Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi0703
addikt
Udv!
2002-es Thaliat 1.5 dci-vel (65 lovas) szabad? Mire kell figyelni a vetelkor? Ebbe van kettostomegu?
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Berakom ide is hátha tudtok valamit mondani erre.
-
-
Tomi0703
addikt
válasz speedydb23 #50299 üzenetére
Igen 1.9 dci (ez lemaradt).
Ismerős szerelő, szart nem ajánlana az tuti. Persze valóban nem ártana ezeket alaposabban átnézni. De nem várom, hogy hibátlan lesz.
Amúgy ez az 1.9 dci, ahogy így olvasom végülis nem problémás, csak ne szar gázolajat tankoljak bele. Meg a szokásos, turbó és lendkerék kímélő dolgok.
-
Tomi0703
addikt
Üdv!
Én is beléptem a klubba egy Laguna 2 1,9 dci-vel (2004-es, 120 lovas).
Összeszedtem pár cuccot amit kötelezően le kéne cserélni: [kép]levegőszűrő [link]
pollenszűrő [link]
olaj: [link] tudom erről megoszlanak a vélemények, hogy ez vagy 5w30
váltóolaj [link]
gázolajszűrő [link]
fékolaj https://filterabc.hu/TOTAL-HBF-DOT4-500_ml
fagyálló [link]
olajszűrő [link]+ gondolom még a vezérlést se ártana. Ez így stimmel?
A vezérlés az valószínűleg Bárdiból lenne, mert oda van ismerősnek 50%-os kedvezménye. Na de abból is melyiket?Szerk.: Inkább kilinkelgettem
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
válasz roseane2004 #50660 üzenetére
Valóban, ezt nem is figyeltem.
Amúgy az órát hogy tudom beállítani? nem bírtam rájönni. Nyomogattam az ablaktörlő kar végén lévő gombot is de sehogy sem tudtam beállítani.
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Erre esetleg valaki?
-
Tomi0703
addikt
Üdv!
Jobb első ablakemelőm nem megy (Laguna 2). Csak bowden kellene. Abból jó, ha mondjuk a vezetőoldaliból (vagy jobb hátsóból) szerválok egy bontott szerkezetet és abból kiveszem a bowdent? Egyformák, vagy mindegyik oldalon más?
-
Tomi0703
addikt
Be tudod linkelni az eladót? Kínaitól rendelted vagy valami európai? Az a baj, hogy én nem tudom kivárni azt a jó esetben 2 hetet, mert az ablak nagyobb rázkódások után minidg picit lejjebb csúszik, most ki lett véve a kárpit, aztán 2 fa tartja még hétfőig.
Amúgy a vonószem takaróm hiányzik, az is van esetleg ebayen? Milyen néven keressem?
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Adott egy 1,9 dci (120 lovas) 2004-es 2es Laguna. A hibajelenség: kb félgázon ha gyorsítok, úgy 2200-2400-tól 2800-ig kicsit megtorpan az autó, mintha eltűnne pár ló, 2800-tól meg ugyanúgy húz tovább (és 2200 alatt is). Padlógázon nincs gond akkor nincs megtorpanás (talán csak egy apró, de ezt lehet csak bebeszélem magamnak). 1-2esben főleg észrevehető, 3mastól felfelé is lehet érezni, de kevésbé. Nagyon ritkán de van, hogy az említett tartományokban ránt is egyet.
Most így látatlanba valami tipp esetleg? Merre induljak? Most volt olajcsere és szűrők cseréje, reménykedtem, hogy megoldja de nem. -
Tomi0703
addikt
válasz rob210 #51321 üzenetére
Csak mert külön külön nem találok Gates vagy Dayco feszítőt Bárdiban. Szettbe meg 10-15k-val drágább, mintha külön-külön venném a feszítőt meg a szíjat. Gatesből meg csak olyan szett van amibe ez a Bárdi nsk márkájú a feszítő. Bárdiban keresve amúgy 132 és 133 fogas van. Jól nézem, hogy nekem a 132 fogas kell? 1,9 dci ('04) 88kw 120 le (forgalmi szerint, de lehet a 100 lovas verzióm van)
+ Ja, és vízpumpából melyik márka ajánlott?Amúgy laguna 2 fórumokat olvasgatva... Elvileg az alvázszámom alapján a 100 lovas verziójú kocsim van, de a forgalmiba 120 lovasként szerepel. Motorkódnál csak F9QC7 van írva. Most melyik lehet a valódi? Valamint hol tudom megnézni pontosan, hogy mi a motorkódom?
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
válasz rob210 #51324 üzenetére
Eredetiség vizsgás papírt most hirtelen nem találom. Ismerős hozta be külföldről, szerintem nála maradt.
Holnap meglesem alaposabban a motorteret.Bárdiban azért vásárolok, mert ennek az ismerősnek oda van 50%-os kedvezménye. Mondjuk szűrőket meg az olajakat pont nem onnan rendeltem.
Köszi.(#51325) diablo1984: Holnap megnézem rendesen.
(#51326) salieri.:
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Urak!
Laguna 2 klímapanel. Nem saját kép csak, hogy tudjátok miről van szó. Na nekem a kijelző felett meg a panel alján van egy kicsit megkopva. Viszont ez ilyen gumis borítású és ahol meg van kopva ott meg ragadós. Valamivel le lehet ezt kezelni, hogy ne ragadjon?
-
Tomi0703
addikt
válasz rob210 #51491 üzenetére
Na majd valami lesz vele. Fólia? Ilyen karbonfóliára gondolsz? Az a baj a festéssel, pont azt a színt nem tudom, hogy eltalálnám-e. Köszi.
Ha már klíma. Az anyós oldalon sima kinti hideg levegőt fúj be bekapcsolt klímánál (meleget hideg az jó, csak mikor klíma be van kapcsolva ugyanazt a kint levegőt fújja be). A vezetőoldalon (lábnál is) minden rendben, a szélvédőnél is. Valamint a középső szellőző nem nagyon ontja magából a levegőt, ha oda is van állítva. Digitklímás Laguna 2.
Merre kellene elindulnom? -
Tomi0703
addikt
Hali!
Olyan problemam lenne, hogy ha klimazok, csak a vezeto oldalon (lab es kormany meletti szellozobol) jon a hideg. Szelvedonel, anyosoldalon lent es kozepen is, valamint a kozepso szellozobol is sima hideg levego jon. Hideg meleg tokeletesen megy, csak klimaval nem akar huteni. Mire kene ranezni?
Valamint a kozepso szellozo sem valami fasza, alig fuj, meg maxon is. -
Tomi0703
addikt
válasz kalmanchris #51665 üzenetére
Akkor feltöltetem és meglátjuk.
-
Tomi0703
addikt
Urak!
Jobb elől kopog valami. Stab pálca lett cserélve, de ugyanúgy kopog. Mi lehet akkor?
Laguna 2 -
Tomi0703
addikt
válasz diablo1984 #52489 üzenetére
Urak!
Kikormolas cimen, az eleg ha ugy 30-35km-en at 3000 korul tartva a fordulatot mentem?
Laguna 1.9 dci -
Tomi0703
addikt
Gumiszőnyegük is jó lehet vajon? Nekem az kéne a 2es Lagunába lassan. Hátulra is adtak patentokat?
(#52604) mckay: [link] [link] így hirtelen (gugli első találatok közt ), esetleg még filterabcbe is vannak Bosch lapátok. Egyedül a filterabc-t ismerem, ők tuti jók. A másik kettőtől még nem rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Hali!
'04-es 1,9 dci (120) Laguna. Indítom, az olajjelző max alatt 1-gyel (csupa karika egy vonallal a végén). Majd mentem vele egy jó 30 km-t, leállítottam majd mikor indítottam írta, hogy kevés az olaj és kigyulladt a service. Újraindítottam, nagyjából egyenes terepen álltam. Majd beugrottam még valahova (kb fél óra volt), utána indítom, ugyanúgy max alatt 1-gyel az olajszint. Nívómat sajnos múltkor eltörtem, beszerzés alatt van egy másik így nem tudtam megnézni a szintet én magam.
Az olaj amúgy még mikor vettem akkor lett lecserélve, kb fél éve. Elf Evolution 900 SXR 5W-30 ment bele. 8500 km-t mentem vele azóta.
Ritka, hogy csinálja. Most az előbb is a fent említett hibát produkálta. 1 hete csinálta először. Közbe egyszer sem.Mi lehet a gond?
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Kéne gumiszőnyeg a Lagunába (2-es, kombi). Visszaolvasva mycso vett innen, de szövetet. Előre vajon lehet kivágása (patentoknak). Valamint nekem hátul nincs patent. Azt adnak hozzá, vagy nem? Ha senki nem tudja majd írok a boltnak.
Valaki esetleg valami más boltot tud ajánlani?Bárdinál is van gumiszőnyeg. Van ismerősnek 50%-a oda. Arra nem érvényes, igaz? Rigumot néztem még. De van pár oldal még.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Champion szűrők milyenek? Konkrétan az üa szűrőikre gondolok. Most a rob által ajánlott Filtron van benne, nincs vele gond csak kipróbálnék mást ha okés. Árban kb. ugyanaz. Olajszűrőből is Filtron helyett Mann megy bele, itt sincs sok difi árban, kb 200-250 ft.
Olajból maradok a 5w-30-as Elf-nél.Egyébként olajcserénél most elég csak a tömítést cserélni vagy nem ártana a csavart is?
-
Tomi0703
addikt
Ezek az adalékok, Spuri és társaik amiket gázolajhoz kell önteni, meg a Xado és hasonlók amit az olajba, érnek valamit? Most, hogy rendelek rájuk néztem, ha érdemes akkor veszek. Kauffernél nézegelődök amúgy.
-
Tomi0703
addikt
válasz diablo1984 #54426 üzenetére
1,9 dci 2-es Lagunába (2004, 120 le) lenne, tudomásom szerint nincs benne dpf. Ebbe attól mehet nem? Valamint ha szervónak nincs gondja attól még mehet bele a szervós adalék nem? Ártani csak nem árt.
Üzemanyag-adalékokat milyen sűrűn illik adni? Vagy minden tankolás mellé kéne, ha sima gázolajat töltök bele? -
Tomi0703
addikt
Hali!
Sajnos eltört a jobb első futómű rugóm (ki is vágta a gumit, ne tudjátok meg milyen szakkörözés volt, este fél 7-kor gumis találni, vidéken). Szóval milyen márkából vételezzek?
Kombi Laguna 2 1,9 dciSuplex vagy Kayaba márkájú van Bárdiba. Azok közül melyik inkább? Van 50% ismerősnek oda, azért ezt néztem ki, meg ez van közel azonnal lehetne érte menni.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Köszönöm Urak!
Kayaba lesz akkor, mert azokat már hétfőn meg tudom venni.[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Urak!
Laguna 2-hoz keresnek potkereknek felnit. 5 lyukas ugyebar, 16-os jo lenne. Mivel nyari, teli felni is 16-os. A kerdesem az, hogy ET szam mindegy? Vagy csak az 50-es jo?
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Ez a felni milyen autóhoz volt? Jó a 2-es Lagunára, ugye?
-
Tomi0703
addikt
válasz gooool #57550 üzenetére
Pedig a hirdetésbe 5*108-at ír a csávó. Már le is beszéltem vele, hogy megveszem. De ha nem jó a kettesre akkor nem.
-
Tomi0703
addikt
válasz LamerGyuri #57553 üzenetére
Kertem. Tenyleg akkora volt.
----
Most viszont keresnek ket kupakot ilyen Villegia 16"-os felnire.
Ali, ebayen talalni ilyet? Hogy keressek ra?[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Urak!
Ha az ember kompletten veszi meg a vezérlés szettet, vízpumpával, az mennyire baj vagy nem baj? (Laguna 2 ph1 1,9 dci 120 le). Konkrétan erre az INA szettre gondolok. Ebben milyen márkájú a szíj, valamint a vízpumpa? Termékleírásnál Inát írj mindegyikre, de máshol nem igazán találok Ina vízpumpát, meg szíjat.
Amúgy olcsóbban is jön ki mintha külön vennék szíjat (dayco) feszítőt (ina) meg pumpát (hepu). -
Tomi0703
addikt
válasz rob210 #57877 üzenetére
Igen azért volt fura ez nekem, tudtommal feszítőt gyárt.
Viszont a linkelt oldalon nincs Ina feszítő, más márka abból mondjuk Gates mehet?
Valamint ha nem szettbe veszem akkor csavart sem adnak hozzá, nem? + a Hepu vagy Graf pumpához jár tömítés?Más: Laguna 2 ph1-re felmegy a 215/60 R16-os gumi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest