Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Nya figyelj: ha behozok a PH!-n egy topicot, s miközben töltődik, akkor ha egy másik topiccímre kattintok, akkor azonnal elkezdi azt tölteni. Viszont ha mondjuk az adatokra (vagy ami inkább zavar: a mod gombra), akkor csak akkor csinál bármit is, ha előtte már betöltötte az oldalt. Adatok javascript-es link, a topicok viszont nem.
szasza_1: hogy mit hallani és mit nem: Alattunk egy vagy két emelettel néha valami vallásos gyülekezett szokott lenni, ahol énekelgetnek, meg ilyesmi. Ezt seholsem hallani, viszont ha bemegyek a fürdőben, ott tisztán hallom :Y Tehát lehet, hogy a bejárati ajtó előtt nem hallani, de az ő lakásában mondjuk a nappali v. halószobában szinte full hangerővel. Bár ez elég valószínűtlen, szóval szerintem csak szemét a szomszédod :( (nem volt valami korábbi konfliktus?) -
Cathfaern
nagyúr
Ez a 3. topic, ahol felteszem a kérdést, remélem már választ is kapok rá :o
Hol lehet a Mozillában (1.7 RC1) beálítani azt, hogy minden ablakot/tabot ugyanolyan nagyítással nyisson meg? (mert most, ha nyitok egy újat, akkor az mindig 100%-osra van állítva)
Még egy kérdés: a Mozilla mail beállításokat+fiókokat (azaz a levekeket) hogy lehet más gépre átmenteni? -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Bash:
Ha jól tudom, neked állandóan be van kapcsolva a laptopod. Gondolom a tiedhez is van egy ''külső'' jó nagy adapter, amin konvertálja a megfelelő áramot a 230-ból (vagyis USA-ban nem annyi, de mindegy :D). Na most én is itthagynám éjszakára, de megfogtam ezt az adaptert, s írtó forró, szóval nem fogom itthagyni, biztos ami biztos alapon. De nálad is így van ez? -
Cathfaern
nagyúr
5 év...nem olyan sok az :U És (most nem akarok magammal példálózni) én is voltam már neten 13 éves koromban, és érdekes módon mégsem volt sosem senkivel sem próblémám...persze biztos én vagyok (voltam) a hülye.
Ha esetleg kiderülne, hogy Text helyett valaki más lépett be, akkor Text-tól bocsánat, viszont az irományokat nem vonom vissza, csak a Text_boy nevet kell kicserélni az illető nevére, s még melléírni, hogy az ilyen ember még annál is sokkal rosszabb, mint ha valaki ezt érzelmek miatt csinálná (tehát hirtelen felindulásból, mert sértettnek érzi magát).
divot:
Melegfront? Akkor tényleg az lehet a baj. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Agyasima
üzenetére
Tegyük fel, hogy Text_boy teljesen ártatlan. Tehát ő nem csinált semmit, igazágtalanság érte.
Nézzük ez esetben mit csinálnék. Magamból indulok ki, mert ki másból tudnék. Én ez esetben a következőt tenném: ha magánjellegű probléma (szinte semmilyen szinten nem kötődik a PH!-hoz), akkor e-mailben, vagy valami hasonló úton intézném el. Ha kötődik a PH!-hoz, akkor 1. nyitnék egy darab topicot (de az is lehet, hogy egy moderátort keresek/OFF TOPICba írnám meg), s kifejteném, hogy mi a problémám. Biztos nem tudnám ezt érzelemmentesen megtenni, de megpróbálnám visszafogni magam. Esetleg, ha olyan kaliberű a dolog, menne egy e-mail Parcinak is.
Amit viszont biztos nem tennék, hogy nyitok 1000 topic-ot, amikkel teleszemetelem a PH!-t, s a topicokban sem írom le értelmesen mi a bajom, csak a hülyeségemet hajtogatom. Összegezve: nem cseszném el x száz ember szórakozását az én bajom miatt.
Amit ki akartam hozni az egészből: lehet, hogy Text_boy eredetileg ártatlan volt, de azzal amit csinált, már nem az (az én szememben persze).
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Nekem világos, de ilyenkor ezzel a dumával szoktak jönni :U
EGyébként döbbenet, hogy mennyit változott a PH! az alatt a 2,5 év alatt, amióta itt vagyok...elékszem kezdetben mennyire más volt...nem hisztizett senki, meg ordibált, hogy milyen szemetek a moderátorok, vagy az emberek nem vesztek össze olyan topicokban, aminek nemhogy a PH!-hoz semmi köze, de még egy álatlános fúrumban is hülyeség lenne felvetni...ehelyett olvastam egy csomó infót, meg szétröhögtem az agyam, ahogy Den és Csendpenge kontrázott egymásnak :D Igaz, ezzel néha szétoffoltok egy-egy topicot, de akkor ez nem volt zavaró :U Már csak azért sem, mert ok, a topic elveszett, de az ember legalább egy jót röhögött...a mostani szétoffokra viszont az utóbbi már nem jellemző :(
Na jó tudom, ez az ára annak, hogy a PH!-ból Magyarország egyik (A) legnagyobb számtech-es weboldala lett, s könnyen lehet, hogy ha maradt volna a régi állapot (ki létszám), akkor most már haldokolna a weboldal...csak náha olyan jól esik siránkozni egy kicsit :DDD -
Cathfaern
nagyúr
OK. Egyébként rohadul elegem van az ilyen hisztimajmokból :( Főleg, hogy az utóbbi időkben nagyon megszaporodtak. Egyébként engem nem zavarnának, felőlem verhetik a farkukat, csak NE AZ ÉN ORROM ELŐTT! :(((
Ráadásul előre látom, hogy Text_boy majd jön vissza egy nap/egy hét/x idő múlva, hogy hát ő ezt nem így gondolta, meg hogy mennyire megbánta, meg visszafogadjuk-e, meg...ÁÁÁ! -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
Mármint az érettségi? Várj, idézek magamtól (nem a PH!-ra írtam ezt):
Nos, itt lennék (illetve már régebbóta itt vagyok, csak most értem a topichoz).
Az érettségi megvolt, úgy tűnik azoknak lett igaza, akik úgy gondolták, hogy mivel utolsók vagyunk, ezért könnyű lesz. Legalábbis ez a magyar az volt. Én Petőfit írtam, 5 és negyed oldalt sikerült összehozni.
Btw. amikor elkezdtem írni a dogát, eszembe jutott, hogy most nekem full parának kéne lennem, hisz hát ez mégiscsak érettségi, meg sorsdöntő, meg ilyesmi...de semmit nem éreztem. Szinte súlytalannak tűnt (Komolyan mondom nyelvvizsgán jobban paráztam) S ahogy jobban belegondoltam, rádöbbentem, hogy tényleg az: súlytalan. Hisz mit jelent ma egy érettségi? Semmit. Bár a pontokba beleszámít, na de 10 pont az szinte semmi (persze kivéve, ha 120 pontra megy az ember). Ha meg azt nézzük, hogy az ''életben'' mit lehet csinálni egy érettségivel: ugyancsak semmit. Na miután ezt végiggondoltam, továbbra is (szinte) teljesen nyugodt maradtam, s megírtam a dolgozatot :)
A benyomás meg ráér, nem hajt a tatár :) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
2 válasz lehetséges:
1. A PH! angol nyelvű is lesz (vagy tervbe van/volt véve)
2. Egyszerűen be lett regisztrálva a prohardver.com, hogy más ne tudjon lecsapni rá, s később esetleg visszaélni vele. -
Cathfaern
nagyúr
Hmmm...lenne egy kérdésem: ti mit szoktatok egy e-mail elejére írni, ha például egy webshop-nak írtok levelet? Mert ilyenkor azért ''hello''-zni mégsem kéne, viszont a levélben megszokott formát meg túl hivatalosnak érzem :F
-
Cathfaern
nagyúr
Nos, van egy jó hírem azok számára, akit érdekel a szalagavatós klipp, s eddig nem ért el hozzá: sikerült az egyik videót felrakni webre, 20MB s ez az amelyik érdekesebb/érthetőbb egy külső ember számára.
Ettől függetlenül ajánlom letölteni ezt a .txt-t is, amiben egy-két dolgot elmagyarázok: [L]http://web.axelero.hu/halmagyi/readme_klipp.txt[/L].
S ez maga a videó: [L]http://web.axelero.hu/halmagyi/premo_parade.avi[/L] -
Cathfaern
nagyúr
Hhmmm...szerintem sem illik igazán a többi közé ez az új smiley :( Én inkább ajánlanám helyette ezt
, de még inkább ezt: 
-
Cathfaern
nagyúr
A Word-nak az a baja, hogy amíg kis mennyiségű oldalt kell kezelnie, annyira nem vészes, viszont ahogy nő az oldalszám, úgy nő a gép és főként memóriaigénye (s sajnos nem lineárisan :U).
Btw. én nem emlékszem mi volt az első hozzászólásom itt a PH!-n, de ez vissza is kereshetetlen, ugyanis elég sokáig guest-ként tevékenykedtem...aztán egyszer kíváncsi voltam valami olyanra, amit nem dobott ki a kereső, s ekkor nyitottam egy topicot (amihez persze regisztrálni kellett). Na ezt a topicot már vissza lehetne keresni...nos, aki ráér, annak jó szórakozást :D -
Cathfaern
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
Támogatom: ha nincs sok bajod vele, akkor please részletezd.
Btw. érdekes, én azt hittem, hogy jóval kevesebb van...valószínűleg az a baj, hogy mindig elfeldkezem a tavaly őszi - év végi moderátor/házigazda boom-ról :D
MOD: mindig későn szólok :D
Nos, bár nem sok, de nekem is van egy-két ismeretlen, örülnék, ha valaki tudna tájékoztatást adni rólok:
házigazdák:
dewdew
kovbal (bár ő mintha ismerős lenne)
qLa
SI
moderátorok:
Tiggr - ő is ismerősnek tűnik, de mióta moderátor?
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Hmm...felvetődött bennem egy kérdés: tulajdonképpen hány moderátor és hány házigazda van jelenleg a PH!-n?
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Nyet. Bizony az Ni-MH-nél is bőven van memória effektus, hiába harangozták be azzal, hogy nincs. Igaz, jóval kisebb, mint az Ni-CD esetén.
A Li-ionnal is hasonló a helyzet: úgy állítják be, mint ami minden kibír, de ez messze nem igaz. Élettartama pedig pont hogy kisebb, mint az Ni-MH-s akuké. -
Cathfaern
nagyúr
Az, hogy bizonyos notebookok (főleg régebbiek) úgy működnek, hogy gyakorlatilag nem lehet őket hálózatról üzemeltetni: akkor is az akuról szedi az áramot, ha be van dugva hálózatba. Persze ilyenkor rögtön el is kezdi tölteni az akut...ami ezt nem tolerálja (fél év alatt tönkremegy). Ni-MH esetén a memóriaeffektus miatt, Li-ion esetén meg amiatt mert az meg csak bizonyos számú feltöltést bír ki.
Btw. tudtommal a mostani laptopoknál ez már nem probléma. -
Cathfaern
nagyúr
Az a baj, hogy én teljesen rendszertelenül vagyok gépnél, s a gép is rendszertelenül van bekapcsolva :) Btw. ezt sikerült megkapnom: http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=4296. Úgy érzem, szerencsém van, hogy csak 81 fájlt fertőzött meg :U (s azok is inkább régi program installok és driverek voltak)
-
Cathfaern
nagyúr
Ha csak úgy meglesed, abból túl sok mindent nem fog kiderülni :) Használni kell huzamosabb ideig, s akkor fogod látni, hogy tényleg sokat ér. Főleg, ha utána kipróbálsz egy másik rajzoló programot (pl. Gimp).
Vazze, az AVG ~100 vírusos fájlt talált a gépemen :(( 1 hónapja még egy sem volt :O -
Cathfaern
nagyúr
Ó, még egy dolog, amit meg akartam kérdezni:
Annó, már amikor pár évvel ezelőtt játszottam A Grim Fandango nevű játékkal is feltűnt, hogy mennyire tetszik a zenéje. Akkor ez ennyibe maradt, azt se tudtam, hogy milyen stílus, meg el is felejtettem. VIszont az elmúlt hetekben rádióban hallottam egy számot, ami nagyon emlékeztetett azokra a zenékre, s így újból eszembe jutott a dolog. Azóta már tudom, hogy a műfajt jazznek hívják (legalábbis nagyon remélem, hogy jól tudom :)), viszont ha jól tudom, ennek elég sok változata van, amik nagymértékben el tudnak térni egymástól. Szóval a kérdésem az lenne, hogy tudna-e valaki ajánlani olyan jazz albumot, ami hasonló stílust képvisel, mint a Grim Fandango zenéje?
(azok kedvéért, akik nem ismerik a játékot, a zenéjéből két számot feltöltöttem: [L]http://web.axelero.hu/halmagyi/grim.html[/L])
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Miért van az, hogy amelyik topicban -=Sawtooth=- feltűnik, ott rövid időn belül flame alakul ki? :(
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Na, sikerült, ha valakit érdekel, most így néz ki: [L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/dc.jpg[/L].
Ja, az indexet is megmásítottam, az meg ilyen: [L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/index.jpg[/L].
Btw. most látszik, hogy mennyire gagyi is tulajdonképpen az index fórum kinézetileg is. -
Cathfaern
nagyúr
Egy kérdés: a PH!-n a fórumban milyen font látható? (az üzenet szövegére gondolok)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Hhmmm...szerintem így fél 12-re rámjött a szóf*s*s, mivel egy másik topicba is sikerült kb. ilyen terjedelmű (sőt, még hosszabb) szöveget beírnom :( Ez még annyira nem is lenne baj, ha szakmai topic lenne :U Áh, na mindegy, azt hiszem jobb lesz, ha elteszem magam holnapra. Jó éjt mindenkinek!
Som@: én úgy látom, hogy azért az a bagoly javulófélben van :P
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Igen, hogy őszinte legyek, pont ez jutott nekem is az előbb az eszembe.
Csak aztán visszanéztem, s nekem úgy tűnik, hogy van különbség. Ugyebár GIOVANNI! azzal indít, hogy ''Na, most már mindenki kibontakozhat?'', ezzel kifejezve azon szándékát, hogy na akkor most irogassunk látástól vakulásig. Ugyebár ebbe belejátszik, a duma topic előzmény is. Ráadásul Janatiék olyan témáról kezdtek el beszélgetni, amiről a ''köz'' nem tud semmit, nem hiszem, hogy kettejükön kívűl bárki is tudná, hogy kiről/miről beszéltek. Ezért (kettejüket leszámítva) mindenkinek haszontalanok azok a hozzászólások.
Viszont a topic végén található beszélgetésem tildy-vel (mint tildy is írja) valamennyire kötődik a PH!-hoz, de ami szerintem fontosabb, hogy mindeki érti miről beszélünk (az, hogy érdekli-e vagy sem, az már más lapra tartozik), tehát kettőnkön kívűl más számára is lehet ''értékes'' hozzászólás.
Amiket te írtál, azokkal semmi gond. Az tökéletesen beleillik ide az OFF TOPIC-ba, sőt, még egy moddal foglalkozó szakmai topicba is. -
Cathfaern
nagyúr
Nem gondolsz bele, hogy ha egy fórumon chatelsz és nem fórumnak használod, azzal magaddal is kitolsz? Hisz chat-nél rögtön megjelenik amit írsz, itt meg várnod kell, meg állandóan frissíteni a weboldalt. Ez volt a logikus-érvelős része a hsz-emnek.
Most jön a dogmatikus: a PH! fórumán nem megengedett a chat, szakmai témában sem nagyon, off témában meg végképp nem. Nincs pontosan meghatározva, hogy mi számít chatnek, de elég egyértelmű: pl. ha sokszor van egymás után 1-1,5 soros hozzászólás, az már bizony chat.
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Azért ez elég érdekes. Néha úgy pörög az OFF TOPIC, hogy mire hazajövök oldalakat kell átolvasnom (100-as beállítással), ma meg szinte semmi :F
Bár lehet, hogy az a ''probléma'', hogy ma pl. van olyan nem szakmai topic, ami lefoglalja az embereket (pl. idegenlégiós). -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Mondjuk mi is leszünk hárman (én vagyok a 3. legfiatalabb vagyok az osztályban) :) Viszont nálunk lesz olyan is, aki tényleg 19 évesen fogja megírni (nem bukott semmiből, csak évvesztes, plusz iskolaváltás miatt még általánosban 1 évet kétszer járt).
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nos, 25 nap múlva igen :P Btw. kevesen mondhatják el magukról, hogy a magyar/matek írásbeli érettségik 17 évesen írták meg :) (illetve én csak fogom megírni, de aztán már mondhatom is :P).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Azon a 9000 Ft-on vehettél volna Neki valami ajándékot ;]
Btw. most azon gondolkozom, hogy tulajdonképpen miért nem megyek aludni, amikor álmos vagyok...aztán rájöttem...ha most lefekszem, akkor már közel a holnap. Az viszont vasérnap. Ami meg azt jelenti, hogy közeleg a hétfő. Hétfő viszont = iskola + töri tétel felelés (lehetősége). Na ehhez viszont nincs kedvem :O -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Jé most látom :) Hogy hogy váltottál?
-
Cathfaern
nagyúr
Ja, egyébként gratula Engusznak a moderátorsághoz :C
-
Cathfaern
nagyúr
Azért látjátok milyeneket vagytok? Itt OFF-oltak fel s alá, szegény srác meg egy szakmai topicban várja választ, hogy mi az a raid, sata, meg wifi, s ti meg nem segítetek neki. Ehh...:D
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ha meg arról, akkor még annyi sem ;]
Aktív témák
- ELADÓ Gamer Konfig
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hajrá PH!