Hirdetés

Aktív témák

• ngabor2
    nagyúr

Dilemmám van. Nekem csak SATA I -es az alaplapom, de gyakorlatilag videodigitalizáláshoz megefelelő normális méretű vinyót normális áron majdhogynem már csak SATA II-ben kapni. A gépet tuti nem fogom, nem is akarom lecserélni, bővíteni nem tudom, mert eleve alaplapcsere kéne, az meg vinne procit, ramot, mindent, szóval egyszerűbb-e ha megveszem ugyanazon árért a nagyobb SII-s vinyót, amennyiért a kisebb S1-est venném, legfeljebb nem használja ki a gép a gyorsabb átvitelt, meg az NCQ-t? Vagy mit? Vagy hogy?
    Régi Hi8-as ccsaládi felvételeinket akarjuk áttolni DVD-re, de a jelenlegi szabad 40GB tárhelyem nem nagyon elég a nyersanyag tárolásához. Még ha minden fölöslegest kiírok is, akkor sem marad 80GB-nál több szabad helyem a 12-as mostani vinyón. Viszont a mindennapokhoz nem szükséges ennél több, tehát az új vinyó csak és kizárólag addig kéne, vagy lenne igénybevéve, amíg a digitalizálások folynak. Utána meg csak állna úgy üresen.
    Nemtom mi lenne a jó.. :U :F

kérjél addig kőccsön egy nagyobb (külső) vinyót. nekem van is, csak ugyebár debrecen és salgótarján között akad némi távolság. ha eljössz érte, odaadom, aztán majd visszahozod.

esetleg veszel egyet, használod, majd pár k-val olcsóbban eladod.

Aktív témák