- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mika1227
őstag
Kingston ramok mennek vajon a deszkámban? CL6-os ez mit jelent jó ez?
-
Mika1227
őstag
Milyenek a DDR2 Samsung memóriák, valaki ismeri őket?
-
jancsiii
tag
válasz
Andrissimo #28186 üzenetére
Ja képben vagyok,a cpuz szerint azok csak 800-as ramok. Mihamarabbi felépülést neked!
-
-
henesa
aktív tag
Hirdeti egy koma hogy " 4 Gb Qimonda ECC 800 mhz " sose hallottam ilyen nevű ram ról
szabad ilyet venni ? -
bivalyolo
őstag
hali
a kingmax ddr3 1333mhz-es ramjaimnak 1,5v az alapfesze.
na most az én lapom biosában van 1,48v és 1,53v-os érték ami az 1,5v körül van.kérdésem h hagyhatom-e 1,48v-on vagy esetleg jobb lenne ha a kicsivel magasabbat állítanám be neki?
-
jancsiii
tag
válasz
Andrissimo #28183 üzenetére
"Ram" felirattal nem is fogod! Olyat keress,hogy "ddim voltages" vagy "ddr voltages" vagy "memory voltages" stb...Milyen is a lapod? Lehet,hogy mondtad már de elfelejtettem és most nincs időm vissza keresni?
-
Mika1227
őstag
Eddig 2×1 Gb volt benne, most 2×2GB-ot terveznék és azt kérdezém, hogy mehet-e bele ilyen RAM, hogy egy slotba 2 GB-t megy?
-
Mika1227
őstag
Asus P5K-s deszkám van, most akarok 2GB-ról 4GB-ra bővíteni és azt kérdezném vajon mindegy milyen márkát veszek bele menni fog benne? Eddig Kingmax 800MHz-es volt benne! Bármilyen márka mehet bele?
-
jancsiii
tag
válasz
Andrissimo #28178 üzenetére
A bios mit ír,mennyit kap? (hardware monitor)
-
Andrissimo
csendes tag
Pár napja irtam nektek kingstone hyperx es gondokkal.Nos a biosban beallitom 2,2 voltra,de sem az everest ,sem a cpu-z nem tud rola,hogy annyit kapnának..persze ki is fagy.Felraktam a win7 alá az Asus probe-t,valamivel tovább birja,de de szinten kifagy.Nem lehet hogy esetleg még valamit kellen állitani a biosban?
-
Attix82
addikt
Kb 1 hete irtam, hogy egy OCZ 2x1Gb 800Mhz Gold memoria nem megy ...se P35-se P45be. Ki lett probalva 2,1V CL6ba is 666Mhzen de akkro sem indult. Talaltam egy iylen dolgot, es ugyan ezt a hibat produkalja.[link]
Esetleg valakinek otlet? mert akkor legariztatom...csak ugye nem idevalosi aztan gondoltam eloszor hatha van megoldas.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Moddingboy #28174 üzenetére
Kingmax tökéletesen megteszi vagy esetleg Corsair. Ezek kb minden lapban mennek rendesen.
De ha nem lesz tuning akkor nem kell drága ramot venned. -
Moddingboy
Modder
Sziasztok!
Milyen memóriát ajánlanátok az I5-750-es procim mellé? (nem szeretném húzni) Alaplap: ASUS P7P55DElképzelés: DDR3 / 2x2Gb / 1333Mhz
Már csak márkát kéne választani... OCZ, Kingmax, Geil... Nekem eddig ezek a szimpatikusak. Légyszi segítsetek dönteni.
Köszi! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tejeskifly #28171 üzenetére
A simát, tuningban kicsit jobbak a nem villógósak.
1hijjanhusz: Nem tudod külön állítani az időzítést, az összes modul azonos időzítés kiosztást kap a bios-tól.
Amúgy X58-as deszkáknál már pl lehet külön állítani bios-ból a moduloknak különféle időzítést, de az nagyon össze tudja kuszálni a dolgokat, ott is max a mellékidőzítések eltérő állítására érdemes használni. Amúgy nagyon szép instabil rendszert eredményezne a dolog. -
1hijjanhusz
senior tag
2.1V-n kipróbáltam. Úgy 960mhzen stabilak még.
Szeretnék késleltetési idő csökkenteni. Van 2x1GB kingston cl5 + 1gb kingston cl6 ramom. Biosban 5-5-5-18 van belőve. De ott külön modulonként nem lehet állítani sajnos az időket. Erre tud vki ajánlani vmit? -
tejeskifly
aktív tag
Szerintetek curcial ballastix vagy ballastix tracer? a villogás nem hat meg tracer részéről, egy árban tudom őket szerezni, szóval melyiket vegyem?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
1hijjanhusz #28167 üzenetére
Max 2,2V, esetleg 1-1 teszt erejéig 2,3V de az már nem ajánlott hűtés nélkül hosszútávra.
azazell0: Ha több van a kelleténél az sosem baj.
killipoly: Az már itt van nem sokára, no para.
-
1hijjanhusz
senior tag
Üdv!
Kingston CL5 ddr800-as ramjaim vannak. Mennyi max feszt lehet nekik adni? -
tomta
tag
Sziasztok!
A MEMTEST 86+ hibát jelez 10 perc után , ha mindkét rammodult berakom
(2*2GB 1066MHz OCZ Platinum Kit)
ha egyenként tesztelem a modulokt akkor 1-2 ór alatt sem hibáznak.
Érdekességképen megemlíteném, hogy mindig 2048MB körüli címtartománynál hasal el a teszt.
beálítások:
- 5-5-5-18 / 2.2V 1066MHz
- Minden egyébb alapon.
Az alaplap Asus P5Q-E, többi HW az adatlapomon.Minden ötletet, segítséget, tapasztalatot szívesen veszek.
-
azazell0
csendes tag
Mihez kezdjek rengeteg rammal? 6GB van az imacemben (win7 fut rajta), jórészt kihasználatlanul. Néha elindítok egy virtuális gépet, de hát az is csak 1GB-ot foglal le. Nem szerkesztek képeket és nem vágok videókat, mégcsak nem is játszom, csak desktop dolgokra használom a gépet. Mire lehetne eltékozolni ennyi memóriát? Gyorsíthatnám a gépet valahogy? Ramdisken mit tárolhatnék? Pagefile értelemszerűen kikapcsolva (és egyébként is SSD-m van.)
-
jancsiii
tag
Én ezt nem értem,mármint ha ez a log file az everest stab.tesztje akkor miért nem megy a proci 100%-on?
Valamint azt sem látnám (75.sort kivéve néhány másodperc erejéig) ,hogy a vga is terhelve lenne.Viszont hőt azt termel rendesen!!! Ez a terhelés semmi egy játékhoz képest,biztosan rákattintottál a start gombra?És ment mellette vga teszt is? -
killipoly
aktív tag
Felraktam az alatalad ajanlott progit,de sajnos meg 620-on is fagyott a rendszer,nem ertem miert.533-on a regi 2x512-vel egyutt tokeletesen fut,egyszer sem volt kekhalal..
Viszont a programban nem talaltam feszultseg emelesre modot..
Ezt csak bisoban lehet vagy a programnak is tudnia kene?( a BIOS-om mint irtam sajnos nagyon maradi,igy ilyen opcio sincs benne termeszetesen..)
Egyeb otlet hogy lehetne ezzel valamit csinalni?
Igazabol igy is elzotyog,de ha van ra egyszeru megoldas,azert egy probat meger.. -
Mian
aktív tag
Hello újra!
Most akartam megcsinálni a memória tesztet, tegnap este már nem volt energym hozzá, de nem működik mert 32bites a progi, a windowsom (7) pedig 64es.
64bites memória tesztelő progit is tudnátok nekem ajánlani, ha van?
Előre is köszönöm.Szerk: Nem találtam a memtest86 oldalán 64eset.
-
Dot
őstag
válasz
jancsiii #28127 üzenetére
Tudom, hogy picit sok dolog okozhatja ezt!
Vírust szerintem kizárhatjuk, mert ahány windows-t felraktam az mind ezt művelte.
Windows nem ír a naplójába hibát! Everestnél az értékek is rendben vannak!
VGA-t meg nem tesztelném, mert cserélve lett. Akkor szarba meg nem léptem hogy mind2 nek ugyan az legyen a baja. -
F_Gergely
őstag
Én ezt a memóriát néztem ki.
Itt írják hogy XMP képes meg miegymás, illetve olvastam róla tesztet PH-n és ajánlották is ezt a típust, ha ma nem érkezik meg a memóriám akkor ezt venném meg.
Szerinted ez jó lenne?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
F_Gergely #28144 üzenetére
DDR3 estén 1,5V az alapfesz, tehát azt is meg kell emelned 1,65V-ra (többet semmi képpen ne adj neki mert károsodik a prociba integrált memóriavezérlő, ami könnyen a proci gyors halálhoz vezethet).
Időzítést, meg az órajelet kell hozzá igazítanod (lényegében úgy mint DDR2 esetén kellett). Lényegesen egyszerűbb dolga van az ember fiának ha olyan kit-et vesz ami XMP-s. Ezekbe a kit-ekben egy külön chippben van eltárolva a "tuning" értékek. Belépsz bios-ba aktiválod az XMP profilt és belő minden magától. Ha viszont nem idegenkedsz attól hogy magad állítgasd, finomhangold a cuccod akkor nem kell ilyet venned.
Általában amúgy a Corsair meg Kingmax ramok minden lapban elfutnak, de mondom nézz be a lapod topikjába ott megmondják mik a jól bevált ramok a deszkádhoz.
Igazából 1600 CL8-as ram bőven elég, ettől gyorsabbak csak szintetikus tesztekben villantanak, köznapi felhasználásnál észre sem veszed a különbséget. -
F_Gergely
őstag
Igen a feszültségre figyelek azt tudom hogy 1,65V felett nem lehet.
Néztem a gyártó honlapján a támogatott memória listákat de sajnos ami fent van az 2009 októberi lista és egy csomó memória típus nincsen rajta...Ha veszek egy memóriát ami gyárilag 1800 vagy 1600 Mhz-es 1,65V, akkor ahhoz hogy az működjön rendesen csak az időzítéseket kell beállítsam, és ennyi?
Feszültséget nem kell emelnem ugye? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
F_Gergely #28141 üzenetére
1333 a szabvány ennyin fog menni alapból. Ettől magasabb órajelhez tuninglnod kell. Vagy a ram szorzót emeled meg vagy a proci bclk-ját emeled meg.
Ram vásárláskor arra kell figyelned, hogy Inteleshez 1,65V üzemfeszű ramot kell venned mindenképpen, tehát 1,8-1,9V nem jó hozzá. Érdemes megnézned az alaplap honlapján a konkrét típus ramtámogatottsági listáját (esetleg a lapod topikjába is nézz be ki mivel használja).
-
F_Gergely
őstag
Sziasztok!
Tegnap sikeresen bevásároltam, minden megvan viszont a memória hiányzik
Az a cég ahonnan rendeltem, tegnap nem szállította le és bár ma délutánra ígérték nekem van egy olyan gyanúm hogy nem lesz belőle semmi az ég adta világon.
Úgy döntöttem hogy akkor a memóriát máshol gyorsba veszem meg, mert várni nem akarok, itt áll a gép és nem tudom használni, mert nincsen memó.
Kérdés az lenne mit lenne érdemes venni? Az alaplap egy Asus P7P55D-E Deluxe és ebbe szeretnék DDR3-as 2x2Gb ramot.
Én 1600 Mhz-re gondoltam, szerettem volna CL7-es időzítést (amit eredetileg rendeltem az ilyen) de ahogy látom leginkább CL9-esek vannak.
Ami között vacillálok:
Patriot G Series
Apacer Giant II
CSXKeretben 33 ezer huf-om van rá. Azt nem tudom, hogy mondjuk ha egy memória 1800 Mhz-en megy de a processzor (i7-860) ugye nem támogatja csak az 1333Mhz-et, akkor így hogy működik a kettő? Lehet hülye kérdés de nekem ez nem tiszta. Értsd: Hogy kell egy ilyen memóriát használni? Berakom alaplapba, gép felismeri és megy 1800-on? Biosba nem igazán szeretnék most állítgatni...
Néztem Geil memóriákat is de, sok helyen panaszkodnak hogy problémák vannak vele így ugy döntöttem azzal nem próbálkozom.
Köszönöm előre is illetve külön megköszönném ha valaki elmagyarázná ezt a memóriás Mhz-es dolgot!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
seven7 #28138 üzenetére
2,3V kicsit magas sztem már 24/7-re, nem vmi jó chippekkel szerelt ha 2,3V kell 1066-hoz CL5-ben, a jobbak 2,2V-al 1200-at mennek CL5-ben.
Akkor 2,2V a ramnak, és az MCH-nak (NB) adj +0,1V-ot. Ha így sem akkor MCH +0,1V és ram 2,3V.
mod: Amúgy ügyes vagy, vágod mit kell csinálni.
-
seven7
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este végre sikerült összeraknom az új házban a gépem, gyakorlatilag csak egy ram csere történt a hardware-ek közül.
Az alaplapom: ASUS P5Q SE PLUS. Az új ramom pedig: KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066Mhz Black Edition KIT (KHX8500D2K2/4G).
A gyártó oldala szerint a beállításai: 5-5-5-15 2.2-2.3V
A gép elindítása után ezt beállítva (2.2V-on) teljesen jól elindult (2 sárga slotba rakva), az everest memóriatesztje is lefutott örültem is neki, viszont egy kis idővel utána csak úgy fogta magát és újraindult. Arra gondoltam, hogy valamit rosszul köthettem be, mindent átvizsgáltam és szétszedtem a gépet, de még mindig csinálta.
A ramokat AUTO beállításon hagyva viszont stabilan futott a gép, minden terhelési teszt alatt is. A ramokkal pedig bárhogy variáltam hogy 1066-on menjen, Vantage-nél biztosan kifagyott már sokszor betöltésnél is, vagy el sem indult a windows.
Olvasgattam fórumokat, hogy esetleg rakjam be a fekete slotokba, mert az való a "performance" ramoknak, ezt is megtettem, de a helyzet változatlan.Valakinek van ötlete, hogy miért lehet ez, ha valakinek van ilyen lapja, vagy találkozott már ilyennel akkor leírhatná még az alap fesz, időzítés beállításokon kívül mit változtatott, hogy stabilan fusson a gép.
Köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Adiking #28133 üzenetére
Nem, max a benchmark progikban. Amúgy is itt már inkább a sebesség számít mint az időzítés. CL4 és CL5 között alig van különbség.
pl:
800MHz 4-4-3-8: 1050Kb/sec
800MHz 4-4-4-12: 1000Kb/sec
800MHz 5-5-5-15: 968Kb/sec900MHz 5-5-5-15:1244Kb/sec
900MHz 4-4-3-8: 1375Kb/sec(teszt)
Látod az órajel emeléssel többre mész mint az időzítés szűkítésével. És ugye minél nagyobb az órajel annál jobban kompenzálja a magasabb időzítés hátrányát.
Ugorva egy nagyobbat DDR3 esetén pl a 1600MHz CL8 pariban van a 1866 CL9-es beállítással.
-
Adiking
tag
Sziasztok
Szerintetek 2x1 GB-os DDR2 1066 MHz-es Kingnston KIT-el (konkrétan ezzel: KHX8500D2K2/2G) meg lehet csinálni az 1100@CL 4-4-4-12-t plusz hűtés nélkül? -
Qru
MODERÁTOR
Thomasz0: Egyes régebbi Nforce-os lapok tudták 3 modullal is a DC-t (ha a két slot öszkapacitása egyezett a 3. modul összkapcitásával). Viszont ha nem ilyen lapod van akkor mindegy mert mindenképpen bukod a DC-t. Amúgy valós alkamazásokban nem vesztesz vele sokat, viszont a több ram jelentősen gyorsít a gépeden.
-
jancsiii
tag
Kb. annyi dologgal lehet gond amennyi betű van a hozzászólásodban
Mindenképpen kellene szűkíteni a lehetőségeket! Nekem sokszor és sokféle formában okoztak problémát a vírusok,kellene egy komoly átvizsgálás.(volt olyan amit sikeresen beleírtam a biosba frissítéskor!
) Én elsőkörben körülnéznék a windows naplóban nem e ír valami hibát(kritikus) amiből ki lehet indulni. Majd futtatnék egy everest-es renszerstabilitás tesztet ahol jól látod a feszülség és hőmérséklet változásokat és hogy szép kerek legyen ezzel egyidőben elindítanám a vga stabilitás tesztet is. És majd történik valami....
-
Dot
őstag
Valaki erre?
-
Thomasz0
tag
Lenne még egy kérdésem:
Van a fent említett alaplapom amibe 3 hely van memóriának.
Ha veszek két 512Mb ramot amik dualban mennek. Akkor harmadiknak milyet érdemes venni ? Keresek egy ugyanolyat vagy mind1 milyet teszek bele ? -
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem mondani egy memóriatesztelő programot? Fontos lenne.
Üdv,
Mian. -
-
Thomasz0
tag
sziasztok a segítségeteket kérném.
Ismerősök gépbe kellene vennem ramot. Egy régebbi darab és nem tudom mekkorát bírna kezelni. Az alaplap típusa: VIA P4X400-8235.
3 foglalat van benne. Most két 256mb ram van benne.
Vagy esetleg még milyen adat kellene hozzá ?
Az alaplapra rákerestem de mindenhol mást írtak.Előre is köszi
-
killipoly
aktív tag
Szia!
Kozben visszairtam a hsz-edre.Valtottunk itt egy par hsz-t jancsiii-val,de o irta ha a BIOSom nem tudja akkor win alatt sem leszek kepes barmilyen programmal allitani a ram orajelet.Neked estleg lenne erre valami otleted hogy a 2x1gb 800ast tudjam DC-ben futtatni alacsonyabb orajelen?Jancsiii:
Szia!
A lap tipusat nem tudom pontosan ez egy Dell Deminesion E521 gyariilag osszerakott PC ami 1.5 honapig van nalam kolcson,addig probaltam meg egy kis upgrade-et adni neki!
Esetleg Everestbol kiszurheto effele info?Mert akkor felcsapom gyorsan.. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Attix82 #28114 üzenetére
Jah, hogy 4 modul lesz benne? Akkor az MCH-nak (alias NB) is adjál +0,1V-ot, 4 modultól jobban megfekszenek a lapok. Arra figyelj, hogy a Kingmax és az OCZ időzítései egyezőek legyenek, tehát a Kingmaxot beteszed és az OCZ SPD-s értékeit lövöd be nála is.
4 modullal néha bűvészkedni kell és van mikor akkor sem sikerül életet lehelni a bele. De ez ne szedje kedved, próbálgatni kell. -
Attix82
addikt
Hali. Egyik haver vett egy OCZ 2x1Gb Gold 800Mhzes memoria part...es berakja egy P35-is illetve P45os lapba es csak sipol egymas utan.....amit talaltam neten, hogy magasabb feszultseget kell adni neki, az lehetseges? a dobozara 1,8V van 5-5-5-18ra...
-
Spin
aktív tag
válasz
Rover623 #28110 üzenetére
az megvan,hogy az időzítésük eltérő.Az egyiket most vettem,gondoltam ránézek az időzítésekre,de mivel azokkal nem vagyok tisztába(azon kívül,hogy különböznek a számok..
).Ezért érdekelt,hogy milyen körülmények között lehetek "hátrányban".
A gép használata átlagos,nem nagyon tuningolok,tehát(mint kiderült) ha játékokban és hasonló dolgokban nincs hátrány akkor elégedett vagyok.Köszönöm a gyors választ!
-
Rover623
félisten
-
Rover623
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest