- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Mennyi memóriát érdemes manapság átlagos felhasználás (legfőképpen internet, és régebbi játékok) mellet Win7 alá pakolni, és mi az ajánlott minimális mennyiség?
Nagyobb mennyiség, pl. 4, esetleg 8GB mihez lenne szükséges, és van-e egyáltalán értelme?
A válaszokat előre is köszönöm -
válasz
deadmember #30195 üzenetére
Minden rendben van, a memóriáid valós órajele (vagyis az I/O puffer órajele) 800MHz, ami azt jelenti, hogy a RAM effektív sebessége 1600MHz. A frekvencia ilyetén duplázása a memória DDR (Double Data Rate) jellegéből fakad. Itt olvashatsz róla bővebben, ha érdekel a téma.
-
gabor222
tag
Elég vicces
Beállítom az időzítéseket, majd rámegyek BIOSba, hogy save and exit. Leáll a gép, elindul és nem tölti be a win-t
elkezdi megsérült valami ezért javítani kell. Elkezdi betölteni fájlokat azt visszaállítja az egész rendszert 1 korábbi időpontra.
Ha visszarakom, hogy automatikusan állítsa be a ramok időzítését akkor meg elindul
Lehet tök véletlen egybeesés és már szarakodik a vinyóm (még a régi IDE-s)
Am mennyivel rosszabb az 5-6-6-18 mint az 5-5-5-18 ?
Volt még 2 érték az időzítéseknél az egyik 6 a másik 42-n volt azokat is kellene állítani ?
-
syberia
veterán
válasz
04ahgy #30160 üzenetére
Nekem g.skill van 2x2 GB 800@900 mhz és a CL4 időzítéshez (4-4-4-12)
sajnos 2.1 volt kell, néztem prime95 blend alatt simán
meg tudtam fogni a hűtőbordát rajta.
Ez a beállítás nem károsíthatja a ramom?1.8-1.9 V van ráírva az oldalára, gondolom ez a gyári érték
és ddr2 800 tudja a CL4-et ezen a feszen. -
URH
csendes tag
Hali all!
Nekem is majdnem ugyan ez a problémám. Van egy Gigabyte Ga-G33M-S2 alaplapom, amiben eddig 2db 1gb-os 800mhz-es Kingmax ram volt. Most vettem melléjük egy 2gb-os 800mhz-es Kingmax ramot, de azóta valamiért alapból a Bios 667 Mhz-en futtatja őket.
Külön a Memória frekvenciát nem tudom állítani csak a system memory Multiplier-t (SPD-t) tudom Auto-ról nagyobbra állítani. Így ki tudom hozni a 800Mhz-t, csak a Bios rinyál, hogy ez nem az optimális érték.
Szeretném kérni egy szakértőbb ember segítségét, hogy akkor nyugodtan felemelhetem az SPD szorzót, anélkül, hogy bármilyen hátrányt okozna vagy van valami más módja is, hogy rendesen 800mhz-en fusson a 3db ram.
Köszönöm a választ előre is!
-
válasz
deadmember #30187 üzenetére
Mutass egy CPU-Z screenshot-ot a Memory és az SPD fülről, pls.
-
deadmember
csendes tag
Sziasztok!
Láma kérdés: Van egy ASUS M4A785TD-M EVO lapom és ahhoz kitben vásárolt CSX 3x1GB 1600MHz OC memóriám. A biosban az szerepel, hogy dualban mennek és 800MHZ-en üzemelnek. Ez rendben van szerintetek?
1600 MHz-hez milyen beállítások kellhetnek? Egyáltalán hogyan kell a biosban kinéznie a beállításoknak, hogy az 1600-as memóriákból a legtöbbet hozza ki az ember? -
Mr.Flippers
csendes tag
válasz
04ahgy #30179 üzenetére
Még annyit szeretnék kérdezni tőled, hogy meg tudjuk oldani hogy megnézed nekem a procim, mert szeretnék biztosra menni.
Én is Pesten lakom jelenleg, de hétköznap külföldön tartózkodom mint kamionsofőr, szóval ezt valahogy ha lehetne hétvégén megoldani....csak írd meg hova vigyem és mikor jó neked és már viszem is! -
04ahgy
nagyúr
válasz
Mr.Flippers #30174 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, annyi a procidnak.
HGyu
-
Mr.Flippers
csendes tag
válasz
04ahgy #30170 üzenetére
Na szóval úgy van hogy ha A1 B1 ben van RAM minden oké.
Ha úgy rakom hogy: A1 A2 B1 akkor ugrál össze vissza D3 D5 C1 C7 nyomon követhetetlen.
Ha A1 A2 B1 B2 ugyan ez van.
Viszont, A1 B1 B2 akkor kijön a D5 vagy D3 mikor milyen kedve van.
Hozzáteszem a hibás 1db RAMot a B2-ben teszteltem -
Mach5
aktív tag
Hi! Mi a különbség a ddr2 800mhz vs ddr3 1600mhz között? Ha mind a kettő kingmax. DDR3 újabb, de az a 1600mhz az azt jelenti rajta, hogy kétszer gyorsabb mint a 800mhzes?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Mr.Flippers #30168 üzenetére
Pesten össze tudunk futni, 2 nap alatt letesztelem a procidat, ha szeretnéd (másik alaplapban, másik RAM-okkal).
Akkor ölte meg, ha más lapban sem indul a második-negyedik slotba rakott, hibátlan modullal a gép.
A kijelzőn milyen számot ír, mikor elakad? D5-D7? Vagy C1-C3 valamelyike?
HGyu
-
N-vidi-A
őstag
válasz
04ahgy #30160 üzenetére
Borda lenne rajta, mar bikáznám is a 2,1v-t, ráállít egy 12cm venti, de így hogy nincs rajta borda, nem nagyon merem a feszt emelgetni...
Nagyon meglepődtem, mikor 900mhz-n stabil volt, most 1008 mhz-n blend fut, és cod is full hd-ban hibátlanul 1 órát!
1066mhz-vel alapon meg is elegédnék, de az azért durva lenne, jó hűtéssel, (pl vizezve) 2.2v körül cl5 talán még 1200+ is lehetne!
Az már brutál lenne!
-
Mr.Flippers
csendes tag
CMOS reset után sincs semmi változás.
Annyit veszek észre mikor bekapcsolom kb 1-2 másodpercenként mintha újraindulna, szóval ami van benne pár led felvillan majd elhalványul megint felvillan.Ennyit csinál semmi mást
A procim egy AMD Phenom II 955BE.
Hol tudom megnézni hogy a processzor második csatornáját ölte-e meg tényleg? -
Közben találtam egy ujabb everestet és azzal müködik,Már csak egy ram tesztelö kellenne hogy biztos legyek benne nem rosszak a ramok.Esetleg tudtok ajánlani?
-
Mr.Flippers
csendes tag
válasz
04ahgy #30165 üzenetére
A hibás RAM-ot a B2-be raktam.
Az alaplap hátulján van 1 CMOS reset nevezetű gomb azzal már próbálkoztam de semmi.
Az alaplapon továbbá van egy led kijelző amit Dr.Debugra kereszteltek.
Az ő diagnosztikája szerint: If memory sizing module executed, start memory refresh and do memory sizing in Bootlock code. Do additional chipset initialization. Re-enable CACHE.Verify that flat mode is enable.
Másik észrevétele: Bootblock code is copied from ROM to lower system memory and control is given to it.BIOS now executes out of RAM.Sajnos ezeket nem tudom értelmezni, kezdő szintű angol tudásom van, gépet is szereltem jó párszor, de ez nekem magas.
Nagyon köszönöm hogy foglalkozol a gondommal! -
04ahgy
nagyúr
válasz
Mr.Flippers #30163 üzenetére
Nem lehet, hogy a RAM-ot alapból vagy az A2 vagy a B2 slotban nézted, és zárlatos volt, így kinyírta a processzorod második csatornáját?
CMOS resetet próbáltál? Gép a konnektorból ki, elem a lapból ki legalább 5 percre.
Ez a lapod topikja, de ez szerintem nem alaplapi jellegű gond.
HGyu
-
Sziasztok.
Nem biztos hogy ram gondom van,de én arra gyanakszom.Most raktam össze egy gépet.I7 -950 Asus sabertooth x58 Corsair 3x2gb 1600mhz cl8.
Az lenne a gondom hogy felraktam rá a rendszert,win7 64bit,raknám rá az everestet 4.50,és amikorminditanám kék halál fogad,ez mitöl lehet?
Gondoltam tesztelem a memoriát,mert azt még nem néztem,Memtest 86 v3.5 van meg elinditom és 7% megáll.
Most akkor ram hiba?
Bár az is lehet hogy tök régi a teszt program és újabb kellenne.De a régi quad-os gépemnél,nem volt gond a ddr2 még tesztelte,és az everest is futott.Nem tudom hogy i7-nél mi változik,teljesen új nekem.Köszi a választ. -
Mr.Flippers
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, de nagy segítség kéne.
Van egy ASRock 890FX alaplapom, kezdetben rendeltem hozzá 2X1Gb Corsair Dominator ramot, eddig oké. Gondoltam kibővítem. Rendeltem ugyan ilyen KIT-et.Beleraktam semmi baj.
Egyik nap haverom áthozott 1 RAM-ot hogy nézzem meg nálam indul-e. A ram persze hibás volt. És most jön a probléma! Miután visszapakoltam mind a 4x1Gb ramot nem akart indulni a gép.A BIOS-ig nem jut el. Viszont, ha csak az A1 és B1 dimm-be rakok memóriát gond nélkül elindul, szigorúan a 2. helyeken lévő ramokkal nem akar megmozdulni.
Valaki kérem segítsen mert eddig nem terjed már a tudásom
Válaszotokat előre is köszönöm! -
04ahgy
nagyúr
válasz
N-vidi-A #30159 üzenetére
Abban a lapban több, mint 330MHz FSB van, a proci szorzója meg lefele állítható.
Amúgy ne small FFT-t futtass, hanem blendet, mert így a RAM instabilitása nem jön ki. A blend teszt dolgoztatja a RAM-ot. No meg a memtest86+...
Szerk.: blendet futtattál, csak elkerülte a figyelmem a fenti 4000 iterations rész. A 800000 iterations a small FFT-re jellemző, de az csak azt használ, nem használ 4000 iterationos nagy FFT-s teszteket. Mea Culpa.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szanyi20 #30154 üzenetére
Minden modulon, egyenként futtass memtest86+ v4.10 memóriatesztet, legalább egy éjszakát modulonként. Ha azon egyik sem hibázik, akkor nem hibás a RAM.
Az egyik kingmax chipes, míg a másik nanya. Simán megeshet, hogy együtt nem jó a dual. Tedd single-be, ha külön-külön jók.HGyu
-
N-vidi-A
őstag
válasz
04ahgy #30158 üzenetére
Akkor ez:
2x2gb Corsair Value Select VS2GB667D2 667mhz 5-5-5-15 @ 1008mhz 5-5-5-15 with 1,84v
az alaplapom memória "alapfeszen" (kb 1,8-1,85v) jónak mondható?
Annyi a gond, nem hűtőbordás, bár még így alapfeszen is talán 1066ig is menne, csak a proci nem bírna már a 330-as FSB-t!
Ezzel a rammal vajon be lehetne kerülni valami tuning táblázatba?
-
Okoschka
csendes tag
Most, hogy lementek a DDR3 árak, fontolgatom bővítsek-e 8GB-ra.
Lényegesebb memóriafaló alkalmazások:
Photoshop komplikált szűrőhasználat (festés szűrőkkel),
DAP,
Kisebb videoklipek összeállítása PremierElements-elMindez sokszor egyszerre, egyidőben.
Egyenlőre nincsenek bosszantó memóriagondjaim.
Várjak még, vagy 15k-ért erősítsek
még 1készlet Kingston KVR1333D3N9K2/4G -vel?(Tudom, a Ph szereti az Intelt-t, de én úgyis csak hobbyként használom...)
-
Mach5
aktív tag
Hi, lehet hülye kérdés, de ramhoz még nem nagyon értek ezért is fordultam ide, az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a ddr2 800mhz vs ddr3 1600mhz között? Ha mind a kettő kingmax. DDR3 újabb, de az a 1600mhz az azt jelenti rajta, hogy kétszer gyorsabb mint a 800mhzes?
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok.
Lenne 2x2gb Corsair Value Select VS2GB667D2 667mhz ramom, 1,8v -on ketyeg, mi az a "tuning" eredmény, ami már jónak mondható a ramnál, tehát hány mhz-ig nézegessem, ami már elég jónak mondható?
-
szanyi20
tag
Sziasztok. Kérdésem az lenne, hogy okozhat e kék halált és rendszeres
újraindulást az, hogyha két ilyen memóriát használok dual chanel-ben?Kingmax KLDE88F-B8NU5
Kingmax KLDE88F-B8KU5Vagy ez inkább alaplap gond?
kössz
-
válasz
sanykusz #30151 üzenetére
Ez tkp két jellemző paramétere a szerver RAM-oknak. Ugyanis leginkább szerverekben használnak registered, vagy más néven buffered modulokat, az asztali PC-k pedig általában az unregistered, vagy un-buffered RAM-okat kezelik. Elvileg úgy működnek, hogy van egy köztes regiszter a memóriavezérlő és a modul/chipek között, ami azt segíti elő, hogy jelentős mennyiségű RAM kezelése mellett is stabil maradjon a rendszerünk.
A másik fícsör az ECC, ami az Error-correcting Code rövidítése, ami az átviteli hibák detektálására, és esetenként javítására szolgál.
Ezek rendszerint csak szerverlapokban működnek.Bocs a konyhanyelvért, túl mélyen sosem ástam bele magam a szervermotyókba...
-
gabor222
tag
Hello
Olyan kérdésem lenne, hogy mit kell beállítani, hogy a BIOS is és a WIN is lássa a 4GB ramot ?
Windows 7 64 bites windows van fent, de a BIOS és a win is csak 3 GB-t lát.
vezérlőpult/ rendszerek résznél írja h 4 GB de csak 3 GB használható.
Választ előre is köszönöm
-
04ahgy
nagyúr
válasz
04ahgy #30124 üzenetére
Kicsit kutakodtam, és pretest is volt. Erről van szó. XMP-t beállítva, 2000MHz CL9-9-9-27 2T @ 1,65 értékekkel ment a memtest jó pár órát, és a nanobevonatos zöld rész épp langyos volt. A modulok a gyári i5 hűtő szelénél többet nem kaptak. A NYÁK azért melegebb volt érezhetően.
Forszírozott hűtéssel érzésem szerint a Kingmax oldalán is jelzett 1,8V-ot lazán viszik majd, azért ez nem rossz egy hűtőborda nélküli modultól. Kíváncsi leszek, mit mennek majd 2000MHz-en legalacsonyabb időzítést tekintve.HGyu
-
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Esetleg egy gyors összegzést tudnál, mert a szakmai angolom nem túl nyerő. Ha bonyolult akkor majd kibogarászom. (most disableden van, ahogy néztem ennek tuningnál van jelentősége?)
köszi(#30133) 04ahgy: köszi, ahogy néztem 2.1 voltig "gyárilag" lehet vinni. Elképzelhető, hogy azon viszi a cl5öt? Vagy clrcmos-ra számíthatok?
-
sanykusz
csendes tag
válasz
Success555 #30137 üzenetére
Igen kétoldalas. Csak azt nem tudom, miért nem akar menni a többi lapban?
-
-
Sziasztok! Mi a véleményetek arról hogy érdemes 2*2GB HyperX Blu mellé rakni még egyszer ennyit? Illetve 4db mennyire fogja vissza tuningba?
-
sanykusz
csendes tag
Heló!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e. Mit jelent DDR memóriánál: 128M*4 ?
Egyébként SAMSUNG 1GB memória K4H510438D-ZCCC chipekkel.
Eddig négy alaplapból csak egybe működött. -
Apone33
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni ram vásárlás terén.
1. CORSAIR DOMINATOR 4GB KIT DDR3-1600 CL8 » 100 Euro
2. OCZ PLATINUM 4GB KIT DDR3-1600MHZ I5 100 Euro
3. KINGSTON HYPERX 4GB KIT DDR3-1600MHZ » 70 EuroE három ram-ot néztem ki. Tuning nem lesz. Ha minden igaz akkor core i5 750-es cpu lesz hozzá, de ha nem akkor egy AMD PHENOM II X4 955 BLACK EDITION BOXED lesz. Játékra kell.
-
JoolsNOS
veterán
Illetve az új ramokkal lett egy új pont a biosban: epp mode. Ez micsoda?
kösz -
ballington
addikt
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! 1066os (kingmax 2*2gb) ramnak normális a 6-6-6-24es időzítés? Elég neki az 1.8v? Vagy adjak több veszt és húzzak az időzítésen?
köszi -
04ahgy
nagyúr
válasz
syberia #30123 üzenetére
Valakinek van tapasztalata a Kingmax Hercules nanobevonatos RAM üdvöskéjének 2GB / 2GHz modulkapacitású / frekvenciájú példányával?
Egy éjszaka hibátlan memteszten vagyok túl 2*2GB 2000MHz CL9-9-9-27 1T 1,65V értékeken, hibátlanul.
Gyönyörűen mennek a kicsikék.
Szorzóvisszaosztott (15*200) 3GHz i5 760, MSI P55-CD53 lap.
HGyu
-
fanti
addikt
válasz
syberia #30121 üzenetére
Igen, adhatsz még feszt a ramnak, de csak ésszel!
És ha a memóriák tesztelése az elsődleges célod, akkor vedd alapra a processzort, mert ha az is húzva van, akkor az is bekavarhat jócskán!
És tesztelhetsz még memtest86-al is, valamint ott van még az IntelBurnTest maximum-stress beállítással, és a LinX-is jó kis tesztelő.
De ha amúgy játékok, konvertálás, netezés, filmnézés alatt nincs gond, akkor felejtsd el a Prime95-öt meg a többi tesztet, mert vannak olyan fórumtársak is akik a régen használatban levő stabilan működő gépükön csak úgy kíváncsiságból futtatták a Prime95 Blend tesztet és hibákat dobott, holott nem tapasztaltak semmiféle fagyást vagy bizonytalanságot előtte.
És olyan eset is van bőven, hogy a Prime95-el sok-sok órán át stabilnak kikiáltott gép egy játékprogi alatt pár perces futás után elhasalt. (és nem a VGA volt a ludas)
Nyilván hogy nem akarlak lebeszélni a Primeolásról, de azt azért ne felejtsd el, hogy az sem mindenható!
-
syberia
veterán
Sziasztok!
G Skill F2-6400CL4-2GBHK típusú rampárom van egy Asus P5QD turbo lapban
E8200 (2.66@3.6Ghz-1.17v) mellett mennek 900-on CL4 (4-4-4-12) 1.92 voltot kap a ram, a prime95 blend teszt több mint 1 órát futott hibátlanul...az már stabilnak számít?
Mikor elkezdtem tesztelni ezt a beállítást többször kifagyott, az fsb és a NB
kapott +0.1 v kakaót és a ram picivel alapfesz felett: 1.8-1.9v +0.1Remélem így már jó lesz
-
04ahgy
nagyúr
válasz
@matthew@ #30116 üzenetére
Ha olyan rendszerrel hasonlítjuk össze, ami mindkettőt kezeli (vagy kombós LGA775 lapok, vagy AM3-as Phenom II), akkor a kommersz DDR2 és a kommersz DDR3 között nem igazán érezhető különbség, ha valós alkalmazásokban nézzük. Everest és SuperPi persze kimutatja.
i7 (és származékai) rendszer esetén meg nincs miről beszélni.
HGyu
-
agemate
addikt
Most 6GB memória van a gépemben, ki lehet kapcsolni a lapozófájlt? Vagy nem érdemes?
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem (lehet h már volt de sok hszt kéne elolvasni), szóval a DDR2 és DDR3 között milyen érdembeli különbségek vannak, tehát gyorsabb-e vagy lassab-e, stb. és észrevehető-e a két típus közötti különbség?
-
WoodrufF
tag
sziasztok
Kérdésem,hogy két ilyen kit: Kingston HyperX 3GB DDR3-2000 tri-channel fog menni együtt hibátlanul?
Tehát így 6slot lenne használatban,van ennek bármi hátránya,előnye a 3x2GB változattal szemben? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Ferrault #30111 üzenetére
Ahogy fanti is javasolta, 2,1V-ot állíts be, annyit kap az összes, mint amit te beállítasz. A tesztelési módszerie kicsit gyengék, én 2 nap folyamatos
futtatást javaslok minimum, majd 2 nap windowsos memteszt, akkor már tudod használni is a gépet netezésre. A win alatti memtesztből 3 db-ot indíts, 1500GB-ot írj be mindegyikbe, mikor a tesztelendő mennyiséget kell megadni. Utána megint 2 nap prime95 (ha lehet 64 bites) blend teszt.HGyu
-
fanti
addikt
válasz
Ferrault #30111 üzenetére
Szia!
1. Próbáld ki azt, hogy 2.1 voltra állítod és Prime95 blendelsz fele bő félórát. Ha oké a dolog akkor játszogass, netezzél és ha semmi bibi, akkor elég a 2.1 volt.
2. Állítsd be a BIOS-ban a memóriafeszt 2.2 voltra, az ugyanis nem nyírja ki a 2.1 voltot igénylő memóriádat.
(nem lehet külön feszültségeket beállítani az egyes slotokhoz, csak globálisan tud adni az alaplap a memóriáknak feszt.)
-
Ferrault
csendes tag
Sziasztok!
Kezdem az elején: 2008-ban vettem 2db 2x1GB-os Corsair Dominator 1066Mhz-es DDR2 kitet. Az egyik kit mind2 darabja kipurcant nemrég, és azokat garanciában kicserélték. Örültem mikor küldték a csere RAM-okat, mindaddig amíg meg nem láttam, hogy azokra 2,2V van írva, amik a gépben vannak, azok pedig 2,1V-on mennek. Egy régebbi (1.2-es) verziót kaptam, ami a gépben van az pedig 4.1-es verziójú. Gondolom ezért igényel többet az egyik mert régebbi fejlesztés.
Kérdésem az lenne, hogy ha beteszem egymás mellé a 4 RAM-ot akkor mi lesz? Amik az elsődleges slotban vannak, azok feszültségét kapja a másik is? Ha 2,1V-ot kap az, aminek 2,2V az igénye, akkor működni fog?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! Ferrault -
04ahgy
nagyúr
Mindkettővel nagyon kevés, de a Corsairrel kevesebb a kompatibilitási probléma. A Corsair modulok általában tuningosabbak is, de esetedben ez nem szempont.
Érveid valóban helytállóak, Qru is írja fentebb, a négy modul jobban megterheli a RAM vezérlőt (IMC), tehát támogatom az ötleted.
HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JoolsNOS #30105 üzenetére
4 modul jobban megterheli az NB-t mint 2 modul, adj neki bios-ból +0,1V-ot esetelg +0,2V is elkélhet (attól is függ mennyit dropol a lapod. Ez nem vészes túlfeszelés.), az szokott segíteni ilyenkor. A ramfesz is legyen a gyárilag előrírt, az időzítés meg a lazább CL6-oshoz igazított.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Volt eddig 2 giga kingmax ddr2 800as ramom 5-5-5-18 gyári időzítéssel. Ma vettem még kettőt, direkt kingmaxot, erre ezeknek 6-6-6-18 az időzítésük. A procit eddig 3400en használtam, de mióta benn van a +2 giga ram, majdnem minden játék kifagy. Azaz csak a játék kidob a gép nem fagy ki. Bármilyen időzítésre rakom a ramokat. Vigyem vissza, vagy szarni fognak rá? Vagy mit próbáljak. Sajnos arra nem volt pénzem, hogy kitet vegyek. -
fanti
addikt
válasz
04ahgy #30103 üzenetére
Köszönöm válaszodat!
Amiatt cserélném csak le a Corsairt csak, mert az egy 4 Gigás KIT, a Kingston meg 8 Gigás és ugyanúgy két modulos. És hosszabb távra gondolom hogy jó lesz a 8 gigabyte memória.
Szerinted a Corsair jobb gyártó mint a Kingston?
Vagy hogy értetted azt, hogy a Corsair jobb? -
agemate
addikt
Üdv!
Van egy AM3-as alaplap négy memóriafoglalattal. Ebből az egyikben van egy 2GB-os modul és teszek a másik színű foglalatokba 2db 2GB-os modult (DC kitet). Ugye az újonnan belerakott kit dualban fog menni?
Ha az egyik színben van 2x1GB DC, a másikban 2x2GB DC akkor mindkét kit külön-külön, de dualban megy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest