Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
parandroid
üzenetére
mi itt Ittakában már minden problémát megoldottunk. Még a rádióban a hangsúlyozás maradt, és aztán kész is leszünk, minden fasza lesz..!

(Hofisszeusz)
-
parandroid
félisten
Passz, vidéki rádiót nem hallottam, felénk nem volt ilyen. Utcán, boltban, ill. családi körben nem hallottam ilyesmit. Régebben volt Helikon, meg Egerszeg Rádió is, de már akkor is minimális adókörrel, mostanra már ezek sincsenek. Ezért is kérdezem. Tévében sem hallottam ezt a nyafogósdit, igaz minimális ideig láttam csak tévéműsort, akkor is híradót. Ott a természetellenes mondaton belüli hangsúlyozástól, kiemelésektől megyek a falnak, de az egy másik probléma. Amivel amúgy külföldön megintcsak alig találkozni.
p
-
tildy
nagyúr
At érzem @ problémáját a funyirozassal ( bár na én épp füvet nyírtam), ugyanis mikor mos az ember ? Hat hétvégén leginkább. Na és mikor barbecueznak mások ? Persze hétvégén ....
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nem tudom, utoljára 2002 körül hallgattam huzamosabb ideig rádiót.
Azóta csak reggelente, néha a millásreggelit, de az kultúrműsor. -
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem.
Ez kell ez embereknek. El kell adni a műsort.
-
parandroid
félisten
-
-
ToBeY
nagyúr
btw így nézett ki a bios compaq 7900
-
Spet
addikt
Lépéslista, hogy mit kell tenned (SSD vásárlása mellett).
-
ToBeY
nagyúr
Máskor szerintem nem vállalom más gépének a kipofozását.
Van nálam egy régi hp gép (e8400+4gb) erre kellett win10 húzni és lefrissíteni 5órája megy kb az update.
És hp screen logo-t nem tudom hol kell kikapcsolni,ott áll vagy 5percig a gép.
-
Annyira meg vagyok öregedve... Már a kütyük kipróbálása sem izgat, illetve nincs hozzá erőm.

Itt van a Montoyától két hete vett DAC, amit azóta sem szereltem be a rendszerbe.
És itt van dobozban az új céges ájfón is, és még ki sem nyitottam, de ehhez abszolút késztetésem sincs.Ilyen régen azért nem fordult volna elő velem... Már a jövő sem a régi.
-
ToBeY
nagyúr
Ki a mai fellépő a szigeten,nagyon keni neki?!
-
válasz
parandroid
üzenetére
"azon röhögtem, hogy az autó dab vevője 5 (azaz öt) darab rádióállomást talált (kossuth, petőfi, bartók, meg valami még két hallgathatatlan"
Erről pedig a régi Hofi vicc jutott eszembe, 87-ből: "itt hármat foghatsz: Kossuthot, SZabad Európát, meg a pofádat"

-
Dyrtyho
őstag
Megint változik a rang rendszer

A következő idézetet az arcképes topikból másoltam ki
"Tisztelt felhasználók!
Amint értesültetek róla átalakult és formálódik az új rangrendszer, a végleges verzióig még változhat a rang/hsz. szám, így a végleges ragrendszer beálltáig nem tudjuk elbírálni jogosult-e valaki vagy sem. Amint végleges lesz az új rangrendszer a topik is ki fog nyitni.
Türelmeteket és megértéseteket köszönjük"!
-
ToBeY
nagyúr
A gyorsétteremek árai miért nincs fent a honlapjukon?

Ez valami trükközés,hogy mondjuk Miskócon olcsóbban lehessen eladni egy hamburger mint BP-en? -
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Ilyesmin gondolkoztam én is, de hangfalam sem volt, egy jó hangfal meg magában annyi, mint egy ilyen olcsóbb sonos/bose cucc, ráadásul már így is hirig van a kábelezések miatt, nekem szempont volt, hogy egy eszköz legyen, egy kábellel, meg lehetőleg minimális legyen a helyfoglalása is.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
én vettem egy kis Marantz erősítőt használtan, kemény 70 e Ft-ért. Tudja a webrádiókat (van benne pár ezer), tudja az airplay-t, spotify-t, illetve upnp-n is lehet rá zenéket küldeni.
A cucc egy kb. 5 éves típus, olcsóbb volt, mint a Sonos-os példáid, de valószínűleg nagyságrendekkel szebb a hangja. (ja, persze, hangfal is kell hozzá, de ugye az már volt).Igazából szerintem nem szabad ilyen cuccokat újonnan venni, inkább egy jó használt hifi-t, aztán, ha nagyon kell, mellé egy chromecast audio 10 e ft-ért, és nagyságrendekkel előrébb vagy.
U. lámpát pedig vettem az ikeában, világít az is.

-
parandroid
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Ja, még annyi, hogy a kék-sárga bútoróriás új symfonisk hangszóróit is a sonos gyártja, ezek is tudnak egy rakás szolgáltatást magukban is, többek között a tunein-t is. A magyar árat nem tudom, de kint 99 eur-ról indul a kicsi modell, ami még akkor is baráti, ha a tesztek szerint annyira azért nem szól jól, mint a kicsi sonos play 1. A lámpával egybeépített modelljük viszont kb 1:1 sonos play1, mondjuk pontosan annyiba is kerül (150 eur). Ellenben világít is!

p
-
parandroid
félisten
válasz
Dyrtyho
üzenetére
30k körül kezdődnek az olcsó megoldások (hama, medion, és társai), a jobbak akár a duplája (bose, sonos), de ezek még mindig a legkisebb példányok. Mondjuk otthonra, egy helyiségbe bármelyik tökéletesen elég, ráadásul appról vezérelhetők, összekapcsolhatók, tudják a multiroom funkciót, és a hálózati lejátszást is. Ami most kb a csúcs, az a Bose Soundbar 500/700, ami mindezt tudja, plusz tv-hez köthető soundbar is egyben, az 500-as verzió akcijjjósan olyan 400 eur. Ha valakinek igénye van rá, akkor vehet hozzá még egy mélynyomót még ugyanennyiért, meg két szatelitet, darabját 200 eur körül, és akkor könnyedén felnyomtad a rendszert 1000 eur fölé, de szerintem fölösleges. Persze én süket vagyok, és botfülű. Ugyanez megy persze Sonos vonalon is, az is remek cucc, árkategória is ugyanaz.
Igazából azt várom, hogy a közepes gyártók is jöjjenek végre, valami jbl, vagy ilyesmi verzió szerintem jó kompromisszum lenne, de ilyen még nemigen van.
p
-
Tim82
félisten
-
Dyrtyho
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Mennyiért vesztegetik ezeket az internet rádiókat ?
Amúgy nyugi, Pest se jobb, mert nálunk ami van, és "mai" slágereket sugároz, az Petőfi Rádió, Manna Fm, Rádió 1 és ugye ott van a Tilos rádió, de az inkább underground stílust képvisel, mint sem kereskedelmit. Jó, a Petőfi az még viszonylag tartja a trendet, de a Rádió 1 az kb 2010 számokat sugározz, és nem azt ami a legfrisebb. A Manna Fm-ről pedig annyira nem tudok nyilatkozni, mert annyira sokat még nem hallgattam
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Milyen rádióban? Épp itthon vagyok, azon röhögtem, hogy az autó dab vevője 5 (azaz öt) darab rádióállomást talált (kossuth, petőfi, bartók, meg valami még két hallgathatatlan). Na jó, ez sötét zala, nem pestország, na de akkor is... Anyumnak hoztam egy bose internetrádiót, kb a világot nyitottam ki neki. Szórakozóhelyre meg nemigen járok, csak a zenéért meg pláne nem.
Amúgy értem, mire gondolsz, de sajnos még egy pink floyd, dire straits, vagy credence clearwater revival már úgy sem lesz, hogy csak véletlenszerűen ragadjak ki példákat. Épp a queen-film kapcsán kezdtem el egyébként én is elővenni a régebbi albumokat, azért durva, hogy mikkel mertek kísérletezni akkoriban, és az mennyivel menőbb, mint amit manapság mindenki hallgat tőlük.

p
-
válasz
parandroid
üzenetére
és ennyi elég?
amúgy a számai többsége gitárt és dallamot nyomokban sem tartalmaz.
Ami pedig igen, azt lopta a 70-es évekből

Jútyúb: ED SHEERAN VS. MARVIN GAYE LAWSUIT: Let's Compare!----
én a kortárs zenében (ami jön a rádióban, szórakozóhelyeken) semmilyen country vagy hangszeres hatást nem vélek felfedezni, semmilyen szinten. sőt, egyre kevesebb hangból álló szekvenciák vannak csak (v.ö. nyávogás). egyszerűen úgy látom, hogy egyre kevésbé komplex a zene, műanyaggá válik.
Ehhez képest ha beraksz egy bármilyen best of 70s 80s slágerlista pléjlisztet, bármelyik fülbemászó dallamokat tartalmaz, tök mindegy, hogy rock, pop, soul vagy éppen szintipop.
-
Dyrtyho
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Na én azokat az új rap előadókat akikről beszélsz, konkrétan ki nem állhatom, mert ők azok akik már a Soundcloud és Youtubeon váltak ismerté. Emelett úgy gondolom, hogy csak az előttük betőrő nevek azok akik még tudnak értelmesebb szövegeket tenni a zenéikbe, mint pl Machine Gun Kelly, G-Eazy, Kendrick Lamar, Asap Rocky, The Weekend, és persze a nagy öreg aki nem olyan rég tért vissza, Eminem. Szóval azért könyörgöm, ne vegyük már 1 kalap alá a régi és az új mc-ket, és ezáltal mindről azt mondani hogy csak a drogokról és a kamu bling-blingről szövegel
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
"ő is egy nyávogós, igazából nem túl jó hangú csávó, nem tudom, hogy lett szupersztár"
Kurta egyszerű: kezébe adsz egy gitárt. és szalonképesen képes nemcsak játszani rajta, de saját szerzeményeket előadni. Jó, mind ugyanolyan, az alapján, amit eddig hallottam tőle. Amit én észrevettem a kortárs zenében (néha beütöm a youtube-ba, hogy itunes top100, és belehallgatok abba, aminek dallama is, és szövege is van), hogy mintha erősödne a klassziikus country, illetve retro pop-rock hatása. Nyálas, persze, de még mindig inkább ez, mint a tetovált arcú wannabe-rapperek, akik a lil előtag után teszik a kedvenc szintetikus drogjuk nevét, és kész is a művésznevük, aztán már csak azon múlik a siker, hogy hány hasonszőrű igen menő tinédzsert sikerül feat, vagy x kötőszó után bevonni a videóklippbe, illetve milyen menő autót tud a menedzserük bérelni nekik, hogy az obligát nagyseggű lányok ahhoz dörgölőzhessenek.
p
-
persze. csak más az arányuk, illetve nehezebb hozzáférni a jóhoz, mert mindenhonnan a rossz folyik.
illetve valahogy át is értékeli a dolgot az ember, vannak ugyanis olyanok, amik régen nem tűntek jónak, de ma már igen.Nem ismerem Ed Sheeran-t, csak felületesen, annyiból, ami rám ömlik a médiából, nekem ő is egy nyávogós, igazából nem túl jó hangú csávó, nem tudom, hogy lett szupersztár.
-
-
Dyrtyho
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Én ezért hallgatok inkább rap/hip-hop és house zenéket, meg persze tecnot, mert ott nincs ez a nyávogás, bár már lassan ott is előjönnek ezek az új hullámos, soundcloudon népszerűséget szerzett előadók, már mint a rap felhozatalban. A pop-ban pedig szerintem csak azok a jó énekesek, akik női neműek, a férfiaknak valahogy sosem állt jól ez a stílus a zene iparon belül
én mondjuk azt se értem hogy Ed Sheeran hogy lett ekkora felkapott valaki, amikor nincs különlegesebb hangja mint a többi hasonló kollégájának, pl Adam Lavin-nek. -
Tudom, hogy egy megcsömörlött vén f.sz benyomását keltem már megint...
De nem tudom, hogy mondtam-e már, hogy nem értem ezeket a nyávogós zenéket. Úgy a 90-es évek közepéig a popzenékben voltak úgynevezett dallamok.... (még a korai tuc-tuc-ban is volt!)
Ma pedig már csak a nyávogás van. És rossz hangú emberek nyávognak, amit aztán hangmérnökök modulálnak.
Hogy jutottunk idáig..? -
ToBeY
nagyúr
Hmm Ed Sheeren volt a nyitónapon a szigeten,ha nem most láttam volna ,még talán érdekelt volna is.
-
Szoval, már háromszor voltam nagyúr. De már megint nem vagyok az...

Először úgy 2007 magasságában lettem nagyúr. Majd átvariálták a pontok súlyozását, lefokoztak. Nagyjából 2010-2012 körülre ismét nagyúr lettem. Kb. 2014 magasságában Kalandor átrakta az On topicot a blogoszférába (mert szóba kerültek közéleti események, és hát az tilos, és mit fog ahhoz szólni a hatalom) , és ezzel vesztettem némi hozzászólást, megint lefokoztak.
2015-2016 körül megint nagyúr lettem, erre 2019-ben ismét lefokoznak... Harmadszorra...
Szóval ezúton is üdvözlöm a pontrendszer ötletgazdáit
Ui. Ja, és azt már tényleg meg sem merem kérdezni, hogy miért ér pontot a piaci hozzászólás, és miért nem ér pontot a 6-8 éven át igen népszerű On topic?
és hogy ez utóbbinál milyen elvek alapján ér többet mondjuk a "gyúrósok ide!", az "elektromos cigaretta" , a "macska topic" vagy a "képregény topic"? -
Beszélgetünk itt, hogy milyen öreg, aztán másnap belépek, és azt látom a nevem alatt, hogy veterán..?
Hát mi ez itt, kérem szépen..?
-
Dyrtyho
őstag
Na jó, ez már gáz az országunkra nézve
Onkológiai ellátásban Románia is kezd lehagyni minket
Bytheway, úgy tünik Gerendai Károly se ismeri Ed Sheeran, Foo Fighters, és Post Malone-on kivül a többi fellépőt zeneileg
[link] -
Vérboci
addikt
na ja... fel is ment a vérnyomásom. Torokgyuszival mentem, kaptam is gyógyszert. Kérdezi a doki, volt-e lázam. Mondom nem mértem, de a fejem második napja fáj. Megméri a vérnyomást: 150 / 95
Hazaküldött, hogy vegyek be még egy csökkentőt és kezdjem újra naponta mérni... f@sza... -
Vérboci
addikt
8-tól rendel a doki, 7-re itt voltam és 8. vagyok... itt kellett volna aludnom

veszek hálózsákot... -
ToBeY
nagyúr
EasyJet is keményen nyomja háttámla nélküli székek a repcsin
[link] -
Tim82
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Én simán hallgatok kortárs zenéket is.

-
Dyrtyho
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
De amúgy komolyan, én mint a nagy hip-hop/rap zenei stílus imádó, csak fogom a fejem hogy mik ezek a nevek, hogy 69xine, Tekashi, meg Lil Pump. Mert én legutojára Asap Rocky, Wiz Khalifa, Travis Scott, Waka Flocka Flame, és G-Eazy-ről kaptam az infot, hogy ők az újabb nagy nevek

-
Dyrtyho
őstag
Eddig 2x voltam Szigeten, 2011-ben, ahol már nem emlékszem ki volt a nagy név, talán Placebo, de a koncertje alatt uncsitesómmal inkább Honfoglaló sátorban kockultunk. A 2015év évben pedig Hollywood Undead, Major Lazer, Nero volt ami miatt óriási bulinak éltem meg a fesztivált.
Viszont ha már koncert, akkor szintén ugyan abban az évben, a Barba Negrás Papa Roach, és a 2014-es DMX fellépés volt nagy hatással rám, gyerekkorom egyik álma volt élőben látni az amerikai nagykutyát, aki mára már eléggé rottyra került a folytonos börtönből ki és be járás miatt. De ettől még óriási rap bulit tolt le a Pecsába (R.I.P)
-
Dyrtyho
őstag
Én a mai napig imádok úgy főútvonal mellet lakni hogy hajnalban hallom a 30 perceként közlekedő éjszakai busz, hajnali hév hangját, ezt megspékelve egy kis utca zajjal, amihez társul még játszótéri hanghatások is. Jó, mondjuk olyan kecóban nöttem fel ahol ezek szintén jelen voltak, de ettől város a város. Sosem tudnék vidéken élni, never
szóval nálam nincs probléma az alvással 
-
Dyrtyho
őstag
Nem néztem az elmúlt pár esztendőben a jegyárakat, volt fontosabb dolgom is, mint Sziget Fesztiválal foglalkozni, csak most rá csekkoltam kiváncsiség képp, mert most lenne is kedvem, meg volna is pénzem rá, de ennyiért ez már sok nekem is, meg Macklemore-ra & Post Malone-ra is kiváncsi volnék, de igy off
-
Dyrtyho
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Az a durva, hogy én 4 évvel ezelőtt, 2005-ben 16 ezerért vettem meg egy akkori napijegyet, ráadásul hétvégi napra szólt volt, amire alapból drágább a jegy a nagyobb látogatói szám miatt. Mellesleg pedig nem sírok, csak egyszerűen hiányolom a lemezlovasokat a palettáról ennyi, mert én az ő elektronikus zenéiken nöttem fel, és szeretem a mai napig, pl Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Nero, stb. De idén egy ilyen nevet se látok. Félre értés ne essék, a rockal sincs bajom, mert ott van a Limp Bizkit, aki idén meg a Volton lépett fel, akkor a Hollywood Undead. Foo Fighterst meg sosem hallgattam. De visszatérve a Szigetre mint témára kint a Gyros valami 2000-3000 ft környékén van/volt amikor utoljára kint voltam, azzal úgy jól lehet lakni, jégkása meg 700ft. De lehet hogy ezek is drágultak a jegyárak mellett, szóval erős túlzás volt részedről az 50 ezer, én szerint 35-40ből is meglehet úszni egy napját a fesztiválnak. Persze no offense

(#67608) ToBeY Lehet csak én vagyok ennyire mahozista, de én pl élvezném és jobban is aludnék a koncertek háttérzajával

-
jajj, ne sírjatok már, én pedig a rock n' roll-t szeretem, és általában minimum 25 éves, de sokszor inkább 40-50 éves zenéket hallgatok.
én hova menjek?mondjuk idén sok év után először elgondolkoztam, hogy kimegyek a Foo Fighters-es napon, de megnéztem a jegyárat (cirka 30 rugó), számolva az étel- ital-fogyasztással olyan 50 rugóból ki is jönne az este...
nem is beszélve az oda- és visszagyaloglásról, hazajutásról (kurva macerás odamenni, bejutni, kijutni)
hát nem tudom, ennyit egy szigetes koncert nem ér (amik általában rövidebbek, mint egy-egy zenekar önálló fellépése, és a hangzás is rosszabb)de bazzeg, hogy mikor lett ennyi a jegyár, hihetetlen. 11 éve a hetijegyem került ennyibe, mint most a napijegy.
Sőt, az egyik cimborám szobáján évekig ott volt a kistehenes plakát, ahol a hetijegy volt valami 12 e Ft...Ui. amúgy kik azok a dj-k? És amit csinálnak miben különbözik attól, ha berakod otthon a mixet a winampba..?

Jó, tudom, költői a kérdés. -
Dyrtyho
őstag
Meg ahogy látom a lineupból alig vannak dj-k, csak 1-2, amig pár éve tele volt a nevükkel a felhozatal. Egyedül talán Mecklamore-t vágom, meg a W&W formációt, a de többieket...jó tudom, az elektronikus zenére ott a Balaton Sound....
de azért a Szigeten is voltak 4 évvel ezelőtt amikor utoljára kint voltamAhogy érzem magam a lineupot látva

-
-
Dyrtyho
őstag
Nézve a fellépők listáját, a külföldi zenészek 90%-át szinte nem is ismerem, velem van a gond, vagy az új vezetősége már nem is igen akar nagy világsztárokat újra elhozni a fesztiválra, mint pl Major Lazer, Nero, stb ?

(#67593) fokukac én nekem csak akkor van határidő ha felgyülemlik egyszerre a sok meló, mert mondjuk olyan nap van, amúgy nyugis a melóm

Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest