Hirdetés

Aktív témák

• Bash

őstag

válasz I_Am #1706 üzenetére

Itthon vagyok, vezettem 35 mérföldet a városban. Sarasota-i barátaim ma indultak egy keleti parti körutazásra, és kölcsönadtam az 512 MB-os Memory Stick-emet, hogy többet tudjanak fényképezni. :)

Fő különbségek Charley és Frances között:
    Charley:
    - gyorsan haladó (15-20 mph) viszonylag kis méretű, viszont nagyon erős, partot érésekor 4-es kategóriájú hurrikán volt
    - ahol partot ért (Punta Gorda és Port Charlotte környéke), ott szinte letarolt mindent
    - kevés esőt hozott, és pár óra alatt áthaladt az államon, a keleti partig érve trópusi viharrá gyengült
    Frances:
    - nagyon lassan haladó (5-9 mph) hatalmas méretű, első partot érésekor 2-es erősségű hurrikán volt
    - Florida ki sem látszott alóla a műholdfelvételeken, a 67 megyéből 57-et sújtott, durván másfél nap volt, amíg áthaladt az államon
    - rengeteg esőt hozott, két napig szünet nélkül esett, de már előtte és utána is voltak kisebb-nagyobb esős sávok, ez sok helyen áradásokat okozott
    - első partot érésekor és a nyugati part elhagyása után a forgó mozgása miatt hatalmas, nem ritkán 3-4 méteres hullámokat hozott, ez elég sokmindent elmosott a parton
    - sok kis helyi tornádó is volt, 45-60 mph-s sebességgel söpörtek végig néhány városon.

Charley-ról a képeket láttad (aki esetleg nem: [L]http://bashland.net/pics/Hurricane_Charley.rar[/L] 80 kép kicsinyítve, tömörítve 12.81 MB), Frances-ről a munkahelyen csináltam pár képet, de féltettem a kamerát, így is egy kicsit megázott. Nemsoká felrakom őket.

Aktív témák