Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hangya7

tag

Sziasztok!

Van egy ASUS Rog Strix z690-a gaming wifi d4 lapom. A proci i5-13600k, illetve eredetileg volt benne egy 2x16Gb Kingston Fury Renegad 3600Mhz CL16 ram (később vettem hozzá még egy ugyan ilyen kitet). A QVL listán szerepel a kit de csak 1,2 slot esetén, 4-ben viszont nem. (A többi komponens : ASUS 6800XT, Coller Master MWE 750, Samsung/kingston SSD)
    Kb 3-6 hónapja (nem emlékszem pontosan, de szeptemberben még nem volt gond) azt vettem észre, hogy néhány játék (pl Fortnite) rebootol. Kipróbáltam OCCT-vel és combined tesztben szintén újra indul a gép (szimpla memória/CPU/GPU/PSU tesztben nincs probléma).
    Mivel volt időközben Windows upgrade/downgrade. BIOS upgrade/downgrade, nem tudom mikor "romlott el" a rendszer. Most Windows 11 Pro 24H2-van fent a legfrissebb 4101-es BIOS-al.
    A RAM-ra gyanakszom (amint XMPI/XMPII-ben használok), mert korábban volt olyan, hogy pl. áramszünet utáni restart-kor a DRAM QLED világított és nem indult a gép, de a CMOS reset helyre hozta.
    Van öteletetek, hogy mivel tudnám elérni, hogy újra stabil legyen a rendszer? DRAM voltage-ot próbáltam növelni (1.35V->1.5V), de az biztos nem elég.

Előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák