-kabel/analog-rca-jack-kabel
Nem sokkal hasznosabb?
-
-
Vérboci
addikt
A rencerváltás óta a tűzijáték számomra elvesztette varázsát. Akkoriban szilveszterkor az orosz katonai lakások felé nézegettünk az ablakból, mert ők lövöldöztek fel jelzőrakétákat. Ritkaság volt.
Aztán később már mindenki hozott szlovákiából, majd indultak a falunapok, meg mindenféle fesztiválok, ahol rendre ugyanaz a zöld-piros tűzijáték ment a Vangelis paradicsomos zenéjére.
SZóval én úgy vagyok vele, hogy ha egyet láttam, akkor mindet láttam. (jó oké, pl. Dubaiban azért tudnak újat mutatni...) -
ToBeY
nagyúr
Hosszú évek után elmentem tűzijátékot nézni és az kell mondjam,ez 10-13éve jobb volt.Most egy oldalról lőtték a Duna közepéről és ennyi.
-
ToBeY
nagyúr
Én értem, és szerintem nem hülyeség ha az jól van használva,de így ahogy sokan használják, nem sok értelme van.
-
-
-
ToBeY
nagyúr
Az emberek nem értik a hashtag lényegét,vagy csak divat lett teljes mondatokat beleírni?Mert így,ebben a formában semmi ertelme nincs.
#eletemlegszebbnyaravolt #sokatusztamesnapoztamdejovolt #jovorebiztosanvosszamegyunk #kicsimmelolaszbanmilyenjovolt és társai...
Vagy csak nekem vannak kretén ismerőseim
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A kórházi számla még nem jött meg, de nagyon remélem a biztosító nem fog szarakodni.