Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttoth
tag
végül is ki tudod számolni, pl kitobi 50mm-en f5,6-ot tud, egy fix 50mm f1,8 meg értelemszerűen f1,8-at. Ez 3,33 fényérték (stop, 1,8 (1/3) -> 2,0 -> 2,8 -> 4 -> 5,6).
Az expozíció szentháromság szerint ha a blendét egy fényértékkel nyitod, akkor egy fényértékkel rövidebb lehet a záridő, pl f5,6 - 1/100 -> f4, 1/200. záridőben egy fényérték mindig felezi a záridőt: 1/4 -> 1/8 -> 1/15 -> 1/30 -> 1/60 ->1/125, ...
A 3,33 fényérték záridőben pont tízes szorzót jelent, tehát teljesen nyitott blendével tizedannyi ideig kell nyitva tartani a zárat, vagy ha ki tudod tartani pl az 1/30-at, akkor több fény jut az érzékelőre és lejjebb veheted az iso-t, az iso fényérték lépésközök pedig...

A lényeg, hogy én is elméletben tudom, de szerintem mindenképpen meg kell tapasztalni, hogy mire lehet használni. Jó lenne egy objektívkölcsönző...

Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Asztrofotózás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Háztartási gépek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Vegyes , 3 db memoria egyben vihető, teszteletlen.
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- iPhone 15 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest