Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
Csak érdekességképpen gondolkoztam azon, hogy nem tudnám-e megúszni ezt az évet 8 giga rammal. Amit kaptam, végülis egy teljesen jó kit, az eladóval talán meg tudunk egyezni valami érték egyeztetésben, és elhasználom. Őszintén semmi kedvem megint alkatrész után rohangálni, nem csak ezt a gépet fejlesztettem, hanem a másikat is, kellően elegem lett belőle. A felhasználás általános irodai, kis böngészés, hétvégén kis játék, kb 10-15 éves címekkel. Elég lenne erre 8 giga vagy már nagyon cinkes? Az oprendszer W11 Pro, ha ez számít.
-
kutga
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
-
kutga
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
Addig is viszont valami kell a gépbe, hazafelé el tudok hozni egy ilyet, ez mennyire vállalható, átlagos felhasználásra? [link] Nem feltétlen újonnan.
-
kutga
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ettől tartottam, akkor én néztem be, nézek valami mást.
-
Baryka007
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ezt egyszerű megtudni. CPU - Z letölt... Majd átmész az SPD fülre.
És ha 4 slotos alaplapod van, akkor egymástól két slot távolságra kell lennie a két memóriának tehát: 1-3 vagy 2-4
És ha 2 slotos alaplapod van, akkor elég csak annyit megnézni, hogy mindkét slotban érzi-e a memóriát az alaplap. Mert ha igen, akkor az csak dual channelben mehet onnantól

Szabikaa20:
Teljesen nem tiszta, tehát postol a géped a 2gb memória nélkül, csak a Windows nem indul ?
Vagy ténylegesen nem is postol a gép ?
Egyébként gyanítom hogy az utóbbiról van szó, mert annak több logikája van.
Ha abból indulok ki, akkor ez azért történhetett, mert az XMP-t abból a slotból olvassa be a BIOS ... És azzal képes elindulni. Ha különböző XMP profillal rendelkeznek a memóriák, akkor a lazábbat, gyengébbet tedd abba a slotba. És próbáld meg úgy ! -
Baryka007
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Szerintem nem lesz belőle semmi ... JEDEC 4800 on futtasd és kész.
BIOS-ban meg kapcsold ki ezt a hibafigyelést ...
Egy TM5 Anta777 extreme azért mehet neki, ha biztosra akarsz menni... Ha az lefut hibátlanul tényleg nem lesz mitől aggódnod.
De mint mondtam "szerintem" -
lsc
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ha 800-on dualban kezeli akkor 1066-on is .
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
milyen alaplap ez?
Osynho inkább 1066-os KIT-et vegyél, Giga lapba 1066-os Kingmax nagyon jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- Laptop memória 32gb-os/Kingston KCP432SD8/32/ 2TB NVME SSD PM9A1A 50ezer
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tmactime MWS-001 elektromos rovarcsapda / 12 hó jótállás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

fudi2002