Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
barack1997 #31398 üzenetére
Inkább a geil a ratyi, mint a kingmax és kingston. Kerüld a giel ramokat.
Vehetsz 1333 mhz-es ramokat, alacsonyabb sebességen fognak menni majd. -
polonic
félisten
válasz
barack1997 #31396 üzenetére
Van rajta két foglalat ddr2 és ddr3 is.
A memóriák sebességei ott vannak, tehát megy az 1333 mhz-en a ddr3, de csak tuninggal.
Max 8 giga ramot kezel.
A ddr2 és ddr3 ramok nem használhatóak egyidőben.
A ddr3 modulokat a fekete, a ddr2 modulokat a kék slotokba kell tenni.
A hitelesített memóriák listáját az asus.com-on találod. -
polonic
félisten
válasz
barack1997 #31394 üzenetére
Ezt a gyártó holnapján találtam, nem volt nehéz elnavigálni.
2 x DIMM, DDR3 1333 (O.C.) / 1066 / 800 MHz
2 x DIMM, DDR2 1066 (O.C.) / 800 / 667 MHz
Dual channel, Max. 8 GB, Non-ECC, Un-buffered memory
*DDR3 and DDR2 memory can not be used simultaneously
**Use DDR3 memory modules on the black slots and DDR2 memory modules on the blue slots.
***Refer to www.asus.com or user manual for Memory QVL (Qualify Vendor List) -
barack1997
senior tag
Halihó
Ramot szeretnék vásárolni és annyit szeretnék kérdezni, hogy az ASUS P5G41C-M mATX lapomba belemegy e a ddr3 1333 mhz es ram ,mert akkor az jó lenne majd a következő lapomba ( Z67 chipset Sandy Bridge). A lap támogat DDR 2 őt is, lehet e egyszerre használni a 2-őt és a 3-at ?
Előre is köszönöm a felnőttek válaszát, mert nektek nagyobb a tapasztalatotok nem úgy mint én magamnak,mint egy 14 éves srácnak ...)
-
Tibi86
aktív tag
válasz
djculture #31392 üzenetére
Ebben a lapban, ezek minden gond nélkül mennek.
Akkor lehet, hogy nem is fognak menni?(bevallom ez meg sem fordult a fejemben)
Az számít, ha mindegyiket kicseréltetem azonos szériaszámúra?És amit írtál az a phenom 2-re is igaz?
Ha ez így van akkor inkább hagyom az egészet, aztán ha lesz több pénzem akkor váltok majd DDR3-ra.
-
djculture
félisten
válasz
Tibi86 #31391 üzenetére
Ezt a jó isten se tudja megjósolni sajnos.800 as kingmax-al meg nforce4 lappal ma szívott a haver.2db 1gb egyoldalas 800mhz hez vett volna 1db másikat erre 633mhz indul igy max az összes.De hogy miért még én se tudom.4 memóriával tudom hogy az athlon x2 memóriavezérlője bohockodik de 3db mennie kéne 800 on dc nélkül .
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg van a gépemben 2x2GB Kingmax 1066-os ram.
Azt szeretném kérdezni, hogy betehetek melléjük egy 2GB-os modult minden gond nélkül, vagy 2x1GB kellene melléjük tennem?Menni fognak dual channelben, vagy ez lényegtelen?
Köszi
-
geckowize
őstag
Abit KN9 alaplap és GeIL Value DDR2-800 Dual Channel kit (GX22B6400DC) lehetséges hogy nem illenek össze?
Mert havernak akartam volna ezt a ram kitet eladni, ami kiválóan működött pontosan 3 évig a Gigabyte lapomban, aztán azt mondja, hogy nem megy neki DC-ben, bárhogy rakosgatja a slotokba...Eszembe jut egy régebbi, hasonló eset, ott Abit KN9S alaplap volt és ugyanilyen GeIL ramok és valamiféle gond volt velük, csak már meg nem mondom mi.
Amikor a GeIL ramok inkompatibilitásáról beszélnek fórumokban akkor többek közt erre gondolnak?
-
snpetit
aktív tag
-
Воланд
titán
válasz
foxboro #31385 üzenetére
Attól függ, hogy mire használod a gépet. Játékra, netezésre, vagy munkára is?
Btw, ram-vásárlással kapcsolatban másik topik. -
foxboro
tag
Sziasztok!
Segítség kellene
! Teljes upgrade-t tervezek otthoni PC-n.
A kiszemelt konfigok:
Intel Core i5 760 + MSI P55-GD80 lap vagy Phenom X4 965 BE + MSI 790FX-GD70 lap.
Ezekhez kellene valami gyors, hatékony márkás RAM kit. Mi a lényeges a választásnál: Dual Chanel, 4-6- esetleg 8GB legyen, 1333 v. 1600Mhz? Sajnos már régen cseréltem cuccot, nem igazán vagyok képben ezzel kapcsolatban....Előre is köszi!
-
szki
őstag
válasz
#35692544 #31368 üzenetére
Én az 1,5 GB Single megoldásra szavazok. Szerintem a mennyiség jobban számít, mint a dual.
Nekem laptopban van 1,5GB DDR1 ram (dualt nem is tud a lap), és egy 1,6 GHz-es P4-es procival szépen muzsikál a Win7. Netre, szövegszerkesztésre nem is kell jobb gép.A topic 1. hozzászólásából dual használata esetén "az alkalmazások futási teljesítményében (tipikusan):
Socket A: ~0% növekedés
Netburst architektúrájú procik (P4 és a megfelelő Celeronok): 10-70%
Socket 939 és AM2: 3-5%Core2 Duo architektúrájú procik: 2-5%" -
Winne
nagyúr
A kettő közül a szürkére pont azt olvastam, hogy kimondottan Sandykhez ajánlott.
Ha kötött az 1.5, akkor természetesen nem megyek fölé. Segítség lenne, ha látnám a lapokat is, hogy hány MHz-es memóriákat nézzek hozzá, de hát ugye arra most várnom kell.
-
Воланд
titán
Jah, végül is jogos, nem drága a memória.
Nem trend, Intel által ajánlott érték. Tesztekben mennek az 1,65V-on üzemelő ramok is sb mellett, viszont ha jól tudom az Intel még mindig nem erősítette meg azt hivatalosan, hogy nem okoznak hosszú távon károsodást a processzorban. Amíg ez nem történik meg, addig 1,5V az ajánlott feszültség a memóriák esetén.
-
polonic
félisten
Itt nem a trend a lényeg. Hanem az, hogy a core i processzorokban már a memóriavezérlő is integrálva van. Az első generációs core i prociknál 1.65 volton mehetett a memóriavezérlő, a felett károsodik a proci. A sandyknél, ha jól tudom, 1,5 volt ez a határ. A ph tesztben le van írva, én is ott olvastam szerintem, de azóta nem néztem meg újból.
-
Winne
nagyúr
válasz
Воланд #31377 üzenetére
A milyen hátrányra gondolok kérdésre nem tudnék konkrétan válaszolni, mert nem találom azt a tesztet már, csak az maradt bennem mikor elolvastam, hogy nem a legjobb a nagy slot, de ezek szerint okés.
A 8gb csak azért 8 és nem 4, mert ár/értékben jobbnak látom, és ki tudja a jövőben kell-e valaminek.
Az, hogy 1.65-öt kap 1.5 helyett, az végülis nem hátrány nem? Vagy a Sandy mellett 1.5 a trend?
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Van gépemben 3x1 GB Kingston HyperX 1066-os (CL5; 2,2 V) RAM. Emellé vettem egy Corsair Dominator 1066-os (CL5; 2,2 V) RAM-modult. Olyan problémám van, hogy nagyobb sebességen (értsd. 800 felett) nem hajlandó elindulni így a gép. 800-on normálisan elindul, afelett semmi. Mi lehet a gond? Ha a RAM-ok különbözősége lenne a baj, akkor 800-on sem indulna el , vagy tévedek? Esetleg a 4 db modul terheli meg nagyon az északi hidat? Próbáltam emelni az NB feszültségén, de annyit értem el vele, hogy fura mód hülye mennyiségekben látta a RAM-okat (pl. 1,3 GB v. 1,5 GB).
A válaszokat előre is köszönöm -
-
polonic
félisten
Milyen hátrányra gondolsz? OS szinten gondolod? 64 bites oprendszer kell és nem lesz gond. Ezek mindketten 1.65 voltot kérnek 1600 mhz-en, 1.5 volton 1333 mhz-en fognak menni. Különbség nem igazán van köztük, tán a második kevesebbet fogyaszt. De ez a memóriánál abszolút elhanyagolható.
-
polonic
félisten
Üdv!
A geil ramokat fejeltsd el. A ddr3 ramjaik nem a legjobbak.
A különbség pl a 13 ezres 4 gigás kitnél és a 22 ezres 4 gigás kitnél, hogy a 22 ezres alacsony feszültségű, 1.35 voltot kér. A 13 ezres pedig 1.65-öt.
Egyébként ott az iponon, ott vannak a termék linkjei, ott össze tudod hasonlítani ezeket, mondjuk nem mindegyiknél van link.Ha jól tudom, akkor a sandy procikhoz 1.5 voltos ramok kellenek, majd erre figyelj.
-
Winne
nagyúr
Üdv Urak!
A következő lenne a kérdésem, kicsit összezavarodtam a túl sok infón
:
Ezek között mi a tényleges különbség? Természetesen nem mindre gondolok, csak pl furcsa nekem kicsit, hogy a 8 gigás kit és a 4 gigás kit között pár ezer forint különbség van. A keretstory, hogy egy 2400-as i5 lesz valószínűleg és ahhoz kell majd választanom valamilyen 1600MHz-es memót. A tesztekből azt szűrtem le, hogy Corsair DHX, Geil Value, vagy Kingston HyperX lehet a nyerő.
-
dienesoft
csendes tag
Sziasztok!
Van egy pár fejlemény a Corsair ramjaimmal kapcsolatban. Ugye egy ideig dobta a kékhalálokat, most már az egyik ramot meg sem szólaltatja, míg a másik működik. A vicces, hogy kipróbáltam másnak a gépébe és működtek a modulok tökéletesen, egyenként is. Nálam csak az egyik képes menni, a másik nem. Pórbálkoztam CMOS resettel (kiszedtem az elemet az alaplapból), de semmi változás
Ötlet? -
törölt tag
sziasztok
s939+ddr1 nél win7 alatt melyik lehet a jobb
1gb dual chanel vagy 1,5 gb single chanelvan 4x 512 rammom
2db hynix
2db kingston de csak kettővel vagy hárommal indul el
ha fontos akkor az alaplap: asrock 939 dual sata2 -
donbos12
tag
válasz
Воланд #31364 üzenetére
A Biosban egészes pontosan ezeket olvastam le :
Dram Voltage : 1,616 - 1,632V (Bios mérése ingadozik)
Dram Command Rate : [AUTO] (CPU-Z szerint 2T)
Dram Timing Control : [AUTO]
Primary Info : 7-7-7-24-4-60-10-5A kérdésem : egészen pontosan mit állítsak?
A 7-7-7-24-ből csináljak 8-8-8-25-öt?
Gyárilag 9-9-9-28 lenne (ez van a dobozára is írva)
A feszültség meg elvileg ennek a memónak 1.6V kell ,de a Bios szerint már több is. -
donbos12
tag
válasz
Chaser #31361 üzenetére
Tehát akkor ez a memória megint csak gyári hibás....pedig teljesen új.
Nem gondoltam volna ,hogy a Geil ilyen ratyi.
Az a baj ,hogy a Geil hazai képviseleténél lesz gariztatva és ők nem fognak adni helyette sajna másik fajtát.Mindegy addig cserélgetem ameddig a memtest jónak nem találja aztán eladom.
Ezelőtt én Kingston DDR2-es memókat használtam azokkal se volt gond csak ezzel.szerk.:Még valami...ha a memtest86+ 4.20 azt mondja ,hogy rossz akkor tuti ,hogy rossz?
Mert ha igen küldök egy képet a garis cégnek is a tesztről. -
-
donbos12
tag
válasz
Chaser #31359 üzenetére
Az a baj ,hogy ha már ingyen kicserélik miért vegyek plusz 10+ ezer forintért új memóriákat.
De ha tényleg ilyen sza*ok a Geil ramok és tök fölöslegesen idegesítem magam rajta akkor ajánljatok valami jófajta memót.(1333 MHz 2x2Gb max 13 ezerért).Nem műveltem semmit a ramokkal azon kívül ,hogy beletettem a gépbe.
Én azért írtam azt ,hogy ne olyan tanácsot adjon valaki ,hogy használj xy más márkát hanem ,hogy hátha esetleg valami Bios beállítás beli probléma van és azzal orvosolható a probléma.Ha nem ,nem akkor ezt is tudom és visszaküldöm a ramot megint.Ennyi.
Lefutott a teszt nemsokára rakok fel róla képeket.Talált hibát.
Gondolom ez bőven elég a fagyásokhoz és az instabilitáshoz. -
Chaser
legenda
válasz
Воланд #31358 üzenetére
Én nem mondtam hogy cserélje ki, csak azt mondtam amit látok, ha meg neki jó instabil gép akkor nekem is
Nem tudom mit művelt a geil a ddr3-as ramokkal, de apróban is elég sok emberkét láttam aki geiltől akart szabadulni mert nem szerette a lapja. Én most ráálltam a kingmaxokra -mondjuk ddr2-ben is sok volt-, az 1333-asaim 1.5V cl9-et mentek amd lapban, bőven jó.
szerk: elírtam, cl8-at
-
Cooltib
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Aki meglévő rendszernél cserél vagy húz memóriát annak csak ajánlani tudom a win újra telepítését. A win 7 már 15 perc alatt fent van és az egyéb progik se vesznek igénybe 1-2 óránál többet. Nekem is megoldotta a memória gondomat.
Have a nice day
-
donbos12
tag
Üdv!
Problémám van a memóriámmal.
Típusa : Geli Black Dragon DDR3 1600MHz 2x2Gb Kit (pontos típusa : GB34GB1600C9DC)A probléma ,hogy össze-vissza minden kis sz*r program (ATI Catalyst Control Center,Media Player Classic,Utorrent,Firefox) lefagy,leáll..Játszani nem lehet 10 percig sem mert szintén fagyás a vége.
Annyi van a memóriával ,hogy az FSB miatt csak 1333 MHz-en megy úgy ,hogy a Bios-ban minden beállítás [AUTO]-n van hagyva.(Gépem az adatlapomon)
Lefuttattam egy Memtest 4 PRO nevű programot a Windows-ban eddig ha nem fagyott le akkor 4% volt a max ameddig ment majdnem 1000 hibát találva.
A kérdésem ,hogy ez a program megbízható-e?
Ja és a ramot most cserélték hasonló hiba miatt vadonatújra kb. 1 hete.
Másik kérdésem ,hogy ezt más hardverelem hibája nem okozhatja?
(Szerintem nem)Válaszokat előre is köszönöm
ÜDV
Kérlek ne olyan dolgokat írjatok ,hogy ne vegyél Geil ramot meg ,hogy küldjem vissza (ezt úgy is megteszem ha kiderül ,hogy tényleg a memókkal van hiba)hasonlókat hanem tényleg valaki aki ért is hozzá írjon már nekem valamit. -
törölt tag
válasz
Chaser #31347 üzenetére
Pl abban befolyásolja, hogy telepítéskor mennyit tesz félre az OS Hardware reserved-be. Nálam kemény 3MiB-ot, ami azóta sem változott. Ha tudsz módszert, amivel ennek a mértéke újratelepítés nélkül változtatható, akkor ne tartsd magadban.
A 32 bites és 64 bites memóriakezelés merőben más, már hw szinten is! (Kezdve azzal, hogy 32 biten nem is címez már semmi jó ideje...)
-
Chaser
legenda
válasz
Воланд #31346 üzenetére
Nem vágom milyen összefüggés van egy reinstall és a ram mennyiségének kezelése között. Úgy viselkedik mintha 32 bites lenne, notiknál pl biztos nincs az általad elmondott opció biosban, de desktopnál se láttam, szóval az is kilőve. Ha tényleg reinst kell az még érdekes.
-
Chaser
legenda
Azt mondjátok már meg, Speed problémájára mi a megoldás. Tervezek én is venni 2x4GB ramot, de nem gondoltam hogy buktatók is lehetnek
szerk: proximus : 770-es lapok ahogy olvastam problémásabbak az átlagnál.
-
proximus
senior tag
válasz
Воланд #31343 üzenetére
Nem az alatt megy.(oprendszer) Vista óta van egy ilyen memória tesztelő a win segédprogramjai között. Az általad is említett memtest fél napos futtatásokkal sem talál hibát, ezért tovább keresgéltem, mert ha a futó win alatt megdöglik, akkor "kint" is megkell. Ezt sikerült is igazolni ezzel a memtest szerű windows memory tester -el.
A Prime-nak ugye semmilyen körülmények között sem lenne szabad hibát dobnia igaz?
Ha azzal el tudom érni hogy stabil legyen, akkor szerintem már nem lehet baj. fél-egy óra alatt hibázik a prime, nem kell neki túl sok idő. Ja a CPU-NB és a memó is enyhén emelt feszen megy már így is. NEM AKAROM ELHINNI, hogy ezzel a kingmax 8GB-os kittel nem kompatibilis a lapom. Az nagy cumi lenne... -
proximus
senior tag
Szerintetek meddig lehet feltolni a RAM feszt, normál kingmax DDR3 1333-nál?
A dobozán 1,5-1,9V -ot ír, de mintha több fajta RAM-hoz is ugyanez lenne a doboz?
A memória pdf-jében viszont már ez van: 1,5 +- 0,075V
Melyiknek hihetek?
Nem akarom kinyírni őket, de a Prime 95(64bit) az istennek se akar stabil lenni. Állandóan hardware failure-vel leáll vagy az egyik szál, vagy mindkettő.(Athlon X2)...
Ja igen, most már úgy vannak betéve, hogy ne legyen DC és így is megfekszik.
Egyenként tesztelve a RAM-okat, nem hibázik a Windows Memory Test, a kettő együtt viszont kampó.
1,6 vagy 1,65 még nem főzi meg igaz? -
deathtania
senior tag
válasz
#65675776 #31340 üzenetére
1. nem neked, hanem másik elvtársnak szántam a sebességmérést, mert ott kiírja a valós sebességet.
2. memória szorzót írtam, memory clock néven fut igen sok helyen.
3. igazad van, meghajlok tudásod előtt tényleg nincs FSB, hanem helyette CPU clock host control van. most azt szorozzuk fel. -
törölt tag
válasz
deathtania #31339 üzenetére
Nem csinálok ilyen teszteket, mert az égvilágon semmi értelmük. Ismerem az Everest/AIDA családot, szóval nem kell felvilágosítani róla.
"ha cpu szorzót felállítottad 1600asra, akkor azon mennek." Majdnem. A CPU szorzó a CPU-ra vonatkozik, nem a DRAM Clock-ra. Utóbbit a DRAM ratio, magyarul memóriaosztó határozza meg.
FSB nincs sem AMD vonalon (K8 óta), se intel vonalon (Nehalem óta). Az energiagazdálkodás pedig nem nyúl az External Clock / BCLK értékéhez. Ahogy a DRAM clock is csak akkor változik, ha az valamilyen szinten kötődik a CPU szorzóhoz (K8 esetén van ilyen függőség).
A CPU élettartama semmivel sem növekszik meg emiatt.
-
deathtania
senior tag
válasz
#65675776 #31330 üzenetére
progression problémájára:
pár apró megjegyzés:
csinálj egy sebesség tesztet (alul van egy sebesség felirat, na ott vagy eszközök és ott is van egy gyorsítótár és memória sebességmérés), és ott ki fogja írni a valós sebességét a ramjaidnak.
nekem 1600on mennek a ramok, de mindenhol 1333as moduloknak írja ki őket az Aida (holott 2000Mhz-sok valójában) szal nem kell parázni. ha memória szorzót felállítottad 1600asra, akkor azon mennek.
és a 667.8 pedig azért van, mert a lap auto csökkenti a cpu órajelét az fsb és a feszkó csökkentésével, ha kevésbé használod a gépedet, ezzel is energiát takarítva meg, és a procc élettartamát növelve. és a memória frekvenciája is az FSBhez van kötve ugyebár...
a 667,8 a lap által automatikusan beállított freki, mivel változtatja.
ha megnézed feljebb ott is ott van, hogy 1203,7 a cpu órajele az eredeti pedig 2800Mhz. áldásos dolog, hogy már nem konstansan 180Wot fogyaszt a gépünk, mint anno a Prescottnál, mert max órejelen ketyegett feleslegesen... -
Speed
addikt
Napot mindnekinek!
Lenne egy kis problémám!
Van a gépemben 6gb memória és csak 4 használlható!
Próbálltam már cserélgetni meg kivenni stb... de nem mozdul a dolog, szerintetek mi lehet erre a megoldás? -
dienesoft
csendes tag
válasz
#65675776 #31328 üzenetére
Igen, elég sok mindent állítgattam azóta.
Előzőleg 2GB volt a gépben, 1db 800MHz-es Kingmax.
Most ugye 2x2gb Corsair Dominator-ról van szó, amik egyenként 1066mhz-esek. Sajnos a RAM előtti AUTO-ra állítást nem tettem meg előtte, azért azt még is csak kellett volna. Azóta viszont rengeteget piszkáltam a BIOS ram beállításait (3 napja szívok vele). Jelenleg 1db ram megy a gépben, 1066mhz-re állítva, a feszültség 2.1v-on, az NorthBridge feszültsége 1.3v-on, az időzítések 5-5-5-15-2T- re van állítva. Ha most belerakom a gépbe a másik ram-ot, feket képet kapok és a bios-t se tölti be. Zsírúj Windows 7 van a gépen. -
törölt tag
válasz
Progression #31329 üzenetére
A lényeg ott van: Memóriabusz: 668.7MHz (Magyar nyelven miért nem bír tizedesvesszőt írni egy magyar sw?) Ez ugyanis a beállított valós frekvenciája a RAM-oknak. Ennek ugye a kétszerese az effektív, azaz ~1333MHz. (Az SPD-nél nem a beállított értékeket mutatja, hanem az SPD-ben tároltat. Akkor is ha te teljesen mást állítasz be.)
Egyébként BIOS-ban engedélyezned kell az XMP profilokat, máskülönben automatikusan soha nem fog DDR3-1333-nál magasabb órajelet beállítani.
Mondjuk nagyon egyszerű az ok is: a processzorod csak DDR3-1333-ig támogatja a memóriákat.
-
törölt tag
válasz
dienesoft #31325 üzenetére
A memory management azért eléggé szerteágazó dolog. Pl hibás driverek is okoznak ilyen hibakódokat.
A BIOS nem is fogja felhívni a figyelmed driverhibára, mert nem is tudja mi az. A linkelt hibakódokat sem a BIOS adja, hanem a Win.
Előzőleg mennyi RAM volt a gépben? Csere előtt visszaállítottál-e mindent Auto-ra? Azóta állítgattad-e a memóriára vonatkozó beállításokat?
Progression: Első körben ne az SPD-nél nézd, hanem a Túlhajtásnál. (Másodsorban pedig teljesen lényegtelen a memóriák sebessége.)
-
Progression
csendes tag
Sziasztok!
Van 2x 2 GB Kingston Hyperx 1600 Mhz-es RAM-om, amit úgy néz ki hogy nagyon messze van az 1600 Mhz-től...
Az Aida ezt mutatja: [link]
Mi a teendő akkor ha fel akarom pörgetni 1600ig?
-
dienesoft
csendes tag
válasz
#65675776 #31324 üzenetére
Azért tűnik annyira feltűnően RAM és alaplap összeférhetetlenségnek, mert:
1. MOST (és érdekes, eddig ilyet nem csinált) ha a két modult akarom egyszerre indítani a gépben, a gép be sem kapcsol, egyenként tökéletesen működik mindkét ram. Ha volt olyan szerencsém, hogy egyszerre a kettő működött és elindult a gép, akkor 1-2 perc, vagy akár 1-2 óra után dobta a kékhalált.
2. a BIOS "Memory_management" hibára hivatkozik és semmiféle driverhibára nem hívja fel a figyelmet
3. Eddig egy gyengébb Kingmax memória hajtotta a gépet és mióta kicseréltem a RAM-okat, azóta hülyült meg a gép (2-3 napja próbálkozok összehozni ezt)De nézd meg a kékhalált, hogy mit ír:
[link] -
dienesoft
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos a Corsair RAM-ok semmiképpen sem akarnak működni a gépemben, tegnap addig állítgattam az értékeit és a feszültséget a memoriákon, amíg a gép ment egy ideig. 4 ÓRA gépezés után dobta a kékhalált (előtte 1-2 percen belül is képes volt). A vicces, hogy a memtest egyikre se ír hibát külön-külön, még egybe se, viszont együtt a kettő, használat közben megfagy/kékhalált dob. Kezdem feladni, mit csináljak szerintetek? Szervíznek ilyenkor van értelme, mikor TUDOM, hogy semmi baja a memóriáknak? Nem kompatibilis az alaplapom a RAM-al, ilyenkor mit lehet kezdeni? Már BIOS frissítést raktam az alaplapra, az sem segített neki. (Gigabyte GAMA78G-DS3H az alaplapom és Corsairs Dominator DDR 2 2X2GB 1066mhz-s a ram-om)
-
ricshard444
veterán
Akkor az én bajomra nincs semmi ötlet?
Mert így 5gb ramom van és nem is mennek dual-ba mert 2x2+1 =/ -
-
nemethati
senior tag
válasz
ricshard444 #31316 üzenetére
Próbáld meg másik gépben a ramot, vagy egy másik ramot a te lapodban, hamar kiderül melyikkel van gond
-
nemethati
senior tag
válasz
ricshard444 #31314 üzenetére
Sziszifeca is:
Nekem is ezeket a jeleket produkálta a P5Q lapom a Buffalo memóriáimmal. Kicsit játszadoztam az időzítésekkel meg a frekvenciával de csak ideig-óráig bírta. Egyáltalán nem indult vagy kékhalálozott. Oprendszer újrarakás után viszont default-on hibátlanul megy és már jó pár hónapja stabil, prime alatt is több óráig.
A gyártó által megadott feszek általában túl vannak biztosítva, szerintem 2.5-ön se lesz baja csak ha nem hűtöd rendesen.Nekem is lenne egy kérdésem:
[G.Skill]
Ezek a memók szerintetek egy v kétoldalasak? Nem tudom mennyi sünit rendeljek -
ricshard444
veterán
Hello
Gondom van a rammal,szval mióta feltettem a hűtőt, azóta szaraxik a gép..., az van hogy van ugye 4 ram slot, a 3ikban most nem megy egyik ram sem,tegnap is ezt csinálta de egy idő után csak jó lett a gép, ma bekapcsoltam és megint szar...nincs kép ha van a slotba vmi. Tök random adta be tegnap is, semmi logika nem volt benne. Ötletet tudtok mondani mit csináljak?
-
Sziszifeca
őstag
HELP!!
Geil 2x1Gb 1066 4-4-4-12 2.4V ramot vettem. Nos gépe rakáskor nem akar beindulni, csak ha előtte a másik rammal beállítok neki 2.1-2.2V-ot.
De ha már benne van a ram, és visszateszem load defaultra a biost, akkor megint nem indul..
Itt most a ram a hibás, vagy ez normális.
Meg ugye én nem merek 2.4V-ot adni a ramnak, max 2.3V-ot, mert a biosban 2.4V-nál már Pirosan villog a szám..Kérlek segítsetek, vagy vigyem vissza?
-
dienesoft
csendes tag
válasz
Воланд #31309 üzenetére
Valószínű, hgoy sok mindent nem fogok vele tudni kezdeni, annyit tudtam még tenni, hogy a North Bridge áramellátását AUTO-ról átraktam 1.2v-ra, azóta nem fagy, (bár ez csak egy fél óra, még bármi történhet) Ilyen beállítások mellett most szét fogom hajtani, másolok-játszok, hogy minnál jobban megdolgoztassam, aztán ha van valami baja úgy is, akkor úgy is ki fog jönni.
Köszönöm a segítséget. -
dienesoft
csendes tag
Sziasztok!
Elég nagy bajban vagyok, sajnos új RAM-ok vásárlása után egyszerűen (és spontán) bepusztult a számítógépem. Vettem (a hardverapron, újonnan) egy Corsair Dominator 2x2GB DDR2-es, 1066mhz-es RAM-ot, gondoltam ez a régi 2GB-os Kingston után elég nagy ugrás lesz, így összességében egy jó gépem lehet. Miután összeraktam a gépet, 5 percenként bedobta a kékhalált. Volt, hogy játék indítása előtt, volt hogy utána, volt hogy netezés közben. Gondoltam, ha fogom és újrateszem a windows 7-et, elmúlik a baj, mert a gép csökkentett módban elindult, ott tudtam másolgatni,stb. Aztán miután újrarakta a windowst, utána ugyanugy lefagyott egy 20 perccel, a BSOD-ból pedig ki tudtam olvasni a hibát. Egyszer azt írta, hogy IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, illetve "Memory Management" hibákra hivatkozva indította újra. Legutóbb már a kékhalált sem dobta ki, csak újraindult. Próbáltam beállítani az alap értékeit az "AUTO" funckió helyett a BIOS-ban, (5-5-5-15, 2.1V, 1066mhz-re állítottam), de ez sem akadályota meg, hogy megfagyjon. Kezdek arra gyanakodni, hogy ez a cucc bármennyire is megbízható meg "élettartam garanciás", az enyém bizony gyárilag egy rakás ****. Valaki tudna nekem segíteni? Vissza annak, akitől vettem?
Köszönöm a segítséget! dienesoft
-
Dj Polc v.2
csendes tag
Hali!
Adott egy gyári dell gép,integrált VGA,2,8ghz P4,mást nem tudok.Volt benne két különböző fajtájú 256-os ram,most be akarok rakni egy 2gb-os A-data modult,de windows indításnál kifagy.Újra kéne rakni?Nekem ez régen segített.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Adott 2x1Gb Geil 1066 4-4-4-12 2.4V rampár.
Nem indult el a gépem 800mhz-n 5-5-5-15 se, csak ha 2.2V-ot adtam neki.
Ennek a memónak ennyi fesz kell??
Akkor az 1066 4-4-4-12-t hogy bírja??
Vagy ennél a ramnál az MCH-nak kell adni feszt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mini PC
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- RAM --- SoDIMM --- SD-DDR1-2-3
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- KERESEM: HyperX Savage 2x8GB vagy 2x4GB 2666MHz CL13 DDR4 KIT
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Intel D3-S4610 1.92TB 2.5" szerver SSD (4 órát ment)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest