Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

senior tag

válasz Zadia #66062 üzenetére

Ha pedig filléres ventikkel(és +némi saját munkával) is meg tudod támogatni, akkor meglepően sok MHzet találsz ám! ;)
    A "tuti" a DDR5-ben most még valóban a V.I.P.-áras, garantált-tesztelt és ezért a munkáért jóval drágább termék.

Kiegészítés: Furcsa módon az átlagos áron vett, átlagos RAM-nál találsz sok MHz-et, mert a már eleve emelt(tuningolt) drága RAM-oknál kevés "található" tartalék maradt. Ezek a V.I.P.-RAM-ok szinte mindig a gyártósori (egyébként átlagosak közül)válogatottak, viszont az ismert, nem-átlagos áron
    A munkát és Brand-et kell megfizetni!
    Ezt a "válogatást-tesztelést" szoktam én s-k. a +ventikket kiváltani.

A DDR3-nál nekem (és a prémium gyártóknak a + hűtéseikkel) egész jól ment ez a recept.

Szerintem itt, a DDR4-DDR5- műfajban is (a V.I.P.-RAM-oknál a +hűtőbordák miatt) ez a recept megy! :K

... + a marketing(ami, mint tudjuk: "...az átverés tudománya!" :K ) !

Valószínűleg az lesz a DDR5öknél is a későbbi, egyre kifinomultabb gyártási megoldások miatt, hogy szép lassan eltűnik ez az ár ée minőségi különbség, és a gyengébbnek címkézett DDR5-ösök is gyakorlatilag fogják tudni a V.I.P. szintet. A DDR4-eknél ez a hatás már a legtöbb RAM-nál jelen van.
    Az újabb gyártású (papíron)gyengébbek többsége is alapból tudja a jobb MHz-eket és időzítéseket.
    Figyelem, nem a legjobbakat, csak az egész jókat!

A kb. a jövő héten a megérkező DDR4-es alaplapnál majd megnézem ezt az "eredeti vs. +saját-hűtő-ventis" különbséget!

;) + ;]

• fudi2002

Topikgazda

válasz Zadia #66062 üzenetére

Egy drágább rammal minőségi chipet is veszel, nem csak késleltetést és frekvenciát. Kapsz cserébe tuninglehetőséget, ami szintén gyorsít rajta, amdn meg tényleg pár paraméter átírásáról van szó.

Új hozzászólás Aktív témák