- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
válasz
molnarpeter #58544 üzenetére
-
ilyenezalaci
tag
Most olvastam egy angol nyelvű fórumon ugyanezt a problémát. Ott clippel ki lett kapcsolva vmi "skandináv országok beállítása". Utána megoldódott a probléma,megjelent a menüben a beállítás. Telefonon is valami ilyesmit emlegetett egy renaultos szaki, pár nap múlva kiderül. Alvázszám alapján biztosan drl-es az autó.
-
FRENK1988
veterán
Termosztatbol melyik márkát? Valeo? Gates?
-
mycso
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci #58538 üzenetére
Attól, hogy fizikailag van a lámpában drl izzó, még nem jelenti azt, hogy van drl.
A lámpatest ugyanaz mindegyiknél, csak a drl elektronika nincs benne.
Évjárat/felszereltség függő.
Ha a menüben nincs ott, akkor a tiédben nincsen. -
ilyenezalaci
tag
válasz
ilyenezalaci #58538 üzenetére
leírásom
-
ilyenezalaci
tag
Van drl, tegnap cseréltem az izzókat. Előtte sem működött. Köszönöm a videót, mostmár biztos, hogy, hogy valamit ügyeskedtek az autóval, mert nekem nincs az a menüpont a beállítások között, ami a könyvben és a videóban szerepel. Még a motortéri biztosítéktáblában lévő vmelyik biztosítékra tudok tippelni, de ahhoz nincs leírások.
-
mycso
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci #58527 üzenetére
A naloldali bajuszkapcsoló végén nincs véletlenül egy gomb? Régebbieknél ott volt az "auto" gomb.
Vagy ahol írod ott kellene lennie a menüben: [link]
Egyáltalán a tiédben van drl?
-
törölt tag
Gondolom a szövet szívócső is mindenkinél szétrohadt már. Mivel a gyári elmebeteg áron van, de még a kék intercooler cső is 5 rugó lenne ekkora méretben, mást meg nem árulnak a környéken (vicc) így sima gégecsövet vettem barkácsboltban (1k). De az meg nem annyira rugalmas így a rezonátorház ovális részénél (szintén vicc) nem kívül lett ráhúzva hanem belül lett nyomva a csonkba, előtte kicsit megformáltam lánggal a csövet, hogy zárjon légmentesen.
Teljesen jó lett, bár nyilván emiatt az ovális résznél van egy enyhe szűkület csőfalvastagságnyi ami lehet a légáramlást is módosítja, de nem hinném, hogy a kocsit zavarná... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
rob210 #58533 üzenetére
Kedvezmény miatt mondom, pár Ft/liter is számít. Otthonra Auchan szokott menni, nem volt baj vele, pedig elég sokat használunk gépekbe, ár elsődleges.
Cégnél ÖMV/Routex van (bizonyos kedvezménnyel), de Supershop pontból nem fogok megélniLiterenként 1 pont=1 Ft, nesze semmi
Multipontot nem ismerem tankolás terén, évi 1-2x fordul csak elő MOL-os tankolás.
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter #58532 üzenetére
Na a tankolkártyának én nem láttam az értelmét felőrölt m a kártyára a pénzt, aztán letankolom róla.
Akkor már fizetek kártyával és gyűlik a multipont.
Amíg agip volt addig volt értelme a forensisnek. -
törölt tag
válasz
rob210 #58529 üzenetére
Tudom, hogy a 10:1-es kompresszió semmit se tud kezdeni a 100-as benzinnel így nincs értelme, de állítólag a szelepszárak és a felső dugógyűrű szereti a több adalékot. Persze ilyen futás mellett, ha használom a kocsit még 10 évig akkor kerül bele +30ezer Km, igazából ha belepisálnék is menne vele ennyit.
Szóval az adaléknak se sok értelme ilyen kevés használattal...
Lehet egy tanknyit kipróbálok azért, Mol adatlapja szerint az alkoholtartalma azonos a 95 és 100-nak így elvileg nem csinálhat gondot. Meg igazából más kút nincs is, OMV-n itt nincs 100-as, a Shell meg nem szimpatikus.
-
nrbx
tag
válasz
ilyenezalaci #58527 üzenetére
Hello, milyen felszereltsegi fokozatu az autod? Nekem az abszolut fapados van, es meg abban is van ez az opcio.
-
törölt tag
válasz
rob210 #58526 üzenetére
Nemrég vettem, amúgy is tervezem minden folyadék cseréjét, de a hangja miatt a váltó lett most az elsődleges. Majd csak apránként tudok rajta megcsinálni mindent, rá tudnék költeni vagy 150 ezret kapásból apróságokra, ha nagyon akarnék, csak nem tudok.
Azt még elfelejtettem írni, hogy hétvégi autó, évi 3000-ret fut csak szóval igazából komolyabb hibákkal is évekig elgurulhat még, viszont szeretném is sokáig használni, így jobban érzem magam ha amit tudok azt azért megteszek érte. Vegyes távos, 4-5 Km egyszer, 15-20 Km máskor, ennél többet viszont egyszerre nem fut, illetve kéthavonta max 70 Km-t, országút mindenhol.100-as benzint próbált már bele valaki? 3 hónapra elég egy tanknyi így nem probléma az ára. És melyik kútnál legyen bele 100-as? Én a Molnál szoktam tölteni mindig, bár eddig csak sima 95-öt.
-
rob210
Topikgazda
válasz
#47205632 #58524 üzenetére
Váltó függő jb1 vagy jb3 esetén elf nfj 3.4liter 75w80 as.
De megnyugtatlak a hang nem fog megszűnni.
Igen a difiből jön. Amig nem zörög sűvit addig használd, aztán csere. Nekem megvétel ota ilyen, ismerősnek is 410ezernél cserélt váltót, amibe ő tett bele 213ezret, ezzel a hanggal és akkor se a difi miatt cserélte. -
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci #58523 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a menetfényt ki lehet kapcsolni?
Akkor pedig automatikusan a tompitottal indul. -
törölt tag
Hali.
2002-es Megane 1 Break kombi, 1.4 16V, 95 ló, 190ezer Km.
Kicsit búg a váltó, illetve lehet inkább a diffi. Nem vészes, de azért picit hallani. Az is lehet normális ennyi, nem tudom, de én azért szeretnék benne olajat cserélni, gondolom sose volt, lehet már az olajszint se jó.
Milyen olajat tegyünk bele?Illetve a gyári 14-es felnire felmegy a 185/70-es gumi?
-
ilyenezalaci
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Ma cseréltem Megane 3 - ban a nappali menetfény izzókat, de továbbra sem ég egyik sem. Így indításkor automatikusan bekapcsol a tompított, amit nem lehet kikapcsolni. Biztosítéka tippelek, a kezelési könyvben csak az utastéri biztosítékok leírása van, abban nincs. Valaki tud esetleg konkrét megoldást, tippet, hogy mi lehet?
-
kisninja
őstag
No az én kuplungom is cserés lesz.... Köv hóban veszem a Luk-ot 97k bárditól remélem erre is megvan a 46% kedvezmény.
JR5 váltom van mennyi és milyen olaj való bele ?
Jól hallottam ez a váltó típus hajlamos a difi robbanásra ?
(2007 Laguna Gt 2 ph 2 2.0 16v)
Szerelésre 30k kérnek érte.Annyira fent fog.....
-
zsizsef
senior tag
Ha visszakerestek a forumban én is kaptam egy ilyen kereket a maglódi mestertől.
Aztán jött a "vezérműtengely pozicionálási hibaüzenet" Persze visszamentem a mesterhez (3x), aminek nem sok értelme volt. Persze a szakszervizben is agyaltak rendesen, mert én állítottam, hogy új az okoskerék. Aztán nem volt más levettük a kereket és gyanús volt a rozsdásodás rajta.
-
mycso
Topikgazda
No a héten kis szerelgetés történt nálam is.
Váltóolaj csere, motortartók (a zselés nagy kivételével, az jövőhéten mert nem maradt idő, pedig kíváncsi vagyok).
ablaktörlő, pollenszűrő.
Pollenszűrőnél lehet rászokok, hogy 3-4 havonta lecserélem, mert iszonyat retek volt.
Illetve lassan olajcsere, most nagyon elgondolkodtam a xado-n....ezt az egyet találtam, ami tudja a 720-at: [link]. Lehet rápróbálok. -
Sziaszok!
Scenic II 1.5 DCI napi használat után most pihenésre kényszerül. (A sors úgy hozta, hogy a munkahelyem 150 méterre van az otthonomtól.
)
Sajnos nagyon ritkán lesz használva, az Asszonynak van egy kis szaladgáló benzinégetője.201000-et futott, rendesen karban volt tartava. Az lenne a kérdésem, hogy milyen karbantartásokat javasoltok így, hogy áll az autó. Mire kell odafigyelni? Hány naponta indítsam be? Elmenjek e vele néha bemelegíteni a motort?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
espi38
őstag
Sziasztok, valaki esetleg tudja, hogy egy Renault megane 3 ba szerelt aux bemenettel rendelkező fejegységnek mekkora a teljesítménye? Köszönöm
-
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #58514 üzenetére
Neked adhatná arra célzol?
-
konyi79
addikt
válasz
ilyenezalaci #58512 üzenetére
Fékolaj, a hűtőfolyadékot meg úgyis cseréled a vezérléssel.
-
ilyenezalaci
tag
válasz
rob210 #58511 üzenetére
Köszi, akkor INA lesz. Valós 230.000 km-rel vettem az autót egy hete a helyi Renault márkakereskedésben. 2011.-es, műszakilag úgy tűnik teljesen rendben van, magyar forgalomba helyezés, márkaszervízben a kötelező szervízek (2016.-ig) + 190.000km-nél első féktárcsák, betétek cseréje dokumentálva van. Ma átnézettem a helyi Autóklub szervízben, azt mondták, hogy minden rendben van műszakilag. Eddig az olaj és az összes szűrő cseréje megvolt. Mivel nincs infóm a vezérlés cseréről, ezért mindenképp csere lesz pár héten belül. Lesz még váltóolaj csere is. Lengéscsillapítók, szilentek, rugók, fékek, csapágyak mind rendben. Az akksi 38%-ot tud (még a gyári), az nyáron csere lesz. Van még esetleg valami, amit dokumentáltság hiányában "láttatlanban" is cserélni kellene?
-
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci #58510 üzenetére
Jo az ina az ára is jo most.
Dayco, gates a contit kerüld el messzire. -
ilyenezalaci
tag
Sziasztok!
1.5 dci 66kw 90le Megane 3-ban vezérlés csere lesz, én szerezném be a hozzávalókat. A magam részéről INA szettben gondolkodok (vezérlésszett vízpumpával 28 ezer, hosszbordásszíj feszítővel 20 ezer). Elég baráti az ár, az előző M2 ben is INA volt, nem volt gondom vele. Van esetleg valakinek valami más javaslata, kifejezetten ajánlott kombója?
-
Gabady
aktív tag
válasz
gixxergabi #58505 üzenetére
A lemez az az okoskerék része.
-
Josi
aktív tag
válasz
gixxergabi #58505 üzenetére
Ha ilyent csinál, gondolod számít a fémreszelék?
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210 #58495 üzenetére
Rob, egy gyöngyszem, face csoportból:
"Ha már nagyon hangos az okoskerék nem kell kétségbe esni.
Leszeded
Szétszeded
A mozgó lamellákat kiékeled 6os rúd és csavar darabokkal.
Paszta
és mehet a helyére.
Mindenki boldog
Ja nem..."Ezután meg gondolom jött a sz@rfosch franciázás....
( a képet és az irományt negatív példaként rakta be az illető, nem ő volt az elkövető, ő csak szembesült vele, hogy ezmiez) -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mivel olyan átalakítások vannak a házban, hogy sem a garázsba (talisman is éppen befér), sem az udvarra nem fér el a Laguna, és a közelben nem találtam kiadó garázst sem, emiatt rendeltem egy ilyet. 5mm elég kemény tetejű impregnált habszivacs, elméletileg megvédi a jégtől is, de én inkább a közelünkben 3 helyen folyó építkezések miatt vettem, mert valami brutális, ahogy száll mindenre a por.
Igen, elsőre, amolyan tesztként, hogy mégis milyen, sikerült fordítva felrakni nem is figyeltem, tehát a hátulja annak a motortéren kellene lennie, de nekem egyelőre frankónak tűnik és ami a lényeg nem valami tucat tescos szar, hanem minőségi érzetre is, meg kifizetve is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest