Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Som@
őstag
-
Bazsesz
őstag
Ha én nyáron nagyon untam a fejem, mindig Windows-t telepítettem (WinME). Volt olyan, hogy naponta 8-10-szer újraraktam.
Szal túl vagyok már pár ezer winreinstallon, de MS-es oklevelet még nem kaptam. Pedig úgy örülnék egynek, bár nem MS-től.
Mondjuk ilyen ''tiszteletrang'' állna rajta: Celeron Tuningmeister. :D De persze ez csak olyan hülye álom. :) Én max egy átlag-Bazsesz maradok. De az nagyon. :D
Üdv: Bazsi -
twollah
nagyúr
Eheeeeeeeeeeee nem akarom!
Inkabb a kardomba dolok. -
Som@
őstag
válasz
twollah
üzenetére
Ez nézőpont kérdése.
Szerintem nem. Klikkelsz 4-5-t, közben megvacsizol, ismét 2-3 klikk, egy kis üdítő.
Ma úgy is UEFA kupa-döntő lesz. (Márha érdekel az igazi labdarúgás).
Ez pl. megfelelő főtevékenység egy win reinstallhoz.
Én pl. mindig valami köztes tevékenység közben telepítgetek.... -
twollah
nagyúr
Ha veszek egy uj alaplapot, es a regi akkor ujra kell rakni a w!n-t (kindozeME)?
-
válasz
Kalandor
üzenetére
Na még1 jogász a PH!-n v félreértettem? Hol csináltad? Minket úgy istenigazán nem óvnak semmitől, csak jó ha úgy és azt modnom ami a könyvben van v elhangzott, amúgy engem is zavar, de még nem vett át teljesen a ''sötét oldal'' mert észreveszem magamon, de mégjobb ha szólnak mert így tehetek ellene :)
[Szerkesztve] -
válasz
Kalandor
üzenetére
Sorry, de mivel harmadéves vagyok a szegedi jogikaron, és épp a vizsgaidőszak közepén vagyok, elég ilyet olvasok... ''rámragad''. De majd igyekszem elkerülni az ilyeneket ok? :P Amúgy a bölcsész lelkem érezte h gáz van azzal a mondattal, de a másik énem győzőtt...
A magyar jogrendszer fölépítése már elég vili a számomra, az eljárásjognál még nem tartok. Majd ha nagy leszek :)) Amúgy meg segíteni akartam.
Minden szakmának van egy nyelvezete, amit Te csinálsz annak is, és lehet h a hétköznapi szóhasználatban az másoknak zavaró. A jogászokat amúgy sokan nem szeretik ezért, fölényeskedésnek tartják, pedig ha CSAK ilyet kellene olvasnod, hallanod és ÍGY visszamondanod (mert különben kirúgnak) akkor a Te füledet se zavarná. De megértem amit mondtál.
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
''Ráadásul lehet, hogy pont egy olyan ügyfélszolgálatos veszi majd fel a telefont, aki erről a hibás forgalomszámlálóról semmit sem tud.''
Pont olyan ügyfélszolgálatos kis hölgy vette fel a telefont. Engem nézett hülyének, hogy ki vagyok én, hogy megpróbálom felülbírálni az adatforgalom számlálót. A második emberke sem tudott róla, de ő már segítőkész volt. Visszahívtak és közölték velem, hogy helyes volt a feltételezésem, miszerint duplán mér az adatforgalom számláló. Utána mondták, hogy nem lesz más dolgom, mint betelefonálni, ha letiltanának, és egyből visszaállítják az eredeti sebességet. Nos, szerintem a helyes megoldás ez lett volna:
Mindenkit mail-ban értesítenek (Csepelen), hogy duplán mérik a forgalmat, de ne ijedjenek meg ha átlépik a 15 gigás limitet, utána sem fogják őket lekorlátozni addig, amíg ki nem küszöbölik ezt a problémát. Az a legnagyobb gond, hogy sok ember nincs tisztában azzal, hogy milyen adatforgalmat csinál. Azután 15 gigánál belassítják (valójában csak 7,5 gigát ért el), azután csendben tűri, hogy egy hónapon át 64Kbit/sec-el tud csak NETezni. Ez persze a UPC-nek nagy haszon, mivel ilyen sebesség mellett garantáltan nem fog sok mindent letölteni egy hónapon át. Nekem egyből gyanús lett, amikor megkaptam a mail-t, hogy 12,5 gigánál tartok hónap közepén. Mindent megnéztem, aztán végül észrevettem, hogy gyanúsan pörög nem csak a letöltés, de a feltöltés is. Sok embernek ez biztos nem fog feltűnni, és ők járnak rosszul, mert a UPC nem tájékoztatta őket! :(
''Azért a qrva anyjukat! És aki nem telefonál be? Vagy fel sem těnik neki, mert soha nem is mérte? '' (lesaux)
Ők sajnos megszívják, hacsak nem olvassák el ezeket a hozzászólásokat. :(
Ezért is írtam le több topicban, hogy a csepeli chello-sok nyugodtan töltögessenek csak, és ha túllépik a limitet akkor csak egy telefon, hogy állítsák azonnal vissza. Persze az sem gond, ha minden betelefonáló elmondaná nekik, hogy úgy lett volna korrekt, ha erről normális felvilágosítást kapnak! Ez elég sunyi hozzáállás a UPC részéről. Mennyi ember nem bosszankodott volna, ha egyszerűen a csepelieket nem korlátozzák le addig, amíg meg nem oldják a problémát, vagy csak 30 gigánál korlátoznák őket. Remélem más is észrevette ezt, nem csak én, és remélem, hogy ők is tovább híresztelik a csepeli chello-sok között! Nehogy már a UPC járjon jól! -
válasz
szasza_1
üzenetére
Ha úgy gondolja, h zavarod, és korlátozod jogai gyakorlásában akkor nem rendőrt hív, hanem miután szépen lemérette a zajt, indít egy keresetet ellened, Te meg kapsz 1 fölszólítást a városi bíróságról, h mikor hova menj. Na ilyen sose lesz. Maximum ha minden nap hallgatnád a zenét max hangerőn éjjel nappal fél évig akkor indítanának pert. A rendőr megint más dolog mert az meg akkor jön ki, ha vmi BTK-ba ütközni látszó eset forog fönn. Polgári jogba tartozó jogellenesség miatt nem fog rendőr eljárni. Összefonódhat a garázdaság v vmi hasonló ezzel a szomszédjogi elvvel, de elég nehezen mert a garázdaság:
Aki olyan kihívóan közösségellenes erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, h másokban megbotránkozást riadalmat keltsen... 2 évig terj szab veszt közérd munk. v pénzbünt.-el büntetendő. (Btk. 271§)
Szóval rendőr itt nem igazán játszhat szerepet. Ha 10 után csinálod akkor az meg csendháborítás de ilyen a Btk-ban nincsen.
Szóval marad a polgárjog, amit elvileg sértesz azzal ha bármikor úgy hallgatod a zenét, h őt zavarod vele, vagy megakadályozod a nyugalomhoz stb-hez való jogában. -
kamikaze boci
őstag
Az előbb felhívtam Dzsonit Break helyett (Kőszeg-Kőszeg:D). Dzsoni már az első mondatomnál tudta, hogy nem is őt keresem, de azért türelmesen végighallgatta 5 perces ''henger'' monológomat, mielőtt rávilágított a tévedésemre. Nagyon lol volt:DDD
-
Som@
őstag
Azért ez loller. :D
Nem is. Inkább elszomorító. :(
Nemhogy megcsinálnák az adatszámlálót, ami hibásan mér. Nem. Lekorlátoznak, és az ügyfél a saját kölcségén telefonálgasson. Ráadásul lehet, hogy pont egy olyan ügyfélszolgálatos veszi majd fel a telefont, aki erről a hibás forgalomszámlálóról semmit sem tud. (Azért azt csendben hozzáteszem: nem ez lenne az első ilyen eset :( ) -
Panther
HÁZIGAZDA
Én se tudom mi tartott ennyi ideig, de hát ez van. Sztem bőven elég volt a TbradA/TbredB eltérés (felirat szerint B, program szerint A)... de ha nem hiszik el, elég lett volna lekaparni a hamisítók által az eredetire rászitázott feliratot. Az már csak elég hiteles, ha a 2000+ alatt 1700+ van...
-
Damage
senior tag
Felhívtam a UPC helpdesket. Először egy fiatal nő vette fel a telefont, előadtam a problémámat. Kérdezett mindenfélét, nem hitte el nekem, hogy vszínű dupla adatforgalmat mérnek. Már majdnem engem hibáztatott és akkor átkapcsolt egy fiatalemberhez. Nagyon segítőkész volt. Előadtam neki is a sztorimat, miszerint duplán mérik az adatforgalmat. Mondta, hogy ő még nem hallott ilyen esetről, de ennek ellenére tényleg próbált segíteni. Udvarias volt és türelmes. Megígérte, hogy intézkdni fog azonnal és ha rajta múlna, akkor most megnézné, hogy mi a probléma. Visszahívást ígért és nem beszélt a levegőbe. 5 perc múlva visszahívtak, és elmondták, hogy Bp XXI. kerületében (Csepel) valóban duplán mér az adatforgalomszámláló. Azt is elmondták, hogyha túllépem a 15Gb havi limitet, egyből lekorlátozzák a sebességem, de ilyenkor nincs más dolgom, mint betelefonálni és visszakapcsolják az eredeti sebességem, mert látják, hogy csepeli vagyok. Minden csepeli chello előfizetőnek: Ne lepődjetek meg, ha egyszer csak letiltanak benneteket, nincs más dolgotok, mint betelefonálni és visszakapcsolják a normál sebességet! Duplán mérik Csepelen az adatforgalmat!
-
-
Panther
HÁZIGAZDA
Höhöhö ;] Igaz egy hónapba tellett kb, de kapok új procit!!! ;]
Dear Mr. *****,
The results came back yesterday afternoon. Your processor was in fact modified.
I will be sending you a free replacement. You will get it at the end of the week or beginning of next week.
I'm terribly sorry for the delay in testing your processor.
Best Regards,
Raúl García de la Red
Höhöhöö :DD ;] -
atus
senior tag
-
Damage
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Biztos, hogy nem :(
Az én fejembe is megfordult, de heti rendszerességgel ellenőrzöm a teljes gépem napra kész NAV-val és adaware-rel. Legutóbb tegnap ellenőriztem a gépem, de semmi eredménye. Nem talált semmit. A problémám egyébként kb akkor kezdődött, amikor megnövelték a letöltési sebességet. Nemsokára felhívom őket, bizots vagyok benne, hogy nem leszek ''kedves ügyfél''. Nagyon idegesít :( -
BOOSTER
aktív tag
off off
off off
off off
off off -
Panther
HÁZIGAZDA
Húú ez a Challenger tökjó :) Egyébként amikor megláttam a képet, gondoltam megpróbálom kitalálni mi is ez. De gőzöm sem volt róla, így egyetlen reményem a hűtőrácson levő felirat volt. És el tudtam olvasni hogy Challenger :) (Jó, azt hogy Dodge, azt már nem :DDD)
(Aki nem érti hogy miért nagy szám hogy tudok olvasni, nézze meg a képet :U) -
válasz
szasza_1
üzenetére
Nem is kell ügyvéd ahhoz, h belédköthessenek...
A tulajdonjognak 2 oldala van, mások kötelesek tartózkodni bizonyos magatartásoktól a tulajdonoddal kapcsolatban, Te pedig bizonyos kötelességekkel rendelkezel. Ez nevesítve is van a PTK-ban ''szomszédjog'' néven, hogy tulajdonod használata közben köteles vagy tartózkodni minden olyan magatartástól, amit másokat, különösen szomszédaidat szükségtelenül zavarná, vagy jogaik gyakorlását veszélyeztetné. (Ptk. 100§.)
A szükségtelenül zavarás eléggé szubjektív egy dolog, de végülis ezt ők döntik el, h mi a zavaró nekik. Joggyakorlási szabadság meg eléggé széles kört fed le, az alkotmányban meg a Ptk-ban szabályozva van vagy 100-féle.
Szóval óvatosan a zenéléssel... -
Out
addikt
ma megint almos vagyok :DDD
-
Bash
őstag
Ezért hát melózol itt. :) Az utolsó néhány témát átfutottam, nem találtam semmi rosszaságot. Egyébként hétfő hajnalban én sem aludtam. 5-kor kezdtem gondolkodni azon, hogy valamit azért csak hunyni kellene, de hát 6-kor egyébként is kelnem kellett volna, így hát úgy döntöttem, hogy egy órára már nincs értelme lefeküdni. :)
[Szerkesztve] -
Som@
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
:O
És mégegyszer :O.
Ezzel akkor az ominózus Tv csatorna is leírta magát nálam. Pedig tényleg az egyetlen nézhető csatorna volt eddig a hazai palettán. Dehát őket utolérte a végzet.
Nem értem én ezt. :(
Hnem baj, azért remélem a Helyszínelőket (az eredeti, klasszikus csütörtök esténként) ez nem érinti. :D -
Cane
őstag
Örülök neki. Juhajj (de csak usaiul: Wáóóóó!) Tudod én legfeljebb a Duna partról térhetek haza ha egy kicsit kocsikázok a légkondis Trabcédesszel, ilyenkor ablak letekerve... Lehet hogy ennek a csodajárgánynak is sokba kerül a ''service''-lése, de azért megy. És ennek örömére van benne áttetsző ablak, odajátszós magnó és ha nagyon usás akarnék lenni akkor dobokockát is tudnék rá akasztani Most fogyasztottam el a szedvicsemet, amit munkába vittem el, nem ''gyros''-an, azaz gyorsan ettem meg, mert házi szalámi volt benne és azt is tudom szeretni. Jahm, most hogy így autókról van szó, láttam ma egy Zastavát, 6V-os Trabcédeszt, TSZ Roburt, meg egy '70-s évek beli fullos Wartburg szuperjárgányt a mai napon...
-
Bash
őstag
Na ezen már jobban látszik, hogy ez nem is Camaro, hanem egy Dodge Challenger kb. a '70-s évek elejéről. Pedig az előző képről azt hittem, hogy Camaro, az oldalán lévő jelből ítélve. Felnagyítva látom, hogy az egy G/T felirat, nem pedig a legendás zászlós Chevy jel. Mentségemre legyen mondva, hogy akkoriban eléggé egyforma verdákat csináltak. :)
-
Cathfaern
nagyúr
Nya figyelj: ha behozok a PH!-n egy topicot, s miközben töltődik, akkor ha egy másik topiccímre kattintok, akkor azonnal elkezdi azt tölteni. Viszont ha mondjuk az adatokra (vagy ami inkább zavar: a mod gombra), akkor csak akkor csinál bármit is, ha előtte már betöltötte az oldalt. Adatok javascript-es link, a topicok viszont nem.
szasza_1: hogy mit hallani és mit nem: Alattunk egy vagy két emelettel néha valami vallásos gyülekezett szokott lenni, ahol énekelgetnek, meg ilyesmi. Ezt seholsem hallani, viszont ha bemegyek a fürdőben, ott tisztán hallom :Y Tehát lehet, hogy a bejárati ajtó előtt nem hallani, de az ő lakásában mondjuk a nappali v. halószobában szinte full hangerővel. Bár ez elég valószínűtlen, szóval szerintem csak szemét a szomszédod :( (nem volt valami korábbi konfliktus?) -
szasza_1
senior tag
Csak egy ilyen szomszéd van. De nem is halgatok olyan hangosan zenét, hogy bármiben is zavarhatná. De tényleg, kimegyek a bejárati ajtó elé, és már akkor nem is hallom a zenét, de a szomszéd mindjárt jön át, hogy halkítsam le. Szerintem egész nap enegem hallgat, hogy mikor is tud átjönni. Gondolom unatkozik. De az zavar a legjobban, hogy mások sokkal hangosabban halgatnak zenét, de érdekes modón mindig engem talál meg.
-
Bash
őstag
Ha akarsz látni egy szép Mustang-ot, akkor nézd meg ezt: [L]http://www.mtv.com/onair/pimp_my_ride/episode_guide/?id=6[/L]
Minden vasránap este megy ez a show az MTV-n. Egy biztos, a srácok a West Coast Customs-nél nagyon értik a dolgukat, csodálatos járgányokat tudnak faragni ócska roncsokból. :) -
szasza_1
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
''max. a kapcsolatod romlik meg a szomszéddal''
Amiatt nem kell már aggodni.
De érdekes modón csak nekem szól be, más bezzeg hallgathat zenét. Mondjuk az nem zavar, hogy beszól, de múltkor a biztosítékot is lenyomta. Különben ő csak úgy lenyomhatja a biztosítékot? Ez nem sért törvényt? -
[amne]
senior tag
válasz
szasza_1
üzenetére
Nem, esetleg házirendbe. Inkább azt tartsd szem előtt hogy ha bepöccennek a szomszédok neked is lehet szar.
nálunk 1 hete minden nap (szombat vasárnap is) 2 fúró 1 kalapács dolgozik vmelyik szomszédnál, van hogy reggel fél 8kor fognak hozzá, anyám mikor éjszakás volt és pont fél 8ra ért haza nagyon örült neki -
[amne]
senior tag
válasz
DoubleD
üzenetére
Szerintem fake, jobb oldalon van a kormány legalábbis a belső tükör állásából erre lehet következtetni, viszont azt is írja, műszaki van rá. Szerintem nem adnak forgalmit jobb oldalasra itthon de lehet tévedek. Illetve akkor mért amcsi rendszám van rajta és mért olyan fénykép van ami ott készül...érdekes
-
szasza_1
senior tag
Szerintetek ha panelházban délelött, vagy délután 4-ig hangosan halgatok zenét, az ütközik valamilyen törvénybe?
-
Bash
őstag
Nah, gyerekek! Most jöttem haza Sand Key Beach-ről, jauuuu vóóót! :DDD
Most fél hatkor 97°F (36,1°C) van, el lehet képzelni mennyi volt napközben. :Y Útközben leteszteltem a légkondimat is, ha már tegnap este elővettem a multimétert Cathfaern miatt. 0°C-nál kikapcsol a kompresszor, azt hiszem megérte szervizeltetni a múltkor, még ha kicsit sokba került is. :) Éppen most fogyasztottam el a gyros-omat is, amit hazafelé úton szereztem, fincsi volt. :)
Jahm, most hogy így autókról van szó, láttam egy Bentley-t, egy Dodge Viper-t, meg egy '70-s évek beli fullos Ford Mustang-ot a mai napon. :)
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Nálam gyorsabb lett a chello, de ugyanakkor észrevettem még valamit. Dupla annyi adatforgalmat mér mint ezelőtt! Más is tapasztalt ilyet? Pl amikor oldalakat nézek, letöltök, logikusan a ''fogadott'' adatforgalomnak kell jóval nagyobbnak lenni a ''küldött''-nél. Pl 15 Mb-os file letöltésénél valamivel több, mint 15Mb ''fogadott'' és pár Kb ''küldött'' adatnak kellene jelentkeznie. Ezzel ellentétben most viszont majdnem megyegyezik a fogadott adatforgalom a küldött adatforgalommal. Nyugtassatok meg, hogy nem marad így, és más is észrevette ezt. Ez így gyakorlatilag nem 15 gigás, hanem 7,5 Gb adatforgalmat jelent. Ami elég rossz üzlet :((
Másnál nem jelentkeztek hasonló problémák? Tiszta ideg vagyok :( -
De most komolyan, ki a jóég fogja ezt megnézni? Meg eleve, így előre elárulják, jó bizonyos szempontból még kisebb is a kicseszés. Képzeljétek el, mondjuk h megy a műsor már 1 hónapja és a fél ország ráizgul a ''csajra'' aztán kiderül h f@sza van a menyasszonynak és a jónép fele kiugrik az ablakon, meg élete végéig lelki sérült lesz. Mikor fogják föl h a lakosság nem a médiamogulok játszótere?
[Szerkesztve] -
Komolyan mondom beszarok a mai magyar médián...
[L]http://index.hu/kultur/media/miriam2143/[/L]
:O -
DoubleD
aktív tag
Ezt nem hiszem el.
[L]http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=635579&submit=ugras&megjelenes=4&kategoria=&screenwidth=1024[/L]
Igaz, vagy csak hoax?
Ja, és sorry, aki mégegyszer ebbe a hírbe futna, betettem nfsu topikba is. Ott a fanatikusok, itt az off... . :)
[Szerkesztve] -
anaqer
veterán
Aktív témák
- Hardcore café
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- VR topik
- Baldur's Gate 3
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest