Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
Som@
őstag
* * * * * Vigyázat! Már egy BMP fájl is tartalmazhat vírust * * * * *
A világ számos pontjáról jelezték az Agent névre keresztelt trójai felbukkanását, mely e-mailben terjed. A kártevő azon rendszereket fertőzi meg, amelyen olyan levelezőklienssel nyitja meg a felhasználó az e-mailt, mely az Internet Explorer motorját használja a HTML formátumú levelek megjelenítésére.
Az Agent az Internet Explorer 5.0 és 5.5-ös változataiban található biztonsági rést használja ki, és egy megfelelően konstruált BMP (azaz kép) fájlban található. Mikor a sebezhető IE megjeleníti a képet, a kártevő azonnal aktiválódik.
Az Internet Explorer ezen hibáját még 2004. február 6-án, a Windows forráskód kiszivárogtatása után fedezték fel - egyelőre sajnos nem létezik javítás a problémára.
Az Agent által küldött fertőzött e-mailek csupán egy véletlenszerűen generált nevű BMP fájlt tartalmaznak. A ''kártékony kép'' egyelőre csupán az orosz nyelvű Windows 2000-re jelent veszélyt, ám várható, hogy hamarosan a többi Windows-hoz is megjelennek a változatai.
Aktiváláskor az Agent azonnal csatlakozik egy távoli szerverre, mely a bejegyzés szerint líbiai domainben található. Ekkor megpróbálja letölteni és telepíteni a Throd nevű trójait.
A Throd egy tipikus backdoor alkalmazás, bejegyzi magát a registry futtatás kulcsaiba (ezzel biztosítva, hogy a Windows indításakor automatikusan elinduljon), majd várja a további utasításokat. A fertőzött rendszerrel a távoli támadó számos dolgot tehet: adatokat lophat, e-mail címeket gyűjthet és proxy-szerverré változtathatja az áldozatokat gépeit.
''A Throdot egyértelműen spammerek számára készítették,'' közölte Eugene Kaspersky, a Kaspersky Labs elnöke. ''A trójai az e-mail címek gyűjtése mellett spam-proxy-vá változtatja a fertőzött rendszereket. Ez egy újabb bizonyíték a víruskészítők és spammerek együttműködésére.''
Mivel a Microsoft egyelőre nem adott ki javítást az említet IE sebezhetőséghez, feltétlenül ajánlott valamilyen antivírus szoftver használata. A Kaspersky Anti-Virus a BMP fájlokat is megvizsgálja, és a frissített vírusdefiníciós fájllal az Agentet is felismeri.
:( -
Som@
őstag
Faszán indul a mai napom.
Éjjel áramszünet volt. 3 szerverből csak 1 hajlandó elindulni. :(
Mondom faca. :O
Szerk.: Mint kiderült, hajnalban volt az áramszünet. És nagy valószínűséggel a reggeli kamionbaleset miatt, amiben egy pótkocsi elszabadult és megrongált másik két kamiont, valamint egy nagyfeszültségű távvezetéket is. -
Som@
őstag
Aki szereti a szép és jó labdarúgást, az nézze az UEFA kupa-döntőt. :)
Valencia - Marseille -
Som@
őstag
-
Som@
őstag
válasz
twollah
üzenetére
Ez nézőpont kérdése.
Szerintem nem. Klikkelsz 4-5-t, közben megvacsizol, ismét 2-3 klikk, egy kis üdítő.
Ma úgy is UEFA kupa-döntő lesz. (Márha érdekel az igazi labdarúgás).
Ez pl. megfelelő főtevékenység egy win reinstallhoz.
Én pl. mindig valami köztes tevékenység közben telepítgetek.... -
Som@
őstag
Azért ez loller. :D
Nem is. Inkább elszomorító. :(
Nemhogy megcsinálnák az adatszámlálót, ami hibásan mér. Nem. Lekorlátoznak, és az ügyfél a saját kölcségén telefonálgasson. Ráadásul lehet, hogy pont egy olyan ügyfélszolgálatos veszi majd fel a telefont, aki erről a hibás forgalomszámlálóról semmit sem tud. (Azért azt csendben hozzáteszem: nem ez lenne az első ilyen eset :( ) -
Som@
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
:O
És mégegyszer :O.
Ezzel akkor az ominózus Tv csatorna is leírta magát nálam. Pedig tényleg az egyetlen nézhető csatorna volt eddig a hazai palettán. Dehát őket utolérte a végzet.
Nem értem én ezt. :(
Hnem baj, azért remélem a Helyszínelőket (az eredeti, klasszikus csütörtök esténként) ez nem érinti. :D -
Som@
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Szia!
Nekem is sokat megy a laptopom éjszakánként. (Halkabb, olcsóbb, biztonságosabb érzés :DDD). Nekem is kissé meleg a külső tápegység, de nem szoktam vele foglalkozni. Ahogy Bash is mondta, ezeket erre tervezték. Azért az vicces lenne, hogy nem lehet huzamosabb ideig 230ról használni a laptopot.
Szóval szerintem ne foglalkozz vele. Mondjuk azért ne fűrészporon tárold. :D -
Som@
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
''Röviden ennyi...''
Loller. Képzelem mennyi ideig tartott ezt leírni. ;]
Nekem meg végigolvasni. :D
De mintha lett volna egy olyan topic, hogy ''Mi nyomja a lelked...''...
Szerk: Hna meg is van. [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=26378&arc=f[/L] -
Som@
őstag
Megint áll a bál? :(
Hihetetlen.
De legalább mozogtam ma egy jót. :D
Holnap meg olyan izomlázam lesz, hogy ihaj. -
Som@
őstag
Amúgy pedig >#&@đäĐ& a tar.hu-ba! :(((
Az összes képem eltünt. [L]http://kep.tar.hu/s0ma/[/L]
De legalább szólnának. (Hjaj tudom, naív gondolat ilyet elvárni Európa ezen szegletében. :O)
Nem baj, amint lesz időm, feltöltöm egy működő és hozzáértő szolgáltatóhoz. -
Som@
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
A kocsi jó állapotban van. Itt vannak fényképek róla! [L]http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=636667&submit=ugras&megjelenes=4&kategoria=&screenwidth=1400[/L]
Átlagos tempóban szoktam autózni vele. Nem gyilkolom a gépet. Nem versenyautó ez.
Azért autópályán mentem már vele 180-at. :D
Igen, Pesten mentem vele a legtöbbet.
Légkondi van.
Mi lesz helyette. Még nem tudom. :U
Hja az ár irányár. :) -
Som@
őstag
Win98SE.
De nem ez a baj, mert egy másik gépre csont nélkül felment a kártya. Ugyan az a WIN98SE.
Szóval másik lapban tökéletesen működik.
Amiben nem megy, az egy Sector P6EX3. Nem mai darab.
Az összes PCI slotban ki lett próbálva.
Gépfejlesztés kizárt.
Lehet vennem kell egy sima USB-s kártyát? :O -
Som@
őstag
Az előfordulhat, hogy egy régebbi Slot1-es alaplapban nem működik egy USB2.0ás bővítőkártya?
Azaz a PCI slot nem tud elég kráftot biztosítani számára:F -
Som@
őstag
Hna most az ilyen ember lelkivilágára mit lehet mondani? :D
[L]http://www.soma.atw.hu/kep/scan_bazsesz.jpg[/L] :C
Készítette: [L]http://prohardver.hu/rios3_popup.php?mod=27&id=10007[/L]
Aktív témák
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest