Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
A könyvelési díj könyvelőfüggő, ez egyértelmű.
Egy nem eva-s, becsületes (
) egyéni vállalkozónál próbálom kideríteni, hogy mennyi bevétele volt egy hónapban (átlag) ha abból mindent leadózva és a könyvelőjét stb kifizetve 100e HUF maradt a markában.
Minnél több helyen olvasok róla annál bonyolultabb a dolog...
szerk: Megéheztem, majd folytatom.
-
ádyz
addikt
Hello to everyone!

-
1010
őstag
ugy létezik az a cég hogy usafuvar.com
nekem viszont olyan kéne ami anglia fuvar
tehát veszek valamit neten és egy megbízható cég elküldi nekem haza
mert magyarország az minden jóból kimarad -
bnss
veterán
Szép napot mindenkinek!
-
ngabor2
nagyúr
én is itt vagyok. jajj, de jó.
-
VoDaFoNe
aktív tag
2000 hsz

-
Bash
őstag
válasz
Thrawn
üzenetére
Kalandor ha lehet még jobban rávilágított. Olyan általános a kérdésed, hogy nem lehet rá számokban válaszolni, nagymértékben függ a tevékenységi körtől is, hogy mit lehet, hogyan leírni, de kb. többezer tényezője van a dolognak, ha nem muszáj nem mennék bele, és egyébként sem vagyok CPA.
-
nike_
addikt
Sziasztok, most jöttem haza edzésről.
-
Thrawn
félisten
Valaki meg tudja mondani, hogy ha egy egyéni vállalkozó 100e nettót keres annak kb mennyi volt a bruttója?

-
Bubu79
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Magánszemélyről beszéltem, nem tudom milyen szabályzás vonatkozik a cégekre, önkormányzatokra - nem foglalkozom üzletszerűen a dologgal.
Bátyám megkeresett a gondjával és összedugtuk a fejünket - a számítógép adott volt, itt a PH!-n találtam kapcsolódó topikot is a videós megfigyelésre. Egy kamera, egy digitalizálóeszköz és egy fura módon ingyenes, ámde nagyon jól használható profgram segítségével felépítettük a "rendszert".
A riasztó eleve adott volt, ez függetlenül működik is a házban és persze nagyon jó szolgálatot tud tenni a szomszédban egy Erzsi néne, Magdi anyó is - így is értesültek a Bátyámék arról, hogy mi is történt Náluk ( meg persze a kerítésen is látszott.. )
Amibe be kellett ruházni, az egy normális kamera volt - de megérte az árát, mert felbukkanása óta kerülik az említett kollégák a környéket...
-
FehérHolló
veterán
válasz
Bubu79
üzenetére
Jobb, mintha lebontották volna a kerítést, és azt is értékesítették volna.

Van itt nem messze egy mikrooptikai cég, valószínűleg elég sok, kicsi, pár 10 milliós géppel. A körülbelül 20 méteres utcafrontukon 3 ipari figyelő van. Teljesen megértem őket. (Bár értékesíteni egy lopott spéci gépet nem biztos, hogy túl egyszerű lebukás nélkül.)
Nem szólt még rájuk senki, hogy ejnye-bejnye. Vagy ha rájuk is szólt, akkor nem nagyon volt eredménye.

Akkor még nem is beszéltünk mondjuk a nagykörúton az önkormányzat/rendőrség/közlekedésfelügyelet által működtetett térfigyelőkről. Azok sem viccből vannak kinn.
-
Bubu79
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ki mondta, hogy a világ az igazságosságról szól?
A bátyámék házához kellett telepítenünk kamerás rendszert, mert a megélhetési bűnözés néhány képviselője úgy gondolta, hogy a kerítést azért húzták fel, hogy nekik legyen min átmászni...
Akkor hívták fel a figyelmemet arra, hogy ne nagyon akarjuk az utcafrontot a kerítésen kívül rögzíteni, mert igencsak megcibálhatnak érte a lelkes jogvédők...
-
Bubu79
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
És ha jól rémlik, akkor esetleges bűncselekménynél nem is használhatod fel a segítségével rögzített képeket, mert személyiségi jogokat sért, ha csak úgy felszerelsz az utcafrontra egyet... Magánterületet figyelhetsz meg vele, közterületet nem.
Jánoska: Részvétem

-
(Kolombusz)
veterán
Igaza volt ladybugnak, már most szeretem a notimat.
Mióta megjött, az asztali csak codozásra volt bekapcsolva.Jah és Dell-beállítású energiagazdálkodással, bekapcsolt wifi és kikapcsolt bluetooth mellett simán megy 5, 5 és fél órát aksiról. Pedig ez csak a 6 cellás.
-
hívott végre az uncsitesóm, ritka alkalom...meghalt a nagybátyám
léptem -
VoDaFoNe
aktív tag
Ma edzés...
Felköthetem a feketeövem

-
BlacKSouL
addikt
Szájon át... nem tartozik az élményeim közé. Nekem amúgy is érzékeny a torkom, a lidocain nagyon kevés érzéstelenítő hozzá. Ráharaptatnak a műanyag pecekre, aztán a hüvelykujj vastagságú kemény, fekete műanyag csövet próbálják letuszkolni, azaz nyelned kéne, de inkább okádni akarsz. Aztán amikor már tolja lefelé, a levegőt fújja bele a csövön, ettől felfújódik mindened, amit aztán ki kell engedni, nem kellemes reflexmozgással. Csecsemőpózban levegős gyomorsav-habot böfögni nem olyan vicces dolog. Amikor kihúzza, még percekig rángatózik a gyomrod, és két napig érzed a torkodban a cső helyét. De legalább eredményes

Bubu #*749:

-
kicsitomi88
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Altalaban ezt a nyers papirkat propagalom, par karika bele barmibe es szetkapja a fejed a jo, de most erre meg 120ert lattam darabjat, es fonnyadt kis ize volt...
Egyszer majd beprobalom a habanerot
Elvileg kesztyu nelkul nem nagyon szabad hozzanyulni, azt mondjak olyan ha megerinted a kulsejet es szemet dorzsolsz, mint ha egy atlagos erospaprika belsejevel szemet turulnel 
-
Thrawn
félisten

-
BlacKSouL
addikt
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Igyál meg előtte vagy két-három kanálnyi olívaolajat, vagy ha bírod az ízét, akkor akár többet is, de nagyon sokat ne, mert hashajtóvá válhat. Ha eltalálod a mennyiséget, akkor arra az időre, mikor a gyomrodat marná, egy kis védőréteget képez a gyomrodban, így nem kezdi egyből ki. Persze a hatása semlegesedik a gyomorsav hatására, így sokáig és erősen nem tart ki, de hirtelen sokkot megakadályozza. (berúgást szintén kitolja vagy 1 órával, de utána duplán üt
)
Vagy másik lehetőség, kérsz gyomor/nyombélfekély kezelésére szolgáló gyógyszert, az egy 2 hetes kúrával úgy megerősíti a belső szervek falát, hogy nem lesz olyan chilli ami kikezdi
Nekem gimiben nyombélfekélyem volt, még a sima sós kajától, meg a gyomorsavtól is borzalmasan fájt, aztán doki megtükrözött, mondta hogy miújság, írt gyógyszert, még kétszer, tavasszal meg ősszel előjött, mindig 2 hetes adagot rányomtam, azóta egészségesebb mint volt.. 
De ha boltban veszel sima méregzöld erőspaprikát, és lazán harapsz előtte belőle kettőt, vagy miközben kanalazod, szerintem jobb hatása van mint bármely fűszernek. És nem a gyomorbvan, hanem a szádban fejti ki nagyrészt a hatását, mivel friss. Vagy szerzel kapszaicin-kivonatot, és azzal öblögetsz
Csak utána a nyelveden az ereket cseréltesd ki 
Én is szeretem a csípőset, de azt nem ami már roncsolja a sejteket..

mod: vagy még egy ötlet: előtte rágj szét egy gerezd kínai származású erős fokhagymát(ha szereted több is lehet) egyrészt jó étvágyat csinál, másrészt nagyon hirtelen lebontja a nyálkahártya védelmét. Javasolt sorrend lehet ínyancségből: Torma rágcsálás(nagyon hirtelen nagyon kevés ideig tart a sav hatása), majd hagymarágás(mérsékelten fejti ki hatását, de tovább tart a sav), fokhagyma(lassan fejti ki hatását, de jóval tovább tart, valami vegyület, nem tiszta sav) végül erőspaprika rágcsálás(lassan, de annál hosszabb ideig tartó hatást okoz a kapszaicin) ebben a sorrendben fogyasztva, a vége felé már elég veszélyes, akár szövetkárosodást is okozhat, mert mire a paprikához érsz, a nyálkahártyáról már lebontották a savak az összes védőanyagot.
-
FehérHolló
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Normális minőségű chilli vagy nagymama szárított erőspaprikája összemorzsolva.
-
kicsitomi88
őstag
Holgyeim s uraim egy kis segitseget kernek

Főztem chilisbabot, sajna csak zacskos alapbol mivel eletem elsoje volt es nem mertem beprobalkozni sajat fuszerezessel( 30dkg daralt sertescomb fel vhagyman piritva, 2 fokhagyma belepasszirozva, 4 konzerv bab es 1 konzerv kukorica es egy egesz paradicsom valamint 3 maggis alap).
A gond a csipossegevel van, ezzel a 3 alappal nulla azaz nulla csipos erzest fejtett ki. Izre popec volt de nem volt csipos.
No gondoltam akkor csilipor. Vettem jo kis kotanyis csiliport beleszort amvagy egy mareknyit egy tanyerba mire elkezdtem erezni, de ugy fajt a hasam az eros fuszertol hogy nem birtam kiegyenesedni(3 tanyer alap tehat majd 3 marek
). Nem a csiposseg miatt hanem mert olyan sokat hasznaltam bele es biztos megfekudte a gyomrom a fuszer.na jo mondom, akkor most egy kis magyar virtus, hasznaljunk eros pistat. Forro allapotban(mivel ugy jobban csíp) egy evokanalnyi tomeny eros pista utan kezett csiposse valni az egy tanyer. Mivel 3 ala nem adom igy a 3 evokanal pistike ugyanugy kikezdte a gyomromat.
Tehat a kerdes: Tud valaki olyan fuszert ami kis mennyisegben is jo eros csipohatast valt ki?
( jobb idokben jo kis hazi darazscsipes erospaprika megoldotta volna a problemat, de nem volt keznel...
) -
Pacák
senior tag
Vasárnap délután/este kimostam-teregettem két adag szennyest. Egyébként le vagyok tiltva a mosógépről, mert a párom fenntartja magának a jogot a kizárólagos bütykölésére, állítgatására. De vasárnap nem volt itt, ezért szabadon kezelhettem a fedélzeti műszereket az Enterprise csillaghajón.
A teregetésnél már leszálltam a földre. A porszívózás meg kifejezetten a földhöz ragasztott. A mosogatásnál már teljesen elfogyott a lendület ma reggel, mert csak elsikálni volt időm mindent, de öblítésre nem maradt időm.
A zempléni vendégmarasztaló sártól nehéz bakancsom meg ottmaradt az előszoba sarkában, ahogyan leraktam száradni tisztítás előtt. 
Bízom a párom jóindulatában, hogy nem dobja ki.

Hopsz. A hálózsákom is kifordítva szellőzik a kégli egy nem is annyira eldugott sarkában.

-
FehérHolló
veterán
Nálunk is van mágneszár meg kutyafüle, de átjutottak rajta.
Apját is Horváthnak hívják. Lehet, hogy a régi rokonsági viszonyokra való hivatkozás megmenti az életem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Ezek szerint én is cigány vagyok?)csapos2: Nyissuk meg a "mentsük meg a vakondokat!" topic második felvonását?
-
1010
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
nem zárjátok a lépcsőházat?
nálunk dubla ajtó volt -
Bubu79
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Csúzli?
-
FehérHolló
veterán
Cigány kiskölkök szórakoztak a lifttel, és becsöngettek 2x hozzám. A harmadiknál meguntam, kitessékeltem őket a házból. A legidősebb (cirka 8 éves) kiscsaj elküldött mindenhova, cigány nyelven még szebbeket mondhatott, de azt nem értettem szerencsére. Elment az apjáért. Várom szeretettel az öreget. Nem hinném, hogy idősebb lenne nálam.

-
Bash
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
-

MOD: Látom valaki mérges
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Maotun
üzenetére
valahol van logouton egy "mennyien vagyunk" c. iras, abba nezz bele, ha erdekel a dolog
igaz egy nem naprakesz adatbazis alapjan keszult, de kiderul belole, hogy a regisztralt felhasznalok tulnyomo tobbsege ujonc, mitobb, inaktiv (ezt nem tudom, az irasbol kiderul-e, de az adatbazisbol igen) -
Maotun
őstag
válasz
Bubu79
üzenetére
157394
ez már komoly politikai erő is lehet! Pártok nélküli parlament lenne az alkotmányos demokrácia(" Párt közhatalmat nem gyakorolhat" alkotmányunk szerint
) garanciája szvsz. Jelenlegi választási tv.-ünk necces hogy megfel.-e ennek a kritériumnak?
Ellenzék, bal , jobb, liberális, polgári, lóguanót képviselő mind egy olyan rendszerben ahol:
q sok pénzért qvára nem kell csinálni semmit csak megvezetni és MEGOSZTANI!!! a birka népet, hogy ne az igazi problémát és okokat lássák....
De nem akarlak bennetek ezzel untatni kéne egy topik, hogy milyen demokratikus esélyei vannak egy valódi rendszerváltásnak. PL.: Mindenki független jelőltre szavazna?
Népi kezdeményezés a választási törvény módosításáért:
Mondjuk egyszer választunk képviselőket mint az önkormányzati választásokon, ök delegálnak a megyére , onnan a parlamentbe mondjuk megyénként 5 fő, ezzel meg is lenne a parlament népkéviselete a szakmák meg jelőlnének minisztereket ebből lenne a szakmai kormány amit a képviselők fogadnak el, vagy vonják meg a bizalmat, mi meg választók a képviselőket hívhatnánk vissza... Valamikor hasonló módon működött nálunk a parlamenti demokrácia. Az tuti hogy a jelenlegi rendszer sz@r és rosszul működik és qva drága.
Bocs az OFF,- offjáért. Ha valaki tud témába vágó topikot linket pls. -
1010
őstag
szép napot
ma reggel majd nem feldöntöttem egy szegény kis emós kislányt
aki közel állt az öngyilkosághoz nagy bánatában az alujáróban
ahogy 15évesen rászakadtak a világ a dolgai és szegény már menni is alig tud.
és kezeit összefonva könyörög a gyors halálért. -
tildy
nagyúr
tbs: jól rémlik. De komolyan, egy porszívókat rühellő manus annyira megszerette, hgoy le akarja nyúlni, hihetetlen. najó, megvenné....
R: Ez az. Én sem hittem el, hogy van ilyen halk gép, de valóban jó. Tényleg állat. Imádom. Szerintem a pasikat a porszívó zajával lehet kiüldözni a lakásból, régen konkrétan nekem meg kellett várni, míg a párom elmegy motorozni vagy edzeni, egyébként tilos volt akkor porszívózni , mikor otthon volt. ezzel nem

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / 32GB DDR3 / RTX 2060 6GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy nézz be a neopc bazárba, válaszoltam. 

léptem
azzal történhetnek balesetek